Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Βρέθηκε φάρμακο για τον καρκίνο του δέρματος ( Μελάνωμα ) !

Μειώνει τους όγκους έως και 80 % !
Ο καρκίνος τους δέρματος είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους και επικίνδυνους τύπους καρκίνου και είναι συνυφασμένος με την εκτενή έκθεση στον ήλιο. Δεν κάνει διακρίσεις σε άνδρες και γυναίκες, ενώ εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες μεταξύ 15-34 χρονών.
 
Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, αυτός ο δύσκολος τύπος καρκίνου μπορεί πλέον να είναι, στο μεγαλύτερο μέρος του, θεραπεύσιμος. Για πρώτη φορά οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν τρόπο για να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής ενός ασθενή με καρκίνο τους δέρματος, με τη βοήθεια ενός χαπιού, γνωστού ως RG7204.
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Royal Marsden NHS Trust του Λονδίνου, το εν λόγω χάπι είναι ικανό να μειώσει σημαντικά το μέγεθος του όγκου, στο 80% των ασθενών που εξετάστηκαν. Στο συμπέρασμα αυτό έφτασαν, όταν αποκωδικοποιώντας το ανθρώπινο DNA, ανακάλυψαν ένα γενετικό ελάττωμα τουλάχιστον στις μισές περιπτώσεις….
Το συγκεκριμένο ελάττωμα είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη και μετάσταση των καρκινικών κυττάρων. Αυτό όμως που καταφέρνει το RG7204, είναι να βρίσκει και να μπλοκάρει το γονίδιο που οφείλεται στην μετάλλαξη του καρκινικού κυττάρου, με το όνομα BRAF, αναγκάζοντας του όγκους να συρρικνωθούν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το φάρμακο θα έχει δραματική επίδραση στους ασθενείς με την μετάλλαξη BRAF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου