Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Απάντηση Καλτσά σε καταγγελίες της ΠΑΣΚ

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΠΑΣΚ, η οποία δημοσιεύθηκε σε όλα τα Μ.Μ.Ε. Εύβοιας στις 10-7-2011, σχετικά με την διαδικασία επιλογής Δ/ντών και την αναφορά στο όνομα του κ.Καλτσά ως Δ/ντή Εκπ/σης, ο ίδιος δηλώνει τα εξής:
1. Με την ανακοίνωσή τους τα «γνωστά» μέλη της ΠΑΣΚ παραποιούν την αλήθεια , αλλοιώνουν τα επικαλούμενα στοιχεία τα οποία ερμηνεύουν κατά πως τους βολεύει.και λασπολογούν ασύστολα.
Γνωστή πλέον η προσφιλής τους και γκεμπελικής έμπνευσης τακτική τους «ρίχνε ρίχνε λάσπη στο τέλος κάτι θα μείνει». Δε μας εκπλήσσουν και ευτυχώς που τους λίγους αυτούς τους γνωρίζουμε καλά όλοι οι συνάδελφοι εκπ/κοί.
2. Οι κύριοι της ΠΑΣΚ φαίνεται να αγνοούν και την όλη διαδικασία επιλογής Δ/ντών, αφού βαφτίζουν τον αρχικό πίνακα με τα μοριοδοτούμενα κριτήρια σε «αξιολογικό πίνακα». Αξιολογικός είναι ο τελικός πίνακας και προκύπτει μετά από την άθροιση των μετρήσιμων μονάδων και των μονάδων από την προφορική συνέντευξη.
3. Αναφέρονται στο όνομά μου και ισχυρίζονται ότι είμαι «περίπου στη μέση του τωρινού πίνακα μοριοδότησης » των 144 υποψηφίων Δ/ντών. Μάλλον δεν θα γνωρίζουν ούτε απλά μαθηματικά και διαίρεση δια του 2 όταν δηλώνουν κάτι τέτοιο, διότι στον πίνακα βρίσκομαι στην 15η θέση και όχι στην 72η. Σκοπός τους βεβαίως η δημιουργία εντυπώσεων και η παραπληροφόρηση των αναγνωστών σας καθώς και όσων αγνοούν το σχετικό πίνακα.
4. Συγκρίνουν τη μοριοδότησή μου ως στελέχους εκπαίδευσης με δύο διαφορετικούς νόμους. Ο προηγούμενος νόμος 3467/2006 με τον οποίο γινόταν η επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης συμπεριελάμβανε διαφορετικά μετρήσιμα κριτήρια και μονάδες μοριοδότησης και επί πλέον μοριοδότηση μετά από γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ σε αντίθεση με το σημερινό νόμο 3848/2010, ο οποίος προβλέπει διαφορετικά μετρήσιμα κριτήρια, αφού «ψαλιδίζει» και αφαιρεί μονάδες από προσόντα όπως η Μετεκπαίδευση ΜΔΔΕ, 3μηνη-6μηνη και Ετήσια Επιμόρφωση κ.λπ.
Σίγουρα από το 2006 μέχρι σήμερα κάποιοι συνάδελφοι απέκτησαν τίτλους σπουδών (διδακτορικά-μεταπτυχιακά κ.λπ.) και τι ποιο φυσιολογικό να μοριοδοτούνται και δικαίως να προηγούνται σήμερα στον πίνακα των μετρήσιμων κριτηρίων έναντι εμού και τους συγχαίρω γι΄ αυτό. Αυτονόητο ότι πριν από 4 χρόνια τα προσόντα αυτά δεν τα είχαν. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι στον πίνακα μοριοδότησης κατέχω τη θέση που προανέφερα και επί πλέον ότι στο πεδίο μοριοδότησης του πίνακα «Διοικητική Εμπειρία» προηγούμαι έναντι όλων και των 144 υποψηφίων Δ/ντών Σχολικών Μονάδων στο Ν. Εύβοιας.
Όσο για τους γνωστούς άγνωστους συντάκτες της επιστολής της ΠΑΣΚ που διαμαρτύρονται γιατί δεν έγιναν Δ/ντές στις προηγούμενες κρίσεις, επικαλούμενοι αναξιοκρατικές επιλογές να θυμηθούν ότι η πλειοψηφία των Δ/των το 2007 δεν ανήκαν στην ΔΑΚΕ.
Αλλά ας μας πουν οι συγκεκριμένοι με ποια ανύπαρκτα μετρήσιμα κριτήρια είχαν απαίτηση τότε να γίνουν Δ/ντές στα σχολεία που ζητούσαν και στα οποία είχαν τοποθετηθεί ως αναπληρωτές Δ/ντές με πολύ χαμηλή μοριοδότηση. Προφανώς ξεχάσανε οι «προσοντούχοι διαμαρτυρόμενοι»!!! ότι για να καλύψουν τη «φτώχεια τους» σε μετρήσιμα κριτήρια στην προηγούμενη διαδικασία επιλογών και βλέποντας άλλους να προηγούνται σε μόρια, κάποιοι κομματικά προσκείμενοι γονείς συγκέντρωναν «αυθόρμητες υπογραφές» κάτω από κείμενο στήριξής της υποψηφιότητάς τους προκειμένου να επηρεάσουν (ανεπιτυχώς βεβαίως) το συμβούλιο επιλογής, ώστε να καταφέρουν σε βάρος άλλων συνυποψήφιων (και της δικής τους παράταξης) να γίνουν Δ/ντές.-
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
 
 Καλτσάς Γιάννης
Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου