Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Το eviapost σας εύχεται να έχετε καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.  

Εμείς αυτές τις μέρες θα βρισκόμαστε με τις οικογένειες μας και για αυτό το λόγο η συχνότητα των αναρτήσεων θα είναι μειωμένη.

Ιερώνυμος: Οι μέρες μας μοιάζουν με ανάβαση στον Γολγοθά

«Οι δύσκολες μέρες που διέρχεται η χώρα μας έχουν έντονη τη γεύση των θλίψεων, της πικρίας, της κόπωσης και της απόγνωσης που αναδύονται σε κάθε ανάβαση προς τον Γολγοθά», τονίζει στο πασχαλινό του μήνυμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μήνυμα προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη.

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία το μήνυμα της Ανάστασης αποκτά χαρακτήρα αγώνα για την αλλαγή, την ανατροπή και την ελπίδα.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στο Νομό.

Η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς θα γίνει την Παρασκευή 20 Απριλίου, στο Εργατικό Κέντρο, στις 11.30 το πρωί.

Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας είναι οι:

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ....

Όταν με φως τσ΄ Ανάστασης
ανάψεις το κερί σου
 
Κάθε αχτίνα μια χαρά
να γίνει στη ζωή σου

Το μήνυμα της Παράδοσης

του Απόστολου Θηβαίου
Η εορτή του Πάσχα συνιστά, αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο και κεντρικό γεγονός της ανατολικής, ορθόδοξης θρησκείας. Η μοναδικότητά του έγκειται στο ό,τι τούτη την περίοδο βιώνεται το ανθρώπινο πένθος, αλλά και η προοπτική της συνέχειας της ζωής, σε ένα επίπεδο διαφορετικό και υπερβατικότερο του επίγειου βίου.

Γιατί βάφουμε κόκκινα αβγά το Πάσχα;

Σύμφωνα με την Ορθοδοξία μας βάφουμε κόκκινα αυγά για τους εξής λόγους:
Τα βάφουμε κόκκινα, γιατί συμβολίζουν το Αίμα του Χριστού που έδωσε για την σωτηρία του κόσμου.

Θαύμα ή ελληνικό προνόμιο το Αγιο Φως;

Ο τρόπος εμφάνισής του στον Πανάγιο Τάφο αποτελεί θέμα συζητήσεων και αντιπαραθέσεων τα τελευταία διακόσια χρόνια
του Νίκου Παπαχρήστου
Μόλις η πόρτα του Παναγίου Τάφου ανοίγει και εμφανίζεται ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης κρατώντας στα χέρια του τις αναμμένες λαμπάδες με το Αγιο Φως, οι χιλιάδες πιστοί που από νωρίς έχουν συγκεντρωθεί στον Ναό της Αναστάσεως ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ (η γιορτή και ο υπολογισμός της ημερομηνίας του)

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη και πλουσιότερη σε λαογραφικές εκδηλώσεις γιορτή των Ορθοδόξων Χριστιανών.
Η λέξη Πάσχα προέρχεται από την εβραϊκή «pesah» που σημαίνει “διάβαση” :

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου


Δημήτρης Κατσούλης.


Σταυρούλα Οικονομέα.

......Ελλάδα  2012  και  το  θρίλερ  συνεχίζεται... τελικά  έχει  επέλθει  μια  σημαντική  μετάλλαξη  στην  αφηγηματική  συνταγή  των  θρίλερ.  Εδώ,  ξέρεις  από  την  αρχή,  πως

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ


Εύχομαι καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους.

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ

Η προσδοκώμενη ΑΝΑΣΤΑΣΗ
θα έλθει,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Οι υποψήφιοι της Κοινωνικής Συμμαχίας..

Στη δημοσιότητα έδωσε η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκα Κατσέλη τον πρώτο κατάλογο των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Υποψήφιοι στην 'Α Περιφέρεια Θεσσαλονίκης θα είναι η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βούλα Τεκτονίδου, ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος της Κ.Ο της Κοινωνικής Συμφωνίας, Χάρης Καστανίδης,

Οι 4 που συνελήφθησαν μαζί με τον Άκη...

Δέκα είναι οι κατηγορούμενοι, από τους οποίους, οι 5 που συνελήφθησαν είναι οι Άκης Τσοχατζόπουλος Νίκος Παύλος Ζήγρας (ξάδελφος του Άκη) Αστέριος Οικονομίδης (βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ARCON Constructions, από τον οποίο η κόρη του Τσοχατζόπουλου αγόρασε το σπίτι της οδού Δεινοκράτους)

Στο 21,8 εκτοξεύτηκε η ανεργία

Στο ποσοστό του 21,8% εκτινάχθηκε η ανεργία στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2012, από 14,8% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2011, και 21,2% τον Δεκέμβριο του 2011. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 344.913 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Τα πρώτα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας, όπως και ο βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Μουλόπουλος, ενώ ένα από τα νέα πρόσωπα στην ίδια περιφέρεια είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κόρη του τέως προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Αρση ασυλίας της Μπακογιάννη ζητά η Εισαγγελία

Αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτήν το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που εξήγαγε στο Λονδίνο ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβέλος, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Μήνυμα του δημάρχου Ερέτριας Βασίλειου Βελέντζα για το Πάσχα

Τις δύσκολες αυτές μέρες που βιώνουμε ως λαός, με τον κυκεώνα των οικονομικών μέτρων και την ύφεση της οικονομίας να αφήνουν να διαφανούν ελάχιστες ακτίνες φωτός για ένα ευοίωνο μέλλον, η προσδοκία της Ανάστασης αποκτά μεγαλύτερη σημασία και διπλό νόημα.
Φίλες και φίλοι αυτό είναι το ενημερωτικό δελτίο της ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας. Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν (επιτέλους μετά από τόσους μήνες εκλογολογίας).

Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας


Πρώτη προτεραιότητα θα είναι η Ανάκαμψη, που πρέπει να κερδιθεί από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας, με μια δέσμη σχεδιασμένων μέτρων, όπως:

Εκδήλωση Γραμματείας Εθελοντισμού


Με αφορμή τις Άγιες μέρες του Πάσχα ακολουθώντας το παράδειγμα της προσφοράς του θεανθρώπου ο Τομέας Εθελοντισμού της ΝΟΔΕ Ευβοίας και η υπεύθυνη Κωτσή Μαρία θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 17-4-2012 στις 17:00 το απόγευμα στο Γηροκομείο Χαλκίδας με θέμα :

Ωράριο αποκομιδής, των ημερών του Πάσχα


Σας ενημερώνουμε  ότι η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων κατά τις εορτές του ΠΑΣΧΑ θα εργαστεί ως εξής:

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ενίσχυση των αδυνατούντων συνδημοτών εν όψει των ημερών του Πάσχα


Ήταν μια ακόμη πρωτοβουλία συμπαράστασης και προσπάθεια μικρής στήριξης, ως συνέχεια αυτής των Χριστουγέννων και στο πλαίσιο του δυνατού, με τον αριθμό πάντως των εχόντων ανάγκη, συνεχώς να αυξάνεται…

Στο παραπέντε...


Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Eρχονται απολύσεις σε ΔΕΚΟ-Τράπεζες

Φωτιές ανάβει η τροπολογία  που κατέθεσε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης σύμφωνα με την οποία δίνεται το δικαίωμα αυτασφάλισης μέχρι την συνταξιοδότησή τους σε όσους εργαζομένους των ΔΕΚΟ ή τραπεζών χάσουν τη δουλειά τους.

Οι επαγγελματίες κινδυνολόγοι και το τρίγωνο της διαπλοκής.

Στέφανος Τζουμάκας 
Η τριγωνική σχέση παρασιτικού κεφαλαίου-τραπεζιτών-κατεστημένων ΜΜΕ- ελεγχόμενων πολιτικών συνιστά τον πυρήνα του κυρίαρχου συστήματος της χώρας, ένα σύμπλεγμα ολιγαρχίας, παρασιτικού πλούτου, χειραγώγησης της κοινής γνώμης και πειθήνιων διαπλεκόμενων πολιτικών τόσο από τμήματα των νεοφιλελεύθερων του ΠΑΣΟΚ,

Βόμβα στα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα Ζωής Kωνσταντοπούλου στην Α' Αθήνας...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχει ήδη συμφωνήσει με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωσταντόπουλο για την υποψηφιότητα της κόρης του δεύτερου στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθήνας στις επερχόμενες εκλογές.

Ακριβοπούλου: «Ο Παπακωνσταντίνου δεν έχει τσίπα!»

«Μοιραία πρόσωπα για την Ελλάδα οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου»
Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε η Κ.Ακριβοπούλου.

Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 6 Μαΐου

Για τις 6 Μαΐου «κλείδωσαν» οι εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όσο και οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, συμφώνησαν ότι η πρώτη Κυριακή του Μαΐου είναι η πλέον ενδεδειγμένη ημερομηνία για την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Χρωστάμε μία συγνώμη στον ελληνικό λαό

Πληρώνοντας το τίμημα για ένα ηλίθιο οικονομικό πείραμα» είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Independent 
το οποίο αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τα σκληρά μέτρα της λιτότητας.

Καλημέρα


Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

                                       *Γιάννης Κολοβός
Τον Ιούλιο του 2009 ο επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης και Ασφάλειας κ. Jacques Barrot επισήμανε ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ελληνικής Δημοκρατίας εξαιτίας των εντελώς ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών κυμάτων» ενώ τον Μάιο του 2011 ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής υπογράμμιζε ότι

Θα μας…τρελάνει ο καιρός-Μεγάλη Τρίτη με χιόνια-Το…έστρωσε σε Κοζάνη-Φλώρινα-Γρεβενά!

Χριστούγεννα αντί για…Πάσχα θυμίζουν οι καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, καθώς  πρωί της Μεγάλης Τρίτης θυμίζει…χειμώνα και όχι άνοιξη!

Απάντηση Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη στις δηλώσεις της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ κας Λαγκάρντ

«Η απροκάλυπτη παρέμβαση της κας Λαγκάρντ στην εσωτερική πολιτική ζωή μιας κυρίαρχης χώρας παραβιάζει βασικούς κανόνες δεοντολογίας διεθνών οργανισμών,

Η παρέμβαση της κ. Λαγκάρτ και η σιωπή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

«Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας», είπε η κ. Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι «Οι εκλογές είναι μια στιγμή κατά την οποία τα υπεύθυνα (!!!) κόμματα πρέπει να φανούν γενναία και να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Το να καταφύγει κανείς σε περιθωριακά κόμματα (!!!)που λαϊκίζουν δεν θα ήταν σοφή (!!!) επιλογή από πλευράς του ελληνικού λαού».

Λ. Κατσέλη: Συγκυβέρνηση και μνημόνιο ισούται με χάος

«Η συνέχιση της συγκυβέρνησης Βενιζέλου-Σαμαρά, με αυτόματο πιλότο το μνημόνιο, οδηγεί σε βαθιά ύφεση, παύση πληρωμών, αδυναμία εξυπηρέτησης οφειλών και χρέους παρά

Προσχώρησε στο ΛΑ.Ο.Σ ο Γ.Κύρτσος επικεφαλής στο επικρατείας

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣκ. Γ.Καρατζαφέρης ανακοίνωσε σήμερα την προσχώρηση στις τάξεις του ΛΑΟΣ του δημοσιογράφου και εκδότη κ. Γιώργου Κύρτσου.
Καλωσορίζοντας ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον κ. Κύρτσο ως Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ, δήλωσε:

Ακορντεόν το κόμμα Κουβέλη

Άρχισαν τα όργανα μεταξύ των συνεργατών του Κουβέλη οι οποίοι βλέπουν τα ποσοστά του κόμματος τους να ξεφουσκώνουν απότομα και να κινούνται σε μονοψήφιο αριθμό.

Άρθρο του Συμεών Κεδίκογλου στην Athens Voice, για την παιδεία

O υπουργός Παιδείας και το πανεπιστημιακό κατεστημένο! Είχα την ευκαιρία τόσο σαν βουλευτής όσο ακόμα περισσότερο σαν γραμματέας της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,

Για Δέκατη χρονιά η Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο

Το Σαββατοκύριακο 28–29 Απριλίου 2012, θα πραγματοποιηθεί για δέκατη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, η από ετών καθιερωμένη από την αείμνηστο θεολόγο Ελένη Δεϊμέζη-Θεοχάρη, προσκυνηματική εκδρομή των Χαλκιδέων στη Νήσο Τήνο.

Σημαντικά έργα για την Εύβοια με την υπογραφή του Περιφερειάρχη


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, εντάχθηκαν στο Περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έργα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας συνολικού προϋπολογισμού 4.297.451 €.

ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας: Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει την Ελλάδα μακριά από τα αδιέξοδα που βρίσκεται σήμερα.


Συνεδρίασε στις 9-4-2012, η ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας όπου έγινε διεξοδική συζήτηση και ανάλυση σε επίκαιρα ζητήματα πολιτικής που αφορούν τον νομό και τη χώρα, παρουσία του βουλευτή Ευβοίας κ. Σίμου Κεδίκογλου,

ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ Οι ανακρίβειες και το θράσος δεν έχουν όρια!.


Ο κ. Βενιζέλος,  που -μαζί με τον κ. Παπανδρέου- εξαπατούσε το λαό ότι “λεφτά υπάρχουν”, βασικός συντάκτης του μνημονίου, εμπνευστής του χαρατσιού της ΔΕΗ, αυτός που ως υπουργός Οικονομικών ισχυριζόταν,

(Ξανα)δώσε κι εμένα Μπάρμπα ...

Μόλις έφτασε μέχρι το κατώφλι του blog η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι η γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα θα είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ (στα Γιάννενα ή στον Πειραιά; Οι πληροφορίες αλληλοσυγκρούονται), μια υποψηφιότητα που θα έπρεπε να θεωρείται αναμενόμενη.

Φωτο- Ντοκουμέντο: Ο Αντώνης βάζει για πρόεδρος του σωματείου ΧΧΠ (χτυπάω χαρωπά παλαμάκια)

Στο μικρό γυμναστήριο του Αιγαλέου ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την πρώτη του προσπάθεια προεκλογικής συγκέντρωσης. Ο κόσμος ελάχιστος. Και όσο και να ουρλιάζανε διάφορα παρωχημένα συνθήματα (τύπου: Ελλάς, Ελλάς Αντώνης Σαμαράς), η φώτο, την οποία μάλιστα την προβάλει με καμάρι το Antinews, τα λέει όλα.  Δείτε:

Στο 32% ο δικομματισμός.

Όχι στο δικομματισμό  καταγράφει, η νέα δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή» του MEGA, αφού τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν και τα δύο μαζί 32,4%.

Οδοιπορικό στις γραφικές εκκλησίες του Δήμου Ερέτριας


Καταφύγια ψυχής» είναι τα δεκάδες εκκλησάκια που βρίσκονται διάσπαρτα στο δήμο Ερέτριας.  Ναοί και μοναστήρια που οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη των αιώνων αποτελούν ησυχαστήρια, ιδανικό τόπο προσευχής τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και το βράδυ της Ανάστασης. Προσευχές,