Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ενδοκυβερνητική κόντρα για τα ταξί

Στα μαχαίρια βρίσκεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί και τη στάση που τηρεί μέχρι σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης.
Μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, Λ.Γρηγοράκος, έθεσε ζήτημα παραίτησης του κ. Ραγκούση, κατηγορώντας τον για λάθος χειρισμούς στην απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξί. «Yπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα χωρίς να ρωτούν κανέναν και ότι είναι πανίσχυροι στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο βουλευτής.

Επιπλέον, έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να παρέμβει ο πρωθυπουργός, ενώ έθεσε εμμέσως θέμα παραίτησης του κ. Ραγκούση. «Σ' αυτές τις καταστάσεις, υπάρχουν και οι γενναίες αποδράσεις. Υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους γι’ αυτήν την αναστάτωση και το κατάντημα που έγινε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα και αμαύρωσε την εικόνα της. Γιατί να μην παραιτηθεί; Δεν κατάλαβα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απάντηση Ραγκούση
Στην επίθεση του κ. Γρηγοράκου απάντησε ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος σε νωρίτερη ανακοίνωσή του κατηγορεί τον βουλευτή ότι φοβάται το μικροπολιτικό κόστος. «Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου», υπογράμμισε ο υπουργός.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «ένα είναι το πραγματικό και κρίσιμο για την πορεία της χώρας ερώτημα: Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών;».
Κριτική και από τον Δ.Λιτζέρη
Για λάθους χειρισμούς στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί κατηγορεί τον υπουργό Μεταφορών ο βουλευτής Β' Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Δ.Λιντζέρης, μιλώντας σήμερα στο «Βήμα 99,5».
«Αν σε κάτι συμπεφωνημένο έρχεται το πάνω-κάτω, είναι λάθος χειρισμός. Στην πολιτική ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο κάνεις κάτι έχει καθοριστικό ρόλο», δηλώνει ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου