Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΑΤΡΟ "Η γυνή να φοβήται τον άνδρα"

"Παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω, κυρία Ελενίτσα"
Το ζεύγος Κοκοβίκου, από το αγαπημένο έργο του Γιώργου Τζαβέλλα, επιστρέφει στον 21ο αιώνα και οι περιπέτειες του Αντωνάκη, της Ελενίτσας και της κουμπαρο Μπεμπέκας ζωντανεύουν στο θέατρο Κιβωτός σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου.
Και, μα τον Διόνυσο, γλυκάθηκε η ψυχή μου με
αυτή την παράσταση.
Ο Γιάννης Μπέζος (στο ρόλο του Αντωνάκη), τι ηθοποιός!
Αλέγρος, εκρηκτικός, αψύς, αλλά και τρυφερός και συγκινητικός στους χαμηλούς του τόννους.
Ομοίως και η Ελενίτσα της Ναταλίας Τσαλίκη, αρχικά υποτακτική γήινη και στη συνέχεια, μετά το γάμο, α λα σουφραζέτα πύρινη.
Ο "τσεκουράτος" συνταγματάρχης Παύλος Ορκόπουλος, ο "παρλαπίπας" δικηγόρος Γιώργος Ψυχογιός, ο "αχαίρευτος" αδερφός Άγγελος Μπούρας, η υπηρέτρια Παγώνα της Γιάννης Παπαγεωργίου και η "συνταγματαρχίνα" Βαλέρια Κουρούπη φέρουν το καλλιτεχνικό ήθος μιας ξεχασμένης εποχής.
Η Μπεμπέκα της Φαίδρας Δρούκα προδίδεται από τις μούτες της, ενώ οι νεαρές Ελένη Σιδερά και Λήδα Καπνά με τις υστερείες τους χαλούν το μέτρο και την ισορροπία της παράστασης.
Την Αθήνα της δεκαετίας του '60, τα αυστηρά ήθη της εποχής, τη διαχρονική μάχη των δύο φύλων και τη γλυκόπικρη συνειδητοποίηση στο τέλος ότι ο γάμος δεν κάνει δύο ανθρώπους συντρόφους ντύνουν οι νοσταλγικές μουσικές συνθέσεις της Δήμητρας Γαλάνη, σε σπινθηροβόλους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, και τα υπέροχα κομψά κοστούμια του Γιώργου Πάτσα.
Θέατρο Κιβωτός
Τιμές εισιτηρίων 16 - 25 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου