Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Θεολογική ημερίδα στη Χαλκίδα

Θεολογική Ημερίδα στη Χαλκίδα με πρωτοβουλία του Συμεών ΚεδίκογλουΟ υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, πήρε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος οργάνωσε χθες στη Χαλκίδα Θεολογική Ημερίδα με θέμα «Πτυχές σύγχρονου θεολογικού λόγου στο μάθημα των θρησκευτικών».

Θεολογική Ημερίδα στη Χαλκίδα με πρωτοβουλία του Συμεών Κεδίκογλου
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα, με τη συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, του Σχολικού Συμβούλου Θεολόγων κ. Α. Βαλλιανάτου και της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χρυσόστομο και τον Συμεών Κεδίκογλου, το λόγο έλαβαν οι:
κ. Δ. Μόσχος, Επίκουρος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Όψεις του 4ου αιώνα στη σύγχρονη πραγματικότητα»
κ. Μ. Μαριόρας, Λέκτωρ Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Εκφράσεις του Ισλάμ στη χώρα μας», και
κ. Α. Παπαθανασίου, Δρ Θεολογίας, Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και Αρχισυντάκτης Θεολογικού Περιοδικού «ΣΥΝΑΞΗ», με θέμα: «Θρησκευτικές εορτές στο δημόσιο χώρο».
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με συμμετοχή των παρευρισκόμενων ομιλητών και του ακροατηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου