Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Απόφαση του ΣτΕ που φέρνει τα πάνω κάτω και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει αν γίνουν μηνύσεις ...

«Φρένο» ΣτΕ στην εγκατάσταση βιοτεχνιών σε μικρούς οικισμούς !! Κρίθηκε αντισυνταγματική σχετική διάταξη.  «Φρένο» βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην εγκατάσταση και λειτουργία βιοτεχνιών, επαγγελματικών εργαστηρίων κ.λπ. σε μικρούς οικισμούς, κάτω των 2.000 κατοίκων και σε απόσταση 500 μέτρων πέριξ αυτών. Η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματική τη σχετική νομοθετική ρύθμιση και ειδικότερα το άρθρο 6 του Ν. 3325/2005,

Odysseas Elytis - Sta xtimata vadisame olh mera

Είναι οι αλλαγές του μνημονίου μεταρρυθμίσεις; του Ν. Κοτζιά

Η συνολική μελέτη των μέτρων που ελήφθησαν τους τελευταίους μήνες μάς επιτρέπουν να εξάγουμε τα εξής γενικευμένα συμπεράσματα:
1. Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τα χέρια κάτω. Με συμπλέγματα επαρχιωτισμού και με την άποψη ότι όταν ζητάς να δανειστείς είσαι υποχρεωμένος να αποδεχτείς άνευ δεύτερης κουβέντας τις απαιτήσεις της άλλης πλευράς.
2. Η χώρα έφτασε σε βαθιά κρίση εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ακολούθησαν οι Αγγλοσάξονες, η Ε.Ε. και οι ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά τώρα υποστηρίζεται ότι θα εξέλθει της κρίσης με αύξηση των αντιλαϊκών - νεοφιλελεύθερων δόσεων.

Οι υποψήφιοι Σύμβουλοι του Θανάση Χειμάρα στην Εύβοια

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Εύβοιας, που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο «ΜΑΖΙ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», με επικεφαλής τον Θανάση.
Σχολιάζοντας τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για την Εύβοια, ο κ. Χειμάρας δήλωσε:
«Δημιουργούμε μια ισχυρή ομάδα, με άξια στελέχη που εκπροσωπούν όλες τις κοινωνικές επιστημονικές και παραγωγικές τάξεις.

Το πρόγραμμα του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς ολοκληρώθηκε και βρίσκεται έτοιμο στο blog του κινήματος, από όπου μπορεί όποιος θέλει να το διαβάσει και να  στείλει τις παρατηρήσεις του. Το  «Αυτοδιοικητικό Κινήματα Περιφέρειας Στερεάς» παίρνει θέση για όλα τα σύγχρονα προβλήματα του τόπου και προτείνει μέτρα

Σχόλιο από την εφημερίδα ΗΜΕΡΑ της Λαμίας

Τελικά παραιτήθηκε ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου στην Εύβοια για να διευκολύνει τις κινήσεις της λαίδης D. Κρατούσε στο συρτάρι της την αργία με υπογραφή 1η του μήνα αλλά πήγαιναν και έρχονταν τα εξώδικα. Τελικά, μόλις παραιτήθηκε ο δήμαρχος έστειλε και την απόφαση.

Μια λάθος κίνηση, ήταν ικανή να χάσει την μπάλα το ΠΑΣΟΚ στην Αττική

Πολεμική ατμόσφαιρα στο ΠαΣοΚ. Βολές κατά ριπάς από αποκλεισμένους του ψηφοδελτίου της περιφέρειας και επίσημη στήριξη Φασούλα στον κ. Ι. Δημαρά.
Επειτα από τις παραιτήσεις υποψηφίων από το ψηφοδέλτιο του κ.Ι. Σγουρού, σειρά είχαν χθες οι ανακοινώσεις των «κομμένων», οι οποίοι καταγγέλλουν με σκληρή γλώσσα τη διαδικασία επιλογής των αντιπεριφερειαρχών, αλλά και η στήριξη του κ. Ι. Δημαρά.

Αυτοδιοίκηση - Εκλογές 2010 Κανείς δεν πατάει γερά στη Στερεά Ολα δείχνουν ότι η εκλογική μάχη θα κριθεί τελικά στον δεύτερο γύρο

Σε ντέρμπι εξελίσσεται η εκλογική αντιπαράθεση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η άρνηση της πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν βουλευτού Φθιώτιδας κυρίας Κατερίνας Μπατζελή να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠαΣοΚ δημιούργησε νέα δεδομένα στην περιοχή. Ετσι ενισχύονται τα σενάρια ότι η μάχη θα κριθεί τελικά στον δεύτερο γύρο.

Στο Λιδορικί ο Κλέαρχος Περγαντάς

Συνέχεια περιοδειών και επαφών με τους φορείς της Στερεάς Ελλάδας, για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά, που σήμερα επισκέφθηκε το Λιδορίκι Φωκίδας.
Μαζί του ήταν η υποψήφια Αντπεριφερειάρχης κ. Γιώτα Γαζή και όλος ο Συνδυασμός της Φωκίδας κ.κ. Γιώτης Παναγιώτης, Δασκαλόπουλος Κων/νος, Καραγεώργου Δήμητρα, Λατσούδης Θανάσης, Μπεχλιβανίδης Παναγιώτης, Παπαϊωάννου Πανουργιάς.

