Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Αναστολή λειτουργίας 13 ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και 15 Νηπιαγωγείων στην Ευβοία

Δεκάδες Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία στη Στερεά Ελλάδα αναστέλλουν τη λειτουργία τους, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Ηλία Αναγνώστου. Τα σχολεία της Εύβοιας είναι:

ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΘΕΟΛΟΓΟΥ
ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ
ΚΡΙΕΖΩΝ
ΑΓΔΙΝΩΝ
ΔΑΦΝΗΣ
ΑΧΛΑΔΙΟΥ
ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ
ΗΛΙΩΝ
ΚΕΡΑΣΙΑΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΗ
ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗ
Ν.ΠΥΡΓΟΥ
ΚΑΛΛΙΑΝΩΝ
ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Καταλήψεις σε πολεοδομίες ανακοίνωσαν οι μηχανικοί

Την ερχόμενη Πέμπτη οι μηχανικοί θα κάνουν συμβολικές καταλήψεις σε έξι πολεοδομίες της Αττικής αλλά και σε άλλες πόλεις  ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου θα γίνει κατάληψη των γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ σε όλη τη χώρα.
Οι μηχανικοί αντιδρούν στην κατάργηση των κατώτατων αμοιβών στο επάγγελμά τους λέγοντας πως είναι “το μόνο, σήμερα, μέσο διασφάλισης του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος”

Οι προτάσεις των μηχανικών

Ορισμός Προϊσταμένων Τμημάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης


Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπης Γερακούδη, ορίστηκαν οι προϊστάμενοι των Τμημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως εξής:
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Α) Δ/νση Διοίκησης
1. Στο Τμ. Προσωπικού ο Παππάς Κωνσταντίνος του Αναστασίου, υπάλληλος του
κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, με βαθμό Α΄, παράλληλα με τα καθήκοντα στη
Δ/νση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.
2. Στο Τμ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης και νομικών προσώπων Λάρισας, ο Κωνσταντίνος Σάββας - Γκαντάκας, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, με βαθμό Α΄.
3. Στο Τμ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης και νομικών προσώπων Λαμίας, ο Καρυώτης

Ανάληψη πρωτοβουλιών για το πρόβλημα των διοδίων ζητά το Αυτοδιοικητικό κίνημα Στερεάς

Αίτημα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας για την ανάληψη πρωτοβουλιών για το πρόβλημα των διοδίων ζητά το Αυτοδιοικητικό κίνημα Στερεάς με επιστολή Που απέστειλε στο Περιφερειάρχη Κ. Περγαντά και  στους επικεφαλείς των συνδυασμών του περιφερειακού συμβουλίου  
Το πρόβλημα των πολλαπλών σταθμών διοδίων προκαλεί την αγανάκτηση τόσο των οδηγών όσο και των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας, που υποχρεώνονται σε δυσβάστακτο τίμημα για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Εγραφαν και έσβηναν ονόµατα για 10 ώρες!

Μαραθώνιες διαβουλεύσεις βρίσκονταν µέχρι αργά χθες το βράδυ σε εξέλιξη µεταξύ των βουλευτών των δύο µεγάλων κοµµάτων που µετέχουν στην Εξεταστική της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens µε αντικείµενο τα πρόσωπα για τα οποία θα ζητηθεί διερεύνηση ευθυνών στο τελικό πόρισµα της Επιτροπής

Παζάρευαν µέχρι αργά το βράδυ ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. Μετά την αδυναµία να βρεθεί κοινός παρονοµαστής ανάµεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εµπλακεί στο σκάνδαλο της Siemens, τα δύο κόµµατα κατέληξαν χθες αργά τη νύχτα να καταθέσουν ξεχωριστές εισηγήσεις.
Τα δύο µεγάλα κόµµατα επέρριψαν, το κάθε ένα από την πλευρά του, τις ευθύνες σε 15 πολιτικά πρόσωπα. Κι όλα αυτά µε µια προσεκτική διατύπωση που δεν αποδίδει σε κανέναν τυχόν ποινική ευθύνη για περαιτέρω διερεύνηση, καθώς παραδέχθηκαν ότι δεν διαπιστώθηκε ροή µαύρου χρήµατος σε συγκεκριµένους πολιτικούς, παρά το γεγονός ότι µε την υπόθεση η Επιτροπή ασχολείται για περίπου έναν χρόνο και ανέβαλε τρεις φορές την έκδοση του τελικού της πορίσµατος προκειµένου να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία.

To Nέο Troktiko.eu: ποιος κρύβεται πίσω από το νέο “troktiko” !!

Σάλος με την εμφάνισή ενός νέου troktiko στην ηλεκτρονική διεύθυνση troktiko.eu. Ποιος κρύβεται πίσω από το http://troktiko.eu  συνεχιστές του troktiko.blogspot.com ή απλά άλλο ένα blog-κλώνος; 
 
Το design του troktiko.eu είναι πανομοιότυπο με αυτό του παλιού troktiko και ο ρυθμός αναρτήσεων μεγάλος. Υπάρχουν όμως και μερικές διαφορές του καινούργιου blog από το troktiko.blogspot.com που ένα έμπειρο μάτι μπορεί να ξεχωρίσει. Oι αναρτήσεις στο troktiko.eu ξεκίνησαν το βράδυ της 19 Ιανουαρίου με πρώτο θέμα την υπόθεση της Siemens και ένα post με τίτλο «Troktiko 6 μήνες μετά..». 

Χοντρό «κράξιμο» στην Μπιρμπίλη για τη διαφήμιση!

Τρελά μπινελίκια έπεσαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μαντέψτε ποια είχαν αποδέκτη! Το πρόσωπο των ημερών, Τίνα Μπιρμπίλη. Όχι για τις αλλαγές στην εκτός σχεδίου δόμηση και τις περιοχές Natura αλλά για το διαφημιστικό τμήμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. 
Ο λόγος έγκειται στο γεγονός πως το Υπουργείο στο οποίο ηγείται έδωσε τη διαφήμιση «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» σε γνωστό αντιπολιτευτικό portal που «κράζει» ολημερίς τον Παπανδρέου και τους δικούς του.

Αλλάζουν όλα σε ΠΑΣΕΓΕΣ και συνεταιρισμούς !

Τη δημιουργία τριών νέων μορφών συνεταιριστικής δράσης προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που πήρε το «οκ» από το υπουργικό συμβούλιο.
Οι τρεις νέες μορφές είναι:
  1. Οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις (ΑΣΟ),
  2. Οι αγροτικές εταιρικές συμπράξεις (ΑΕΣ) με τη μορφή κεφαλαιουχικής εταιρίας ΑΕ-ΕΠΕ
  3. Οι ομάδες παραγωγών (ΟΠ) σύμφωνα με το κοινοτικό κανονιστικό πλαίσιο.
Στη νέα διάρθρωση όλοι οι συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων θεωρούνται πρωτοβάθμια συμπεριλαμβανομένων και των ενώσεων.

Άρχισε η δημόσια διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία!!

Νέος σχολικός χάρτης με συνενώσεις, συγχωνεύσεις και πολυδύναμες σχολικές μονάδες Μέχρι 25 μαθητές θα βρίσκονται σε κάθε τάξη στα δημοτικά και μέχρι 30 στα γυμνάσια και λύκεια.
Εκτεταμένες συνενώσεις, συγχωνεύσεις σχολείων και δημιουργία πολυδύναμων σχολικών κέντρων προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας διαμορφώνοντας τον νέο σχολικό χάρτη της χώρας.

Χθες Πέμπτη, ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία που διεξάγεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypepth/?p=615 και θα διαρκέσει µέχρι την ερχόµενη ∆ευτέρα.

Ξεπέρασαν τους 650.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο

Στα 653.552 άτομα ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, τον περασμένο Δεκέμβριο, αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 4,18% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 277.904 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 71.125 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο. Η αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων προέρχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τον κλάδο των εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων (+51.236 άτομα).

ΔΩΡΕΑΝ "TEST ΠΑΠ" ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ... ΑΠΟ 34-31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Δωρεάν εξετάσεις (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31). 
Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Τα μυστικά για τεκμήρια, αποδείξεις, κλίμακα

Ξεκινά στο τέλος της εβδομάδας η αποστολή των εντύπων από το υπουργείο. Πλήρη καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων απαιτεί για πρώτη φορά το Ε1. Με τη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα θα υπολογιστούν οι φόροι για τα εισοδήματα του 2010
Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το ετήσιο ραντεβού 5,6 εκατ. φορολογουμένων με την εφορία. Στο τέλος της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών θα αρχίσει να ταχυδρομεί στους φορολογούμενους τον φάκελο με τα νέα έντυπα της φορολογικής δήλωσης και το φυλλάδιο με τις οδηγίες για τη συμπλήρωσή της.
Οι πρώτοι που θα βρεθούν ενώπιον του εφόρου είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ατομικές επιχειρήσεις και οι εισοδηματίες, που θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους από την 1η Μαρτίου. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα τις υποβάλλουν από 3 έως 31 Μαΐου.

Ο Τύπος σήμερα

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Τίτλος: Φαιδρό παιχνίδι με τα ονόματα
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα: Με κριτήρια κομματικά, αντί
δικαιοσύνης, η επιτροπή της Βουλής αποδίδει ευθύνες σε 15
πολιτικούς για τα σκάνδαλα της Siemens
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
Τι ισχύει, τι αλλάζει σε 6 επαγγέλματα
Ταφόπλακα στη μονιμοποίηση
5 αξιωματούχοι και η γιαγιά στο εδώλιο
Έσβησε ο πυρσός της Ν.Δ.
Ξαναφέρνουν το χάρισμα σε εισφοροφυγάδες
Επιστολή- κόλαφος για την ΕΛ.ΑΣ.
Ο υπουργός προανήγγειλε επιμήκυνση και νέα μέτρα

Χαμογελάστε!!! Ο χασάπης κι ο τυφλός

Καλημέρα.
Καλημέρα.
Κοίτα, έρχομαι για πρώτη φορά στο μαγαζί σου και θέλω να με περιποιηθείς. Απ' το προηγούμενο χασάπικο που ήμουνα πελάτης έφυγα, γιατί μ΄έκλεβε ο χασάπης επειδή δεν έβλεπα.

Βεβαίως κύριε, εδώ θα σας περιποιηθώ οπωσδήποτε. Να σας πω τι καλό έχουμε σήμερα;
Όχι προτιμώ να δω μόνος μου.
Μα κύριε...
Εννοείς επειδή είμαι τυφλός; Δεν πειράζει, εγώ τα καταλαβαίνω τα κρέατα με την αφή.

Χωρίς Σχόλια!!!!


Καλημέρα!!!


Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Aπορριπτική η εισήγηση στον Αρειο Πάγο για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Απορριπτική είναι η εισήγηση, τόσο του αρεοπαγίτη όσο και του εισαγγελέα, Ιωάννη Τέντε, προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ.
Έξω από το κτίριο παρέμειναν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες συμβασιούχοι, οι οποίοι μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, άρχισαν να πετούν μπουκάλια προς το κτίριο.
Η κίνηση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης και σε πατέρες ανηλίκων τέκνων


Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν 3 παιδιά αποκτούν και αυτοί δικαίωμα πρόωρης εξόδου στο 52ο έτος με 21 έτη υπηρεσίας το 2011
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν 3 παιδιά αποκτούν και αυτοί δικαίωμα πρόωρης εξόδου στο 52ο έτος με 21 έτη υπηρεσίας το 2011Διευκρινιστική εγκύκλιο, με την οποία δίδεται το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης ταυτοχρόνως σε άντρες και γυναίκες γονείς ανηλίκων τέκνων, ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «ΒΗΜΑonline».
Στην εγκύκλιο θα αναφέρεται ότι το δικαίωμα συνταξιοδότησης θα έχουν τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα ανηλίκου, τόσο για τους τρίτεκνους, όσο και για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Έτσι:
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν 3 παιδιά αποκτούν και αυτοί δικαίωμα πρόωρης εξόδου στο 52ο έτος με 21 έτη υπηρεσίας το 2011, ταυτόχρονα με την χρήση του ίδιου δικαιώματος από την μητέρα των παιδιών.

Η Αστυνονική Διεύθυνση Εύβοιας αποκτά στέγη

ASTYNOMIAΕυχαριστίες εκφράζει προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά για δωρεά οικοπέδου

Τις θερμές τους ευχαριστίες εκφράζουν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας και το Αστυνομικό Προσωπικό  προς τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Ευβοίας κ. Αθανάσιο Μπουραντά
και τα μέλη του πρώην Νομαρχιακού  Συμβουλίου Ευβοίας για τη δωρεά εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας στην Α.Δ. Ευβοίας, οικοπέδου εμβαδού 4.469 τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο 1064 στη συνοικία Ζ΄ στη πόλη της Χαλκίδας για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου.
Όπως αναφέρουν, «η στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της πόλης, σε ιδιόκτητο σύγχρονο κτίριο, θα συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην αναβάθμιση των παρεχομένων αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες της Ευβοίας».  

Δυσμενές κλίμα για τους φορείς που υπερασπίζονται το ν/σ Μπιρμπίλη !

Ιδιαίτερα δυσμενές υπήρξε το κλίμα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τους εκπροσώπους των φορέων εκείνων, που υπερασπίστηκαν τις επιλογές της Τίνας Μπιρμπίλη, όσον αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση στις περιοχές Natura. Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής Χαλκιδικής, Γιάννης Δριβελέγκας, υποδεχόμενος τους εκπροσώπους των οικολογικών και επιστημονικών φορέων, εξέφρασε όπως και χθες, την δυσφορία του για εκείνους που «θεωρούν πως έχουν μεγαλύτερη οικολογική ευαισθησία από εμάς που ζούμε στην περιφέρεια», 

Βρέθηκε φάρμακο για τον καρκίνο του δέρματος ( Μελάνωμα ) !

Μειώνει τους όγκους έως και 80 % !
Ο καρκίνος τους δέρματος είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους και επικίνδυνους τύπους καρκίνου και είναι συνυφασμένος με την εκτενή έκθεση στον ήλιο. Δεν κάνει διακρίσεις σε άνδρες και γυναίκες, ενώ εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες μεταξύ 15-34 χρονών.
 
Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, αυτός ο δύσκολος τύπος καρκίνου μπορεί πλέον να είναι, στο μεγαλύτερο μέρος του, θεραπεύσιμος. Για πρώτη φορά οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν τρόπο για να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής ενός ασθενή με καρκίνο τους δέρματος, με τη βοήθεια ενός χαπιού, γνωστού ως RG7204.

Γ. Παπανδρέου Εξαγγείλει σήμερα το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου

Ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στον κόσμο αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα απο την Κοζάνη, ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Πρόκειται για έργο το οποίο έχει εξαγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν και έχει αναβληθεί άλλες τόσες.
Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα εκτείνεται σε 6.000 στρέμματα στην περιοχή των ορυχείων της ΔΕΗ. Η εταιρεία θα συμμετέχει στο έργο με ποσοστό 51% στο έργο και θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για το υπόλοιπο 49%.

Δημαράς: “Πολιτικός-έκπληξη εμπλέκεται στη Siemens”

Η πληροφορία που υπάρχει εδώ και μέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, κάνει λόγω για εμπλοκή προσώπου-έκπληξη, το οποίο ερευνάται για τυχόν πολιτικές ευθύνες στο σκάνδαλο της Siemens. Η επιβεβαίωση όμως δια στόματος Γιάννη Δημαρά, δίνει άλλη διάσταση στο θέμα.
Μέχρι τώρα, οι δημοσιογράφοι γνώριζαν για "πιθανή" εμπλοκή ενός πολιτικού στην εξαφάνιση του Χρήστου Καραβέλα, το 2009, το όνομα του οποίου δεν έχει ξανακουστεί και οι πληροφορίες έλεγαν ότι συμπεριλαμβάνεται στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής με συμφωνία και των δύο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Σοκ στη Ζάκυνθο - Βόμβα σε σχολείο!

Ένας τεράστιος εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετημένος στο προαύλιο ενός σχολείου στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας που πήγαν στο νησί από την Αθήνα, ειδοποιημένοι από τις τοπικές αρχές.
Εκρηκτική ύλη, τοποθετημένη μέσα σε ένα πυροσβεστήρα, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με μια μεγάλη φιάλη υγραερίου, θα τίναζε στον αέρα την πόλη, ενώ ανυπολόγιστος θα ήταν ο αριθμός των θυμάτων από το ωστικό κύμα.

Ένας αφαιρετικός πυρσός, Το νέο σήμα της ΝΔ

Με τη δέσμευση ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιώσει τα όνειρα της νέας γενιάς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το νέο σήμα του κόμματος.

Το νέο σήμα και λογότυπο του κόμματος είναι λιτό, αποτελείται από τον τίτλο «Νέα Δημοκρατία» με μπλε και γαλάζια γράμματα και δύο γραμμές πορτοκαλί και πράσινο.

Χαίρετε, Χαίρετε


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΜΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΔ

ΑΜΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ     19-01-2011                         
Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών
Θέμα: Άμεση έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ
Τον Αύγουστο με τον νόμο περί «Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης» ψηφίστηκε και η μη αναγνώριση από τον ΟΠΑΔ δαπανών που δεν έχουν δημοσιευτεί σε σχετικά προεδρικά διατάγματα και δεν έχουν τιμολογηθεί.

Συνάντηση Γαζή με Κώστα Σκανδαλίδη και Μιλένα Αποστολάκη

H Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, είχε συνάντηση  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ΄Τροφίμων κο Κώστα Σκανδαλίδη και την Υφυπουργό κα Μιλένα Αποστολάκή συζήτησε τα θέματα που αφορούν τον Αγροτικό πληθυσμό του Νομού μας και κατέθεσε τα παρακάτω υπομνήματα:

1. Πληρωμή ποιοτικού παρακρατήματος Εκατό (100) περίπου ελαιοπαραγωγοί του Ν. Φωκίδας παράγουν βιολογικά και πιστοποιημένα προϊόντα.
Επειδή πιστεύουμε ότι η δουλειά τους μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τους άλλους παραγωγούς της περιοχής μας ώστε να οδηγηθούν σε βιολογική καλλιέργεια θα πρέπει να διευκολυνθούν οι διαδικασίες πληρωμής του ποιοτικού παρακρατήματος έτους 2008 – 2009.
Οι καταστάσεις πληρωμής έχουν σταλεί καθυστερημένα από την υπηρεσία μας (08-09-2010) διότι δεν υπήρχε έγκαιρα ενημέρωση από ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά στοιχεία από την Ελλάδα για τρόφιμα μολυσμένα με βαρέα μέταλλα από την περιοχή του Ασωπού


Όταν η επιστήμη τίθεται στην υπηρεσία της «πολιτικής». Διαστάσεις εκτός Ελλάδας φαίνετε να παίρνει το ζήτημα της «μόλυνσης» των τροφίμων που παράγονται στο κάμπο της Θήβας μετά από το έρευνες που έγινα στα προϊόντα και έδειξαν ότι περιέχουν βαρέα μέταλλα. Το πόσο οι μετρήσεις αυτές  είναι «σωστές» και έγινα με διεθνή εργαστηριακά πρότυπα, σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν αρχίσει να αμφισβητούνται. 
Σε λίγες μέρες ΜΕ  ΒΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ θα βγουν στην δημοσιότητα στοιχεία που θα δείχνουν ότι τα τρόφιμα που παράγονται στο κάμπο της Θήβας δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα.  Η νέα έρευνα έγινε σε άλλο εργαστήριο. Το κακό όμως έχει γίνει. Διαβάστε την επερώτηση του έκανε ο Ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκη

Προκήρυξη Δημάρχου Θηβαίων για επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου μας http://www.thiva.gr/ η προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Η Προκήρυξη έχει ως εξής:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

Αφού έλαβε υπόψη του το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010
Γνωστοποιεί προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε Ειδική Συνεδρίασή του, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Δευτέρα, και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο), θα προβεί στην επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας. Δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός Δήμου, Περιφέρειας ή Βουλευτής. Περαιτέρω, ως προς το αξίωμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν. 3852/2010.

Χρεωμένα ως τον λαιμό τα κόμματα!

Τεράστια είναι τα δάνεια που έχουν συνάψει από τις τράπεζες τα πολιτικά κόμματα. Πρωταθλητές των χρεών Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ που διαπραγματεύονται με τα πιστωτικά ιδρύματα την αναδιάρθρωση των χρεών τους.
Αναλυτικά τα χρέη κομμάτων:
Η Ν.Δ. οφείλει 120.000.000 ευρώ
Το ΠΑΣΟΚ χρωστάει 111.800.000 ευρώ
Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει 6.000.000 ευρώ
Το ΚΚΕ χρωστάει 4.402.054 ευρώ
Οι Οικολόγοι Πράσινοι χρωστάνε 800.000 ευρώ
Ο ΛΑΟΣ δεν χρωστά ούτε ευρώ

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα

Η ψήφιση του νομοσχεδίου ώς το τέλος Φεβρουαρίου είναι η σημαντικότερη υποχρέωση της Ελλάδας για να λάβει την 4η δόση του δανείου από την τρόικα 
Το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων θα βρεθεί στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου την Τετάρτη στις 4 το μεσημέρι στη Βουλή.

Πεταμένα λεφτά» οι αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου !!

Δεν έχει νόημα να ξοδεύουμε μια περιουσία για αντιρυτιδικές κρέμες, λένε οι επιστήμονες που έλαβαν μέρος σε έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sense Αbout Science. 
Μετά από κλινικές δοκιμές στα πιο δημοφιλή προϊόντα του είδους, σε λοσιόν και κρέμες που περιέχουν κολλαγόνο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα προσφέρουν αμελητέα βελτίωση, και μάλιστα ανεξαρτήτως τιμής. Και αυτό διότι τα μόρια του κολλαγόνου είναι τόσο μεγάλα ώστε ελάχιστα διεισδύουν στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος.

Κίνηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ανήγγειλε ο Π.Κουρουμπλής

Κίνηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων προανήγγειλε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Μιλώντας στον Βήμα 995 ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και ο ίδιος, επεξεργάζονται πρόταση για τη θέσπιση ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για απόρους και μακροχρόνια άνεργους.

Το κίνημα εναντίον της μπάρας στους αυτοκινητοδρόμους αναγκάζει σε αναδίπλωση κυβέρνηση και κοινοπραξίες

Οι αντιδράσεις στα διόδια αναγκάζουν την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις συμφωνίες της με τις διεθνείς κοινοπραξίες
Εντείνονται οι διεργασίες μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει την κατασκευή των πέντε νέων εθνικών οδών στη χώρα μας, καθώς το «κίνημα των διοδίων» έχει διογκωθεί και η κυβέρνηση έχει καλέσει τους εργολάβους για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με βασικό άξονα τη μείωση του κόστους των διοδίων με αντάλλαγμα την επέκταση της σύμβασης εκμετάλλευσης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του τμήματος έργων παραχώρησης της γαλλικής Vinci κ. Louis Roch Βurgard με δηλώσεις του σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο παραδέχθηκε ότι η εταιρεία του, η οποία συμμετέχει στα υπό κατασκευή τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου Ελευσίνα- Τσακώνα (Ολυμπία οδός) και Μαλιακός - Κλειδί (αυτοκινητόδρομος Αιγαίου),

Ο Τύπος σήμερα

 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τίτλος: Αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το ν.σ. Μπιρμπίλη
Υπότιτλοι στο ίδιο θέμα:
Αποστάσεις του Μαξίμου από τους χειρισμούς της υπουργού

Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
Έξι γιατροί διώκονται για δωροληψία από την De Puy
Αστυνομική επιχείρηση εναντίον της ΕΤΑ
Ο Χου στις ΗΠΑ μέσα σε κλίμακα αντιπαλότητας
Σημείο ισορροπίας για τα «κλειστά» αναζητεί η Ν.Δ.
Αιχμηρή αναφορά Παπούλια στην Τουρκία
Στάση εργασίας σε συγκοινωνίες

Πόλεμος νεύρων ανάμεσα σε Μαξίμου και Πάγκαλο

Σε «ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης» ο αντιπρόεδρος.
Δεν είναι καθόλου διατεθειμένη να ανεχθεί τις συμπεριφορές του Θεόδωρου Πάγκαλου η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη νέα γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου, για την οποία έχει δώσει την έγκρισή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος έχει μπει από το πρωθυπουργικό επιτελείο σε «ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης», καθώς εκτιμάται πλέον βασίμως ότι πολλές από τις κινήσεις και δηλώσεις, αλλά και η εν γένει παρουσία του βλάπτει σοβαρά το κυβερνητικό έργο.

Χαμογελάστε!!! Ο λαγός με το λύκο

Ήταν ο λύκος αραχτός και έπινε τον φραπέ του κάτω από ένα δέντρο. Εκεί που ήταν αραχτός βλέπει τον λαγό πάνω στο δέντρο να τρώει το καρότο του.
"Ρε, συ κουμπάρε, κατέβα κάτω να παίξουμε ένα ταβλάκι"! 
"Τι λες ρε μαλάκα, λες και δεν σε ξέρω τι σόι μούτρο είσαι! Ξέρω τι παίζει! Αν κατέβω κάτω, θα με φας". 
"Μα το Δία, σ’ ότι έχω ιερό! Δεν θα σε πειράξω. Αλήθεια σου λέω!!! Κατέβα ρε συ να παίξουμε ταβλάκι".
"΄Αντε ψήσου ρε", "Ξέχασέ το"… 
"Pleaseeeeeee, φίλε μου" !!! 
"Καλάααα ", λέει ο λαγός, "αλλά πρώτα θα δεθείς χειροπόδαρα".
"Ok", λέει ο λύκος και δένεται χειροπόδαρα.
Κατεβαίνει τότε ο λαγός, και του τραβάει ένα "μανίκι", κανονικότατα. 

Τα παίρνει ο λύκος στο κρανίο και λέει: 
"Καλά ρε πούστη μου, τι έκανες!!! Τώρα θα δεις"... 

Λύνεται ο λύκος και αρχίζει να τον κυνηγάει μανιωδώς.

Τρέχει ο λαγός, τρέχει και ο λύκος... 
Σε κάποια φάση, ο λαγός βλέπει ένα παγκάκι μέσα στο δάσος, πάνω στο παγκάκι ήτανε μία εφημερίδα. 
Κάθεται ο λαγός στο παγκάκι, και ανοίγει την εφημερίδα, αναμένοντας τον λύκο...
Φτάνει στο μέρος ο λύκος, βλέπει τον τύπο με την εφημερίδα και τον ρωτάει: 
"Ρε συ, μήπως είδες έναν λαγό να τρέχει καταδώ;
"Α, κάτσε να δω", λέει ο λαγός, " λες αυτόν το λαγό που πήδηξε τον λύκο"; 

Και ο λύκος: 
"Όχι, ρε πούστη μου, το γράψανε και οι εφημερίδες";!!!

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μ: Αποστολάκη: Εμείς υπονομεύουμε την αξιοπιστία της φέτας χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι βάζουμε βόμβα στην προοπτική του κέρδους

Για τις ευθύνες των καταναλωτών, των παραγωγών και των μεταποιητών στην υπονόμευση της αξιοπιστία της φέτας έκανε λόγο η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα. Μιλένα Αποστολάκη τονίζοντας, ότι η νόθευση αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής πιστοποιημένης και κατοχυρωμένης ονομασίας για το τυρί «φέτα». Παράλληλα, η κα. Αποστολάκη εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανακοπεί η εξάρτηση της κτηνοτροφίας σε ποσοστό 60% από τις εισαγωγές.
Σε δηλώσεις της σε στο ραδιοσταθμό «Βήμα» η κα Αποστολάκη θέλησε να θέσει προ των ευθυνών τους παραγωγούς και πολίτες.

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία και Σέρρες

Συσκέψεις μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις προανήγγειλαν ομάδες αγροτών σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία και Σέρρες. 
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, κλιμάκιο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΣΝΛ και Διοικητικών Συμβουλίων Αγροτικών Συλλόγων της Επαρχίας Φαρσάλων περιοδεύουν σε χωριά της Θεσσαλίας στα πλαίσια ενημέρωσης για το συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στα Φάρσαλα.

«Χρυσάφι» κόστισαν οι ηλεκτρονικές ιστοσελίδες δημόσιων οργανισμών

Εκατομμύρια ευρώ κοστίζει η κατασκευή διαδικτυακών πυλών δημόσιου τομέα, τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς,συντάξεις και περιορίζει τις δημόσιες δαπάνες στην παιδεία, στην υγεία και στην κοινωνική πολιτική.
Τα νούμερα που συνοδεύουν διάφορες ιστοσελίδες δημόσιων οργανισμών, υπουργείων και δήμων ανακηρύσσουν χρυσούς τους ιστότοπους και προκαλούν το κοινό αίσθημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που αναφέρεται στο περιοδικό «Επίκαιρα», αποτελεί ο ιστότοπος του ΕΣΠΑ, ο οποίος κόστισε 929.152,77 ευρώ. Ακριβότερα φαίνεται ότι «στοίχισε» στο κράτος η ιστοσελίδα Δασών και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων με κόστος 1.679.600 ευρώ, αυτή της Πυροσβεστικής με 1.352.792 ευρώ και αυτή της Βουλής με το δαπανημένο ποσό να ανέρχεται στα 1.011.318 ευρώ.

Αναθεώρηση των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού

Στην άμεση προκήρυξη της αναθεώρησης των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις δώδεκα Περιφέρειες της χώρας θα προχωρήσει το ΥΠΕΚΑ.
Βασικός του στόχος είναι η περαιτέρω θωράκιση της μεταρρύθμισης του "Καλλικράτη" όπως ανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού της Κυβερνητικής Πολιτικής στον Τομέα του Χωροταξικού Σχεδιασμού και της Αειφόρου Ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Βοιωτίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην ετήσια εορταστική εκδήλωση που διοργανώνουμε για τα μέλη του Κόμματος μας, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 8:30μ.μ. στο Κέντρο «ΓΙΟΥΛΑΣ» στη Λιβαδειά.
Στην εκδήλωση θα παραστεί ως ομιλητής ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟ.Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεντροφύτευση στο Μοσχοπόδι απο το 5ο Γυμνάσιο Θήβας

Για 3η συνεχή χρονιά η περιβαλλοντική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Θήβας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Θήβας έκανε δενδροφύτευση στο Δάσος Μοσχοποδίου στην περιοχή της Αγίας Φωτεινής.
Στις 11 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Τρίτη φυτέψαμε χαλέπιο πεύκη και γλαυκό κυπαρίσσι σε ένδειξη αγάπης και φροντίδας του πολύτιμου για το οικοσύστημα περιαστικού δάσους του Μοσχοποδίου Θήβας.
Στα πλαίσια του δικτύου "Μαθαίνω για τα δάση" της Ελληνικής εταιρείας προστασίας της φύσης στο οποίο συμμετέχουμε, και του προγράμματος περιβαλλοντικής "ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ" το οποίο υλοποιούμε και κάνουμε δράσεις τη σχ. χρονιά 2010-2011.

Απάτη «μαμούθ» σε βάρος του ΙΚΑ

Απάτη μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής μετά από δώδεκα μηνύσεις που υπέβαλε ο διοικητής του Ιδρύματος.
Σύμφωνα με τις μηνύσεις, ομάδα αγνώστων ατόμων υπέβαλε μέσω Ιντερνετ ψεύτικες αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις στο ΙΚΑ δηλώνοντας εργαζόμενους και μέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι δηλώσεις αυτές αφορούσαν σε έργα, είτε φανταστικά, είτε πραγματικά (οικοδομές κλπ), με ένσημα πιστωμένα χωρίς οι ιδιοκτήτες αυτών των έργων να γνωρίζουν το παραμικρό

ΒΑΡΕΘΗΚΑ.....ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ..!!!!

Να μιλάνε τόσο πολύ, όλοι για το μέλλον μου...
Να μου υποδεικνύουν τρόπους για το πως θα σωθώ και θα βελτιώσω τη ζωή μου....
Βαρέθηκα... τόσους πολλούς να θέλουν το καλό μου, ενώ έχουν κάνει τόσα πολλά για να με φτάσουν σ' αυτό το έσχατο σημείο ξεφτίλας.....
Βαρέθηκα... όλους αυτούς που μιλάνε για Δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία, κράτος δικαίου, για ανοιχτές κοινωνίες, για αναδιανομή του πλούτου, για παροχή καλών υπηρεσιών προς τους πολίτες χωρίς να τα πιστεύουν...

Παρέμβαση Μαξίμου για να αρθεί το αδιέξοδο σχετικά με τη δόμηση στις περιοχές Natura





               




Συντονισμένη προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η πρόθεση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη να ορίσει στα 10 στρέμματα το εμβαδόν των αγροτεμαχίων που βρίσκονται σε περιοχές Natura, εντός των οποίων επιτρέπεται η οικοδομική δραστηριότητα, καταβάλλει η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγµατοποιείται  σήµερα, Τρίτη, συνάντηση της υπουργού µε τη γενική γραµµατέα παρά τω πρωθυπουργώ Ρεγγίνα Βάρτζελη, η οποία και έχει δεχτεί το τελεσίγραφο της Κοινοβουλευτικής Οµάδας ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν περνάει».

Τα αποκαλυπτήρια του χάσµατος στη Ν.Δ. Καρατζαφέρης – Μπακογιάννη απόντες στην εκδήλωση για Καραµανλή

Τις εύθραυστες ισορροπίες στο εσωτερικό της Ν.Δ. φανέρωσε η τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραµανλή, που πραγµατοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, ενώ «ναυάγησε» και ο σχεδιασµός µιας συµβολικής ένωσης της κεντροδεξιάς, στην οποία επένδυαν αρκετά µέλη της λεγόµενης καραµανλικής πτέρυγας.
Παρά το γενικό προσκλητήριο όλων των ενοίκων της δεξιάς πολυκατοικίας που είχε σηµάνει το Ιδρυµα «Κωνσταντίνος Καραµανλής», ο Γ. Καρατζαφέρης και η Ντόρα Μπακογιάννη απέφυγαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση και επέλεξαν να στείλουν αντιπροσώπους, το ΛΑΟΣ τον βουλευτή Αγγ. Κολοκοτρώνη και η ∆ηµοκρατική Συµµαχία τον Κων. Κιλτίδη.

Το ΙΚΑ σπάει στα δύο Ενα ταμείο για σύνταξη και ένα ξεχωριστό για περίθαλψη

«Το ΙΚΑ θα εξελιχθεί σε λίγα χρόνια σε Εθνικό Οργανισμό Συντάξεων, και μόνο. Για την Υγεία θα υπάρξει ένας άλλος φορέας. Τελεία και παύλα». 
Αυτό δηλώνει ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αποφασισμένος να τελειώσει «μια κι έξω με την ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, αλλά και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία».

“Όποιος διόρισε κοπρίτη, είναι δέκα φορές κοπρίτης!”

Είναι, προφανώς, παρακινδυνευμένο να ερμηνεύσεις τον Θεόδωρο Πάγκαλο για αυτό και προτιμούμε να αφήσουμε στους αναγνώστες μας την προσπάθεια να απαντηθεί το ερώτημα εάν ο αντιπρέοδρος της κυβέρνησης με τη δήλωση “όποιος διόρισε κοπρίτη, είναι δέκα φορές κοπρίτης” προχωρεί σε κάποιου είδους αυτοκριτική ή απλώς επιμένει στις γνωστές απόψεις του...

Το νέο επεισόδιο της παγκαλιάδας, λοιπόν, γράφτηκε αργά τη νύχτα της Δευτέρας, στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ “Νέοι φάκελοι”. Και για να μην χαθεί ίχνος από το μεγαλείο του νέου αποφθέγματος, σας το παραθέτουμε αυτολεξεί:

Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στον Ληθαίο ποταμό των Τρικάλων μαζί με τον 10χρονο γιο της

Μία 36χρονη γυναίκα, μάνα τριών παιδιών, και ο 10χρονος γιος της -που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας- βρέθηκαν νεκροί στον Ληθαίο ποταμό των Τρικάλων. Τραγικά πρόσωπα τα δύο παιδιά, 14 και 5 χρονών που άφησε πίσω της.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο θάνατος της 36χρονης και του 10χρονου οφείλεται σε πνιγμό και ότι πρόκειται για αυτοκτονία.