Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Συμεών Κεδίκογλου Μετρώντας τα «40 κύματα» για το ιστορικό «Κύμα»



Με μεγάλη χαρά ενημερώθηκα ότι η αναστήλωση του ιστορικού κτιρίου «Κύμα» στην Αιδηψό θα προχωρήσει με ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Από την πρώτη στιγμή της κοινοβουλευτικής μου θητείας είχα ασχοληθεί με το θέμα κατ’ επανάληψη, και είχε αποτελέσει, για συμβολικούς λόγους, μία από τις προτεραιότητές μου, καθώς η περίπτωσή του υπήρξε ενδεικτική της κακής δημόσιας διοίκησης αλλά και προσωπικών στρατηγικών:
με κύκλο πιέσεων και επαφών με το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Λιμενικό Ταμείο και την Πολεοδομία Ιστιαίας, και με διαδοχικές παρεμβάσεις (επιστολές προς τον Νομάρχη -προ Καλλικράτη ακόμα- στις 12 Ιανουαρίου και 29 Ιουνίου 2010) αλλά και προς την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια με πιο πρόσφατη την επιστολή στην κα Γερακούδη σε έντονο ύφος, όταν ανακάλεσε την απόφαση αναστήλωσης του κτιρίου (31 Οκτωβρίου 2011) προτείνοντας τη λύση που τελικά επιλέχθηκε.
Το ιστορικό Κύμα φαίνεται ότι πέρασε τα κύματα και αυτό μας δίνει βαθιά ικανοποίηση. Τώρα αυτό που μένει είναι να προχωρήσει η υλοποίηση χωρίς καθυστερήσεις για να το χαίρονται τόσο οι κάτοικοι της Αιδηψού όσο και οι επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου