Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Εκδίκαση της προσφυγής των κατοίκων Αλιβερίου κατά της καύσης RDF

Ο Αγώνας των κατοίκων του Αλιβερίου συνεχίζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την Τετάρτη η εκδίκαση της προσφυγής τους, προκειμένου να μην καούν τα σκουπίδια (RDF) απο την ΑΓΕΤ.
Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 9.30 πμ στο Ε’ Τμήμα με εισηγητή τον Σύμβουλο Χρήστο Ράμμο, εκδικάζεται η προσφυγή των κατοίκων του Αλιβερίου ενάντια στην καύση του (RDF) από την ΑΓΕΤ.
Ο αγώνας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Αλιβερίου ενάντια στα περιβαλλοντοκτονα σχέδια της τσιμεντοβιομηχανίας και για την υπεράσπιση του δικαιώματος για να ζουν αυτοί και τα παιδιά τους σε ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον ,περνά στην πιο κρίσιμη φάση.
Ο λαός της περιοχής με αιχμή του δόρατος την Συντονιστική Επιτροπή δίνει την μάχη του στο ΣτΕ.
Την προσφυγή ενώπιων του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ θα υποστηρίξει ο Δικηγόρος κ.Ν.Κόλλιας εξειδικευμένος στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο.

Την προσφυγή θα υποστηρίξουν με επιστημονικά επιχειρήματα αλλά και με το επιστημονικό κύρος τους οι κύριοι:
Α) Γουργουλιάννης Κωνσταντίνος,
Καθηγητής Πνευμονολογίας ,Πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Ελλάδος, και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Β) Ραψομανίκης Σπύρος, Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Ξάνθης ,Διευθυντής του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Γ) Σαμαράς Πέτρος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Χημικών Μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Την Δεύτερα 7 Φεβρουαρίου η Συντονιστική Επιτροπή συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία και διατράνωσε για άλλη μια φορά την απόφαση όλων των μαζικών φορέων να εμποδίσουν με κάθε μέσον την καύση των σκουπιδιών στο Αλιβέρι.
Με αφορμή την κρίσιμη μάχη που αρχίζει ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Γ.Λαγανάς δηλωσε;
« Ο δικαιος αγώνας μας για την αποτροπή της καύσης των σκουπιδιών (RDF) από την ΑΓΕΤ συνεχίζεται για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και θα συνεχιστεί μέχρι την νίκη, ας το πάρουν απόφαση, εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν και υπερασπίζονται τον τόπο τους και το μέλλον των παιδιών τους.
Ο αγώνας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και ανάπτυξης της περιοχής μας συνεχίζεται και είναι αγώνας ζωής.
Για την Συντονιστική Επιτροπή
Γ.Λαγανάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου