Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Οι ωφελούμενοι και η χρηματοδότηση από την συνέργεια Δήμου Χαλκιδέων και Εργατικού Κέντρου


Η Πράξη αποφέρει την επί 2ετία και με πλήρη λειτουργική χρηματοδότηση (σημ.: οι συνεργούντες φορείς έχουν την υποχρέωση της υλικοτεχνικής υποστήριξης, δηλ. του χώρου φιλοξενίας, των επίπλων κλπ) 5 Κοινωνικών Δομών, από τις δράσεις των οποίων, οι ωφελούμενοι θα ξεπεράσουν τους 500.  

 

Η δημόσια δαπάνη της Πράξης ανέρχεται στα 918.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) και συγχρηματοδοτείται κατά 100% από το Ευρωπαϊκό ΚοινωνικόΤαμείο.

Χαρακτηριστική είναι η σύγκριση των 918.000 ευρώ για Κοινωνικές Δομές στο Δήμο Χαλκιδέων, σε σχέση με τη χρηματοδότηση στους δύο άλλους Δήμους Περιφερειών «Στόχου 2», με τα μόλις 340.000 ευρώ στο Δήμο Λαμιέων και τα 544.000 ευρώ του (μάλιστα, μεγαλύτερου πληθυσμιακά) Δήμου Ρόδου.  




ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ



Και συγκεκριμένα:



1-     ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ



Με δικαιούχο τον Δήμο Χαλκιδέων (σε συνέργεια με την Πανευβοϊκή Φιλόπτωχο Αδελφότητα).

Με  κατ’ ελάχιστο 150 ωφελούμενες οικογένειες, επί 24μηνο.

Με συνολικό προϋπολογισμό 170.000 ευρώ.

Πρόκειται για ενισχυτική χρηματοδότηση του υπάρχοντος Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, επί της οδού Ωρίωνος.

Στο οποίο, πέραν της διανομής τροφίμων και ειδών παντοπωλείου, θα προχωρήσει άμεσα η προβλεφθείσα διανομή ειδών ένδυσης και υπόδησης και θα προστεθεί η διανομή και ειδών ψυχαγωγίας, μάθησης και πολιτισμού. Θα διασφαλιστεί η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής και μέτρησης απόδοσης (εισερχόμενα και διατιθέμενα προϊόντα, αριθμός συναλλαγών και συναλλασσομένων κ.α.) και η λειτουργία του με σταθερό ωράριο (Δευτέρα με Παρασκευή, 9π.μ. με 5μ.μ.)



2-     ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ



Με δικαιούχο τον Δήμο Χαλκιδέων (σε συνέργεια με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάϊμερ & Συγγενών Διαταραχών – Τμήμα Εύβοιας).

Νέα δομή, στο κτήριο του Κέντρου Κοινωνικών Υπηρεσιών στην περιοχή του Γηροκομείου.

Με δυναμικότητα 50 ωφελούμενων ατόμων ημερησίως, επί 24μηνο.

Με συνολικό προϋπολογισμό 306.000 ευρώ.

Πρόκειται για δομή με χώρο παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, χώρο ανάπαυσης, λουτήρες και πλυντήρια-στεγνωτήρια, που εποπτεύεται από την Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας.



3-     ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ



Με δικαιούχο τον Δήμο Χαλκιδέων (σε συνέργεια με το Σύλλογο Πολυτέκνων Χαλκίδας & Περιχώρων)

Νέα δομή.

Με  κατ’ ελάχιστο 100 ωφελούμενα άτομα ημερησίως, επί 24μηνο.

Με συνολικό προϋπολογισμό 238.000 ευρώ.

Πρόκειται για δομή με χώρο διάθεσης σίτισης σε άστεγους και απόρους ενώ  θα διαθέτει και πολιτική συλλογής πλεοναζόντων προϊόντων από επαγγελματικά εργαστήρια παραγωγής τροφίμων και από ιδιώτες.

Θα διασφαλιστεί η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής και μέτρησης απόδοσης (εισερχόμενα και διατιθέμενα προϊόντα, αριθμός συναλλαγών και συναλλασσομένων κ.α.) και η λειτουργία του με σταθερό ωράριο (1μ.μ. με 3μ.μ.) όλες τις ημέρες τις εβδομάδας.



4-     ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ



Με δικαιούχο το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Νέα δομή, που θα φιλοξενείται στο κτήριο του φορέα, επί της Φριζή αρ.10.  

Με  ωφελούμενους όλους όσοι ενταχθούν σε εναλλακτικές συναλλαγές μέσω ανταλλαγών αγαθών και υπηρεσιών, επί 24μηνο.

Με συνολικό προϋπολογισμό 136.000 ευρώ.

Πρόκειται για δομή με τη μορφή Δικτύου, όπου τα μέλη του θα ανταλάσσουν υπηρεσίες και προϊόντα μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας μονάδες εναλλακτικού συστήματος. Θα διαθέτει ειδικό ιστότοπο, ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφής και κατάλογο μελών.

Θα διασφαλιστεί η μηχανογραφική υποστήριξη του Δικτύου (προσφερόμενα και αιτούμενα προϊόντα και υπηρεσίες, ανάλωσή τους, αριθμός συναλλαγών και συναλλασσομένων κ.α.) και η λειτουργία του με σταθερό ωράριο (Δευτέρα με Παρασκευή, 9π.μ. με 5μ.μ.)



5-     ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ



Με δικαιούχο το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Νέα δομή, που θα φιλοξενείται στο κτήριο του φορέα, επί της Φριζή αρ.10.  .

Με  ωφελούμενους όλους όσοι αναζητούν πληροφόρηση και υπηρεσίες διευκόλυνσης για τις Δομές και Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επί 24μηνο.

Με συνολικό προϋπολογισμό 68.000 ευρώ.

Πρόκειται για δομή που θα παρέχει πληροφόρηση σε άστεγους και απόρους, σχετικά με τις υφιστάμενες Κοινωνικές Δομές και όπου μπορούν να απευθυνθούν προκειμένου να ωφεληθούν από τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται

Θα διασφαλιστεί η εγκατάσταση συστήματος καταγραφής και μέτρησης απόδοσης του Γραφείου (υπηρεσίες που ζητήθηκαν και παρασχέθηκαν, αριθμός συναλλασσομένων κ.α.) και η λειτουργία του με σταθερό ωράριο (Δευτέρα με Παρασκευή, 9π.μ. με 5μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου