Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πόσο ισχυρά είναι τα λόμπι που προστατεύουν της offshore της Κύμης;;;; …


Οι αναγνώστες του eviapost γνωρίζουν,  ότι είμαστε αυτοί που αναδείξαμε πρώτοι,  την ιστορία των  offshore εταιρειών της Κύμης. Από τότε πέρασε πολλής μα πολλή  καιρός  και τίποτα....
Με το θέμα αυτό ασχολήθηκαν και  δύο Βουλευτές του νομού,

Πρωτιά ανεργίας για την Ελλάδα

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε όλη την Ευρώπη έχει πλέον η Ελλάδα και με βάση τα στοιχεία που έδωσε η Eurostat αφήνοντας πίσω της και με... διαφορά την Ισπανία.
Συγκεκριμένα η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ανεργίας με 26,8% (Οκτώβριος 2012), ενώ ακολουθεί η Ισπανία με 26,1%. 
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Αυστρία (4,3%), σε Γερμανία και Λουξεμβούργο (5,3%) και Ολλανδία (5,8%).

Νέες ομολογίες του ΔΝΤ-Πολλά τα λάθη στην Ελλάδα

Συνεχίζονται οι ομολογίες του ΔΝΤ, για τα λάθη που έχουν  γίνει στην υπόθεση της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των αξιωματούχων τα λάθη των τεχνοκρατών του ταμείου στοίχισε στον ελληνικό λαό δισεκατομμύρια ευρώ.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνους» για το λάθος που παραδέχθηκε αρχικά ο επικεφαλής των οικονομολόγων Ολιβιέ Μπλανσάρ και στη συνέχεια η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις δήλωσε:

Απαλλαγή από τα θρησκευτικά ζητά η Ρεπούση

Eδώ διαλύεται και καταπατείται κάθε εργασικό και συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων και οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ βλέπουν  προβλήματα Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο μάθημα των θρησκευτικών!!!
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με την χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, απηύθυναν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστερ'ας, Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη.

Ευτυχώς που δεν φύγαμε από το ευρώ…


Τα ράσα και οι ρόμπες


Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κλείνει η σχολή του Πανεπιστημίου Στερεάς στη Λιβαδειά και πάει στην Πάντειο με την ΑΘΗΝΑ

Η Λιβαδειά χάνει το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς το οποίο μεταφέρεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ενώ τα δύο τμήματα της Λαμίας μεταφέρονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με το πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ που σήμερα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

Κλείνουν τρία τμήματα στο ΤΕΙ Χαλκίδας με την ΑΘΗΝΑ

Το ΤΕΙ Χαλκίδας χάνει το τμήμα της Ηλεκτρολογίας που πάει Λαμία καθώς και τα τμήματα της Λογιστικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων που πάνε στη Θήβα με το πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ που σήμερα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο « Αθηνά» - Ενα Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο και ένα Ομοσπονδιακό Τεχνολογικό Ιδρυμα - 97 τμήματα συγχωνεύονται ή απορροφώνται- Μένουν πανεπιστήμια σε 51 πόλεις από 63


Ένα «ομοσπονδιακό» πανεπιστήμιο θα λειτουργεί στην Αθήνα στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκτός του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της «Αθηνάς» που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Χρήστος Καραγιαννίδης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

Τα χουντοκάναλα παρουσιάζουν τους εργαζόμενους του ΠΑΜΕ ως λυσσασμένους που μπήκαν και τα έσπασαν όλα. ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΩΝ, ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΤΕΛΟΣ.

Ο Δημ. Αναγνωστάκης Ανέλαβε Τομεάρχης Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ



Σας ενημερώνουμε πως, ύστερα από πρόταση του προέδρου του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη και ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, ανέλαβε καθήκοντα υπευθύνου,

Συμεών Κεδίκογλου Μετρώντας τα «40 κύματα» για το ιστορικό «Κύμα»



Με μεγάλη χαρά ενημερώθηκα ότι η αναστήλωση του ιστορικού κτιρίου «Κύμα» στην Αιδηψό θα προχωρήσει με ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Από την πρώτη στιγμή της κοινοβουλευτικής μου θητείας είχα ασχοληθεί με το θέμα κατ’ επανάληψη, και είχε αποτελέσει, για συμβολικούς λόγους, μία από τις προτεραιότητές μου, καθώς η περίπτωσή του υπήρξε ενδεικτική της κακής δημόσιας διοίκησης αλλά και προσωπικών στρατηγικών:

ΑΝ.ΕΛ. Θα τα πάρουν όλα! Χτυπούν αλύπητα όσους δεν έχουν να πληρώσουν!



Η κυβέρνηση ολοκληρώνει το σχέδιο της Τρόικας για την κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας και των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, αποστέλλοντας ατομικές βεβαιώσεις χρεών ακόμη και για ποσά έως 3.000 ευρώ σε όλους τους εξαθλιωμένους φορολογούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους του Μνημονίου.

Τοποθέτηση του κ. Αθ. Χειμάρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου , στις 31 Ιανουαρίου , σχετικά με τον απολογισμό του έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , για το έτος 2012



Ο κ. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου , σήμερα 31 Ιανουαρίου 2013 στη Λαμία.
Στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων ο κ. Αθ. Χειμάρας τόνισε :
Πέρασαν 2 ολόκληρα χρόνια από τη δημιουργία και λειτουργία της Αιρετής Περιφέρειας .

Οι κραυγές αγωνίας των αγροτών, κραυγές αγωνίας της χώρας

Ο κόσμος της υπαίθρου αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε ένταση και βαθύτατη ανησυχία όχι μόνο γιατί μειώνεται το εισόδημά του, αλλά και γιατί βλέπει να μην υπηρετούνται οι προοπτικές της αγροτικής οικονομίας, που ο ίδιος πιστεύει αλλά και το πολιτικό προσωπικό διαρκώς του επαναλαμβάνει, ότι μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας.

Γιάννης Σιαγιάννης: Το ρεσιτάλ της ‘στρατευμένης προπαγάνδας’ είναι σε κρεσέντο!!!



Δημ. Επιτροπή Διαβούλευσης  Δήμου Κύμης - Αλιβερίου
Η δυσκολία της περιόδου, η πληθώρα των διεργασιών αλλά κυρίως τα απογοητευτικά αποτελέσματα, οδηγούν κάποιους σε κατώτερης ποιότητας χάλκευση της πραγματικότητας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.                                      
Από ένα περιβάλλον όπου η παραβατικότητα και η κατάχρηση εξουσίας βαφτίζεται ‘μαγκιά’, η καταπάτηση Δημοσίων κτημάτων, η αγοραπωλησία και η δωρεά τους βαφτίζεται ευελιξία, η εγκατάλειψη όλου του Δήμου (εκτός γνωστών θυλάκων του!!) βαφτίζεται ‘όλους τους φροντίζει’, η απαξίωση δε όλων των συλλογικών του οργάνων βαφτίζεται ‘σύγχρονη λειτουργία’, δεν μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι διαφορετικό.  

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Βόμβα» Σφακιανάκη: Η μετεγγραφή του cd σε usb έγινε για να αλλοιωθεί

«Βόμβα» έριξε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Ξύλο και χημικά στο υπουργείο Εργασίας

Πορεία προς τη ΓΑΔΑ πραγματοποιούν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Απασχόλησης προκειμένου να στείλουν μήνυμα υποστήριξης στα μέλη του ΠΑΜΕ που κατέλαβαν το γραφείο του υπουργού, Γιάννη Βρούτση. 
Την ίδια ώρα, απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να συγκεντρωθούν έξω από το μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας προκειμένου να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης. 

Παπαρήγα από τα μπλόκα των αγροτών Έρχονται και πολύ χειρότερα

Να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή απέναντι στην αγροτιά, προειδοποίησε την Κυβέρνηση σήμερα από την Λάρισα, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε το μπλόκο της Νίκαιας προκειμένου να δηλώσει την συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των αγροτών.
Μίλησε για «αγώνα επιβίωσης» των αγροτών και χαρακτήρισε «παραπλανητικό» το δίλημμα, «ανοιχτοί η κλειστοί δρόμοι» που θέτει η κυβέρνηση με σκοπό να μεταθέσει το πρόβλημα, όπως είπε.

Moody’s: Σε ύφεση και το 2014 η Ελλάδα

Στο κίνδυνο μιας νέας ελληνικής χρεωκοπίας λόγω της αδύναμης ελληνικής οικονομίας, της εύθραυστης κοινωνικής σταθερότητας και του τεταμένου πολιτικού κλίματος αναφέρεται ο οίκος αξιολόγησης Moody’s σε έκθεσή που δημοσιοποίησε στις 28 Ιανουαρίου με τίτλο «Ελλάδα:
Η χρηματοδότηση του ΔΝΤ και του EFSF βελτιώνει τη ρευστότητα, αλλά το απόθεμα χρέος παραμένει ευάλωτο σε σημαντικούς κινδύνους».

Guardian: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από Γερμανούς και Ολλανδούς

Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς αναφέρει άρθρο που δημοσιεύει η Guardian.
Όπως αναφέρει το άρθρο οι Έλληνες δούλεψαν κατά μέσο όρο 2.032 ώρες το 2011 όταν οι Γερμανοί δούλεψαν κατά μέσο όρο  1.413 ώρες και οι Ολλανδοί 1.379 ώρες.

Ανάπτυξη το 2013 βλέπει και ο Κουβέλης

Ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για τον Πολιτισμό στο θέατρο Χυτήριο, επιβεβαίωση την άνευ όρων στήριξη στην Κυβέρνηση, ενώ προέβλεψε ότι από τα τέλη του 2013 θα δούμε ανάπτυξη.
«Όταν επρόκειτο να ψηφίσουμε το πακέτο μέτρων, εμείς είπαμε ‘όχι’ στα εργασιακά. Επρόκειτο για μία μείζονα διαφορά μας», είπε, κάνοντας λόγο για πράξη ευθύνης από πλευράς της ΔΗΜΑΡ.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

της  ΣΟΦΙΑΣ ΜΟΥΤΣΟΥ
Ως Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Γρηγόριος ο Θεολόγος.
Αναδείχθηκαν πατέρες της εκκλησίας και άγιοι. Η σοφία και η δράση τους τους έδωσε τον τίτλο των μεγίστων φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους: «Τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος...».

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η "ΑΡΓΙΑ" ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Θεωρώ ότι είναι εμπαιγμός να υπάρχει μια σχολική αργία για σκοπό αντίθετο με αυτόν για τον οποίο σχεδιάστηκε. Εάν η ημέρα τιμής και προβολής τριών προσώπων που διέπρεψαν στα γράμματα, στο θεολογικό έργο, στην κοινωνική δράση και στα θετικά για τον άνθρωπο μηνύματα που φτάνουν έως τις ημέρες μας είναι μια ευκαιρία για ξεκούραση του σημερινού εκπαιδευτικού και του μαθητή, δεν έχει παρά να παραιτηθεί από το ρόλο της ως σχολική αργία.

Προσωπικά, στην όλη "ιστορία" βρίσκω τρία παράλογα και ένα λογικό.
Παράλογο Α: Αργία για τη …μισή Εκπαίδευση.

Απολογούνται δύο ύποπτοι για τις δολοφονίες στη Marfin

Δύο πρόσωπα καλούνται προς απολογία ενώπιον της Δικαιοσύνης για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τον εμπρησμό της Marfin Εgnatia Bank στις 5 Μαΐου του 2010, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι αρχές που αξιοποίησαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και ανέλυσαν στοιχεία και υπόπτων από φωτογραφίες την ώρα του εμπρησμού.

"Να σου μάθω εγώ ποιος ήταν ο πατέρας σου" - "Άι σιχτίρ παλιοτσόκαρο"...

Προσβλητική αναφορά της Ραχήλ Μακρή στον πατέρα της Σοφίας Βούλτεψη

Απίστευτες καταστάσεις έλαβαν χώρα στη Βουλή, με πρωταγωνίστριες τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, και τη συνάδελφό της των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουικ, διαμαρτυρήθηκε επειδή ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος δεν του έδινε το λόγο.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος ανάμεσα στις δύο βουλευτίνες:
Σοφία Βούλτεψη: “Βρε Τέρενς, είμαστε κι εμείς εδώ, πως κάνετε έτσι;”

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Γονείς θα καταβάλλουν χρηματική "εγγύηση" για τα σχολικά βιβλία, ή αλλιώς... δωρεά βιβλία τέλος!!

Τα σχολικά βιβλία  θα επιστρέφονται. Το Υπουργείο Παιδείας  φαίνεται να έχει βρει τρόπο επιστροφής τους στις σχολικές αίθουσες. Οι μαθητές θα παραλαμβάνουν τα διδακτικά εγχειρίδια, αλλά οι γονείς θα τα χρεώνονται, ώστε να επιστραφούν "σώα και αβλαβή", μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τρεις τουλάχιστον χρονιές. Με την μέθοδο αυτή τίθεται τέρμα στην δωρεά παιδεία!!

Παρέμβαση με επίσκεψη στη Λάρισα της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΕ του Κόμματος, θα επισκεφθεί τη Λάρισα και το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, αύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Ίδρυσαν την «Ελλήνων Πρωτοβουλία» οι αποχωρήσαντες των ΑΝΕΛ

Ιδρύθηκε και επίσημα σήμερα το φόρουμ πολιτικής και διαλόγου «Ελλήνων Πρωτοβουλία» με την κατάθεση του καταστατικού του στο Πρωτοδικείο.
Η πρωτοβουλία ανήκει στους αποχωρήσαντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και θεωρείται ως το πρώτο βήμα για νέο πολιτικό φορέα.

Ο μαγικός Καβοντόρος !!

Λέω κάποιες ώρες  ευλογημένη η γαλήνη της απραξίας.
Κι άλλοτε πάλι  κουράζομαι μαζί της.  Ποτέ όμως δεν είπα πως η χαρά της φύσης με κούρασε!!!.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τελικά οι 100.000 μαϊμού συντάξεις ήταν μόνο 5.000!

Είχαν στοχοποιήσει όλους τους συνταξιούχους – Άλλη μια γκάφα ή μήπως ένα προμελετημένο σχέδιο;
Η περίφημη δήλωση του πρώην αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου ότι «μαζί τα φάγαμε» είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Στο ίδιο μήκος κυμαίνονταν φυσικά και οι δηλώσεις των υπόλοιπων πρωταγωνιστών του τότε συστήματος: η ευθύνη για όλα ανήκει στο λαό. Στο λαό που ψήφιζε, στο λαό που διορίστηκε, στο λαό που έπαιρνε μαϊμού συντάξεις και φέσωνε τα κρατικά ταμεία.

Κουίζ για δυνατους λύτες!!!! Σήμερα θα βάλουμε ένα κουίζ το οποίο ζητάει απάντηση.



Ο «Άγιος» Γέροντας της Κύμης και όχι μόνο, οποίος «βάζει» πάντοτε το χεράκι του στο πολιτικό γίγνεσθαι και ειδικά στα τοπικά, προέτρεψε τους κατοίκους των χωριών της περιοχής Αλιβερίου, όπου πρόκειται να γίνει ο νέος χώρος υγειονομικής ταφής των σκουπιδιών και όπως είναι γνωστό οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι σε ρήξη με τον Δήμαρχο Κύμης –Αλιβερίου κ. Δ. Θωμά να κατέβουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές, να «ετοιμαστούν» και ότι θα τους στηρίξει!!!!

Ερώτηση κατάθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου για την αντιμετώπιση σοβαρότατων θεμάτων λειτουργίας του συστήματος υγείας στη Σκύρο και σε άλλες απομακρυσμένες και μειονεκτικές περιοχές της υπαίθρου



Στο νησί της Σκύρου με 4000 κατοίκους  (κανονικός πληθυσμός 2011: 3449 κατ.), που στην τουριστική καλοκαιρινή περίοδο γίνεται επταπλάσιος και πλέον από τους τουρίστες, υπάρχει ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ούτε καν Κέντρο Υγείας) με σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και υποδομής.

Eρώτηση κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Συμεών Κεδίκογλου για το θέμα του λιμένα στο εργοστάσιο της Σέλμαν στο Βασιλικό .


Το θέμα του λιμένα στο εργοστάσιο της Σέλμαν στο Βασιλικό φέρνει στα αρμόδια Υπουργεία ο Συμεών Κεδίκογλου
Ο βουλευτής, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε στον Υπουργό Εργασίας για τη Σέλμαν και τα άλλα μείζονα εργασιακά ζητήματα στο νομό, καταθέτει ερώτηση σχετικά με το θέμα που τίθεται πλέον με τη διαχείριση του λιμένα στο εργοστάσιο της Σέλμαν, τώρα που η εταιρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να το κλείσει.

Την Τετάρτη η Γενική Συνέλευση των μελών της Τ.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2012 στις 7.00μμ, θα γίνει στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Χαλκίδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ (Μεσσαπίων 4, 2ος Όροφος), η 1η Γενική Συνέλευση των μελών της Τ.Ε. για το 2013.
Θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΒΕΡΓΗ



 Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοθεσίας της πλατείας του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδας σε «πλατεία Χρυσοστόμου Βεργή», προς τιμήν και εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδας.

Η διαβούλευση για την αναθεώρηση του Π.Π.Χ.Σ.Α.Α. περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βαρύνεται με στερεότυπα που υποβαθμίζουν την Εύβοια και υποσκάπτουν την περιφερειακή αναπτυξιακή συνείδηση

Άρθρο του ΔΗΜΗΤΡΗ  ΚΑΤΣΟΥΛΗ
Στις 24  Ιανουαρίου 2013 παρουσιάστηκε και στην Χαλκίδα η πρώτη φάση της Μελέτης για την «Αξιολόγηση, αναθεώρηση και εξειδίκευση Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΠΠΧΣΑΑ)». Οι εκπρόσωποι της Μελετητικής Ομάδας κυρίες Μάρθα Χουσιανάκου και Μαριλένα Παπαγεωργίου ανέπτυξαν τις βασικές παραμέτρους της πρότασής τους η οποία έχει πλέον τεθεί σε διαβούλευση.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Έβαλαν στο μάτι τις καταθέσεις πάνω απο 500 ευρώ



Ο Παπανδρέου, οι διαλέξεις και η μηχανή του χρήματος

Ως "μηχανή που κόβει χρήμα" χαρακτηρίζουν στις ΗΠΑ το Γιώργο Παπανδρέου, καθώς μετά τις διαλέξεις στο Harvard είναι έτοιμος να διδάξει και στο πανεπιστήμιο Columbia.
Οι φοιτητές του Columbia στη Νέα Υόρκη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα όσα έχει να τους διδάξει ο πρώην πρωθυπουργός κατά το εαρινό εξάμηνο του 2013 στο μάθημα με τίτλο "Επανασχεδιάζοντας την Ευρώπη", ενώ η αμοιβή θα είναι

Ένας στους δύο Έλληνες δε θα πληρώσουν τους φόρους ακινήτων του 2013

Κύμα άρνησης πολιτών να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές και τους φόρους στα ακίνητα εμφανίζει έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.
Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα, ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία. Οι κάτοχοι ακινήτων, ερωτώμενοι, διευκρινίζουν ότι μέσα στην τρέχουσα χρονιά, ή, όποτε, τέλος πάντων, τα καταφέρουν, θα προσπαθήσουν να πουλήσουν ακίνητα.

Νέο ΔΣ στο σύλλογο γονέων & κηδεμόνων 5ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας



Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας με την ακόλουθη σύνθεση:

Οι ωφελούμενοι και η χρηματοδότηση από την συνέργεια Δήμου Χαλκιδέων και Εργατικού Κέντρου


Η Πράξη αποφέρει την επί 2ετία και με πλήρη λειτουργική χρηματοδότηση (σημ.: οι συνεργούντες φορείς έχουν την υποχρέωση της υλικοτεχνικής υποστήριξης, δηλ. του χώρου φιλοξενίας, των επίπλων κλπ) 5 Κοινωνικών Δομών, από τις δράσεις των οποίων, οι ωφελούμενοι θα ξεπεράσουν τους 500.  

Ενισχύονται οι Κοινωνικές Δομές και οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στην Χαλκίδα

Με συνέργεια Δήμου Χαλκιδέων &  Εργατικού Κέντρου χρηματοδότηση 918.000 ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Με απόφαση (την με αρ. πρωτ. 2.35736/6.8511/24-01-2013 που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» με την ΑΔΑ: ΒΕΙΨΛ-Η6Κ)  της γεν. γραμματέως Διαχείρισης Κοινωνικών & άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Άννας Δαλλαπόρτας,

Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ XΘΕΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης  στην Νομαρχιακή επιτροπή Εύβοιας.  Η κοπή πίτας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Παλλίροια"  στην παραλία της Χαλκίδας.