Σε χαμηλή πτήση το ψηφοδέλτιο της Βοιωτίας του Θ. Χειμάρα

Φαίνεται ότι ο Θ. Χειμάρας δεν ξεπέρασε  τα εσωκομματικά  προβλήματα της Βοιωτίας, και ενώ θα ανέμενε κανείς λόγω της καταγωγής του αντιπάλου του Κ. Περγαντά από την Βοιωτία το ψηφοδέλτιο να είναι ισχυρό αυτό κινείται με μικρομεσαία στελέχη.  
Ο Θ. Χειμάρας ανέφερε ότι οι βασικοί άξονες στους οποίους κινούμαστε, είναι αυτοί που εφαρμόζουμε απόλυτα όλα τα χρόνια της αυτοδιοικητικής μου πορείας αλλά και στη 10ετή κοινοβουλευτική μου θητεία.
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη διαχείριση των οικονομικών π.χ. Νομαρχιακές Επιτροπές Έργων.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ στη συνεργασία μας με φορείς και πολίτες.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στο έργο μας 1500 έργα 400 εκατ.€ σε 8 χρόνια, όταν μέχρι και το 2002 δεν ξεπερνούσαμε τα 30 εκατ.€ την 4ετία.

Ετοιμο το ψηδοδέλτιο του Χειμάρα στην Φωκίδα

Την Φωκίδα επισκέφθηκε  ο Θανάσης Χειμάρας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης, του δόθηκε η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τοπικούς Αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς της τοπικής κοινωνίας, συνεχίζοντας την καταγραφή των αναγκών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Άμφισσας, ο κ. Χειμάρας μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Παπαθανασίου, παρουσίασαν τους υποψήφιους περιφερειακούς σύμβουλους του συνδυασμού του για τη Φωκίδα, ενώ αναφέρθηκε και στους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει για τα τοπικά προβλήματα της Φωκίδας.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Τελικά έφαγαν πόρτα ή όχι;

Τελικά πως μια πληροφορία που δόθηκε σε site για να βλάψουν το αντίθετο εσωκομματικό στρατόπεδο,  γύρισε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της, και αποδεικνύονται ανίκανη να αναλάβουν της τύχες της περιοχής τους.
Την περασμένη εβδομάδα γνωστό site,  έγραψε ότι έφαγαν πόρτα από την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Κ. Διαμαντοπούλου,  νυν Δήμαρχος, πρώην Βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος . Αυτή ήταν είδηση ικανή να προκαλέσει αναταραχή, να σπιλώσει άτομα , να γίνει ένας βρώμικος εσωκομματικός πόλεμος.  
Το αποτέλεσμα…
Τα γεγονότα γνωστά για την εβδομάδα που διανεύουμε, ο νυν δήμαρχος έβγαλε ανακοίνωση και μάλιστα πολύ καλή μακρά του επιπέδου του και της λειτουργίας του.

Σε αργία ο Παπαναστασίου

Σε αργία τέθηκε με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Στερεάς Ελλάδος Κατερίνας Διαμαντοπούλου ο Δήμαρχος Κονιστρών Δημήτρης Παπαναστασίου, σύμφωνα με πληροφορίες μας το έγγραφο έχει ημερομηνία 1/10/2010, λόγω της γνωστής δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ήδη ο κ. Παπαναστασίου προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση είχε υποβάλλει την παράιτησή του.

Δημήτρης Παπαναστασίου: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στο νέο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Δημήτρης Παπαναστασίου, με την οποία γνωστοποιεί την παραίτησή του από την θέση του Δημάρχου Κονιστρών, ώστε να ασχοληθεί απερίσπαστος με την προεκλογική εκστρατεία του συνδυασμού “Πολίτες της Αυτοδιοίκησης του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου” του οποίου ηγείται.
Η ανακοίνωση αναφέρει: .
 «Όπως γνωρίζετε, εδώ και πολλές μέρες έχω δημοσιοποιήσει την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στις εκλογές της 07/11/2010.

Οξυμμένα προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων και στο βάθος ιδιωτικοποίηση

Στον ΧΥΤΑ της Θήβας, βρέθηκαν σήμερα η Δέσποινα Σπανούδη, ο Κώστας Κουρκούτης και μέλη του Αυτοδιοικητικού κινήματος. Από την συζήτηση με τον διευθυντή και τους εργαζομένους στην επιχείρηση, που καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, αναδείχθηκε ότι: η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κωλυσιεργεί απαράδεκτα και μπλοκάρει την αποκατάσταση χώρων ανεξέλεγκτης απόρριψης

Παπανδρέου Χτύπημα της ανεργίας μέσω της ανάπτυξης

Είναι αναγκαίο ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, προκειμένου να φέρουμε τον άνεργο στην ενεργή αγορά εργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την ανεργία.
 "Δεν αρκεί η προστασία του ανέργου", συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως "η οικονομία αργοπέθαινε στο μοντέλο το οποίο υπήρχε", τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στις νέες τεχνολογίες».

Γιορτάζεται σήμερα η "Ημέρα Πλυσίματος Χεριών"

Για την τρίτη χρονιά που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών, πάνω από 200 εκατομμύρια μαθητές σχολείων, γονείς, δάσκαλοι, διασημότητες και κυβερνητικοί υπάλληλοι σε όλο τον κόσμο, θα σηκώσουν τα μανίκια τους, αλλά στο τέλος της ημέρας σκοπεύουν να επιτύχουν πολύ περισσότερα από καθαρά χέρια.
Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πλυσίματος των Χεριών - όχι μόνο για μια μέρα - έχει στόχο να κάνει την απλή σωτήρια πρακτική του πλυσίματος των χεριών μια τακτική συνήθεια και μετά τη δύση του ηλίου στις 15 Οκτωβρίου.

Ο νομάρχης κ. Χειμάρας αποφεύγει τα δύσκολα…


Ο Νομάρχης κ Χειμάρας αποφεύγει συστηματικά να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο πρόβλημα ΛΑΤΟΜΕΙΑ επιχειρώντας να ‘’θολώσει’’ τα νερά. Στην πρόσφατη ανακοίνωση του, δηλώνει ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την οποία οκτώ χρόνια διαχειρίζεται, διεκδίκησε δυναμικά την καλύτερη λύση όλων των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούσαν τη Φθιώτιδα μαζί και των Λατομείων.
Ισχυρίζεται, ο κ. Χειμάρας, ότι επί των ημερών του η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έπαιξε σοβαρό ρόλο στην επίλυση (λες και το έλυσε) του προβλήματος των Λατομείων, όπως επίσης και των προβλημάτων που προέκυψαν γύρω από αυτά !!!

Πρώτος"έκοψε" το νήμα των ψηφοδελτίων...

Πρώτος έκοψε το νήμα και ολοκλήρωσε τα ψηφοδέλτια του . Τώρα εμείς περιμένουμε το πρόγραμμα του για την Στερεά και τις θέσεις του, στην σύγχρονη εποχή. Αναμένουμε!!!
Έκλεισε και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ», και στην Φωκίδα και έτσι, με την ανακοίνωση αυτή, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των ψηφοδελτίων  του στη Στερεά Ελλάδα. Όπως σημειώνει με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης: «Όλοι μαζί με εμπειρία, γνώση και διάθεση για πολλή δουλειά θα κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα πρότυπο ανάπτυξης με αειφορία.
Οι εκλογές θα είναι νικηφόρες και ελπιδοφόρες για τον τόπο μας».

Παρουσίαση της «Ένωσης Δημοτών Καρυστίας» από το Νίκο Μανώλη

mixail_omiliaΣτο Μαρμάρι και όχι στην Κάρυστο, σήμερα  Παρασκευή  15  Οκτωβρίου  και  ώρα  20.30, ο  Δήμαρχος  Μαρμαρίου Νικόλαος Μανώλης  και υποψήφιος δήμαρχος του Νέου Δήμου Καρυστίας, θα  παρουσιάσει  το πρόγραμμα  της   «Ένωσης  Δημοτών Καρυστίας» στο  Πολιτιστικό  κέντρο Μαρμαρίου.

Με τον Ζεμπίλη ο Κουκουβίνος

Η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών «Αλλαγή Φοράς» εισήλθε στα Δημοτικά τεκταινόμενα με αφορμή τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» πιστεύοντας πως έχει να προσφέρει δημιουργικά στη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων του τόπου μας, στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην βελτίωση της οικιστικής ανάπτυξης που αυξάνεται ραγδαία στον Δήμο.

Άκαρπος χθες ο νέος πλειστηριασμός από Τράπεζα Πειραιώς για την εταιρεία Δάριγκ.

Οι εργαζόμενοι της Δάριγκ περιμένουν για να πληρωθούν.

Ακαρπος απέβη χθες, ένας  ακόμα πλειστηριασμός που έγινε από την εκκαθαρίστρια Τράπεζα Πειραιώς για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας Δάριγκ.
Οικόπεδα, κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικός εξοπλισμός, προϊόντα, πρώτες ύλες, μετοχικά δικαιώματα κ.α. βγαίνουν στο σφυρί. Την ίδια ώρα οι πρώην εργαζόμενοι στο "κουφάρι", σήμερα, της Δάριγκ περιμένουν υπομονετικά να εισπράξουν αυτά που τους οφείλονται, αυτά που έχουν δουλέψει.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Οι 23 του Θανάση Χειμάρα στη Φθιώτιδα.

logo_xeimaras leukoΟι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο «ΜΑΖΙ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», με επικεφαλής τον Θανάση Χειμάρα υποψήφιο
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Κωνσταντίνο Κουτσογιαννακόπουλο υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, είναι:
1.         Αργυρίου Δημήτριος του Αθανασίου, Πτυχιούχος Πολ. Μηχανικός ΤΕ, Μουσικός
2.         Γκενεράλης Δημήτριος του Αθανασίου, Ελεύθερος Επαγγελματίας
3.         Δάμπασης Νικόλαος του Σπυρίδωνα,  Εκπαιδευτικός, π. Αντιδήμαρχος Λιανοκλαδίου

Με τον Δημαρά ο Φασούλας

Μετά τον αποκλεισμό του τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη με τον Γ.Σγουρό ο Δήμαρχος Πειραιά στηρίζει τελικώς τον «αντάρτη» Γιάννη Δημαρά για την Περιφέρεια Αττικής.
Στηρίζω Δηµαρά στην Περιφέρεια Αττικής, λέει τώρα ο Παναγιώτης Φασούλας µετά την εξαίρεσή του από τη λίστα των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών µε το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού. Την δήλωση αυτή έκανε στην Νικόλ Λειβαδάρη ο Π. Φασούλας.

Σώθηκε η ζωή ενός παιδιού από μία φωτογραφία στο… Facebook!

Η Nicola Sharp είναι μία νοσοκόμα που της αρέσει να σερφάρει στο Διαδίκτυο, ποτέ όμως δεν φανταζόταν ότι αυτή της η «ενασχόληση» θα μπορούσε να σώσει την ζωή ενός μικρού κοριτσιού.
Και όμως, η Nicola κατάφερε να εντοπίσει ότι η κόρη μίας φίλης της πάσχει από καρκίνο, από μία φωτογραφία και μόνο στο Facebook.

«Τρίζει» το ψηφοδέλτιο του Ι. Σγουρού

Τάσεις αποσυσπείρωσης προκάλεσε στο ψηφοδέλτιο του κ. Ι. Σγουρού αλλά και στις κομματικές οργανώσεις του ΠαΣοΚ η ανακοίνωση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών Αττικής. Χθες παραιτήθηκαν από τους συνδυασμούς υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι τα ονόματα των οποίων είχαν ανακοινωθεί προχθές το απόγευμα σε επίσημη εκδήλωση του συνδυασμού. Οι κκ. Αντ. Αρώνης στον Πειραιά και Αθ. Βούρδας στο Περιστέρι έστειλαν επιστολές παραίτησης στον κ. Σγουρό αλλά και στον Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκη.

Στερεά Ελλάδα πρωταθλητής στην ανεργία...


Το μεγαλύτερο ποσοστό της  ανεργίας,  καταγράφεται στη Στερεά Ελλάδα (14,3%). Το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο 2010 σε εθνικό επίπεδο ανήλθε σε 12%, έναντι 9,6% τον Ιούλιο 2009 και 11,6% το Ιούνιο 2010.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούλιο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.439.296 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 607.035 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.261.458 άτομα.

Και στη Φθιώτιδα έκλεισε το ψηφοδέλτιο του Κλέαρχου Περγαντά

Έκλεισε και τα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα που θα περικλείουν τον συνδυασμό του υποψηφίου Περιφερειάρχη και Νομάρχη Βοιωτίας, Κλέαρχου Περγαντά. Ένα ψηφοδέλτιο, όπως
τονίζει ο κ. Περγαντάς, από έμπειρους και δοκιμασμένους ανθρώπους αλλά και από νέους με διάθεση προσφοράς. Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν, έχουν ως εξής:
 ΣΥΝΔYΑΣΜΟΣ
« ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ»
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ΣΤΑΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ Δικηγόρος

Αναβολή της δίκης του Τ. Βοσκόπουλου για φοροδιαφυγή !!


Για τις 2 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το Ζ' Μονομελές πλημμελειοδικείο η δίκη του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου που κατηγορείται για φοροδιαφυγή !!
Ο τραγουδιστής -που δεν παρέστη στο δικαστήριο- κατηγορείται για ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις προηγούμενων ετών που αφορούν και μη έκδοση αποδείξεων δελτίων παροχής υπηρεσιών για εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα, για ποσά που ξεπερνούν, χωρίς τις πρασαυξήσεις και τα πρόστιμα, τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Προτάσεις ΣΟΚ για την Ελληνική οικονομία από Νομπελίστα !!

Προτάσεις σοκ για την ελληνική οικονομία διατυπώνει σε άρθρο του ο Χριστόφορος Πισσαρίδης που πήρε το Νόμπελ Οικονομίας 2010. Τι προτείνει ο νομπελίστας οικονομολόγος;
Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, ελληνοκύπριος οικονομολόγος που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομίας 2010, μεταξύ άλλων προτείνει σε άρθρο του στην Καθημερινή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας:
Ειδικά δικαστήρια και δρακόντειες ποινές για υψηλόβαθμους πολιτικούς, συνδικαλιστές, δημόσιους λειτουργούς και επιχειρηματίες, που καταχρώνται δημόσιους πόρους, καθώς και αυστηρή τιμωρία των φοροφυγάδων.

Ενταση μεταξύ αστυνομικών-συμβασιούχων στην Ακρόπολη

Τον αποκλεισμό της εισόδου του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, έσπασε σήμερα το πρωί ομάδα αστυνομικών, εισερχόμενοι από το αριστερό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου, απωθώντας ομάδα συμβασιούχων και έκτακτων υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού.
Οι συμβασιούχοι και έκτακτοι έχουν καταλάβει από χθες στις 6.30 το πρωί την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου .Πρόκειται για υπαλλήλους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για 22 μήνες.

Νέο νομοσχέδιο για τους δρόμους - Δεν θα ασφαλίζεται κανένα Ι.Χ. χωρίς να έχει περάσει ΚΤΕΟ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια. Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει...
Η θέσπιση ελεγκτικού μηχανισμού για τη σωστή λειτουργία των ΚΤΕΟ, η καθιέρωση Κάρτας Ελέγχου Θορύβου για τα δίκυκλα, η σύνδεση της ανανέωσης του ασφαλιστηρίου με την επίδειξη της κάρτας του ΚΤΕΟ, αλλά και το σαφάρι της τροχαίας για τον εντοπισμό των οχημάτων που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο, είναι ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Η μαγική» πλακέτα... που κλέβει βενζίνη! Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Πάτρα !

Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι - Οδηγοί εύκολα θύματα ορισμένων πρατηριούχων!
Εννέα μήνες μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας "Κόσμος" (φύλλο αρ. 219 - 19 Ιανουαρίου 2010) για το κόλπο με το "τσιπάκι" που εφάρμοζαν κάποια πρατήρια υγρών καυσίμων για να κλέβουν τους καταναλωτές, και το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχων... έπιασε λαβράκια! Συνελήφθησαν δύο πρατηριούχοι στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, οι οποίοι με τη μέθοδο της τοποθέτησης ειδικού "τσιπ" στις αντλίες των υγρών καυσίμων των πρατηρίων τους, έκλεβαν τους οδηγούς πελάτες τους.

Πέρασαν στην ΕΡΤ τα δικαιώματα για την Ευρωλίγκα !

Σε μια αιφνιδιαστική κίνησή της η τηλεόραση του ΣΚΑΪ αποχώρησε από τα δικαιώματα της Ευρωλίγκας τα οποία καταλήγουν στην ΕΡΤ !!
Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έκπληξη όχι μόνο λόγω της σημασίας της διοργάνωσης που ο ΣΚΑΪ αποφασίζει να αφήσει, αλλά γιατί μόλις παρά πρόσφατα είχε ανανεώσει το σχετικό συμβόλαιο για άλλα τέσσερα έτη.
Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ:

Εκκληση του Μητροπολίτη με εγκύκλιό του να περιοριστούν οι σπατάλες “Οικονομία λόγω κρίσης”

Περικοπές εξόδων και δαπανών αλλά και μεγάλο βάρος στην φιλανθρωπία ζητά με σχετικό εγκύκλιο σημείωμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ. Νικόλαος, από τα εκκλησιαστικά συμβούλια που υπάγονται στην δικαιοδοσία της Μητρόπολης Φθιώτιδας.
Με αφορμή την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ. Νικόλαος υπενθυμίζει σε κληρικούς,
μοναχούς και λαϊκούς που απαρτίζουν τα εκκλησιαστικά συμβούλια, τα «φιλάνθρωπα αισθήματα» της εκκλησίας και ζητά περικοπές στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στους στολισμούς των ναών, στην προσφορά εδεσμάτων και ροφημάτων στις εορτές αλλά και στα καθημερινά έξοδα των ενοριακών γραφείων.

Περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θανάση Χειμάρα, στη Φωκίδα


Το Νομό Φωκίδας θα επισκεφθεί σήμερα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας στο πλαίσιο των περιοδειών του σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα θα έχει τις ακόλουθες συναντήσεις:
10.30 π.μ. Συνάντηση με το Νομάρχη Φωκίδας και το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην έδρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας.
11.30 π.μ. Επίσκεψη στο Δημαρχείο Άμφισσας και συνάντηση με το Δήμαρχο Άμφισσας
12.00 Συνάντηση με το προεδρείο του Ε.Β.Ε. Φωκίδας στα γραφεία του Επιμελητηρίου
13.00 Επίσκεψη στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδας και συνάντηση με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα.

ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ O ΘΑΝ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ


Ομιλία στους ετεροδημότες στην Αθήνα, πραγματοποίησε χθες, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Χειμάρας, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χειμάρας, το μεγάλο στοίχημα για όλους, είναι η ενίσχυση της Περιφέρειας σε όλα τα επίπεδα και η λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
«Ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε όλοι μαζί» τόνισε, «με προγραμματισμό και αγώνα».

Περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θανάση Χειμάρα, στη Νότια Εύβοια


Την Τρίτη ημέρα της περιοδείας του στην Εύβοια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας επισκέφθηκε την Κάρυστο, τα Στύρα και το Μαρμάρι της Νότιας Εύβοιας, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010.
Στο Δημαρχείο Στυραίων συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κ. Σοφία Μούτσου, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο του συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης», από την οποία άκουσε τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν τη Νότια Εύβοια και τις παρεμβάσεις που θα χρειαστεί να κάνει από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΝΗΣΙ

VICTORIA HISLOP.  Βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα British Book AWARDS 
....Η Αλέξις λαχταρά να μάθει για το παρελθόν της μητέρας της, Σοφίας, που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Ξέρει μόνο ότι η μητέρα της μεγάλωσε σ’ ένα μικρό χωριό της Κρήτης προτού φύγει οριστικά για το Λονδίνο. Όταν η Αλέξις αποφασίζει να επισκεφθεί την Κρήτη, η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για μια παλιά της φίλη και της υπόσχεται πως απ’ αυτήν θα μάθει την αλήθεια.
Έκπληκτη, η Αλέξις ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειάς της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλειμμένο νησί της Σπιναλόγκας – την πρώην αποικία των λεπρών.

Η Σπιναλόγκα πριν τη Βικτόρια Χίσλοπ

Η Ελληνική Λογοτεχνία πριν την Βικτόρια Χίσλοπ.  Θέμος Κορνάρος,  Γαλάτεια Καζαντζάκη "Το Νησί των σημαδεμένων. Σπιναλόγκα - Η άρρωστη πολιτεία"
Πολλά - πολλά χρόνια πριν το ενδιαφέρον περιστραφεί στη Σπιναλόγκα με αφορμή το βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ και την τωρινή μεταφορά του στη μικρή οθόνη, η ελληνική λογοτεχνία έχει καταθέσει τα δικά της τεκμήρια για το νησί των λεπρών. Τα δύο αφηγήματα, "Σπιναλόγκα" του Θέμου Κορνάρου και "Η άρρωστη πολιτεία" της Γαλάτειας Καζαντζάκη, που συγκεντρώνει η έκδοση "Το Νησί των σημαδεμένων" με επιλεγόμενα του Μάνου Λουκάκη, αποτελούν συγκλονιστικές αφηγήσεις δύο μάχιμων συγγραφέων του μεσοπολέμου με έντονη πολιτική συνείδηση και υψηλές κοινωνικές ευαισθησίες.

Το Νησί ( Σπιναλόγκα ) - Η αληθινή ιστορία !!

«Οι πέτρες και οι βράχοι στα άδεια σπιτάκια κρύβουν και δεν φανερώνουν την κόλαση του χθες, τα μοιρολόγια και τις κραυγές από τους πόνους στο σώμα των εκατοντάδων αρρώστων»! 
Το νησί βρίσκεται στην Κρήτη, στην περιοχή Μιραμπέλλου του νομού Λασιθίου. Το αρχαίο όνομά του, ήταν Καλυδών, αλλά μετά την κατάληψη του από τους Ενετούς ονομάσθηκε Σπιναλόγκα (Μακρά άκανθα). Το νησί κατελήφθη από τους Τούρκους το 1715 και κατοικείτο από Μουσουλμάνους. Από το 1903 χρησιμοποιήθηκε ως Λεπροκομείο, όπου μεταφέρθηκαν οι πρώτοι 251 λεπροί (Κρητικής καταγωγής), που λόγω αφ΄ενός της αποκρουστικής όψης τους και αφ’ ετέρου της μεταδοτικότητας της ασθένειας πρωτύτερα κατοικούσαν εξορισμένοι και απομονωμένοι από την τοπική κοινωνία , στις απόμακρες παρυφές των πόλεων, σε μέρη τα οποία ονομάζονταν “μεσκηνιές”….

Το Νησί: Συγκλονιστική πρεμιέρα στο Mega !!


Καταπληκτικά σκηνικά, κοστούμια και πάνω από όλα ερμηνείες. Η ιστορία που όλοι περιμέναμε ξεκίνησε !!
Οι χανσενικοί μπήκαν στην ζωή μας από προχθές το βράδυ με την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου σήριαλ Το Νησί, στο οποίο τόσο το Mega όσο και οι τηλεθεατές έχουν "επενδύσει" πολλά για την φτωχή τηλεοπτική σεζόν με τα ριάλιτυ και τις φθηνές παραγωγές.Συγκίνηση, όπως ήταν και αναμενόμενο, με την μάνα - δασκάλα, να αποχωρίζεται - ζωντανή "νεκρή"- τα παιδιά, τον άνδρα της , τη ζωή της...

Το νησί στο Mega : Έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης !!

Δεν υπάρχει προηγούμενο στην πρεμιέρα η  επιτυχία του «Νησιού»!
Η σειρά καθήλωσε 3.555. 524 τηλεθεατές, συγκεντρώνοντας μέσο όρο για το σύνολο 61,7% και για τα νεανικά κοινά 68,9%, ενώ έφτασε μέχρι και 72,8%.
Η συγκίνηση για την Σπιναλόγκα παραμένει ζωντανή μετά από τόσα χρόνια και το γεγονός ότι έριξε πάαααρα πολύ τα ποσοστά των reality δίνει μια ελπίδα ότι… δεν έχει πιάσει πάτο το γούστο μας, ως τηλεοπτικό κοινό βεβαίως - βεβαίως! Ο «Εφιάλτης στην Κουζίνα» που έπαιζε ακριβώς την ίδια ώρα άγγιξε –μετά βίας- 6,3% στο σύνολο και 6% στα νεανικά κοινά, ενώ δεν πήγε ιδιαίτερα καλά και το «Next Top Model», με το οποίο συνέπεσε το δεύτερο μισό προβολής του.

Ζητούνται υποψήφιοι Σύμβουλοι

Απρόθυμοι οι Ευβοιώτες να στηρίξουν …ετοιμόρροπες καρέκλες !
Φωτιά έχουν πάρει, οι τηλεφωνικές γραμμές αυτές τις μέρες, με τους επικεφαλής συνδυασμών για τις επερχόμενες εκλογές σχεδόν να παρακαλούν Ευβοιώτες,  να μπουν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά τους. Ελάχιστοι είναι, όμως, διατεθειμένοι να ακολουθήσουν στον εκλογικό… χορό του Ζαλόγγου κι ακόμη λιγότεροι εκείνοι που (έστω κι αν άλλοτε το έκαναν) θα στηρίξουν ετοιμόρροπες καρέκλες.

Spiegel: ¨Εθνικό άθλημα η απάτη στην Ελλάδα¨

Το γερμανικό περιοδικό κάνει λόγο για "Μια χώρα όπου η απάτη είναι εθνικό άθλημα και πρέπει να σταματήσει. !!
Θυμάστε που το καλοκαίρι λέγαμε πως οι εξορμήσεις του ΣΔΟΕ για τη φοροδιαφυγή σε όλη την Ελλάδα θα καλύπτονται από γερμανική κάμερα για να μεταδοθούν μετέπειτα στους Γερμανούς; Οι Γερμανοί, λοιπόν, πρόβαλαν την Κυριακή που μας πέρασε το "ριάλιτυ" από το σαφάρι των κλιμακίων του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το οποίο έγινε και ρεπορτάζ στο έγκυρο έντυπο Spiegel με τίτλο "Οικονομική κρίση στην Ελλάδα".

Τα νέα όρια για το ΕΚΑΣ – Ποιοι θα το πάρουν !

Πώς και πότε θα καταβληθεί το επίδομα σε 350.000 συνταξιούχους !!
«Παγωμένο» για τρίτη χρονιά θα είναι το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, το οποίο θα καταβληθεί σε 350.000 δικαιούχους χαμηλοσυνταξιούχους από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2010 (με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου) και για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2010.
Τα ποσά του ΕΚΑΣ θα είναι ίσα με εκείνα που καταβάλλονται σήμερα στους συνταξιούχους και θα χορηγηθούν στους δικαιούχους μαζί με τα τυχόν αναδρομικά (από 1/1/2010 και μετά).

Απολύονται 12 μέρες ποιο νωρίς οι Φαντάροι ! Ο χρόνος της άδειας δεν συνυπολογίζεται στον χρόνο της κανονικής άδειας.

Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για άδειες εκλογών !!
Aδεια από μία μέχρι τρεις το πολύ εργάσιμες ημέρες χορηγείται στους τακτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Θριαμβευτικές εντάξεις

Πόσο λέτε πως κοστίζει (μαζί με απαλλοτριώσεις, μετατοπίσεις) η κατασκευή 1.700 μέτρων του δρόμου Θήβα -Λειβαδιά; Έστω κι αν υπάρχει υπό κατασκευή ανισόπεδος κόμβος τα 7.880.000 ευρώ φαντάζουν μεγάλο ποσό. Καθώς 464.000 ευρώ το μέτρο ανήκει στην μεγαλοπρεπή δυνατότητα της Κ. Διαμαντοπούλου -να εντάσσει τέτοια έργα. Στην Άμφισσα, σε αντικατάσταση δικτύων αγωγού, ο στατιστικός μέσος όρος δίνει κόστος 305 ευρώ το μέτρο. Προσοχή δενεννοούμε πως υπάρχει κάποιο σκάνδαλο σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Απλά οι αριθμοί σαν να περιπαίζουν, με την επιβλητικότητά τους, την αντίστοιχη χλιδάτη διαδρομή της Γ.Γ. της περιφέρειας. Ως γνωστόν η φτώχεια θέλει καλοπέραση και, απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον οι αριθμοί ευημερούν. Μπορεί να δυσκολεύει η κατάσταση, αλλά γι’ άλλους.
Πηγή; ΗΜΕΡΑ ΛΑΜΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σημερινός Δήμαρχος Δημ. Κατσούλης, για πρακτικές που έχουν να κάνουν, και είδαν το φως της δημοσιότητας σε site  και κυκλοφορούν στο νέο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, ότι δήθεν σημερινός Δήμαρχος, πρώην Βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος έφαγαν πόρτα από την Γ. Γραμματέας κ. Διαμαντοπούλου, επειδή της ζήτησα να βγάλει απόφαση σε βάρος Δημάρχου της περιοχής.
Το πλήρες κείμενο του Δ. Κατσούλη έχει ως εξής: Τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι άθλιοι «κατασκευστές» προβοκατόρικων και λασπολογικών σεναρίων εμπλέκουν το όνομά μου σε δήθεν προσπάθεια επιβολής διοικητικού μέτρου σε βάρος συναδέλφου Δημάρχου και μάλιστα εκ νέου Υποψηφίου. Το εγχείρημα πέρα από παντελώς ανυπόστατο είναι και προκλητικά ανήθικο διότι μου αποδίδει πρακτικές τις οποίες ουδέποτε ακολούθησα, ενέργειες που δεν συνάδουν με την προσωπική και πολιτική ηθική μου και  την αυτοδιοικητική μου συνείδηση όταν μάλιστα είναι γνωστή και διατυπωμένη δημοσίως, για άλλες περιπτώσεις,  η πολιτική και νομική μου άποψη περί των διοικητικών μέτρων σε βάρος των Δημάρχων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΥ ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ


Φίλες και φίλοι,
Οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο για την ανάδειξή εκείνου του ανθρώπινου δυναμικού  που θα διαμορφώσει τη νέα αρχιτεκτονική του Δήμου. Οι νέες συνθήκες που διαμορφώνει ο Καλλικράτης αποτελούν μία ιστορική ευκαιρία για την Χώρα και τους πολίτες. Ταυτόχρονα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης που απαιτεί συγκεκριμένες πολιτικές με διαφάνεια – συλλογικότητα και σωστή αξιολόγηση για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που μαστίζουν την καθημερινότητα των  πολιτών.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Μειώνονται οι υπάλληλοι που θα εργαστούν στις εκλογές και το επίδομα, στην Εύβοια 70 αντί 85,

Έως και 27% θα μειωθούν οι υπάλληλοι που θα εργαστούν το Σαββατοκύριακο των εκλογών, ενώ παράλληλα έως και 40% θα μειωθεί το σχετικό επίδομα.
Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», με χθεσινή εγκύκλιο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μειώνει κατά 2.111 τους υπαλλήλους στο υπουργείο του. Έτσι από τους 7.769 υπαλλήλων των προηγούμενων εκλογών, το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου -όπως και στις τυχόν επαναληπτικές της 13ης και 14ης Νοεμβρίου θα συμμετάσχουν 5.658 περίπου υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, των Γραμματειών Ισότητας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, του Εθνικού Τυπογραφείου, των Περιφερειών και των Νομαρχιών.

Δεν θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο Παναγιώτης Φασούλας

Μόλις ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ τους Αντιπεριφερειάρχες για την Αττική και από τα ονόματα προκύπτει ότι ο Παναγιώτης Φασούλας δεν θα μετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς το ΠΑΣΟΚ υπαναχώρησε από την υπόσχεσή του να τον ορίσει αντιπεριφερειάρχη Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού. Την πικρία του εξέφρασε ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά.
Η λίστα των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών με το συνδυασμό του κ. Σγουρού ανακοινώθηκε σήμερα με τον κ. Παναγιώτη Φασούλα να μην περιλαμβάνεται σε αυτή.

Η κυβέρνηση μαζί με τα «πιστόλια» της διαπλοκής κάνει άλλη μία φορά ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα και τα εισοδήματα των εργαζομένων

Με τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές της εξασφάλισε τη βίαιη ανακατανομή πλούτου και εισοδήματος εις βάρος των εργαζομένων και πριν από όλα των μισθωτών. Η ανακατανομή αυτή διεκπεραιώθηκε κάτω από το μανδύα του κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας. Σήμερα ετοιμάζεται για μια δεύτερη επίθεση στο βιοτικό επίπεδο των μισθωτών, ιδιαίτερα εκείνων του Δημοσίου, με στόχο να μεταφέρει την κοινωνική αντιπαράθεση εντός των μισθωτών. Από εκείνο, δηλαδή, της αντιπαράθεσης πλούσιων και φτωχών, κατεχόντων και μη, κεφαλαίου και εργασίας, στην «κοινωνική πάλη» στο εσωτερικό της μισθωτής εργασίας.

ΕΣΕΕ: 'καταναλώνουμε ότι παράγουμε''.

ΕΣΕΕ: Να προτιμούν οι έλληνες τα εγχώρια προϊόντα με κωδικό (barcode) που να ξεκινάει με τον αριθμό 520

Να δείξουν οι Ελληνες καταναλωτές την προτιμήσή τους στα εγχώρια προϊόντα με κωδικό (barcode) που ξεκινάει με τον αριθμό 520, ''τα οποία εκτός από την σταθερά υψηλή ποιότητα που διαθέτουν, θα αποκτήσουν, με τον τρόπο αυτό, περισσότερο ελκυστική τιμή'' ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ''καταναλώνουμε ότι παράγουμε''.
Η ΕΣΕΕ προτείνει