Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Γιάννης Σιαγιάννης: Το ρεσιτάλ της ‘στρατευμένης προπαγάνδας’ είναι σε κρεσέντο!!!



Δημ. Επιτροπή Διαβούλευσης  Δήμου Κύμης - Αλιβερίου
Η δυσκολία της περιόδου, η πληθώρα των διεργασιών αλλά κυρίως τα απογοητευτικά αποτελέσματα, οδηγούν κάποιους σε κατώτερης ποιότητας χάλκευση της πραγματικότητας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.                                      
Από ένα περιβάλλον όπου η παραβατικότητα και η κατάχρηση εξουσίας βαφτίζεται ‘μαγκιά’, η καταπάτηση Δημοσίων κτημάτων, η αγοραπωλησία και η δωρεά τους βαφτίζεται ευελιξία, η εγκατάλειψη όλου του Δήμου (εκτός γνωστών θυλάκων του!!) βαφτίζεται ‘όλους τους φροντίζει’, η απαξίωση δε όλων των συλλογικών του οργάνων βαφτίζεται ‘σύγχρονη λειτουργία’, δεν μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι διαφορετικό.  



Αυτό βέβαια που προβληματίζει και θλίβει τον κάθε καλόπιστο παρατηρητή είναι η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης με τη γνωστή  μέθοδο της «προπαγάνδας παλαιάς κοπής» με αναφορά  στα χρόνια της δεκαετίας του ’40. Αυτή τη φορά όμως το γνωστό ‘Ατυπο Γραφείο Τύπου’ του Δ. Κυμης-Αλιβεριου το γνωστό για την υψηλή ‘αντικειμενικότητα’ του ιστολόγιο Εvia Top ξεπέρασε και τον εαυτό του.       

Μέσα από ένα ρεσιτάλ πολιτικού αμοραλισμού και προσαρμοστικότητας σε πλάνα παραπληροφόρησης κατόρθωσε σε ελάχιστο χρόνο να παρουσιάσει ‘δίκαια και αντικειμενικά’ το θέμα της Συγκρότησης της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κυμης-Αλιβεριου.   
                                                                                                                      Μιας Επιτροπής  Διαβούλευσης απαξιωμένης και εν υπνώσει κατά τη διάρκεια της τελευταίας   διετίας από κ. Θωμά.     

Μιας Επιτροπής μνημείο της απαξίωσης της Τοπικής Δημοκρατίας και της κοινωνίας στα θέματα που πρωτίστως την αφορούν.  

Μιας Επιτροπής που ο μηδενικός απολογισμός της είναι ο καθρέπτης του – προς αποφυγή – σύγχρονου προσωπείου της Δημοτικής Αρχής.   

Μιας Επιτροπής υποχείριο και όργανο της Δημοτικής Αρχής η χρησιμότητα της οποίας εξαντλείται στην απαραίτητη απτό νομοθέτη γνωμοδότηση της στο Τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του κάθε Δήμου.  

Μια Επιτροπή όμως που θα έπρεπε κατά το Νομοθέτη να συνεδριάζει τουλάχιστο μια φορά κάθε τρεις μήνες με συγκεκριμένη θεματολογία.  

Την ανικανότητα και Αυτοδιοικητικη ανεπάρκεια όμως, για τη σύνταξη τεχνικού προγράμματος  και προϋπολογισμού του 2013 (ομοίως και το 2012)  προσπαθούν να την εξαγνίσουν απ’τη κολυμβήθρα του Σιλωαμ της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Αυτή που ναρκοθετεί  το Δήμο και τη λειτουργία του είναι η ίδια η Δημοτική Αρχή και οι αντιληψεις της.  

 Αντιλήψεις που αποτέλεσμα τους είναι να είναι άκυρη και μη νόμιμη και η χθεσινή συγκρότηση της Επιτροπής η οποία ληφθηκε κυριολεκτικά με τις ‘πυτζάμες’ χωρίς να τηρηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.                                                             Το γεγονός ότι με τόση ευκολία ‘φίλιες δυνάμεις’ ‘σκηνοθετούν’ το άσπρο σε μαύρο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.     

Όπως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και η προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών φορέων με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την απομειωση της σημαντικότατης απήχησης των θέσεων της Αντιπολίτευσης στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου.

Οι πολιτικοί σχεδιασμοί της γκρίζας και αρνητικής προπαγάνδας και αυτή τη φορά θα αποτύχουν.  

Όπως απέτυχε παταγωδώς και μέχρι τώρα ο επικοινωνιακός,  σχεδιασμός της διαχειριστικής ανεπάρκειας και της υπερφίαλης αλαζονείας. Θα αποτύχει όμως και για έναν ακόμη απλό λόγο.  

 Η μόνη αναφορά της Αντιπολίτευσης του Δήμου Κυμης-Αλιβεριου είναι οι πολίτες και τα προβλήματα τους.

Η κοινωνία και οι οργανωμένες εκφράσεις της

Οι πόλεις, τα χωριά της και η εγκατάλειψη τους απ’τη σημερινή Δημοτική αρχή. 

 Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα οι Δημότες μας απ’ότι κάποιοι εκπρόσωποι τύπου στα γκρίζα δωμάτια της ‘ελεύθερης  χάλκευσης της πληροφορίας’ στη πόλη της Χαλκίδας.

Υ.Γ. Η Αντιπολίτευση ελέγχει, κρίνει, προτείνει……απαντά και θα απαντά όταν και σ όποιον αντί για αντικειμενική  κρίση έχει «παντιέρα» τη σκόπιμη  διαβολή.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου