Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Εκδηλώσεις και θείες λειτουργίες για την Εορτή Τριών Ιεραρχών από την Ιερά Μητρόπολη

Την 30η Ιανουαρίου 2010, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά και πανηγυρίζει την σύναξη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η Τοπική μας Εκκλησία έχει προγραμματίσει τις εξής πνευματικές και λατρευτικές εκδηλώσεις:

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 5.30 μ.μ., στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού θα λάβει χώρα Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών της Βορείου Ευβοίας, κατά την διάρκεια της οποίας Χορός Ιεροψαλτών του παραρτήματος της Ιστιαίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα αποδώσει Ύμνους της Εορτής των Τριών Ιεραρχών και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, θα μιλήσει με θέμα:
«Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ». Μετά τη λήξη της Εκδήλωσης θα παρατεθεί δεξίωση στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού.
Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 το πρωί, σε συνεργασία με όλα τα Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί ο εκκλησιασμός των μαθητών σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.
Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 το πρωί, κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Νομού μας, ο επίσημος Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών, με Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και στην οποία θα παρευρεθούν οι Εκπαιδευτικοί της Πόλεως και αντιπροσωπείες από τους μαθητές των Σχολείων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο θεολόγος κ. Αναστάσιος Βάχος – τ. Διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Χαλκίδος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος θα δεξιωθεί τους εκπαιδευτικούς στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου