Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Χαμένος...


Από το χθεσινό δελτίο της ΝΕΤ…

Και ύστερα σου λέει κρατικό κανάλι

Βρέθηκε το "μάτι του Τουταγχαμώνα" στην Κρήτη;

Στην αρχή ήταν ένας µεγάλος σβώλος από χώµα. Τίποτε το παράξενο. Οταν όµως µέσα από αυτόν άστραψε ξαφνικά ένα µάτι, τότε όλα άλλαξαν.  
Μέσα στο πιθάρι όπου πριν από αιώνες είχε ταφεί µια οικογένεια, ανάµεσα στα οστά των νεκρών και στα πολύτιµα αντικείµενα που τους συνόδευσαν στην ταφή, αυτό το µάτι έµοιαζε να ήρθε από έναν άλλον κόσµο. Πόσω µάλλον που ήταν ίδιο µε τα µάτια του Τουταγχαµώνα (δείτε αριστερά το εύρυμα και δεξιά τα μάτια της μάσκας του αιγύπτιου βασιλιά)

Και τώρα, τι;

Χωρίς να μπορούμε ακόμη να έχουμε λεπτομέρειες, αλλά μόνο το γενικό πλαίσιο του "γλυτώσαμε 100 δισ. χρέους", ξεχνώντας επιλεκτικά ότι πάνω-κάτω τόσα δανειστήκαμε τα τελευταία 2 χρόνια... νομίζω ότι προέχει κάτι άλλο τώρα.
Καλώς ή κακώς, οι αποφάσεις πάρθηκαν, οι υπογραφές έπεσαν και είναι λογικό ότι ούτε η... Παπαρήγα να γινόταν πρωθυπουργός, δεν θα μπορούσε να τις αλλάξει. Πόσο δε ο Αντωνάκης ο "εξαδάχτυλος". Ούτε καν διαπραγματεύσεις δεν θα τολμούσε να κάνει. Κανείς δεν μπορεί. Αποδείχθηκε ότι είμαστε η "τελευταία τρύπα του ζουρνά" και πάντα θα αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Πρέπει να το καταπιούμε και να ζήσουμε με αυτό ή να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε. Και αυτό το πολιτικό προσωπικό δεν μπορεί να το κάνει. Πρέπει να το κάνουμε εμείς.

Το διάγγελμα θα φέρει "δώρα"΄;

Από το Μέγαρο  Μαξίμου τηρούν σιγή ιχθύος, αναφορικά με το τι θα περιλαμβάνει το νέο πρωθυπουργικό διάγγελμα  το οποίο θα γίνει το βράδυ. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα περιοριστεί στην αποτίμηση του «κουρέματος» που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αλλά, θα προχωρήσει και στο επόμενο βήμα, παρουσιάζοντας το προσωπικό πολιτικό όραμά του για το μέλλον του τόπου
Το ερώτημα είναι θα αφήσει και… υπονοούμενα για τις εκλογές; ή θα ζητήσει να κερδίσει πολιτικό χρόνο στριμώχνοντας τον Α. Σαμαρά;

Διάγγελμα Παπανδρέου προς τον ελληνικό λαό στις 8 το βράδυ

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιστρέφει αυτή την ώρα από τις Βρυξέλλες αφού ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργικό Συμβούλιο και τους πολιτικούς αρχηγούς, θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απόψε στις 20.00
Ο κ. Παπανδρέου στις 16.30 θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ενώ αμέσως μετά θα συγκληθεί εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια ο

Ενότητα και συναίνεση ζητάει ο Βενιζέλος

«Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα υπάρξει κάποιος που δεν θα θελήσει να στηρίξει αυτή τη συμφωνία. Αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχει έστω και ένα πολιτικό κόμμα στη Βουλή, έστω κι ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης που δεν θέλει κι αυτός να βάλει την υπογραφή του στην απαλλαγή του έθνους μας από ένα σημαντικό μέρος του ιστορικού βάρους του δημοσίου χρέους
Αυτό το νόημα είχαν και όλες οι δηλώσεις που είχαμε κάνει και ο Πρωθυπουργός και εγώ σε συνεννόηση μαζί του τις προηγούμενες μέρες" είπε ο κ. Βενιζέλος σε δήλωση κατά τη συνέντευξη τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Κουβέλης: Η χώρα δεν έχει ανάγκη από βαριά εποπτεία

«Η απόφαση εξυπηρετεί ως ένα βαθμό τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Υπάρχουν, όμως, σε εκκρεμότητα τα μεγάλα ζητήματα της παρατεταμένης βαθιάς λιτότητας, της αποτελεσματικότητας και της ικανότητας των ασφαλιστικών ταμείων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους.  
Δηλαδή ένα ζήτημα που αφορά στον πυρήνα της λειτουργίας του κοινωνικού κράτους», σχολίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, για την απόφαση που ελήφθη τα ξημερώματα στη Σύνοδο της Κορυφής. 

Τσίπρας: Βαθύτερα στην ύφεση οδηγούν οι αποφάσεις της Συνόδου

 Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του νυχτερινού μαραθωνίου διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε πως τον τελευταίο 1,5 χρόνο "έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους περισσότερες από 5 φορές" και πρόσθεσε.
"Η κυβέρνηση Παπανδρέου, παντελώς απούσα από τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις, προσπαθεί τώρα να μας παρουσιάσει ως παράδεισο όλα όσα επί δύο χρόνια ξόρκιζε ως κόλαση. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι όλες της οι επιλογές ήταν εγκληματικές και μας οδήγησαν τελικά στην ουσιαστική χρεοκοπία" είπε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτωντας ότι:

Μπακογιάννη: Από μόνη της η διαγραφή χρέους δεν είναι επίτευγμα

«Η διαγραφή του χρέους από μόνη της μετά βεβαιότητας δεν είναι ούτε επίτευγμα ούτε λόγος πανηγυρισμού», υποστήριξε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα μείνει δέκα χρόνια εκτός αγορών και είναι υποχρεωμένη να έχει πλεονάσματα ταχύτατα».Πάνω από όλα, όπως είπε, «είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει μια ουσιαστική αναπτυξιακή πολιτική για τη δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας. Αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα».

Γ. Καρατσαφέρης: Οι αποφάσεις είναι η θεσμοποίηση της ταπείνωσης

Κατά μέτωπον επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου Κορυφής. “Δεν είναι μόνο επικίνδυνοι γι' αυτά που αποδέχθηκαν, είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνοι με τον τρόπο που θέλουν να τα παρουσιάσουν” αναφέρει ο κος Καρατζαφέρης, παραπέμποντας στο 1983 και την υπογραφή για τις αμερικανικές βάσεις και υποστηρίζοντας πως “ενώ υπέγραφαν την παραμονή των αμερικανικών βάσεων, ζητωκραύγαζαν οι βάσεις έφυγαν, ο αγώνας δικαιώνεται. Τώρα τι δικαιώνεται;”, αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: “Η θεσμοποίηση της ταπείνωσης”.

«Ίδια συνταγή δεν την ψηφίζουμε» δήλωσε ο Χρ.Σταϊκούρας

Αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση της ΝΔ για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα. Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η ΝΔ σχετικά με την νέα δανειακή σύμβαση, ο αναπληρωτής του τομέα Οικονομικών του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι «αν η συνταγή είναι η ίδια δεν θα την ψηφίσουμε».
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι το «κούρεμα» έγινε αναπόφευκτο εξαιτίας της αποτυχίας της ασκούμενης πολιτικής.

Αλ. Παπαρήγα: "Αποφασίστηκε η πτώχευση της Ελλάδας"...

Αποφασίστηκε η πτώχευση της Ελλάδας, υποστήριξε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τα... αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ και την απόφαση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για ελεγχόμενη πτώχευση που μπορεί, όπως είπε, να εξελιχθεί και σε ανεξέλεγκτη πτώχευση.

Παπανδρέου: “Τα βάρη από τον λαό στις τράπεζες”

"Επίτευγμα όλων των Ελλήνων" χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, σχετικά με την απομείωση του ελληνικού χρέους, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αμέσως μετά από το πέρας των διαπραγματεύσεων.
"Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις".

Tο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

Ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος στήριξης πέραν των περιοδικών ελέγχων που διενεργεί η τρόικα, με τεχνοκράτες ειδικούς που θα συνεργάζονται στενά σε διαρκή βάση με την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα, προβλέπει για την Ελλάδα το προσχέδιο της κοινής δήλωσης των Ευρωπαίων ηγετών της σημερινής Συνόδου Κορυφής.
Η νέα δομή θα βοηθάει την τρόικα στην αποτίμηση της τήρησης των όρων δανεισμού της Ελλάδος, νέος ρόλος που θα αποτυπωθεί και στο Μνημόνιο. Επιπλέον, για τη διευκόλυνση της αποτελεσματικής χρήσης των ευμεγέθων δανείων ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, θα ενισχυθεί και η διοίκηση του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συμφωνία με την τρόικα.

Aνοικτή επιστολή του Εργατικού του Εργατικού Κέντρου για την κατάσταση του ΙΚΑ στο Νομό

ΠΡΟΣ:
Τον Διοικητή Ι.Κ.Α κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: – Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη Γεώργιο
– Δήμαρχο Λίμνης-Μαντουδίου κ. Ψαρρά
– Γ.Σ.Ε.Ε.
Κύριε Διοικητά,
‘Έχουμε απευθυνθεί πάρα πολλές φορές σε εσάς και όλους τους υπολοίπους αρμόδιους, για την ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση στο Ι.Κ.Α. Εύβοιας.
Οι οργανικές θέσεις, όπως γνωρίζετε, είναι μειωμένες πάνω από 50% και ο όγκος εργασίας έχει διπλασιαστεί τουλάχιστον.

Η απόφαση Λαϊκής Συνέλευση στο Στείρι

H Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων του Στειρίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011  στο Δημοτικό Σχολείο Στειρίου έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:
• Οι μαθήτριες και οι μαθητές του χωριού μας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, θα παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου μόνο στο Στείρι απονέμοντας φόρο τιμής στους ήρωες του έπους του 1940.

Εκδήλωση στη Λιβαδειά για το Μαντείο του Τροφωνίου

Το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ διοργανώνει στις 28 Οκτωβρίου 2011 εσπερίδα για το Τροφώνιο Μαντείο στη Λιβαδειά με τίτλο "Eμενς Τροφώνιος κα λεως δέξεται".

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά στο ΥΠΕΚΑ


Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και του Υπουργού Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, στην οποία συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι Δήμων και ΦΟΔΣΑ της Στερεάς Ελλάδα, καθώς και στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης και του Υπουργείου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση και η προώθηση ενεργειών για τα παρακάτω θέματα :

Η επαιτεία είναι απαίτηση


Καλημέρα. Υπάρχει σκάφος;


Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μ.ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ: ΝΑ Ο ΑΙΡΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Άκρως αποκαλυπτική για τις δραστηριότητες του τέως κοινοτάρχη Συκαμίνου Θωμά Ρούσση ο οποίος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης παράνομης χωματερής με τοξικά στην περιοχή*, είναι στο α΄ μέρος της συνέντευξής της στην aftodioikisi.gr.
H Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτα Καραβασίλη. Η κ. Καραβασίλη η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε μιλήσει στη Βουλή για δημάρχους που έπαιρναν μίζα ώστε να δέχονται επικίνδυνα απόβλητα στις χωματερές των περιοχών τους, κάνει λόγο για κύκλωμα το οποίο μεταφέρει επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα από τα Οινόφυτα στην περιοχή Συκαμίνου-Ωρωπού, προσθέτοντας ότι οι Επιθεωρητές βρέθηκαν μπροστά σε επαγγελματική επεξεργασία των επικίνδυνων αποβλήτων στην παράνομη χωματερή του πρώην Κοινοτάρχη Συκαμίνου.

Σκάβε Γιωργάκη...


Όταν οι Γερμανοί λεηλατούσαν την ελληνική οικονομία

Σε μια εποχή που η Ελλάδα βρίσκεται υπό οικονομική "κατοχή" και απειλείται με διεθνή εποπτεία και με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου την ερχόμενη Παρασκευή, η εφημερίδα "Δημοκρατία" , θα δημοσιεύσει την Παρασκευή συγκλονιστικά στοιχεία των ολέθριων συνεπειών της κατοχής της Ελλάδας από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα ερείπια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα (μέρος 2ο)

Το NEWS 247 εξασφάλισε και προδημοσιεύει το δεύτερο μέρος του αφιερώματος της εφημερίδας "Δημοκρατία" που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή. Συντρίμμια, χαλάσματα και ένα ανύπαρκτο συγκοινωνιακό δίκτυο, άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί, μετά το τέλος της κατοχής
Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η εφημερίδα "Δημοκρατία" , θα δημοσιεύσει την Παρασκευή συγκλονιστικά στοιχεία των ολέθριων συνεπειών της κατοχής της Ελλάδας από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

DJ: Αξιωματούχοι συζητούν για «κούρεμα» 65% και άνω

Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μπορεί να φθάσει στο 65% ή και περισσότερο αναφέρουν πηγές από την Ευρώπη και του ΔΝΤ , σύμφωνα με το Dow Jones Newswires. 

Σύμφωνα με ευρωπαίος αξιωματούχος, το ΔΝΤ θεωρεί ότι ένα «κούρεμα» περίπου 60% δεν είναι αρκετό, και ζητά περισσότερο, δηλαδή 65% ή και μεγαλύτερο.

BlackRock οι επισφάλειες Τραπεζών βαίνουν ολοταχώς προς το 15%!!

Τι βρήκε η BlackRock μέχρι σήμερα στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια
Τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να δοθεί τελικώς στη δημοσιότητα ή τουλάχιστον να παραδοθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρίας BlackRock, αναφορικά με την κατάσταση των δανειακών χαρτοφυλακίων των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δε ζητούν απόδειξη

Το υπουργείο Οικονομικών έβαλε στο «μάτι» και τους καταναλωτές στο κυνήγι των αποδείξεων.

Πρόστιμο 100 ευρώ θα καλείται να πληρώσει όποιος δε ζητά απόδειξη κατά τις συναλλαγές του και ψωνίζει «μαύρα».

Προβλέπεται επίσης ότι σε περίπτωση που ο καταναλωτής θα αποδεχτεί την παράβαση και προσέλθει εντός 10 ημερών στην εφορία για να πληρώσει, το πρόστιμο θα περιορίζεται κατά 50% δηλαδή στα 50 ευρώ.

Για δεκαετίες η Ελλάδα θα μείνει βυθισμένη στο χρέος με ζοφερόν μέλλον


Ζοφερό το μέλλον της Ελλάδας παρά τη βοήθεια. Τι αναφέρει «αυστηρά εμπιστευτική» έκθεση που παραδόθηκε σήμερα στους γερμανούς βουλευτές ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στη γερμανική Βουλή


Ένα και μοναδικό κούρεμα δεν φτάνει. Για να ξαναγίνει ευπρόσωπη μια υπερχρεωμένη χώρα, όπως η Ελλάδα, πρέπει να κάνει τακτική απομείωση του χρέους της.

Δρούτσας: “Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα Παπανδρέου και ο Παπανδρέου είναι το μέλλον της Ελλάδας”.

Σε αφιέρωμα του περιοδικού “Der Spiegel” για την Ελλάδα, την κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά και την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, 
ο ευρωβουλευτής και τέως υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας  δηλώνει ότι συζήτηση περί “διαδοχής” στο ΠΑΣΟΚ, είναι “εικονική”  και  σημειώνει: “Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα Παπανδρέου και ο Παπανδρέου είναι το μέλλον της Ελλάδας”.

Προκλητικοί οι Βούλγαροι – Χαίρονται για το ελληνικό δράμα

Με χαιρεκακία αντιμετωπίζουν οι γείτονες Βούλγαροι την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον βούλγαρο υπουργό Οικονομικών, Σιμεών Ντιάνκοφ, ο οποίος είπε μάλιστα ότι η δραματική κατάσταση της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα επωφελής για την Βουλγαρία.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο κ. Ντιάνκοφ παραδέχτηκε ότι ότι οι συμπατριώτες του χαίρονται για τα δεινά των Ελλήνων:

Η πολύπαθη διαδρομή της Ντόρας ως δημοσίου υπαλλήλου!! Εσείς την θυμάστε ως δημόσιο υπάλληλο;

Τελικά το κόμμα της Ντόρας, είναι το μόνο που έχει από μέσα άποψη για το μπάχαλο που επικρατεί εδώ και χρόνια στο Δημόσιο. 
Και, έχει γιατί η πρόεδρός του Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν (σ.σ. δεν ξέρουμε αν παραμένει αλλά θα πρέπει να μας πεί) αναπόσπαστο μέλος του πολύπαθου Δημοσίου. Όπως, προκύπτει από το βιογραφικό της, η Ψηλής, δούλεψε σκληρά, από την πρώτη μέρα που εισήλθε, με αξιοκρατικές διαδικασίες στο Δημόσιο. Γι’ αυτό και τώρα, είναι η μόνη που δικαιούται να έχει άποψη για τις εξελίξεις.

600.000.000 Ε ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΜΑΡΙ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ....ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

Είναι πραγματικά, ν'απορεί κανείς, για το που βρίσκουν οι κυβερνώντες, το τόσο πολύ θράσος.
Άραγε, αυτοί είναι τόσο πολύ ξύπνιοι, ή εμείς κοιμόμαστε, παραπάνω από όσο πρέπει; Πιθανολογώ το δεύτερο. Γιατί αν ισχύει το πρώτο, βρείτε μου.. πηγάδι, να πάω να πέσω μέσα.
Έχουμε λοιπόν και λέμε.

Αναζητούνται εκτάσεις για το πρόγραμμα Φωτοβολταικών «Ηλιος» !!

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ εκτάσεις χαμηλής παραγωγικότητας, άνω των 500 στρεμμάτων, που παραμένουν αναξιοποίητες αναζητεί το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών του προγράμματος «Hλιος».
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης απηύθυνε σχετική πρόσκληση προς όλους τους δημάρχους της χώρας και την Κεντρική Eνωση Δήμων Ελλάδας, επισημαίνοντας και τα αντισταθμιστικά οφέλη

Η λίστα με τα 45 σχολεία που θα λειτουργήσουν ως πρότυπα! Δεν υπάρχει κανένα στην Εύβοια!!

Πέντε μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα 45 σχολεία που θα λειτουργήσουν ως πρότυπα.
Η σχετική επιλογή έγινε από τη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων. Πρόκειται για 15 ολοήμερα δημοτικά, 15 γυμνάσια και 15 λύκεια σε όλη τη χώρα.
Απουσιάζουν σχολεία από την Εύβοια και την Στερεά. Αν κάποιος "δει" τα κριτήρια επιλογής μπορεί να πεί εύκολα ότι τα σχολεία της περιφέρειας είναι μακρά πίσω από το να κριθούν καινετόμα!!
Η λίστα έχει ως εξής:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας: Κίνηση Αλληλεγγύης Ελλήνων με συγκέντρωση ειδών

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα και παπούτσια, είδη καθαριότητας, σχολικά είδη, βιβλία, παιχνίδια και κλινοσκεπάσματα για ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι από τους δυσκολότερους της ζωής τους για πολλές ελληνικές οικογένειες. Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να εξοντώσει οικονομικά όλο και περισσότερους Έλληνες. Με αυτούς τους καταιγιστικούς ρυθμούς επιβολής οικονομικών μέτρων, σύντομα οι άνεργοι Έλληνες θα είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους.

Πρωτοβουλία κατοίκων βόρειας Εύβοιας ενάντια στη ΒΙΠΕ

Στις 17 Οκτωβρίου, η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος (που έχει την ευθύνη για την πρόληψη ζημιών στο περιβάλλον), δημοσιοποίησε έγγραφο για την υπόθεση της ΒΙΠΕ στο Μαντούδι.
Το έγγραφο απευθύνεται στους δύο συναρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και σε υπηρεσιακούς παράγοντες και δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς αφήνει στην άκρη τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες, τους λαϊκισμούς και τις αυθαιρεσίες και μπαίνει στην ουσία της συζήτησης για το αν η ΒΙΠΕ είναι νόμιμη, κι αν η διαδικασία που τηρήθηκε μέχρι τώρα ήταν η προβλεπόμενη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως:

1. Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

Ένταξη - Χρηματοδότηση Πράξεων, στο Μέτρο 1.1 «Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων», του Ε.Π. Αλιείας 2007-2013 για την Περιφέρεια Στερεάς

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταμάτη Καπελέρη ανακοινώνεται ότι με αποφάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εγκρίθηκε η ένταξη εκατό (100) αλιευτικών σκαφών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο μέτρο 1.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013 συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 6.558.167 ευρώ.

Ειδικότερα εγκρίθηκε η διάλυση:- 59 αλιευτικών σκαφών της Π. Ε. Εύβοιας με συνολική Δημόσια δαπάνη 5.247.766 €

«Αποδοκιμάζονται οι μεθοδεύσεις για την εκχώρηση της Β. Εύβοιας στην ΤΕΡΝΑ, αλλά η Περιφέρεια κωφεύει»

Δικαίωση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και ταυτόχρονα αποδοκιμασία των χειρισμών της Περιφέρειας και των Υπουργείων στην υπόθεση της ΒΙΠΕ της Βόρειας Εύβοιας αποτελεί έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος.  
Στο σημαντικό αυτό ντοκουμέντο αναλύονται οι κίνδυνοι, οι ασάφειες και τα προβλήματα γύρω από την επιχειρούμενη ΒΙΠΕ της ΤΕΡΝΑ, ενώ επισημαίνεται  ότι ο φάκελος της εταιρίας είναι «απολύτως ελλιπής», κακώς διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια «κακώς έσπευσε να γνωμοδοτήσει».

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου Λαμίας, Αινιάνων 8, στις 27 Οκτωβρίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Π.Σ. με τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2012, πίνακα έκδοσης Χ.Ε.Π. και του συνοπτικού τριετή Π/Υ 2011-2012-2013.

Έρχεται η σειρά....


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΠΈΞΕ Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΞΥΛΟΥΡΗ


Ρωτήσαμε την  κ. Ξυλούρη ποιο από τα τραγούδια που έχει πει ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρης «ταιριάζει» στις μέρες μας και πιθανόν θα  ήθελε να το ακούσουμε;
ΌΛΑ ήταν η απάντηση. 
Εμείς θέλουμε ένα   επιμείναμε και να  ποιο προτίμησε ακούστε 

Όταν η Ουρανία γνώρισε την Ουρανία


Ένα από τα επώνυμα άτομα που ήρθα στην  Εύβοια να  τιμήσουν τον Σ. Ξαρχάκο, στην εκδήλωση που έκανε προς τιμή  του η  Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας ήταν η σύζυγος του   Αξέχαστου  Νίκου Ξυλούρη.

Όταν λοιπόν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου  πλησίασε την κ. Ξυλούρη να της συστηθεί έγινε ο εξής  διάλογος.

Τι ζήτησε η κ. Ξυλούρη από τον Συμεών Κεδίκογλου.


Η Ουρανία Παπανδρέου και ο Συμεών Κεδίκογλου ήταν οι δύο βουλευτές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για  τον Σ. Ξαρχάκο. Όταν ο Συμεών συστήθηκε στην  κ. Ξυλούρη πήρε την εξής απάντηση προτροπή.

Θα ανοίξουν τα αλεξίπτωτα;;


Στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή κατά του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ

Η πρώτη προσφυγή κατά του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είναι από το σωματείο "Έλληνες Φορολογούμενοι" και την Ανώνυμη Εταιρεία "Eurocapital".

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η επιβολή του νέου τέλους, που στην ουσία πρόκειται για νέο φόρο, αντίκειται σε μία πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος, αλλά και σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Τι δίνουν - τι ζητούν οι δανειστές

Η ώρα της απόφασης έφτασε. Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί έδωσαν τα χέρια και τώρα απομένει να ανταλλάξουν χειραψία με τον Γιώργο Παπανδρέου. Γιατί, το «δυνατό ναι» της Ελλάδας είναι προϋπόθεση για τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο, ώστε να μπορέσουν να περάσουν τη λύση στις χώρες τους.

Η διαπραγμάτευση, όμως, είναι σε εξέλιξη. Ακόμη και μετά το ραντεβού 60 λεπτών που είχαν οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Κυβερνητική πηγή χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις «κρίσιμες και έντονες» και έδωσε τη διαβεβαίωση πως δε θα υπάρξει χρεοκοπία και ενεργοποίηση των cds.