Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης εν όψει του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στα πλαίσια της προγραμματιζόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 27/7/2011 και πριν από την προσδιορισμένη ημερήσια διάταξη, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
προτίθεται να θέσει τις εξής συγκεκριμένες ερωτήσεις στον κ. Περιφερειάρχη :
1.Σχετικά με την ετοιμότητα των υπηρεσιών στον τομέα της δασοπυρόσβεσης στην περιοχή μας. Για την επάρκεια του προσωπικού και των διατιθέμενων πυροσβεστικών μέσων.
Για τα συμπεράσματα που βγαίνουν από την εμπειρία της πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια, όπου κάηκαν περίπου 4.300 στρέμματα, από τα οποία τα 3.500 ήταν ελαιοπερίβολα. Για το που βρίσκεται η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων.
2.Σχετικά με τις προθέσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να συμβάλλει ουσιαστικά στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της περιοχής.
3.Αν προτίθεσθε, να κάνει κάτι το Περιφερειακό Συμβούλιο για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ και της  μικρότερης σε έκταση αλλά ξεχωριστής σε σπουδαιότητα Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, που φαίνεται να προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς.
Αν θεωρείτε, πως το περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να αποδεχτεί σαν αναγκαίο και αναπόφευκτο κακό την ανεργία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που κλίνουν καθημερινά σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της περιοχής.
4.Θέλουμε να αποσαφηνιστεί ο λόγος της επίσκεψης και των παρεμβάσεων της κ. Καραβασίλη στην Περιφέρεια μας και συγκεκριμένα στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος και ανάπτυξης.
Θέλουμε να μας πείτε πως αποδεχτήκατε την θέση της για ιδιώτες στον έλεγχο του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου