ΣΧΟΛΙΑ

Ένα γράμμα που αυτή την φορά δεν το μοιράζουμε εμείς αλλά εσείς…KAI EΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ

Θα ηθελα να σας εκφρασω τα ειλικρινη συγχαρητηρια μου για την θεματολογια σας. Ανεξαρτητα απο το αν καποιος συμφωνει η οχι με τις αποψεις σας, δεν μπορω να μην ομολογησω, πως μετα απο αρκετα μεγαλο διαστημα χρονικο, διαπιστωνω πως οι αναρτησεις σας ειναι ποιοτικες, και αμιγως πολιτικες διχως φτηνα και 'ελαφρα' σχολια β' κατηγοριας...Ευχομαι να μην αλλαξει αυτο ποτε. Και παλι μπραβο! 
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 
Π.Ε ΠΑΣΟΚ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνέχεια
Οι Μοντέρνες Ασθένειες του Ελληνα...
Στις μέρες μας η επιστήμη έχει καταφέρει να καταπολεμήσει αρκετές από τις πιο σοβαρές ασθένειες που ταλαιπωρούσαν τους ανθρώπους επί αιώνες.
Ωστόσο τελευταία έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάποιες νέες επικίνδυνες ασθένειες, κρούσματα των οποίων καταγράφονται ολοένα και συχνότερα και που δυστυχώς η σύγχρονη ιατρική αδυνατεί προς το παρόν να αντιμετωπίσει. Διαβάστε παρακάτω ορισμένα παραδείγματα και δείτε αν παρουσιάζετε κι εσείς τα ανάλογα συμπτώματα....
Συνέχεια 


Εδώ σχολείο!!!
Με ενδιαφέρον διαβάζουμε τις  απόψεις των Δημάρχων για τις συνενώσεις των σχολείων της περιοχής  τους.  Όλες κινούνται στη ίδια «ιδεογραφία»  της δεκαετίας του ΄80. Μην κλείσουν τα σχολεία από τα χωριά τους. Στο ίδιο μήκος κύματος οι Βουλευτές. Δυστυχώς διακρίνουμε αντιλήψεις που θυμίζουν κάτι από τα παλιά σαν ναφθαλίνη . Επαναστατικά ανακοινώσεις που περιέχουν αντικρουόμενα μηνύματα. Οι Δήμαρχοι βγάζουν ανακοινώσεις  μόνο και μόνο να ικανοποιήσουν ένα φοβικό ακροατήριο,   χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες της πράξεις τους. . Συνέχεια

 

Παιγνίδια εξουσίας!!!

Όλα ξεκίνησαν στην Λαμία, όταν  Μ. Χρυσοχοϊδης διακόπτοντας τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Ευβοίας Γ. Μπουραντά τον ρώτησε «Τι φταίει κατά την γνώμη σας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Εύβοια»;  Ο Γ. Μπουραντάς σύμφωνα με συνομιλητές μας τα έχασε και δεν απάντησε. Απάντηση όμως την έδωσε ο ίδιος ο υπουργός στην συνέχεια, όταν πήρε τον λόγο. Ο υπουργός ανέπτυξε τα αίτια της υστέρησης - υπανάπτυξης της Εύβοιας. Τα επιχειρήματα του υπουργού είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως ήταν αναμενόμενο
Συνέχεια

Θεέ μου ότι θυμάται χαίρεται… τι εκπροσώπους έχουμε;

Τι ώρα που οι διαδικασίες για να υπάρξει μια σωστή λύση για την ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας. Έρχεται ο Σίμος Κεδίκογλου ως Δούρειος Ίππος και προτείνε την επέκταση του υπάρχοντος Νοσοκομείου με νέα πτέρυγα νότια του διαβάστε την πρόταση του Βουλευτή στην παρακάτω ανάρτηση.
Εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε ποια η αναγκαιότητα μια τέτοιας πρότασης από ένα βουλευτή του νομού την συγκεκριμένη χρονική στιγμή;
Συνέχεια

Επιστρέφει τις ευθύνες ο Μπουραντάς στον Χρυσοχοϊδη

Γιατί έστειλε την επιστολή στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μπουρντάς;
Το ερώτημα αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί από μη μειούμενους στο πολιτικό γίγνεσθαι του νομού. Ο κος Μπουραντάς δεν ζήλεψε την πρακτική της κας Σπανούδη να στέλνει ανοικτές επιστολές σε συντρόφους του Υπουργούς
Συνέχεια .


Αλλού είναι τα λεφτά!!!


Το πρόβλημα δεν είναι αν η ΛΑΡΚΟ και ο Δήμος Δίρφυς – Μασσαπίων και ο Δήμαρχος του  Γ. Μπουροδήμος,  στα πλαίσια των σχέσεων που έχουν και της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της ΛΑΡΚΟ χρηματοδοτήσει τις γεωτρήσεις του δήμου, σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο. 
Συνέχεια

ΜΟΝΟ μια ερώτηση Προς το Κόμματα, ΤΙ ΜΕΤΡΑΤΑΙ; 

Τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να διαχειριστούν το φόβο που τους προκαλεί η αναγκαστική αναμέτρησή τους με τη λαϊκή ψήφο τον προσεχή Νοέμβριο. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τον μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φροντίζουν να δημιουργήσουν όρους επιβίωσης του θεσμού, στους δήμους και τις περιφέρειες. Το πόσο ενδιαφέρονται, το δείχνουν με αυτά που κάνουν.
Μπορούν να μιλάνε όμως για σεβασμό στη τοπική αυτοδιοίκησης όταν αυτή εξαντλείται σε εργαλεία εύρεσης υποψηφίων. Σήμερα τα κόμματα μετράνε την «αναγνωσιμότητα» των στελεχών τους με εργαλεία και μεθόδους που μετράει μια εταιρεία.
Η μέθοδος αυτή, για μια εταιρεία είναι χρήσιμη και αναγκαία. Βλέπει τι θέλει ο «καταναλωτής», ώστε να θα βάλει το προϊόν της στο ράφι στην σωστή ώρα, αφού προηγούμενα έχει «δημιουργήσει» τις ανάγκες στον καταναλωτή, ώστε αυτά που «δίνει» το προϊόν να «δένουν» με τις ανάγκες του.
Στην δεύτερη περίπτωση έχουμε τα κόμματα να χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία να βρουν το προϊόν, που θα δώσουν στον καταναλωτή (ψηφοφόρο). Η απόλυτη σύγχυση καταναλωτής (ψηφοφόρος) και εταιρεία (κόμμα) μαζί στο απόλυτο «μηδέν». Φαίνεται τα κόμματα να λένε ψηφοφόρο, πες μου τι θέλεις; Και ο ψηφοφόρος να ρωτά, τι μου δίνεις;
Αντίθετα εδώ οι μόνοι που ξέρουν τι θέλουν είναι οι υποψήφιοι (προϊον) και έχουν φροντίσει να τοποθετηθούν στο ράφι, αθόρυβα καιρό τώρα. Ξέρουν ότι το κόμματους θα τους μετρήσει και έχουν φροντίσει να πάνε σε ουζάδικα και μπαράκια και να βγάλουν την απαραίτητη φωτογραφία. Έχουν «υπογράψει» συμβόλαια καλής πίστης με κάθε μορφής συμφέροντα. Αυτά έχουν φροντίσει και τα έχουν κλείσει
Ξέρουν ότι τώρα πρέπει να δοθούν οι φωτογραφίες, τώρα πρέπει να πάνε σε εκκλησίες και αγρυπνίες και ας τους πειράζει το λιβάνι. Ξέρουν ότι θα μετρηθούν, όταν θα κτυπήσει το τηλέφωνο της εταιρείας δημοσκοπήσεων ξέρουν ότι το θυμικό είναι αυτό που μετράει. Όχι η γνώση, που γίνεται εμπειρία και δύναμη ανάπτυξης.
Ξέρουν ότι δεν πρέπει να μιλήσουν για την πόλη και την χωροταξία της. Ξέρουν ότι δεν πρέπει να μιλήσουν για αειφόρες πόλεις και ποιότητα ζωής των «καταναλωτών». Ξέρουν ότι δεν πρέπει να μιλήσουν για την πόλη που χάθηκε πρόπερσι, πέρυσι, χθες. Ξέρουν ότι έχουν υπογράψει για την πόλη του αύριο.
Αυτά σκεπτόμενος με έβγαλε ο δρόμος μου στην Νεάπολη της Χαλκίδας. Και ταξιδεύει ο νους μου πίσω, χθες εδώ ήταν η τελευταία γειτονιά της πόλης που θύμιζε ότι εδώ κάποτε γράφτηκε ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Το τελευταίο κομμάτι της ιστορίας αυτής της πόλης.
Αυτοί που υπόγραψαν τον αφανισμό αυτής της μεριάς της πόλης, δεν  ήταν οι δήμαρχοι του 1900 που υπέγραψαν την καταστροφή της μεσαιωνικής πόλης.
Δεν ήτανι οι δήμαρχοι του 1960 και της χούντας που υπέγραψαν την καταστροφή της Νεοκλασικής Μεριάς της πόλης.
Σήμερα είναι οι Δήμαρχοι που υπέγραψαν την καταστροφή της τελευταίας ιστορικής Μεριάς της πόλης είναι εδώ και μου ζητούν να τους ψηφίσω.
Ένα αυτοκίνητο με επαναφέρει πίσω στην πραγματικότητα, είχα προλάβει όμως να κάνω
ΜΟΝΟ μια ερώτηση..... προς τον εαυτό μου, ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ;