Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Σιαγιάννης: Θα αγωνιστούμε αποκλειστικά για την μεγάλη ανατροπή

Πέντε φορές χρησιμοποιεί την λέξη «κάποιοι» στη ανακοίνωση ο Γ. Σιαγιάννης χωρίς να τους ονοματίζει, αλλά να αφήνει τον καθένα από εμάς να ψάξουμε να βρούμε ποιόν εννοεί.  Πάντως εμείς δεν θα σας πούμε ονόματα γιατί κάποιος δεν μας το «επιτρέπει». Το πλήρες κείμενο του Σιαγιάννη.
Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το πώς υποψήφιοι Δήμαρχοι στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου προσπαθούν να οριοθετήσουν την παρουσία τους επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν τεχνητά την κοινωνία και τους πολίτες. Φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να παρακάμψουν τα μεγάλα προτάγματα των επερχόμενων εκλογών και τα προβλήματα του Δήμου μας,   αναδεικνύοντας τα προσωπικά προβλήματα της αυτοδιοικητικής επαγγελματικής τους επιβίωσης ως θέμα. Είναι γνωστή η τακτική της συστηματικής προσπάθειας οργάνωσης της πολιτικής εμπάθειας και πόλωσης, με στόχο ‘’φτηνούς’’ αριθμητικούς υπολογισμούς.
1.      Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτές οι εκλογές αφορούν τα προβλήματα των πολιτών και όχι τα ‘’προβλήματα’’ των κομμάτων.
2.      Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι δε μπορεί να είναι ‘’ισόβιοι’’ εκφραστές ενός μέτριου και εμπαθούς πολιτικού λόγου αλλά  παράλληλα και ‘’ισόβιοι’’ επαγγελματίες γενικώς.
3.      Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι η υποψηφιότητα μου έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ . Μπορώ να κατανοήσω την προσπάθεια ‘’διαίρεσης’’ που επιχειρούν μόνο ως προσπάθεια πολιτικής περιχαράκωσης και μάλιστα με επίκληση της ιστορίας της τελευταίας 30ετίας. Ίσως επιτέλους πρέπει να εμπεδώσουν ότι είμαι υποψήφιος στηριζόμενος αποκλειστικά απ’ την εμπιστοσύνη των πολιτών και της κοινωνίας και παλεύω για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου.
4.      Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι τα ‘’συμφέροντα’’ ταυτίζονται με τους ‘’ισόβιους’’ υπερασπιστές τους. Σ’ αυτές τις ισόβιες εξαρτήσεις η κοινωνία και οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση τους . Όλοι οι πολίτες του Δήμου μας γνωρίζουν ότι εμείς δεν έχουμε πραιτωριανούς, ότι απεχθανόμαστε την  συκοφαντία και τη διαστρέβλωση, ότι ταυτιζόμαστε με τη δύναμη της αλήθειας και μόνο της αλήθειας. Αφήνουμε σε άλλους αυτές τις τακτικές. Ίσως τους ταιριάζουν και τους εκφράζουν.
5.      Κάποιοι μέχρι σήμερα έμαθαν πολλά αλλά έδωσαν λιγότερα. Η τακτική τους δε των τελευταίων ημερών τους κάνει να δίνουν ακόμη λιγότερα.
Ο τόπος έχει ανάγκη από αλλαγές. Από πολιτικό οξυγόνο. Από φρέσκο αέρα. Έχει ανάγκη από πολίτες που θα δώσουν πολλά για να πάει μπροστά ο τόπος.
Από πολίτες ταυτισμένους με τη διαφάνεια, την ηθική, τη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Από πολίτες που ταυτίζονται μόνο με την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.
Που ταυτίζονται με το Δημοτικό συμφέρον της μεγάλης ανατροπής.
Αυτό υπηρετούμε και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου