Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Γονείς θα καταβάλλουν χρηματική "εγγύηση" για τα σχολικά βιβλία, ή αλλιώς... δωρεά βιβλία τέλος!!

Τα σχολικά βιβλία  θα επιστρέφονται. Το Υπουργείο Παιδείας  φαίνεται να έχει βρει τρόπο επιστροφής τους στις σχολικές αίθουσες. Οι μαθητές θα παραλαμβάνουν τα διδακτικά εγχειρίδια, αλλά οι γονείς θα τα χρεώνονται, ώστε να επιστραφούν "σώα και αβλαβή", μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τρεις τουλάχιστον χρονιές. Με την μέθοδο αυτή τίθεται τέρμα στην δωρεά παιδεία!!

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, στο υπουργείο Παιδείας λόγω περικοπών, μελετά την μείωση του κόστους  των βιβλίων για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φαίνεται, ότι βρέθηκε τρόπος για να καλυφθεί η περικοπή, "καθώς τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών, με υποχρέωση επιστροφής ή αλλιώς "πληρωμή". 


Χωρίς βέβαια να έχει ακόμη λυθεί το πρόβλημα σε τι "κατάσταση" τα βιβλία θα γίνονται αποδεκτά.

Ενώ κύκλοι της αντιπολίτευσης αναφέρουν πως αν αυτό εφαρμοστεί ακόμη και να παραλαμβάνει το υπουργείο σε όποια "κατάσταση" τα βιβλία, στόχος του είναι την επόμενη σχολική χρονιά τα παιδιά να παίρνουν βιβλία από δεύτερο ή τρίτο "χέρι" μη "αποδεκτά" και έτσι οι γονείς τους να προτιμούν να τα αγοράσουν καινούργια και ταυτόχρονα το υπουργείο άρα η κυβέρνηση να έχει "απαλλαγεί" από την κατηγορία ότι δεν έχει δώσει βιβλία και μιλούν για οριστική κατάργηση πλέον της δωρεά παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας βέβαιο τονίζει ότι στόχος του είναι να επαναχρησιμοποιούνται τα διδακτικά βιβλία για τουλάχιστον τρία χρόνια, γεγονός που θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά η αντιπολίτευση επιμένει πενήντα χρόνια μόνο κράτησε ή όποια δωρεά παιδεία που είχα τα Ελληνόπουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου