Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«Η Ρωσία αισθάνεται εξαπατημένη»

Η προσάρτηση της Κριμαίας συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Εντούτοις μας βοηθά να κατανοήσουμε τη ρωσική στάση στην κρίση της Ουκρανίας, εκτιμά ο πολιτικός επιστήμονας Γκέρχαρντ Μάνγκοτ, μιλώντας στην DW.
Για να κατανοήσει κανείς τη ρωσική στάση στην κρίση της Ουκρανίας, θα πρέπει να ανατρέξει στην πρόσφατη ιστορία, εκτιμά ο πολιτικός επιστήμονας Γκέρχαρντ Μάνγκοτ ο οποίος διδάσκει το πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.

Το Αγόρι του ΠΑΣΟΚ: Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα ψηφίσω εγώ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από τις αντιδράσεις γαλάζιων και πράσινων βουλευτών, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.
Μάλιστα ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανέφερε πως αν η κυβέρνηση κάνει πίσω στο κρίσιμο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων τότε θα είναι αυτός που θα καταψηφίσει.
Συγκεκριμένα έγραψε:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Στηρίζουμε όσους εγγυώνται την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και εξασφαλίζουν την λαϊκή ενότητα



Η Κοινωνική Συμφωνία με την ιδρυτική της διακήρυξη και με τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου της, παλεύει για την δημιουργία της ευρύτερης δυνατής Συμπαράταξης Αριστερών, Ριζοσπαστικών, Σοσιαλιστικών, Προοδευτικών και Πατριωτικών δυνάμεων της χώρας. 

Μια  Συμπαράταξης ικανής να αντιμετώπιση τη ολόπλευρη επίθεση που δέχεται ο Ελληνικός Λαός από τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες συνταγές της «δημοσιονομικής προσαρμογής» που υπαγορεύουν, μέσω των Μνημονίων, οι δανειστές-εταίροι μας και υλοποιεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου όπως επίσης  και τις σε βάρος της χώρας  μας  εξυφαινόμενες λύσεις  στα εθνικά μας ζητήματα.

Στα πλαίσια αυτής της αναγκαιότητας κινήθηκε και για τις διεργασίες για τις αυτοδιοικιτικές εκλογές.

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ

του Δημ Κατσούλη
Είναι πράγματι οξύμωρο την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για ένα πλεόνασμα που προήλθε από την αφαίμαξη και την καταστροφή των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, από το γκρέμισμα του οικογενειακού εισοδήματος των νοικοκυριών, την ίδια ώρα που "αγοράζει" με κάθε τρόπο πολιτικό χρόνο μέσα από την αναβίωση των πελατειακών πρακτικών εκμεταλλευόμενη, ανέργους, θύματα της δικής της πολιτικής,  να αγνοεί επιδεικτικά το πρόβλημα των 55 εργαζομένων της ΗλΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ, που μένουν για δέκα τέσσερις μήνες απλήρωτοι.

Ανακοίνωση Β. Αποστόλου για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το γάλα

Σε δηλώσεις προέβη ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Βαγγέλης Αποστόλου, για τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης για το γάλα.
Το μόνο πλεόνασμα που φαίνεται ότι διαθέτει η Ελληνική κυβέρνηση είναι αυτό της προθυμίας για την διάλυση της ελληνικής κτηνοτροφίας.
Αποτέλεσμα και στόχος των αλλαγών στο γάλα που “σκληρά” διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση είναι το τελειωτικό χτύπημα στην εγχώρια κτηνοτροφία, η αύξηση των εισαγωγών που στα κτηνοτροφικά προϊόντα ήδη υπερβαίνουν τα 2 δις ευρώ, η υποβάθμιση της ποιότητας διατροφής των πολιτών.

Ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΕΝΠΕ



Από την Δευτέρα 24/3/2014 έως Πέμπτη 27/3/2014 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  κ. Κλέαρχος  Περγαντάς, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΕΝΠΕ, θα συμμετέχει στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης  που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο.

Νέους δρόμους για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών έχει ανοίξει η χρήση των βλαστοκυττάρων

Το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 18:00 διοργανώθηκε ημερίδα στα Ψαχνά Ευβοίας με θέμα «Oι εξελίξεις στις  θεραπείες που πραγματοποιούνται με τα  βλαστοκύτταρα και προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον». Αναλύθηκαν οι πηγές λήψεις βλαστοκυττάρων, όπως  το ομφαλοπλακουντιακό αίμα, ο πλακούντας και ο ιστός του ομφαλίου λώρου,  τα νεογιλά δόντια, ο λιπώδης ιστός και ο μυελός των οστών. 

Έφαγαν τον Διοικητικό Διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας, την ώρα που στο νοσοκομείο ήταν ο Μπακογιάννης



Έφαγαν τον Διοικητικό Διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας γιατί αρνήθηκε να υπογράψει έργο απαθείας ανάθεσης σε εταιρεία καθαρισμού, ύψους 300.000€ για ένα έτος.

Την ώρα που ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστα Μπακογιάννη επισκεπτόταν το Νοσοκομείο Χαλκίδας, στο ίδιο ίδρυμα δινόταν μια μάχη επιβίωσης ανάμεσα στο παλαιό το διαφθαρμένο και σε στέλεχος  του νοσοκομείου που αντιστεκόταν και ζητούσε να επιβληθεί η νομιμότητα.

Σε όλη την χώρα σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν εταιρείες καθαριότητας οι οποίες «αναλαμβάνουν»,  «δουλειές» καθαρισμού κάθε δημόσιου φορέα, νοσοκομείου, υπουργείου, ΔΕΚΟ κ.α. Πίσω από αυτές τις εταιρείες βρίσκονται κουμπάροι και  ξαδέλφια υπουργών, περιφερειαρχών, δημάρχων, βουλευτών  με κάθε παραλλαγή....

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τι έκανα οι θαμώνες σε ουζερί της Χαλκίδας , όταν αντίκρισαν τον Μπακογιάννη ;;;



Επίσκεψη πραγματοποιεί στην Εύβοια ο Κώστας Μπακογιάννης και λίγο πριν της 3 το μεσημέρι, ένα Τζιπ μάρκας  SAAB με αριθμό κυκλοφορίας ΙΑ.. 14… σταμάτησε στο ουζερί που βρίσκεται  επί της οδού Αρεθούσης στο ύψος της Ι. Κιαπέκου απέναντι από το ΕΝΑ . 
Από την θέση του συνοδηγού βγήκε ο Κώστας Μπακογιάννης ενώ στις πίσω θέσεις ακριβώς πίσω από τον οδηγό βγήκε ο Φάνης Σπανός και στην θέση πίσω  από τον Μπακογιάννη βγήκε πολλή όμορφη κοπέλα .

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο Κώστας Μπακογιάννης στη Εύβοια

Την περιοδεία του στην Εύβοια συνεχίζει σήμερα Πέμπτη 20 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης επισκεπτόμενος το Αλιβέρι, την Αμάρυνθο και το Γυμνό, την Ερέτρια και τη Χαλκίδα όπου θα παραμείνει και την Παρασκευή.

Η Δέσποινα Μαρίνου, υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συμπολίτες, συμπολίτισσες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
Με μεγάλη μου χαρά, σήμερα 20 Μαρτίου 2014, ανακοινώνω ότι αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση μερίδας συμπολιτών μας να ηγηθώ ως υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου και να εκφράσω τον χώρο της ανανεωτικής – ριζοσπαστικής Αριστεράς και ευρύτερα συνεργαζόμενων πολιτικών δυνάμεων που αποδέχονται την ανάγκη βαθιών ριζικών αλλαγών σε αριστερή , προοδευτική κατεύθυνση στην τοπική αυτοδιοίκηση και την χώρα.

Η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ ΠΑΕΙ..ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ.!



Το Σάββατο 22 Μάρτη 2014 και από ώρα 10 έως τις 1 το μεσημέρι μέλη της εθελοντικής ομάδας Δικηγόρων της ΕΠΚΑ –ΣΤΕ θα βρίσκονται στο πεζόδρομο της Αβάντων (πίσω από τον Άγιο Νικόλαο) όπου θα διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια και θα ενημερώνουν υπερχρεωμένους πολίτες-δανειολήπτες σχετικά με την δυνατότητα υπαγωγής τους στον Νόμο 3869/2010 (νόμος Κατσέλη) για την προστασία της πρώτης τους κατοικίας.

Κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ



Πολιτική ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, έκανε ο Φώτης Κουβέλης.
Στη συζήτηση που ακολούθησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης

Συνάντηση Δ. Αναγνωστάκη, με αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Διαθέσιμων Ασφαλιστικών Ταμείων – ΟΑΕΔ Υπουργείου Εργασίας



Τον Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, επισκέφτηκε χθες στη βουλή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ κ. Μακράκης Γιώργος, ο Γεν. Γρ. ΠΟΣΕ-ΙΚΑ κ. Πονηράκος Κώστας, ο Γεν. Γρ. Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων κ. Ζερβός Τάσος και αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Διαθέσιμων Υπουργείου Εργασίας κυρίες Κουζούπη Αθηνά, Πανοπούλου Χριστίνα και Αντωνίου Ευαγγελία.

Θα διεκδικήσουμε άμεσα ως Περιφέρεια το σχεδιασμό και την υλοποίηση του 50% των κονδυλίων της Ε.Ε. του Αγροτικού χώρου.

Μιλώντας στην Ημερίδα «Κοινή Αλιευτική Πολιτική - Προοπτικές στον κλάδο της Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών», που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 20/3/14 στη Χαλκίδα, ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Υποψήφιος Περιφερειάρχης και Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο., ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Lafarge απαξίωσε για άλλη μια φορά θεσμούς και κυβερνώντες



Η Διοίκηση της ΑΓΕΤ (LAFARGE),  για ακόμη μια φορά απαξιώνει  τους θεσμούς, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τους κυβερνώντες, δεν παρευρέθηκε στη σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, που είχε συγκαλέσει ο Υφυπουργός κ. Β. Κεγκέρογλου.

Μετατοπίζεται ο μανδρότοιχος της Σχολής Πεζικού και διευκολύνεται η ορατότητα στη στροφή της οδού Λιάσκα



Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη πραγματοποίησε (τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου) ο αποχωρών  Διοικητής της Σχολής Πεζικού, υποστράτηγος Γιώργος Μαυρομανωλάκης, ευχαριστώντας για τη συνεργασία και δεχόμενος ευχές για καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα

Ο υποστράτηγος Γιώργος Μαυρομανωλάκης στη διάρκεια της εδώ θητείας του, συνδέθηκε με τη Χαλκίδα και υπηρέτησε την αντίληψη περί ενεργούς ένταξης της Σχολής στην κοινωνική ζωή της πόλης.

Τροπολογία της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας.



Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης», αναφορικά με την αναγκαία τροποποίηση του Νόμου 3838/2010 περί απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας.
Η προτεινόμενη τροπολογία, αποβλέπει στο να προσαρμόσει τα άρθρα 1Α του υφιστάμενου νόμου 3838/10, στις παραδοχές και κρίση της υπ αριθ. 240 απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ.

Ημερίδα για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, την Παρασκευή 21 Μαρτίου στη Λαμία, διοργανώνουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η ΠΕΔ και η ΕΕΤΑΑ



Επίκαιρη ημερίδα με θέμα «Το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 – οι προτεραιότητες για τους Δήμους», διοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας και Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με ώρα έναρξης 11.00 π.μ.

Ανοιχτή συγκέντρωση - Ομιλία στα Νέα Στύρα



Την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 11:00 πμ στη καφετέρια "La Strada" στα Νέα Στύρα,  θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση - ομιλία όπου θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου Ισίδωρος Παπαλυμπέρης και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το Δήμο μας.

Εκλογές στο σωματειο χειριστων και βοηθων μηχανηματων



Συνάδελφοι,
Σας  υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές του Σωματείου μας, για Δ.Σ. και λοιπών οργάνων, θα γίνουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Μάρτη από ώρα 10.00΄ το πρωί μέχρι 17.00΄  το απόγευμα και την ΔΕΥΤΕΡΑ 31 Μάρτη  από ώρα 11.00΄το πρωί μέχρι 18.00΄το απόγευμα.
Οι εκλογές μας θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα Μ.Φριζή 10.

Συνήλθε σε σώμα η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ



Συνήλθαν τα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ στα γραφεία της που βρίσκονται στη οδό Δ. Βασιλείου 1 στη Χαλκίδα,  μετά από πρόσκληση του πλειοψηφίσαντος συμβούλου Γιώργου Μητροπέτρου, με μοναδικό θέμα την συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν όλα τα νεοεκλεγμένα μέλη.
Μετά από διαλογική συζήτηση και τις εκατέρωθεν ευχές για καλή και δημιουργική νέα θητεία και μετά από προτάσεις το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε και προέβη στη κατανομή αξιωμάτων όπως παρακάτω:
Την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 και ώρα 7:30μμ, θα πραγματοποιηθεί η 8η προγραμματισμένη διάλεξη της Εταιρείας Αστρονομίας Χαλκίδας, στην Συνεδριακή Αίθουσα ΔΟΑΠΠΕΧ , επί της οδού Αβάντων 50 (1ος όροφος) , με ομιλητή τον κ.ΝΙΚΟ ΜΙΧΕΛΗ (ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ) και με θέμα "Η ΓΗ ΩΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΩΜΑ". Η εκδήλωση γίνεται με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Περίπου 1 στους 5 Έλληνες δεν διαθέτει αρκετά χρήματα ούτε για να αγοράσει τρόφιμα,

Το 17,9% των Ελλήνων δυσκολεύεται να αποκτήσει ακόμα και βασικά είδη διατροφής.
Περίπου 1 στους 5 Έλληνες δεν διαθέτει αρκετά χρήματα ούτε για να αγοράσει τρόφιμα, όπως αναφέρει έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Έλα στην θέση τους!!!


Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από τους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας στη Lafarge

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της Lafarge στο 19,3 χλμ Λεωφόρου Μαρκόπουλου στην Παιανία Αττικής.

Φωτογραφία από προηγούμενη συγκέντρωση των εργαζομένων στα γραφεία της Lafarge στην Παιανία.
Οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων και την επαναλειτουργία του Τσιμεντάδικου Χαλκίδας, ενώ καλούν τον κόσμο να ενισχύσει με την παρουσία του τον αγώνα τους.
Συνάδελφοι και συμπολίτες

Θεολογική ημερίδα στη Χαλκίδα

Θεολογική Ημερίδα στη Χαλκίδα με πρωτοβουλία του Συμεών ΚεδίκογλουΟ υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, πήρε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος οργάνωσε χθες στη Χαλκίδα Θεολογική Ημερίδα με θέμα «Πτυχές σύγχρονου θεολογικού λόγου στο μάθημα των θρησκευτικών».

Θεολογική Ημερίδα στη Χαλκίδα με πρωτοβουλία του Συμεών Κεδίκογλου

Το ΚΕΔΔΥ Εύβοιας επισκέφθηκε ο Συμεών Κεδίκογλου

Το ΚΕΔΔΥ Εύβοιας επισκέφθηκε ο Συμεών ΚεδίκογλουΤο ΚΕΔΔΥ Εύβοιας επισκέφθηκε χθες Τρίτη 17/3 ο Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.


Εκεί συνομίλησε με τη διευθύντρια κ. Δ. Λινάρδου για τη λειτουργία και πιθανά προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Εκλογές σωματείου Νοσοκομείου Κύμης: 41,5% το ποσοστό του ΠΑΜΕ

Την πρώτη του εμφάνιση στις εκλογές του σωματείου για το Νοσοκομείο Κύμης έκανε το ΠΑΜΕ και έλαβε ποσοστό 41,5%. Βήμα για την αλλαγή των συσχετισμών προς ταξική κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στις εκλογές του σωματείου των εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κύμης Γ. Παπανικολάου.


Όπως φαίνεται, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για την μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας, το προηγούμενο διάστημα, άφησαν παρακαταθήκη για το ταξικό εργατικό κίνημα. 

Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ευβοίας: Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι πάντα παρών στα φλέγοντα ζητήματα του νομού

Επιστολή απέστειλε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΛΑ.Ο.Σ. Ευβοίας με την οποία δίνει τη δική της απάντηση σε όσα ακούστηκαν αναφορικά με την επίσκεψη του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη στη Χαλκίδα. 

Η ομιλία του προέδρου μας Γιώργου Καρατζαφέρη στις 12 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο, παρότι δεν ήταν πολιτική συγκέντρωση, έγινε με μοναδικό σκοπό να συζητήσει με τους εργαζόμενους των προβληματικών εργοστασίων του Νομού, είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον Ευβοϊκό λαό. Όμως θα είχε ακόμη μεγαλύτερη, εάν γινόταν απογευματινή ώρα όπως πραγματοποιήθηκε από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. 

Και επίσημα ο Θαν. Μπουραντάς υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει γυναίκα για τον δήμο αυτό

Σήμερα το πρωί όπως αναμένονταν, αντιπροσωπεία της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» αποτελούμενη από  τοπικούς παράγοντες της περιοχής  επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Θανάση Μπουραντά, στο γραφείο του.

Μιλώντας ως εκπρόσωπος της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»  ο τοπικός Πρόεδρος του Οξυλίνθου, Κώστας Τριανταφύλλου, μετέφερε το  αίτημα της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» μετά την χθεσινοβραδινή συνάντηση της στα Χάνια Αυλωναρίου, όπου όλα τα μέλη της αποφάσισαν να ηγηθεί ως επικεφαλής της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»,  ο Θανάσης Μπουραντάς.

Τελικά πάει Χωριό o Μπουραντάς, Ίνα εκπληρωθεί το ρηθέν....



Εδώ και πολύ καιρό από 21/12/2013, είχαμε γράψει ότι ο Θανάσης Μπουραντάς θα πάει «Χωριό». Στην περίπτωση, του Θ. Μπουραντά επιβεβαιωνόμαστε  διπλά. 

Προχθές γράψαμε  για τις πληροφορίες που υπήρχαν από Αντιπεριφερειάρχης Δήμαρχος,  ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Αλιβερίου. 


Βέβαια ο ίδιος είχε δηλώσει σε ραδιόφωνο της πόλης, ότι συζητούσε για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη για τον ίδιο, όταν ανέβαινε τον Τυμφρηστό και όχι για το γιό. Τότε οι δικές μας πληροφορίες έλεγαν τα αντίθετα, ότι για τον γόνο ήθελε θέση στην Περιφέρεια και ο ίδιος θα πήγαινε στο χωριό του .  Για τη ιστορία διαβάστε    εδώ τις δύο  αναρτήσεις  .

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Την σιωπή προτιμά ο Δήμαρχος Καρπενησίου;

Έγγραφη ερώτηση προς το Δήμαρχο Καρπενησίου που δεν έχει απαντηθεί εντός μηνός.

Κύριε Δήμαρχε

Σας έχω απευθύνει από τις 10 Φλεβάρη 2014 έγγραφη ερώτηση σχετικά με τα αιολικά στην οποία έθεσα τα παρακάτω συγκεκριμένα ζητήματα - ερωτήματα:

  • Έχουν υποβληθεί στο Δήμο φάκελοι αιολικών για γνωμοδότηση;  
  • Ποιοι, πόσοι και πότε έφτασαν στο Δήμο;  
  • Γιατί δεν έχουν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα και πότε σκοπεύετε να τους φέρετε προς συζήτηση;

Απροθυμία γαλάζιων να στηρίξουν Άρη, Κουμουτσάκο, Ιωαννίδη - Εκνευρισμός στο Μαξίμου

Απροθυμία γαλάζιων να στηρίξουν Άρη, Κουμουτσάκο, Ιωαννίδη Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς τους άστοχους χειρισμούς στην επιλογή των υποψηφιοτήτων σε Αθήνα, Αττική και, κυρίως, Κεντρική Μακεδονία διαδέχεται η… απροθυμία των κορυφαίων γαλάζιων στελεχών να… βάλουν πλάτη προκειμένου να στηρίξουν τους υποψηφίους του κόμματος.

«Κινητοποίηση» ο συνδυασμός του Κώστα Κουλουρίδη για το Δήμο Χαλκιδέων

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Κώστας Κουλουρίδης, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας. Ο συνδυασμός του φέρει το όνομα «Κινητοποίηση» .
Την παρουσίαση  του συνδυασμού έκανε η γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδος Μαρία Σμυρναίου, η οποία διάβασε τις  πολιτικές θέσεις του συνδυασμού, αποσπάσματα του:
 «Η χώρα μας βιώνει μία βαθιά πολυεπίπεδη κρίση. Κρίση οικονομική, πολιτική και ηθική. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που πληρώνουν το κόστος χωρίς να έχουν καμία ευθύνη για τη δημιουργία του τόνισε χαρακτηριστηκά.

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Εσείς όμως ; Μαζί με αυτούς ;



Ο κ. Δήμου στέλεχος τού …… νέου κόμματος «Ποτάμι» που από τότε που ιδρύθηκε , πριν από λίγες μέρες , τα ποσοστά του κάθε μέρα, συνεχώς, ανεβαίνουν(!), δήλωσε: «Έχουμε ήδη την στήριξη ξένων παραγόντων που μας λένε προχωρήστε και εμείς θα χρηματοδοτήσουμε αυτήν την προσπάθεια»  Οι ξένοι παράγοντες θα χρηματοδοτήσουν το «ποτάμι»……. Και είπε επίσης ότι τα Σκόπια μπορούν να ονομάσουν το κράτος τους όπως θέλουν , ακόμη και Μακεδονία. Τόσο καλά.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑλΠ



Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν Ημερίδα  την Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 10:30 πμ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα με θέμα «Νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική-Προοπτικές στον κλάδο της Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών» με σκοπό την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση των αλιέων και υδατοκαλλιεργητών της Περιφέρειας  για τις αποφάσεις και τις εφαρμογές της  Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2014 - 2020) στη χώρα μας.

Συνάντηση Αναγνωστάκη με αντιπροσωπεία εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, που αποτελούνταν από τους Θεοδώρου Γεώργιο (Αντιπρόεδρο), Γκατζιώνη Βενετία (Γεν. Γραμματέα) και Μπαρδάκη Τριάδα (Μέλος).

Β. Αποστόλου: Άμεση κάλυψη με ένα τουλάχιστον παθολόγο του Αγροτικού Ιατρείου Δελφών



Ο «Ομφαλός της Γης», η κορυφαία τουριστική περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και μια από τις πιο τουριστικές της χώρας, το μνημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος στο οποίο συρρέουν χιλιάδες τουρίστες, απαξιώνεται από την ίδια την Πολιτεία, που αποφάσισε να μην έχει γιατρό η περιοχή, μέχρι περίπου τα τέλη Μαρτίου, όπως καταγγέλλουν δημότες και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.
Στην περιοχή ζουν και εργάζονται 2000 κάτοικοι, ενώ την επισκέπτονται καθημερινά πάνω από 2000 τουρίστες και άλλοι επαγγελματίες. Το Νοσοκομείο της περιοχής έχει σοβαρότατο χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης, το οποίο παρά τις προτάσεις της Διοίκησης και τις καταγγελίες των κατοίκων παραμένει άλυτο.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Θεωρούμε σημαντικό για τον πολιτικό  διάλογο και την ενημέρωση των πολιτών, την αποδοχή εκ μέρους των άλλων υποψηφίων συνδυασμών της πρότασής μας για δημόσια και από κοινού συζήτηση πάνω στα προβλήματα του τόπου μας.   Επιπλέον συμφωνούμε και με την πρόταση του κ. Ν. Μανώλη να γίνουν  συζητήσεις εκτός από την Κάρυστο και στα Στύρα, το Μαρμάρι και τον Καφηρέα.

Προληπτική ιατρική με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις




Συνεχίζονται -τόσο στις συνοικίες της πόλης της Χαλκίδας όσο και στις περιφερειακές δημοτικές και τοπικές κοινότητες, με στόχο του προγράμματος την κάλυψη όλης της επικράτειας του Δήμου Χαλκιδέων- οι δράσεις προληπτικού καρδιαγγειακού ελέγχου από την Αντιδημαρχία Υγείας.
Οι προσεχείς δράσεις έχουν προγραμματιστεί για
- το Σάββατο, 22 Μαρτίου, στο Μύτικα, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,

Σύλλογος Εκπαιδευόμενοι Ερασιτέχνες Ευρίπου



Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στο νεοσύστατο σύλλογο Εκπαιδευόμενοι Ερασιτέχνες Ευρίπου (ΕΚ.ΕΡΑ). Το πρώτο αυτό πενταμελές συμβούλιο που συστάθηκε σε σώμα την ίδια μέρα έχει πρόεδρο την Ελένη Ιωαννίδου, αντιπρόεδρο τον Αχιλλέα Γρύλλο, γραμματέα την Αναστασία Τζαχρήστου, ταμία την Στέλλα Κακαβά, μέλος την Ευαγγελία Πανταζή και αναπληρωματικά μέλη την Ελένη Τσαγανάκη και τον Γιώργο Θεοχάρη.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση των πολιτικών θέσεων της Αριστερής Παρέμβασης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου στη Λαμία με μεγάλη επιτυχία η εναρκτήρια εκδήλωση του περιφερειακού σχήματος της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα. Συμμετείχαν σύντροφοι και συναγωνιστές από τη Λαμία, τη Λιβαδειά, τη Θήβα και τη Χαλκίδα, ενώ η αίθουσα γέμισε από τον κόσμο που ήρθε να συμμετάσχει στην παρουσίαση. 
 
Στην εκδήλωση μίλησαν ο υπ. περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βασίλης Ζούμπος και ο υπ. αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Χρόνης Βάρσος,

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ


Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής  
Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 & ώρα 9:00μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν των Αναιρεθέντων Αγίων Αββάδων της Ιεράς Μονής του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Στα όρια της παράνοιας, Αναδρομικός φόρος έως 50% σε όσους πούλησαν σπίτια την τελευταία δεκαετία!

Στα όρια της παράνοιας και της αυθαιρεσίας οδηγεί τους ελεγκτές της Εφορίας η πίεση της κυβέρνησης για περισσότερα έσοδα και πρόστιμα. Από άγνοια ή «άνωθεν εντολές», εφοριακοί υπάλληλοι στήνουν στο απόσπασμα όσους πούλησαν σπίτι και δεν φορολογήθηκαν ως εταιρείες!
 
Αφού πωλήσεις ακινήτων δεν γίνονται πια και αφού, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, υπεραξία από πωλήσεις ακινήτων στις ημέρες μας δεν υπάρχει για να φορολογηθεί, στο υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψαν έναν άλλον τρόπο για να εισπράξουν: βάζουν ελεγκτές να επιβάλλουν φόρους και πρόστιμα σε ό,τι ακίνητο βλέπουν ότι πουλήθηκε την τελευταία δεκαετία!

Quiz: Από Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος;



Ποιο είναι εκείνο το «πολιτικό» πρόσωπο που μετά το πολιτικό λάθος που έκανε, να μην διαψεύδει για μακρό χρονικό διάστημα, ότι συζητά με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για θέση στο ψηφοδέλτιο του, τώρα φαίνεται, να συζητά με πρώην "απολιθωμένο" πολιτικό της περιοχής, οποίος ουσιαστικά στόχο έχει να επανέλθει στο προσκήνιο η οικογένεια μετά την αποκαθήλωση  του σημερινού Δημάρχου ενθέτω χρόνο και αφού «ωριμάσουν» οι συνθήκες;