Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μ: Αποστολάκη: Εμείς υπονομεύουμε την αξιοπιστία της φέτας χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι βάζουμε βόμβα στην προοπτική του κέρδους

Για τις ευθύνες των καταναλωτών, των παραγωγών και των μεταποιητών στην υπονόμευση της αξιοπιστία της φέτας έκανε λόγο η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα. Μιλένα Αποστολάκη τονίζοντας, ότι η νόθευση αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής πιστοποιημένης και κατοχυρωμένης ονομασίας για το τυρί «φέτα». Παράλληλα, η κα. Αποστολάκη εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανακοπεί η εξάρτηση της κτηνοτροφίας σε ποσοστό 60% από τις εισαγωγές.
Σε δηλώσεις της σε στο ραδιοσταθμό «Βήμα» η κα Αποστολάκη θέλησε να θέσει προ των ευθυνών τους παραγωγούς και πολίτες.
«Εμείς οι ίδιοι - και εδώ πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη μας ως πολίτες, είτε είμαστε καταναλωτές, είτε είμαστε παραγωγοί, είτε είμαστε μεταποιητές - εμείς οι ίδιοι προκειμένου να αυξήσουμε το κέρδος μας, είμαστε εμείς αυτοί που παραβαίνουμε τις προδιαγραφές. Η φέτα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές: Πρέπει να φτιάχνεται από συγκεκριμένη αναλογία αιγοπρόβειου γάλακτος, είναι 70%-30% η αναλογία. Αυτήν την αναλογία εμείς οι ίδιοι την νοθεύουμε, χρησιμοποιώντας φθηνότερο γάλα προκείμενου να αυξήσουμε το κέρδος μας, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι εκείνη την στιγμή βάζουμε μια βόμβα στην προοπτική του κέρδους μας. Γιατί μπορεί σήμερα να αισθανόμαστε ότι βάζουμε 5 ευρώ στην τσέπη παραπάνω, αλλά υπονομεύουμε την αξιοπιστία του προϊόντος, ανοίγουμε την πόρτα σε κάθε λογής διάφορους μιμητές έξω από την χώρα μας και αδυνατίζουμε τα επιχειρήματα μας για να θωρακίσουμε το προϊόν μας».
Η κα Αποστολάκη εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανακοπεί η εξάρτηση της κτηνοτροφίας σε ποσοστό 60% από τις εισαγωγές, σημειώνοντας ότι «η αντιμετώπιση της ύφεσης και η αύξηση του ΑΕΠ θα έρθει μέσα από τέτοιες ενέργειες. Και είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η κρίση στο τομέα της αγροτικής παραγωγής πρέπει να είναι ευκαιρία, πρέπει να είναι πυξίδα και όχι αναγκαίο κακό. Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι θα αναπροσανατολίσουν την διαδρομή τους, θα γυρίσουν στον τόπο τους, θα γυρίσουν στον πρωτογενή τομέα και ο τομέας της κτηνοτροφίας, που είναι ένας δύσκολος, μοναχικός κι αναμφισβήτητα δύσκολος τομέας, είναι ένας τομέας που μπορεί να παράξει πλούτο, που μπορεί να δώσει στους ανθρώπους αυτούς μια δυνατότητα να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους καλά, παράγοντας βεβαίως προϊόντα ανταγωνιστικά, τυποποιημένα και επώνυμα, τα οποία θα έχουν προστιθέμενη αξία, με βοήθειες που υπάρχουν από τους κοινοτικούς πόρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου