Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

«Πολιτικός παράγοντας έβγαλε 1 εκατ. ευρώ εν μέσω capital controls»

Μέχρι τη Δικαιοσύνη έφτασαν οι καταγγελίες για τη μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού στο εξωτερικό ενώ οξύτατη ήταν η αντίδραση από τον  βουλευτή της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, που θεωρεί ότι έτσι φωτογραφίζεται
Πολιτικός σεισμός έχει προκληθεί στο Ηράκλειο από τις καταγγελίες για μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού από την Ελλάδα στο εξωτερικό, την οποία πραγματοποίησε πολιτικός παράγοντας του νομού εν μέσω των capital controls που έχουν επιβληθεί στις ελληνικές τράπεζες.

Μπαράζ επαφών Τσίπρα μετά το Στρασβούργο

Αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας κατέθεσε την Τετάρτη η Ελλάδα ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο διευκρινίζοντας ότι αύριο, Πέμπτη, η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει αναλυτικά αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις για να φθάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντί για το Μαξίμου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Δεν προτίθεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και την πορεία των διαπραγματεύσεων ο μεταβατικός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ).

Έως και τη Δευτέρα κλειστές οι τράπεζες

Παράταση ως τις 13 Ιουλίου της τραπεζικής αργίας προβλέπει υπουργική απόφαση με την οποία παραμένει τo ημερήσιο όριο αναλήψεων των 60 ευρώ με κάρτα και επίσης δίνεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους χωρίς κάρτα και τους ανέργους να κάνουν ανάληψη επιπλέον 120 ευρώ από τα γκισέ των τραπεζών.

Κρούσμα «λαθροχειρίας» σε εξετάσεις για πιστοποιητικό γνώσεων στη χρήση γεωργικών φαρμάκων



Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ενημερώνει ότι απαγορεύτηκε στο φορέα «Κ.Ε.Κ. Παιδείας και Πολιτισμού» με έδρα τα Πετράλωνα Χαλκιδικής να διενεργεί εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

Ο Ν.Μαυραγάνης ζήτησε στη Βουλή διακοπή για το Ν/Σ της Ιθαγένειας λόγω της κατάστασης

Η πρόταση του Νίκου Μαυραγάνη στην ολομέλεια της Βουλής :

 "Κυρία Πρόεδρε, ήθελα να παρακαλέσω θερμά την κυρία Υπουργό που είναι η εισηγήτρια του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, δεδομένης της συγκυρίας της πολιτικής -ολόψυχα όλοι μας ευχόμαστε με ενωμένες δυνάμεις και η θετική μας ενέργεια βρίσκεται στο πλευρό του Πρωθυπουργού της χώρας για να πετύχει αυτό το μεγάλο εθνικό πρόταγμα

Παρέμβαση των δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενόψει της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ

Οι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ικαρίας, Σταμούλος Στέλιος, Καισαριανής Σταμέλος Ηλίας, Πάτρας Πελετίδης Κώστας, Πετρούπολης Σίμος Βαγγέλης και Χαϊδαρίου Σελέκος Μιχάλης, με παρέμβασή τους, ενόψει της αυριανής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, καταγγέλλουν την ΚΕΔΕ που καλεί σε σύναξη τους δημάρχους της χώρας όχι για να αντιμετωπίσουν ως όφειλαν τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού, αλλά για να εξυψώσουν τη λεγόμενη εθνική ενότητα, τη συναίνεση, δηλαδή, και την υποταγή του λαού στις μυλόπετρες ΕΕ - ΔΝΤ και αστικών δυνάμεων.

"Περιφρονήσατε τους Έλληνες και χάσατε"! Ανάλυση κόλαφος του Stratfor για την ΕΕ!

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις επισήμανε: 
«Ο λαός μας βρίσκεται για μια ακόμα φορά αντιμέτωπος με το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα, που του τίθεται συνεχώς τα τελευταία πέντε χρόνια: Νέο πιο σκληρό μνημόνιο ή κρατική χρεοκοπία, όπου και στις δυο περιπτώσεις πάλι ο ίδιος ο λαός θα χρεοκοπήσει, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο ή τμήματά του θα τη βγάλουν καθαρή.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

"Περιφρονήσατε τους Έλληνες και χάσατε"! Ανάλυση κόλαφος του Stratfor για την ΕΕ!

Με την γνωστή για τις απόψεις και την ποιότητα ενημέρωσης που παρέχει γερμανική εφημερίδα Bild, να κυκλοφορεί με φωτογραφία Μέρκελ σε ρόλο …Κάϊζερ, έχει σημασία να δούμε πως βλέπουν την εξελισσόμενη σύγκρουση της Ελλάδας με τους δανειστές της και ειδικά την Γερμανία,οι αμερικανοί. 
Ο Τζορτζ Φρίντμαν επικεφαλής του αμερικανικού think tank Stratfor το οποίο πολλές φορές δίνει τον “τόνο” των απόψεων της Ουάσινγκτον ,με εκτενές άρθρο του αναφέρεται στην σύγκρουση.

O βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης με επιστολή του ζητάει νέο δημοψήφισμα από τον Τσίπρα

ή σαν τίτλος θα μπορούσε να βάλουμε .."έμαθε η γριά στο μέλι... και έφαγε και την κυψέλη.."



Με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην Κεντρική Επιτροπή και κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης ζητάει νέο δημοψήφισμα με το ερώτημα «Μνημόνιο εξαθλίωσης ή εναλλακτικές επιλογές;»
Η επιστολή Μιχελογιαννάκη έχει ως εξής:

Σήμα κινδύνου στη Μέρκελ από κορυφαίους οικονομολόγους

"Τώρα είναι η ώρα για μια ανθρώπινη επανεξέταση του τιμωρητικού και αποτυχημένου προγράμματος λιτότητας των πρόσφατων ετών και για να συμφωνήσουμε σε μια μεγάλη μείωση των χρεών της Ελλάδας σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται πολύ στην Ελλάδα", επισημαίνουν.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Εκτός ALPHA η Έλλη Στάη!


STAIΤίτλοι τέλους στη συνεργασία Ελλης Στάη και Alpha έπεσαν το βράδυ της Κυριακής μετά και την ολοκλήρωση της μαραθώνιας εκλογικής εκπομπής του καναλιού.

Ο δραματικός διάλογος του Φρανσουά Ολάντ με τον Αλέξη Τσίπρα

tsipras olantΓια έναν ιδιαίτερα φορτισμένο διάλογο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χθες το βράδυ μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, κάνει λόγο το περιοδικό Le Nouvel Observateur.

Πρώτο το Star στην «κούρσα» της τηλεθέασης, τρίτη η ΕΡΤ τη βραδιά του δημοψηφίσματος

Πρωτιά για το Star στον χθεσινοβραδινό τηλεοπτικό μαραθώνιο με συντονιστή τον Νίκο Χατζηνικολάου. Η χθεσινή μαραθώνια μετάδοση της εκπομπής «Ναι ή Όχι; Η ώρα της απόφασης» του Star, κέρδισε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού με μέσο όρο τηλεθέασης, στο δυναμικό κοινό 21.3% ενώ στο σύνολο 19.7%.

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος σε όλους τους Δήμους και δημοτικές ενότητες της Εύβοιας




















Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015











Δημοψήφισμα Ιούλιος 2015



Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Νόαμ Τσόμσκι «Αίσχος η συμπεριφορά της «τρόικας» απέναντι στην Ελλάδα



«Αίσχος» χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της «τρόικας» απέναντι στην Ελλάδα ο Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι σε δήλωσή του για την εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου.