Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Νωρίτερα από το 2018 Μέλη της τρόικας: «Nα προχωρήσετε σε μερική ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών»

Νωρίτερα από ότι αναμενόταν το 2018, η τρόικα ζήτησε την μερική ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.
Τη μερική ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών ζήτησε χθες η τρόικα, στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης τους, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής τα στελέχη τους ζήτησαν από στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων, Υποδομών και Οικονομικών, να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με ιδιώτες στις αστικές συγκοινωνίες.

Αφαιρέθηκε από την Ελλάδα η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013

Στην αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα προχώρησε η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων μετά από έκτακτη συνεδρίαση της στο Παρίσι, καθώς η χώρα μας είχε καθυστερήσει στην κατασκευή των αναγκαίων έργων.
Αιτία για την απόφαση αυτή στάθηκε η διαρκής καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από ελληνικής πλευράς στην εξέλιξη των αγώνων, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών. Συγκεκριμένα,
 ΕΛ. ΤΥΠΟΣ
Τίτλος:      ¨Πτυχίο¨ στα κολέγια εδώ και τώρα ζητούν οι Βρυξέλλες
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα: Ισχυρά επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους
Υπότιτλοι στο ίδιο θέμα:
Σαφές μήνυμα από Κομισιόν: «Αλλάξτε το νομό ή θα καθίσετε στο σκαμνί του Ευρωδικαστηρίου»
Η  πλήρης  αναγνώριση  των  σπουδών  τύπου  Franchise αυστηρός όρος και στο Μνημόνιο
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
Κυβέρνηση θεατής στο παζάρι με τους μετανάστες
Σαφάρι με κατασχέσεις για τα χρέη 427.000 ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ

Τη Δευτέρα η συνάντηση Περγαντά - Νικόλαου στην Επισκοπή Φθιώτιδας



Άρχισε τις επαφές με τους Μητροπολίτες της περιφέρειας ο Κλέαρχος Περγαντάς κάνοντας αρχή με τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Νικόλαο με τον οποίο θα συναντηθεί στην Επισκοπή την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στις 10:45 το πρωί. Αναμένονται εντός των επόμενων ημερών οι συναντήσεις του με τους άλλους Μητροπολίτες της Περιφέρειας.

Η τ. Δήμαρχος Στυρέων Σοφία Μούτσου εξαιρετικά σημαντική η απόφαση του Υπουρ Πολιτισμού για τα Στύρα :


 «Εξαιρετικά σημαντική για την περιοχή των Στύρων είναι η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού  που εκδόθηκε στις 25  Ιανουαρίου 2011 για την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης Στύρων (Αγιος Νικόλαος), των παρακείμενων ρωμαϊκών λατομείων Στυρίας Λίθου  και του χώρου Λιμικό στα Κάψαλα.
Πρόκειται για μια περιοχή εκατοντάδων στρεμμάτων που εκτείνεται στα ανατολικά των Στύρων – Καψάλων και περιλαμβάνει την μεγαλιθική Πύλη των Αρμένων και την περιβάλλουσα μεγαλιθική ακρόπολη, το συγκρότημα των τριών ογκολιθικών κτισμάτων που είναι γνωστά ως Δρακόσπιτα στη θέση Λάκα Πάλλη, τα ρωμαίκά λατομεία εξόρυξης του περίφημου στυραϊκού μαρμάρου  cipollino, το φράγκικο κάστρο Λάρμενα και το παρακείμενο εκκλησάκι της Παναγίας 13ου αιώνα καθώς και το Δρακόσπιτο στη θέση Λιμικό των Καψάλων.
Η κήρυξη έγινε στα πλαίσια της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Ανάπτυξης ( ΣΧΟΟΑΠ)  του Δήμου Στυρέων που ξεκίνησε το 2007 και ήδη έχει ολοκληρωθεί η Α΄Φάση Κτηματογράφησης.

Εξωφρενικό! Βγάλαμε ελληνικά νησιά στο σφυρί!

Δώδεκα από τα ωραιότερα ελληνικά νησάκια στο Αιγαίο, αλλά και κοντά στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο βγαίνουν ήδη στο… σφυρί με μεσίτη την εταιρεία Private Islands Inc που έχει έδρα τον Καναδά.
Τα νησάκια που πωλούνται είναι:
ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ - Κεντρικό Αιγαίο – Σύνδεση με Φολέγανδρο και Σίκινο
280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.500.000 ευρώ
ΝΑΥΣΙΚΑ: Έχει 2 φυσικά λιμάνια – Υποδοχή Ferry

Δεν Προβλέπουν χιόνι στην Εύβοια



Bαρομετρικό χαμηλό στην Σικελία προς στιγμήν βαθαίνει και κινείται ανατολικά προς την νότια Ελλάδα, και αναμένεται από ώρα σε ώρα στη χώρα μας  με κακοκαιρία. Δεν προβλέπεται χιόνι στη Εύβοια μόνο έντονο κρύο.

Bασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι:
Ισχυρές χιονοπτώσεις στην Δυτ.Μακεδονία-Δυτ.Θεσσαλία,καθώς και τις ορεινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς,και της Πελοποννήσου
Ισχυρές Βροχές και καταιγίδες στην νότια & Ανατ.Πελοπόννησο και σε ένα μεγάλο μέρος του Κεντρικού και νότιου Αιγαίου

Από 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

Από την επόμενη Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, μέχρι και τις 31 Μαρτίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» του ΥΠΑΑΝ.Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν κατοικίες που:
Χρησιμοποιούνται ως κύρια ή πρώτη δευτερεύουσα κατοικία.
Βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 1750 ευρώ ανά τετραγωνικό.
Χτίστηκαν με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε πριν τις 31 Δεκεμβρίου 1979, δηλαδή χωρίς μελέτη θερμομόνωσης.

Πρόταση υπουργείου Οικονομικών να φορολογούνται ως αγρότες αλλά και ως έμποροι – παραγωγοί ενέργειας όσοι γεωργοί επενδύουν σε φ/β

Λύση στο πρόβλημα των αγροτών που επιθυμούν να επενδύσουν σε φ/β επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομικών μέσα από το Προσχέδιο Νόμου για την «Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής», που βρίσκεται από χθες, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου σε δημόσια διαβούλευση. 
Σύμφωνα με τα όσα πρώτος είχε γράψει ο ΑγροΤύπος σε ρεπορτάζ με τίτλο «Οι εφορίες “βαφτίζουν” τους αγρότες επιχειρηματίες προκειμένου να συνάψουν σύμβαση με το ΔΕΣΜΗΕ», οι εφορίες ζητούν από τους υποψήφιους επενδυτές να εξαιρεθούν από τις ευεργετικές διατάξεις των αγροτών που είναι το κύριο επάγγελμά τους και να δηλώσουν πλέον… επιτηδευματίες.
Ωστόσο η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών – χωρίς ακόμα να είναι σίγουρο να θα «περάσει αφού η διαβούλευση λήγει την 1η Φεβρουαρίου – είναι οι επαγγελματίες αγρότες που θα επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά ή άλλες ΑΠΕ έως 100 KW να φορολογούνται ως αγρότες αλλά και ως έμποροι – παραγωγοί ενέργειας.

Αυστηρότερους ελέγχους για το ΟΣΔΕ, την πολλαπλή συμμόρφωση και τις ενισχύσεις των αγροτών θέτει η Ε.Ε.

Στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύτηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ο Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 65/2011 της Επιτροπής. 
Με τον Κανονισμό θεσπίζονται λεπτομερείς κανόνες για την εφαρμογή των διαδικασιών ελέγχου καθώς και της πολλαπλής συμμόρφωσης όσον αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα μέτρα στήριξης της αγροτικής ανάπτυξης. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει «τα κράτη μέλη θεσπίζουν σύστημα ελέγχου που εξασφαλίζει ότι διενεργούνται όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι για αποτελεσματική εξακρίβωση της τήρησης των όρων χορήγησης της ενίσχυσης.

Δεν θα εκτελείται καμία απόφαση Δήμου ή Περιφέρειας, αν δεν δημοσιεύεται στο διαδίκτυο!!!

Με επείγον έγγραφο του, το Υπουργείο Εσωτερικών, υπενθυμίζει στους Δήμους, καθώς και προς τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις τους ότι έχουν υποχρέωση να αναρτούν τις σχετικές αποφάσεις τους, στο Πρόγραμμα Διαύγεια, από την 15 Μαρτίου 2011. Για τις Περιφέρειες ο χρόνος τρέχει!
 
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι σε περίπου πενήντα μέρες από σήμερα, οι Δήμοι πρέπει να είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν αυτή την εντολή. Δεν έχουν δικαίωμα να την αγνοήσουν ή να καθυστερήσουν την ανάρτησή των αποφάσεων τους. Ενόψει της έναρξης εφαρμογής αυτής της διαδικασίας, το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε στους Δήμους τα εξής:

Αφιερωμένο από όλους εμάς σε όλους εσάς και σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας!!!! Ελευθερια Αρβανιτακη- Ζωη κλεμμενη

Άντρες: Ποιο είναι το σωστό μέγεθος - και άλλα ερωτήματα...

Ποιο είναι το μέσο μέγεθος του πέους; Πότε είναι πρόωρη η εκσπερμάτωση; Πως μπορεί να πάθει κάταγμα το πέος αφού δεν έχει κόκαλα; Υπάρχει στ’ αλήθεια εθισμός στο σεξ;

Αν νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για το σώμα σας και για το σεξ, ξανασκεφθείτε το. Το σεξ δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο οι περισσότεροι νομίζουν.

Χαμογελάστε!!! Ο Κομμωτής


Τέσσερις άνδρες βρέθηκαν τυχαία σε ένα μπαρ και έπιασαν την κουβέντα για διάφορα θέματα.
Σε μια στιγμή, ο ένας από αυτούς πηγαίνει στην τουαλέτα, ενώ οι υπόλοιποι συνέχιζαν τη συζήτηση τους, σχετικά με τα κατορθώματα των γιων τους. 

Ξεκινάει ο πρώτος...

-Εμένα ο γιος μου ξεκίνησε καθαρίζοντας πατώματα στην αντιπροσωπεία της Mercedes στην Κηφισίας. Ανέβηκε σιγά σιγά όμως θέσεις, και τώρα είναι διευθυντής πωλήσεων. Μάλιστα, είναι τόσο καλός στη δουλειά του που έχει συνεχώς μπόνους. Να φανταστείτε, χάρισε σε ένα φίλο του μια ολοκαίνουρια Mercedes cabrio.

-Αυτό δεν είναι τίποτα, λέει ο δεύτερος.

Kαλημέρα !!!

Σε προσέχω σαν δάκρυ μη χάσει το σχήμα του,
τι νομίζεις μας έχει απομείνει καρδιά μου,

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ο τύπος σήμερα


 ΤΑ ΝΕΑ
Τίτλος: Έξοδος ή έφοδος. Ολονύχτιο θρίλερ στη Νομική
Υπότιτλοι στο ίδιο θέμα:
Τελεσίγραφο Γιώργου να εφαρμοστεί ο νόμος
Πρόταση της Πρυτανείας για μετεγκατάσταση των
μεταναστών σε άλλο κτίριο
Οι οργανωτές μιλούν στα «ΝΕΑ»: «Εδώ θα μείνουμε»
Παπανδρέου κατά ΣΥΡΙΖΑ
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
Δημόσιοι υπάλληλοι. Το νέο ασφαλιστικό
www.openminister.gr για το φορολογικό
Ασχημονούν






Οριστικά τέλος το δώρο στους συνταξιούχους

Οι αναλογιστικές μελέτες για τα τρία μεγάλα Ταμεία της Κύριας Ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ), που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: Για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να δίνονται κάθε χρόνο 12 συντάξεις! Άρα, αποκλείεται στο μέλλον να επανέλθουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα για τους συνταξιούχους. Ακόμα χειρότερα, σύντομα αναμένεται να καταργηθούν και τα επιδόματα που πήραν πέρσι τη θέση των δώρων, λόγω οικονομικής κρίσης.

Εξίσωση ανδρών - γυναικών και στα δικαιώματα

Δύο σημαντικές διευκρινίσεις για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων εμπεριέχει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την οποία παρέχονται οδηγίες προς το Γενικό Λογιστήριο και τα ασφαλιστικά ταμεία για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού καθεστώτος του δημοσίου τομέα (νόμος 3865/2010). Σύμφωνα με αυτές, δικαίωμα συνταξιοδότησης με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις παρέχεται και στους δύο γονείς δημοσίους υπαλλήλους με τρία παιδιά και άνω, καθώς και με ανάπηρο τέκνο.

Κατάληψη των γραφείων της Πολεοδομίας και του ΤΣΜΕΔΕ στη Χαλκίδα από τους Μηχανικούς


Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ - Τμήματος Ευβοίας αποφάσισε να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην προσπάθεια - όπως επισημαίνουν- υποβάθμισης των Διπλωματούχων Μηχανικών, ισοπέδωσης και απορρύθμισης του επαγγέλματός τους και αντιμετώπισης της επιστημονικής εργασίας ως εμπορικό προϊόν, στόχος τους η ενημέρωση των Πολιτών και καλεί τους μηχανικούς για τη δυναμική συμμετοχή τους σε αυτές.
Τονίζουν, ότι η προωθούμενη κατάργηση του κώδικα αμοιβών των Μηχανικών με τη συνακόλουθη ελεύθερη διαπραγμάτευσή τους από την αγορά χωρίς κανόνες, θα πλήξει πρωτίστως τους νέους Μηχανικούς και θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια και την ποιότητα των κατασκευών. Ιδιαίτερα σε μια αγορά που συρρικνώνεται διαρκώς.

Υποχρεωτικά στο σπίτι όσοι έχουν γρίπη!


Οι εργοδότες θα πρέπει να επιμένουν στην αναρρωτική άδεια όσων εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα το 66% που έχουν προσβληθεί είναι δραστήρια και μεταδίδουν τη νόσο στους γύρω τους. Μάλιστα η μελέτη έχει διπλό νόημα, καθώς το 59% των υγιών δηλώνουν πως ενοχλούνται και αισθάνονται άσχημα όταν έχουν κάποιον δίπλα τους με έντονα συμπτώματα γρίπης.

Πρόσληψη 47 εποχικών σε αρχαιολογικά έργα στη Στυλίδα. Ολη η προκήρυξη

Εποχικό προσωπικό για απασχόληση στην περιοχή της Στυλίδας θα προσλάβει η 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχιαοτήτων (Λαμία).
Διαβάστε  όλη την προκήρυξη

Καλόγερος με καταθέσεις 2.5 εκ. ευρώ! !

Με εντολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου συγκροτήθηκε εκτάκτως Εξαρχία για την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο ταμείο της Ιεράς Μονής Πάτμου, έπειτα από καταγγελίες ότι πρώην μοναχός (πλέον βρίσκεται στη Βέροια) είχε καταθέσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το «Romfea.gr» η Εξαρχία αποτελείται από τον Μητροπολίτη Κώου - Νισύρου κ. Ναθαναήλ, έναν δικηγόρο καθηγητή Πανεπιστημίου και έναν ορκωτό λογιστή.

ΕΣΠΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ 13 ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί από τους περιφερειάρχες μεταξύ άλλων σχέδια για ιδιωτικές επενδύσεις, περιφερειακής συνοχής, προτάσεις για δίκτυα επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό, θεσμικά μέτρα βελτίωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, ώστε να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντησή του με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Πέντε χρόνια θα παραμένουν στις Περιφέρειες οι μεταταχθέντες

Οι υπάλληλοι που διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν στις Περιφέρειες για την κάλυψη των αναγκών των Διευθύνσεων Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, καθώς και αυτοί που μετατάχθηκαν στις κρατικές Περιφέρειες του ν. 2503/1997 σύμφωνα με την ειδική ρύθμιση του άρθρου 18 παρ.8.β του ν.3870/2010 (ΦΕΚ Α΄138/9.8.2010), υποχρεούνται να παραμείνουν στις ανωτέρω υπηρεσίες τουλάχιστον για μία πενταετία, προβλέπει εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο πρόγραμμα "Διαύγεια" από 15 Μαρτίου και οι ΟΤΑ

Στο πρόγραμμα "Διαύγεια" εντάσσονται από τις 15 Μαρτίου όλοι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), καθώς και τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις αυτών, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Από την παραπάνω ημερομηνία οι ΟΤΑ θα πρέπει υποχρεωτικά να αναρτούν στο Διαδίκτυο τους νόμους και τις πράξεις των κυβερνητικών και των διοικητικών οργάνων. Οι κατά νόμο δημοσιευτέες πράξεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ισχύουν από τη δημοσίευση, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά, ενώ οι λοιπές δεν εκτελούνται εάν δεν έχουν λάβει Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) που αποδίδεται με την καταχώρησή τους στο πρόγραμμα "Διαύγεια". Στην περίπτωση αυτή η εκτελεστότητα της συγκεκριμένης πράξης συναρτάται άμεσα με την ανάρτησή της στο Διαδίκτυο, αφού η ανάρτηση ανάγεται σε όρο εκτέλεσης της πράξης.

Αντίθετοι και οι δήμαρχοι για τα 10 στρέμματα του Natura

Στο δρόμο που χάραξαν οι βουλευτές κινήθηκαν και οι δήμαρχοι σχετικά με την πρόβλεψη του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για αύξηση του ορίου της αρτιότητας στις περιοχές Natura από τα 4 στα 10 στρέμματα.

Σε χθεσινή ομόφωνη απόφαση της η ΚΕΔΚΕ  τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν μπαίνουμε στη λογική των 4 ή 10 στρεμμάτων αλλά στην ανάγκη να θεσπιστούν οι οριστικές διατάξεις (μέσω Π.Δ.) και να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

Νέες κινητοποιήσεις εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά οικονομικά αδιέξοδα που διαπιστώνονται στα Επικουρικά Ταμεία Ασφάλισης, το επικείμενο "κούρεμα" που σχεδιάζεται στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και τις επιλογές που προωθούνται στο νέο μισθολόγιο για παραπέρα περικοπές των αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων, που προωθούνται ως συνέχεια των μέχρι τώρα οδυνηρών περικοπών στα επιδόματα αλλά και στο 13ο και 14ο μισθό, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση και με βασικό κριτήριο το συντονισμό του αγώνα με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, να προχωρήσει σε ένα νέο κύκλο αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων:

ΕΛΚΕΚΑ: 5% ακριβότερο το «καλάθι» του μέσου νοικοκυριού

Ακρίβυνε το οικογενειακό καλάθι του μέσου νοικοκυριού το Δεκέμβριο, καθώς, σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ), το κόστος του σκαρφάλωσε στα 2.129,48 ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, που είχε διαμορφωθεί στα 2.023,85 ευρώ. 
Σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός η τιμή των οποίων αυξήθηκε κατά 19%.

Το ν/σ για τους συνεταιρισμούς παρουσιάζει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Τα μέλη του κοινοβουλευτικού τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, συνεδριάζουν με διευρυμένη σύνθεση, θα ενημερώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σχετικά με το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς. 
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το απόγευμα ο υπουργός πρόκειται να επισκεφθεί την Ιπποκράτους προκειμένου να συνεχίζει την ενημέρωση για το νομοσχέδιο που παρουσίασε λίγες ημέρες πριν.

Χαμογελάστε, Το Μοναχοπαίδι!!!


Ένας τύπος που έχει πάει διακοπές μόνος του, αφού αφήνει στο δωμάτιο τα πράγματα του, κατεβαίνει στην πισίνα να γνωρίσει κόσμο.
Βλέπει στις ξαπλώστρες ένα τύπο, και αφού κάθεται δίπλα του και συστήνετε, τον ρωτάει: 
Θέλετε να παίξουμε ένα τάβλι;
Α!!!, Μπα!!!, Μια φορά έπαιξα και δεν μου άρεσε, του λέει ο άλλος. 

Ο φίλος μας επιμένει: 
Θέλετε να κάνουμε μια βουτιά στην πισίνα; 
Μια φορά βούτηξα και δεν μου άρεσε, απαντάει ξανά ο άλλος βαριεστημένα.

Απελπισμένος πλέον ξαναπροσπαθεί. 
Θέλετε να σας κεράσω μια μπίρα; 
Μια φορά ήπια κα δεν μου άρεσε, απαντάει πάλι με το ίδιο βαριεστημένο ύφος. 

Κάποια στιγμή σκάει μύτη ένα πιτσιρίκι. 
Δικό σας είναι;, ρωτάει ο φίλος μας.
Ναι…μισοπρολαβαίνει να απαντήσει ο άλλος...

Οπότε πετάγεται ο φίλος μας και λεει:
Μοναχοπαίδι φαντάζομαι!!!!!!!!!!!!!!!!

Kαλημέρα !!!

Έψαξα να βρω τα πιο ευωδιαστά αρώματα…
και μύρισα τον άνεμο η άνοιξη σαν μπαίνει και άνθη και αρώματα πανάκριβα και τη βροχή που πέφτει..

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Τύπος σήμερα

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Τίτλος: Στη φυλακή για 5.001 ευρώ χρέος!
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα: Δρακόντειος φορολογικός νόμος
αντιμετωπίζει με επιτροπές, Αυτόφωρο και ΕΥΠ τη
φοροδιαφυγή
Υπότιτλοι στο ίδιο θέμα: Ξεσηκώθηκαν και υπουργοί με την ακρότητα
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
Κόβονται οι αποδοχές μεταταγμένων
Φρουτάκια και καζίνα σε καφενεία
Η έκθεση Greenpeace για 62 εταιρείες
Μπαλάκι η τύχη των μεταναστών
Για Όσκαρ ο Κυνόδοντας

Τα ΕΣΠΑσαν Γερακούδη- Περγαντάς;

Στο όριο δείχνουν να είναι οι σχέσεις ανάμεσα στον Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά  και στη γενική γραμματέα της αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Πόπη Γερακούδη με αφορμή την διαχείριση του ΕΣΠΑ. 

Πρωτεύοντα ρόλο στις επιλογές ζήτησε ο κ. Περγαντάς από τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη χωρίς ο τελευταίος να απαντήσει. ΗΜΕΡΑ

Βιομηχανία πώλησης βρεφών με έδρα την Λαμία. 25.000 € ζητούσαν για να πουλήσουν το κοριτσάκι !

Ένα κοριτσάκι 25 μόλις ημερών που είχε αφαιρεθεί βίαια από την 29χρονη μητέρα του ήταν το παιδί του οποίου βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα της οδού Ησαϊα στη Λαμία. 
Η κίνηση αυτή εντάσσεται μέσα τη δράση του κυκλώματος ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθησαν τελικά 7 άτομα ανάμεσα στα οποία και ο αρχηγός του κυκλώματος που ήταν στη Λαμία. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας το συγκεκριμένο κοριτσάκι προορίζονταν για πώληση και αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο υπόγειο διαμέρισμα, χωρίς ποτέ κανείς να το έχει αντιληφθεί. 

Εφτασε η ώρα να αποκτήσει διοικητικό εφετείο η Χαλκίδα;

Στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί η νομιμότητα της ιδρύσεως του Ν.Σ. περί Εφετείου στη Χαλκίδα, αλλά των Εφετείων Ηρακλείου, Μυτιλήνης, Αγρινίου, που κι αυτά παραμένουν σε εκκρεμότητα την 2η Φεβρουαρίου, η απόφαση για ίδρυση Εφετείου στη Χαλκίδα
Εισηγητής του θέματος θα είναι ο πρ. του ΣτΕ., Χρ.Ντουχάνης. Εάν τελικά εγκριθεί η ίδρυση, τότε η τακτική έδρα του Εφετείου Χαλκίδας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του απο 16 Σεπτεμβρίου 2011.

Δίχως λαϊκή και αυτό το Σάββατο

sineleusi_laiki2Εγινε  χθες το απόγευμα, η γενική συνέλευση των σωματείων των λαϊκών αγορών με θέμα, τι άλλο, την λαϊκή του Σαββάτου. Έπειτα από εντάσεις, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, να μην πραγματοποιηθεί, ούτε αυτό το Σάββατο η λαϊκή αγορά.

Να θυμίσουμε πως την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, πρόεδροι των σωματείων παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών, είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη όπου αμφότεροι συμφώνησαν να γίνει η λαϊκή στη νέα θέση που έχει οριστεί, μέχρι και το τέλος Μαρτίου και στη συνέχεια, να μεταφερθεί σε νέο χώρο για την καλύτερη λειτουργία της.

Κλιματική αλλαγή και Περιβάλλον: Η Αθήνα εκπέμπει περισσότερα «αέρια του θερμοκηπίου» ανά κεφαλή από το Παρίσι και το Πεκίνο!

Η Αθήνα «γεννά» περισσότερα «αέρια του θερμοκηπίου» από το Παρίσι, το Λονδίνο και το Πεκίνο και σχεδόν όσα η Νέα Υόρκη, με συνέπεια να ευθύνεται αναλογικά περισσότερο για την κλιματική αλλαγή! Γενικότερα, οι μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις του πλανήτη εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα λιγότερους ρύπους ανά κεφαλή και είναι λιγότερο υπεύθυνες για την κλιματική αλλαγή σε σχέση με μικρότερου μεγέθους πόλεις, όπως π.χ. το Ρότερνταμ ή το Ντένβερ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη ερευνητών της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Ινστιτούτου για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη (IIED).

Mεταβιβάστηκαν αρμοδιότητες στους Αντιπεριφερειάρχες της Στερεάς Ελλάδας από τον Κλέαρχο Περγαντά

Mε αποφάσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, μεταβιβάστηκαν αρμοδιότητες στους Αντιπεριφερειάρχες και σε μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, οι αποφάσεις μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες. Τα πλήρη κείμενα των αποφάσεων έχουν ως εξής :

Α Π Ο Φ Α Σ Η

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 160, 161 παρ. 1 και 175 παρ. 1, του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α’/07.06.2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Ουρανία Παπανδρέου: "Θα με βρουν απέναντι τους"

Σε ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής Εύβοιας ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη σχετικά με την άθλια κατάσταση που βρίσκεται το σπίτι του ήρωος της επαναστάσεως Κωνσταντίνου Κανάρη στην Ερέτρια, το Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε οτι το συγκεκριμένο κτίσμα έχει χαρακτηρισθεί ως έργο τέχνης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.1469/1950 με την Υ.Α ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/1470/21823/5-6-1986 και προστατεύεται πλέον από τις διατάξεις του ν.3028/2002.

Τεκµήριο φοροδιαφυγής για έντεκα επαγγέλµατα...

Το νοµοσχέδιο βάζει στο στόχαστρο τους ελεύθερους επαγγελµατίες
Έντεκα κατηγορίες επαγγελµατιών µπαίνουν κατά προτεραιότητα στο στόχαστρο των ελέγχων της Έφορίας. Έτσι, καθίστανται «διά νόµου ύποπτοι» για φοροδιαφυγή, σύµφωνα µε το προσχέδιο νόµου που υπέβαλε χθες στο Υπουργικό Συµβούλιο ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Πρόκειται για όσους ασκούν το επάγγελµα του γιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, δικηγόρου, αρχιτέκτονα, µηχανικού, τοπογράφου, οικονοµολόγου, συµβούλου επιχειρήσεων, λογιστή, φοροτέχνη.

Νέο ΕΣΥ με συγχωνεύσεις κλινικών και γιατρούς υπό αξιολόγηση σχεδιάζει η «Επιτροπή Σοφών»


Στο µικροσκόπιο των ειδικών µπαίνει η αξιολόγηση των γιατρών, οι συγχωνεύσεις κλινικών και οι µετατάξεις προσωπικού.
«Λίφτινγκ» στο ΕΣΥ σχεδιάζει η «Επιτροπή Σοφών» της υγείας, ανακατεύοντας την τράπουλα των ήδη υπαρχόντων νοσοκομείων και γιατρών.
Στο πλαίσιο αυτό, στο µικροσκόπιο των «σοφών» µπαίνει η αξιολόγηση των γιατρών αλλά και η θέσπιση κινήτρων, οι συγχωνεύσεις κλινικών και οι µετατάξεις προσωπικού, σε µία προσπάθεια εκσυγχρονισµού του χάρτη της υγείας, όπως αναφέρουν.

ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΡΥΠΩΝ ΑΞΙΑΣ 28 ΕΚ. ΕΥΡΩ!


Ρεπορτάζ : Μαριάννα Κακαουνάκη
(από την Καθημερινή)
Την περασμένη Τρίτη όσοι προσπάθησαν να μπουν ηλεκτρονικά στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ρύπων απέτυχαν. Το τηλέφωνο στο αρμόδιο γραφείο του υπουργείο Περιβάλλοντος δεν σταμάτησε να χτυπάει. Δεκάδες οργισμένοι...
επενδυτές που είχαν ανοιχτές συναλλαγές και δεν μπορούσαν να τις ολοκληρώσουν έπαιρναν για να ζητήσουν εξηγήσεις. Οι ελάχιστοι που τελικά κατάφεραν να πιάσουν γραμμή πήραν για απάντηση μια δικαιολογία: Οτι γίνονται εργασίες αναβάθμισης στο λογισμικό του συστήματος.

Χαμογελάστε



Καλημέρα!!!

Η έμπνευση μου κατοικεί μέσα στα μάτια σου,
τα χείλη σου ενώνονται με τα δικά μου και οδηγούν την ποίηση μου.
  
 Llyas Abu Shaaka Λιβανέζος ποιητής

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Προκήρυξη θέσης Εκτελεστικού Γραμματέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Κλέαρχος Περγαντάς προκηρύσσει την πλήρωση μίας (1) θέσης Εκτελεστικού Γραμματέα στην Περιφέρεια (έδρα Λαμία).

Για την ανωτέρω θέση απαιτούνται:Οι υποψήφιοι θα πρέπει:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται η άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας η οποία αποδεικνύεται με αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ...

2. Να έχουν υγεία και φυσική καταλληλότητα

Ο Τύπος σήμερα

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Τίτλος: Ιδού η πρόταση για την Ελλάδα
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα: Τι έχει καταθέσει ο επικεφαλής
του μηχανισμού στήριξης Κλ. Ρέγκλινγκ
Υπότιτλοι στο ίδιο θέμα:
Ολόκληρο το κείμενο
Μετατροπή του χρέους με ευνοϊκούς όρους
Αντιδρούν οι οικονομολόγοι
Το συζητάνε το Γιούρογκρουπ και οι Χριστιανοδημοκράτες
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
Καταφύγιο για 220 η Νομική
Σφαγή στη Μόσχα
Siemens :Δεν έψαξαν τα ταμεία των κομμάτων!
Εξόφληση σε 3 δόσεις ο ΦΠΑ
Άνω- κάτω η δίκη για τους «Πυρήνες»
Δύο ελπίδες εναντίον του καρκίνου

ΒΛΑΧΟΣ ΣΕ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ : "ΕΙΣΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΝΤΙΝΤΗΣ"!!!

ΑΓΡΙΟ ΒΡΙΣΙΔΙ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Οξύτατο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του πολιτικού συντάκτη Γιώργου Βλάχου και του Άρη Σπηλιωτόπουλου έγινε χθες στο καφενείο της βουλής. Ο δημοσιογράφος λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του ο Α. Σαμαράς στη Βουλή, εξύβριζε χυδαία τον γνωστό βουλευτή και τομεάρχη της Ν.Δ. με εκφράσεις όπως "λαμόγιο", "καραγκιόζη" και "ντιντή"(!) κατηγορώντας τον ότι ηγείται προσπάθειας για την πολιτική αποκατάσταση του Θ. Ρουσόπουλου και την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Στο κόκκινο η παγκόσμια ανεργία στα 200εκατ. άτομα

Πάνω από 200 εκατομμύρια άτομα οι άνεργοι στην παγκόσμια οικονομία Η κρίση της απασχόλησης
Η ανεργία παγκοσμίως παρέμεινε σε επίπεδα-ρεκόρ το 2010, με 205 εκατομμύρια άτομα επισήμως ανέργους, ενώ αναμένεται να διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και το 2011, κυρίως στις ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως εκτιμά το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.