Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Παιγνίδια εξουσίας






Όλα ξεκίνησαν στην Λαμία, όταν  Μ. Χρυσοχοϊδης διακόπτοντας τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Ευβοίας Γ. Μπουραντά τον ρώτησε «Τι φταίει κατά την γνώμη σας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Εύβοια»;  Ο Γ. Μπουραντάς σύμφωνα με συνομιλητές μας τα έχασε και δεν απάντησε. Απάντηση όμως την έδωσε ο ίδιος ο υπουργός στην συνέχεια, όταν πήρε τον λόγο. Ο υπουργός ανέπτυξε τα αίτια της υστέρησης - υπανάπτυξης της Εύβοιας. Τα επιχειρήματα του υπουργού είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως ήταν αναμενόμενο.
Στα επιχειρήματα του υπουργού φαίνεται ότι δεν συμφωνεί,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Ευβοίας Θ. Μπουραντάς και έκρινε σωστό να γράψει και να στείλει στον υπουργό τα δικά του επιχειρήματα για την υπανάπτυξη της Εύβοιας. Από όσα «ειπώθηκαν» στους διαδρόμους του Μεγάρου της Χαϊνά αυτό που απασχολεί κυρίαρχα τον Θ. Μπουραντά είναι,  «Ποιος έχει ενημερώσει τον υπουργό για τα αίτια της υπανάπτυξης της Εύβοιας»; Τα οποία σημειωτέον φωτογραφίζουν όσους άσκησαν εξουσία στην Εύβοια σύμφωνα με τον υπουργό.   Για τον Θ.  Μπουραντά μόνο ένα άτομο μπορεί να έχει ενημερώσει τον υπουργό. Το άτομο αυτό το έχει κυκλώσει και το περιμένει.  

Όλα θα τελείωνα εδώ αν δεν διέρρεε ξανά στα ΜΜΕ, μετά την συνάντηση Περγαντά –Μπουραντά στα μέσα της περασμένης εβδομάδας εκφράσεις «Ο Μπουραντάς δεν χρειάζεται άδεια να κάνει αυτό που κάνει από κανένα». Υπονοούμενα ότι στην συνάντηση των δύο ανδρών συζήτησαν το ζήτημα της επιστολής και υπήρχε διαφωνία για την αναγκαιότητα αποστολή της επιστολής. Ο Περιφερειάρχης φαίνεται να είπε ότι δεν έπρεπε να γίνει και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνεται για τις κινήσεις  από εδώ και στο εξής.
Σε ένδειξη καλής θέλησης, ενώ είχε καλέσει το γραφείο του (της Λαμίας,) τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης της Εύβοιας σε ευρεία σύσκεψη, του ζητήθηκε από την Εύβοια να μην μετέχουν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αίτημα που έκανε αποδεκτό σε ένδειξη καλής θέλησης και δεδομένης της κρίσης. Μετά την κίνηση αυτή ο Περγαντάς πίστευε ότι  το θέμα θα άρχιζε να κλείνει.
Ο Μπουραντάς όμως είχε άλλες προτεραιότητες και απάντησε με την διαρροή στα ΜΜΕ με την έκφραση «δεν ζητάει άδεια» για ότι κάνει κάτι όπως αναφέραμε. Όταν είδε αυτές τις διαρροές ο Περγαντάς στα ΜΜΕ δεν φαντάζεστε τα Γαλλικά που ακούστηκαν.
Τα Γαλλικά του Κ. Περγαντά χρειάστηκαν νέο practice όταν χθες διάβασε  την ανακοίνωση που έβγαλε Γ. Μπουραντάς ως Πρόεδρος του ΤΕΕ  σε απάντηση όσα είπε ο υπουργός και με  δέκα μέρες καθυστέρηση.  Τα Γαλλικά είχα από όλα (καθυστερημένα γιατί απάντησε με 10 μέρες μετά από το γεγονός, καλύτερα να έβαζα άλλον αντί ποιο πολλούς ψήφους θα έπερνε, για αγία οικογένεια κ.α)
Ο Κ. Περγαντάς κατάλαβε ότι τα παιγνίδια εξουσίας μόλις άρχισα και ότι ο Θ. Μπουραντάς  θέλει να του πει «άρχοντας» της Εύβοιας είμαι εγώ.

Το ερώτημα είναι ένα τα αποτελέσματα από τις επιλογές αυτές θα τις πάρει κανείς πάνω του;

1 σχόλιο:

  1. Ξέρετε ποιός κατασυκοφάντησε την Εύβοια στον υπουργό Χρυσοχοίδη στην Λαμία???Δύο είναι τα πρόσωπα. Το πρώτο από το νομό και είναι ο νυν ''γραμματέας'' της Ν.Ε Πασόκ, ο οποίος τον τελευταίο καιρό άφησε τον Βενιζέλο και προσχώρησε στον Χρυσοχοίδη. Θέλοντας λοιπόν να ''στρώσει'' μελλοντικά τον δρόμο για πάρτη του διέσυρε την Εύβοια ακυρώνοντας όλες τις προσπάθειες του νομάρχη και άλλων προσώπων. Προσδοκίες είχε βέβαια να ''τσιμπήσει'' και κανένα πρόγραμμα στο ΚΕΠ. Το άλλο πρόσωπο είναι από την Βοιωτία και είναι πασίγνωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή