Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ξύλο και χημικά στο υπουργείο Εργασίας

Πορεία προς τη ΓΑΔΑ πραγματοποιούν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Απασχόλησης προκειμένου να στείλουν μήνυμα υποστήριξης στα μέλη του ΠΑΜΕ που κατέλαβαν το γραφείο του υπουργού, Γιάννη Βρούτση. 
Την ίδια ώρα, απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να συγκεντρωθούν έξω από το μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας προκειμένου να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης. 

Νωρίτερα, σχηματίστηκε κλοιός διαδηλωτών γύρω από τα βαν της Αστυνομίας για να μην φύγουν από την οδό Σταδίου.
Νωρίτερα, επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο Εργασίας, μεταξύ των συνδικαλιστών που βρίσκονταν εκτός του κτιρίου και των δυνάμεων του ΜΑΤ. Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους συγκεντρωμένους και να περάσει από την είσοδο του υπουργείου τους προσαχθέντες που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος δε βρισκόταν στο κτίριο. Από επεισόδια τραυματίστηκαν τρία άτομα, το ένα, που έπεσε και στο έδαφος, πιο σοβαρά από τους άλλους δύο, οι οποίοι δέχτηκαν μερικές... ψιλές.

Τα μέλη του συνδικάτου διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς και για τους νέους νόμους που έχουν να κάνουν με τη μείωση του χρόνο προειδοποίησης απόλυσης, που μειώνει την αποζημίωση στους εργαζόμενους που απολύονται, καθώς και για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και ειδικότερα για τη χθεσινή αναφορά του κ. Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων».
Τα 40 περίπου μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), που βρέθηκαν εκεί, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της παράταξης Γιώργο Πέρρο, περιφέρθηκαν στους διαδρόμους του όγδοου ορόφου,όπου βρίσκεται το γραφείου του υπουργού, φωνάζοντας συνθήματα. Κατόπιν, ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.
Δυνάμεις της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο, περιμετρικά του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου