Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Ο δραματικός διάλογος του Φρανσουά Ολάντ με τον Αλέξη Τσίπρα

tsipras olantΓια έναν ιδιαίτερα φορτισμένο διάλογο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χθες το βράδυ μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, κάνει λόγο το περιοδικό Le Nouvel Observateur.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη χθεσινή συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο κ. Τσίπρας τόνισε στον κ. Ολάντ ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στη ζώνη του ευρώ και κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να μην έχει «καμία αμφιβολία γι' αυτό».
«Αλέξη, θέλω να συνεχίσουμε τον διάλογό μας στα γαλλικά με μεταφραστή για να μην υπάρχει καμία παρανόηση σε σχέση με όσα πρόκειται να σου πω και τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα ανάμεσά μας. Εσύ έχεις πλέον την ευθύνη να κάνεις προτάσεις. Η μπάλα βρίσκεται στο δικό σου γήπεδο. Πρέπει να ξέρεις ότι πολλά κράτη στην Ευρωζώνη έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Εάν θέλεις πια να διαπραγματευτείς, πρέπει να το κάνεις σε σοβαρές βάσεις. Είμαι έτοιμος να σε βοηθήσω, αλλά πρέπει να μου δώσεις κι εσύ ένα χεράκι. Βοήθησέ με για να σε βοηθήσω», τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους στον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με γαλλικές πηγές.
Στο σημείο εκείνο ο κ. Τσίπρας φέρεται να διαβεβαίωσε τον κ. Ολάντ ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι έτοιμες και επεξεργασμένες.
Οι αξιωματούχοι της γαλλικής Προεδρίας εντυπωσιάστηκαν, σύμφωνα με το περιοδικό, από την οξύτητα και την αυστηρότητα του τόνου του προέδρου της Γαλλίας:
Αλέξη, ο χρόνος είναι ελάχιστος. Κάθε ώρα μετρά πλέον. Δεν υπάρχει πολύς χώρος. Πρέπει να κινηθείς άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου