Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το Μαξίμου έτοιμο να δεχθεί ως Πρωθυπουργό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας από την ΝΔ

Οι Αντιπρόεδροι παίζουν ο ένας γκανιά ο άλλος πλασε
Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να εμμένει στο πολιτικό πλαίσιο που σκιαγράφησε χθες στη Βουλή για την συγκρότηση κυβέρνησης «ευρύτερης συνεργασίας», δεν φαίνεται όμως να επιμένει το ίδιο και στο πρόσωπο που θα ηγηθεί μιας τέτοιας κυβερνήσεως.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου, στην περίπτωση που η ΝΔ συμφωνήσει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει την Πρωθυπουργία, όχι μόνο σε πρόσωπο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε πρόσωπο που προέρχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση!

Εμείς τον χάσαμε.. και αυτός έχασε...

Ούτε μία δήλωση δεν έκανε αυτές τις μέρες, ούτε μια  εμφάνιση και ειλικρινά μας έλειψε.
Το γιατί..
Οι κακές γλώσσες λένε ότι σκόπιμα ο ΓΑΠ  επέλεξε αυτές τις μέρες να κάνει τις δηλώσεις για δημοψήφισμα, γιατί τον αντιπρόεδρο τον  είχε στείλει στην Κίνα  και έτσι πίστευε ότι  οι πιθανές δηλώσεις του β' αντιπροέδρου που θα χάλαγα την "δουλειά" είχαν  εκμηδενιστεί,  που να το φαντασθεί όμως!!!....Ίσως κάποια στιγμή κάνει ένα  απολογισμό και βάλει  μέσα την μεταβλητή αν ήταν εδώ ο Πάγκαλος και είχε κάνει δηλώσεις τι θα μπορούσε να είχε συμβεί!!

Παραίτηση Λοβέρδου!

Αναμένεται εντός της ημέρας ο σοβαρός πολιτικός και τροϊκανός δελφίνος να τηρήσει τον λόγο του και με σοβαρότητα να υποβάλει την παραιτησή του...
Θα αφήσει τον υπουργικό θώκο για να τηρήσει όσα δήλωνε χθες;

Άλλοι είναι οι ηλίθιοι τελικά και όχι ο ΓΑΠ…

Μα τώρα δώσατε Ψήφο εμπιστοσύνης για να φύγει… ;
Την Δευτέρα θα έκανε δημοψήφισμα, την τρίτη επέμενε, την τετάρτη το έλεγε από τις Κάννες κόντρα σε Μερκοζύ, την Πέμπτη δήλωσε ότι έκανε Μπλόφα για να πάρει μαζί του τον Σαμαρά και την παρασκευή του δώσατε ψήφο εμπιστοσύνης.
Ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα πρωθυπουργό εξαπάτησε όποιον συνάντησε τα τελευταία δύο χρόνια, από τον τελευταίο Συνταξιούχο μέχρι την διεθνή κοινότητα τα ΜΜΕ του δανειστές, την Βουή και έθεσε την χώρα σε τροχιά εξόδου από την ΟΝΕ.
Πιο καθαρό μήνυμα προς τις αγορές του κόσμου δεν υπάρχει… Συνεχίζει γερά δυνατά… και ενισχυμένος!!

Το ντόμπερμαν της ενημέρωσης...


Αεροπορική επίδειξη την Κυριακή στην Τανάγρα !!


Οι τετραήμερες εκδηλώσεις στα στρατιωτικά αεροδρόμια όλης της χώρας ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, λόγω του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Μέχρι και την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, οι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας θα ανοίξουν τις πύλες τους για να δεχθούν το κοινό, ενώ την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην 114 ΠΜ/Αεροπορική Βάση Τανάγρας, αεροπορική επίδειξη, για τα 100 χρόνια από την ένταξη του αεροπορικού Όπλου στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ».

Επιμένει σε εκλογές ο Τσίπρας

Τη θέση του για παραίτηση της κυβέρνησης και διάλυση της Βουλής, ώστε να γίνουν άμεσα εκλογές, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα άλλα είναι παιχνίδια εκτροπής».
Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αναφερόμενος στην ψηφοφορία στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης και τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «οπερέτα», αλλά και για ένα κόμμα, στο οποίο «κανείς δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά μόνον για το πώς θα κρατηθεί, ή θα ανελιχθεί, στην εξουσία».

PES: «Ο Παπανδρέου επέδειξε εξαιρετικό θάρρος»

Οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές χαιρέτισαν τη νίκη του Γιώργου Παπανδρέου στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης χαρακτηρίζοντας την «νίκη πραγματικής πολιτικής ηγεσίας».

«Ο Παπανδρέου επέδειξε εξαιρετικό θάρρος, σεμνότητα και αποφασιστικότητα στις ενέργειες του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πάουλ Νίρουπ Ρασμούσεν.

Μπροκ: «Ο Σαμαράς να αναλάβει υπευθυνότητα»

«Η στάση του Αντώνη Σαμαρά έναντι της χώρας του είναι ανεύθυνη», τόνισε ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Έλμαρ Μπροκ, καλώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβει ευθύνες. Αυτή είναι η άποψη της πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πρόσθεσε ο συντονιστής για θέματα εξωτερικής πολιτικής του ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ.
Ο Έλμαρ Μπροκ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να υποστηρίξει πλήρως το πακέτο των μεταρρυθμίσεων και περικοπών που συμφωνήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει τίποτε προς αναδιαπραγμάτευση». Σύμφωνα με τον κ. Μπροκ, «δεν είναι τώρα η ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις».

«ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ - ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ!»

Καμία διάθεση να συζητήσει οτιδήποτε εάν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παραιτηθεί πρώτα, είναι το «μήνυμα» που έστειλε με τη δήλωση του ο Αντώνης Σαμαράς. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε για μία ακόμη φορά άμεσα εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Υπήρχε χρόνος για δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου και δεν υπάρχει για εκλογές;».

Spiegel: Ο Παπανδρέου αναστήθηκε...

Ο Παπανδρέου θα κυβερνήσει λίγο περισσότερο”. Αυτός είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Spiege. Στην ηλεκτρονική του έκδοση, το περιοδικό, κάνει λόγο για την “ανάσταση κάποιου που θεωρήθηκε νεκρός”.  
“Οι 'Ελληνες βουλευτές εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον πρωθυπουργό. Κάποιοι αναμένουν να παραιτηθεί. Θα το κάνει όμως αυτό ο Παπανδρέου;”, διερωτάται το περιοδικό. 

O τρόπος που μας σώζει είναι το περόβλημα!!!


Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Οι τελευταίες ώρες στο Μαχίμου και οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ!!!


Τις τελευταίες ώρες, μετράει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός, καθώς μετά τις δηλώσεις Λοβέρδου, τις διαβεβαιώσεις του Βενιζέλου προς στους Ευρωπαίους, και την διαμήνυση από τους ίδιους στο Μαχίμου ότι Ως νέο Πρωθυπουργό θέλουν Παπαδήμo σε αντίθετη περίπτωση θα υποβάλλουν ΒΕΤΟ.
Φαίνεται ότι μετά τις παραπάνω ραγδαίες εξελίξεις που έτρεξαν από το μεσημέρι και μετά ο ΓΑΠ δεν έχει καμιά άλλη επιλογή. Παρά μόνο, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που προσδοκά να λάβει απόψε από τη Βουλή, να υποβάλλει την παραίτησή του, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας.

ΛΕΕΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ECONOMIST Κίνδυνος οι (Έλληνες) ψηφοφόροι

Ένα ακόμα πρωτότυπο πρωτοσέλιδο για τον βρετανικό Economist με θέμα την Ελλάδα. Στην κορυφή, η λέξη GREECE με τα Ε -ως σύμβολα του ευρώ- να καταρρέουν. Στο κάτω μέρος του εξώφυλλου, τα Ε πέφτουν στον Παρθενώνα. Και ο τίτλος: «Οι συμφορές της Ελλάδας: Οι αγορές δεν είναι ο μόνος κίνδυνος του ευρώ. Κίνδυνος είναι και οι ψηφοφόροι».
Στο άρθρο συνεχίζεται η επιχειρηματολογία της περασμένης εβδομάδας ότι η απόφαση της 27ης Οκτωβρίου ήταν μάλλον αναποτελεσματική να λύσει το πρόβλημα. «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το ευρώ θα περάσει τη βάσανο της λαϊκής ετυμηγορίας. Αν δεν συνέλθουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, η 'συνάντηση' του ενιαίου νομίσματος με τη λαϊκή ετυμηγορία μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για το Ευρώ».

Κυβέρνηση συνεργασίας προανήγγειλε ο Βενιζέλος!!!!

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, όχι για να συνεχίσει μόνη με τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία προς όφελος της χώρας, με το σχηματισμό αντίστοιχης κυβέρνησης, ξεκαθάρισε στην επικοινωνία που είχε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, τον αρμόδιο Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόϊμπλε.
Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε το σχέδιο που ανέλυσε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την Ολομέλεια της Βουλής και ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα καθώς και για το  νέο πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, όπως αυτό καταγράφεται στο σχέδιο των 10 σημείων.

Ποιος μπορεί να βάλει όρια στην μεταλλευτική δραστηριότητα

Μέχρι χθές η αντιμετώπιση που υπήρχε από τις αρχές του τόπου, σε Βουλευτικό σε Δημοτικό αλλά και Περιφερειακό επίπεδο για θέματα που σχετίζονταν με την άσκηση της μεταλλείας στην περιοχή ήταν μονοδιάστατη.
Στις ομιλίες τους βέβαια υπήρχε πάντα η επανάληψη σαν ρεφρέν τραγουδιού της υποθετικής τους οριοθέτησης κάπου ανάμεσα στο δίλημμα να υπάρχει μόνο μεταλλευτική δραστηριότητα ή να μην υπάρχει καθόλου.

Εταιρεία Mελέτης Δημοτικών Προβλημάτων Δαύλειας ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΩΛΗΣΗ του Παρνασσού!!

Η  «Εταιρεία Mελέτης Δημοτικών Προβλημάτων Δαύλειας» γνωστοποιεί ότι τη Δευτέρα 07-11-2011 θα διεξαχθεί στο Εφετείο Λαμίας (Μεταβατική Έδρα Λιβαδειάς) η δίκη σε δεύτερο βαθμό μεταξύ αφ’ ενός μεν του Ελληνικού Δημοσίου αφ’ ετέρου δε της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ Δαύλειας.
Η υπόθεση αφορά στη διεκδίκηση, μιας ασύλληπτα μεγάλης έκτασης, χιλιάδων στρεμμάτων, δημόσιου χαρακτήρα στον Παρνασσό, ως δήθεν μοναστηριακής.

Δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ευβοίας της ΝΔ, Β.Δεμερτζή


«Δυστυχώς όλοι οι φόβοι που εδώ και δυο χρόνια η ΝΔ δεν σταμάτησε να εκφράζει επαληθεύτηκαν.
Όσα είχαν προβλέψει η ΝΔ και ο Σαμαράς, σήμερα βγαίνει αληθινό!!!
Ο Παπανδρέου αποδείχθηκε πλέον ότι είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Μέσα σε δύο χρόνια κατάστρεψε τους Έλληνες, λίγο έλλειψε να διαλύσει και το ΕΥΡΩ

ΝΔ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Μεταβατική και Περιορισμένη χρονικά και από πλευράς αρμοδιοτήτων.
Χρονικώς μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας και η εξασφάλιση της 6ης δόσης. Περιορισμένη με την έννοια ότι θα έχει μια και αποκλειστική αρμοδιότητα, δηλαδή την επικύρωση της συμφωνίας και την εξασφάλιση της 6ης δόσης.  
Αμέσως μετά, εκλογές!

Συλλαλητήριο από ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,
Συναγερμός τώρα, με οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, παντού, με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις. Για να εμποδίσουμε τη νέα λεηλασία σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων που ανέρχεται σε πάνω από 12 δις.
Φέρνουν ασφαλιστικό νόμο, όπου επιβάλλονται δραματικές παραπέρα περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, αύξηση εργατικών εισφορών, μείωση εργοδοτικών εισφορών, σφαγιασμό έως και κατάργηση των εφάπαξ, νέα μεγάλη συρρίκνωση σε ό,τι έχει απομείνει σε δωρεάν ιατροφαρμακευτικές παροχές.

Ο κ. Λοβέρδος αμφισβητεί την αξιοπιστία του πρωθυπουργού

Την Τετάρτη το βράδυ ζήτησα από τη Βουλή ως Υπουργός Υγείας στήριξη της πρότασης του Πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνικής Αντιπροσωπείας προς την Κυβέρνηση.
Την προηγούμενη μέρα στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχα υποστηρίξει με ένταση ότι το δημοψήφισμα με θέμα σχετικό τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου θα ήταν, ή θα ερμηνευόταν στην Ελλάδα, αλλά κυρίως διεθνώς, ως αμφισβήτηση της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και ως αμφισβήτηση του ευρώ.

Σαμαράς Σώζει τον Παπανδρέου

Γιώργος Δελαστικ/ "Έθνος"
Απίστευτη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι. Ενώ η ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία εθεωρείτο απολύτως βέβαιη (καθώς είχε προσλάβει διαστάσεις πολιτικής χιονοστιβάδας η εσωκομματική αντίθεση των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που παρήλαυναν από τα τηλεοπτικά κανάλια διακηρύσσοντας τη διαφωνία τους με τον πρωθυπουργό), ανέλαβε να τον διασώσει ο πιο απίθανος άνθρωπος: ο... Αντώνης Σαμαράς!!!

Ιδού το ποδήλατο που αγόρασε ο Πρωθυπουργός στις Κάννες , όταν εξαφανίστηκε για λίγο!!!

Κατά την διάρκεια των κρισιμότατων διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν στις Κάννες στο πλαίσιο του G-20, υπήρξε ένα τρίωρο κατά το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου εξαφανίστηκε. Μάταια ο Ε. Βενιζέλος τον αναζητούσε κατά την διάρκεια των συνομιλιών με την Κριστίν Λαγκάρντ. 
Έντονη ανησυχία προξένησε το γεγονός ότι το ipad του κ. Παπανδρέου, το οποίο δεν αποχωρίζεται ποτέ, βρισκόταν στο δωμάτιο της Ελληνικής αντιπροσωπίας. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες ασφαλείας ενώ ταυτόχρονα κινητοποιήθηκαν και ειδικές δυνάμεις του Γαλλικού στρατού, οι οποίες άρχισαν να ερευνούν το χώρο με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Συνεδριάζουν (τώρα) οι "βενιζελικοί" βουλευτές...

Συνάντηση έχει αυτή τη στιγμή ομάδα "βενιζελικών" βουλευτών με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Ο Ευ. Βενιζέλος τους εξηγεί ότι πρέπει το βράδυ να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης εν όψει εξελίξεων και μέσα στο κόμμα. Στο φόντο της...

Κορυφώνεται το θρίλερ, τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης

Με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κορυφώνεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής το πολιτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στη χώρα τα τελευταία 24ωρα.
Ο πρωθυπουργός, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σύσσωμη την αντιπολίτευση, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν παραιτείται, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε «τρομακτικό κενό ακυβερνησίας».

Το… μυστικό του κ. Παπανδρέου!

Απέσυρε το δημοψήφισμα η κυβέρνηση αλλά επιμένει στην διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης. «Είστε εκτός τόπου και χρόνου», δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου παρενέβη τονίζοντας την ανάγκη «κυβέρνησης εθνικής ευθύνης».  
Ο πρωθυπουργός έδειξε «ανοιχτός» σε συνεργασία με τη ΝΔ. Στο μεταξύ, άλλοι πολλοί, άσκησαν κριτική στον Πρωθυπουργό, ενώ κάποιοι ξεπέρασαν τα εσκαμμένα και έφτασαν μέχρι του σημείου της ύβρεως!

Econοmist: Ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Την ώρα που στη χώρα μας, οι πολιτικοί ηγέτες ακόμα «τσακώνονται» για το μοίρασμα της εξουσίας, στην Ευρώπη ποντάρουν «ανοιχτά» στην έξοδο ή όχι της Ελλάδας από το ευρώ.
Για του λόγου το αληθές, ο βρετανικός Economist πραγματοποιεί δημοσκόπηση με το ερώτημα: «Πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή;»

Ανδρουλάκης-«Η χώρα χάνεται και στη Βουλή συζητάνε μ...ίες για την αποστασία του '65»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης δήλωσε σήμερα ότι η δική του ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εξαρτάται από το αν θα ανοίξουν οι εξελίξεις. Επισήμανε ότι σύμφωνα με την άποψή του ο πρωθυπουργός είναι ειλικρινής όταν λέει ότι δεν είναι γαντζωμένος με την καρέκλα του και περιμένει εντός της ημέρας τις κινήσεις που θα γίνουν.

Καλημέρα Δημοψήφισμα...multiple choice


Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου: Δεν θα γίνει το δημοψήφισμα και δεν παραιτούμαι!

Τις επόμενες κινήσεις του μετά και τη δήλωση Σαμαρά για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και την αποδοχή μεταβατικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ξεκίνησε με καθυστέρηση 2.30 ωρών(ήταν προγραμματισμένο για τις 12 μμ) και αναμένεται να είναι πολύωρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσαι " δεν θα γίνει το δημοψήφισμα και δεν παραιτούμαι" σε ξένη ανταποκρίτρια  βγαίνοτας από το Υπουργικό χωρίς να βγαίνουν  οι  υπουργοί.

Παζαρεύει την παραίτησή του ο ΓΑΠ;

Καταιγισμός εξελίξεων στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει από τις 2.30 μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο πρωθυπουργός από τις τοποθετήσεις του αφήνει ανοιχτό παράθυρο για να παραιτηθεί από τη θέση του υπό προϋποθέσεις που όμως παραμένουν ομιχλώδεις.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να έχει πει:«Είμαστε μέχρι τώρα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για τη χώρα. Χαιρετίζουμε όμως τη σημερινή στάση της Ν.Δ. για τη στήριξη της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Για το άλλο σκέλος της δήλωσης Σαμαράς (μεταβατική κυβέρνηση) είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με σοβαρότητα και με βάση το εθνικό συμφέρον».

Δεν παραιτείται ο Παπανδρέου – Απομακρύνεται το δημοψήφισμα

Ο Γιώργος Παπανδρέου αρνείται να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, κι ενώ το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνει δημοψήφισμα αν υπάρξει πολιτική συμφωνία μεταξύ των μεγάλων κομμάτων.
Ο κ. Παπανδρέου, με βάση τον νυν σχεδιασμό, προτίθεται να μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στις 5 το απόγευμα και στη συνέχεια να παραστεί στη Βουλή, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Διαμαντοπούλου Άφησε του πάντες ενεούς!!!

"Κάνουμε έργο αντίστοιχο του Τρικούπη και του Βενιζέλου, ο ΓΑΠ είναι υπεράνω κριτικής" ! ! 

Αυτό δήλωσε πριν λίγο στο υπουργικό η Διαμαντοπούλου αφήνοντας του πάντες ενεούς!!! Μιλάμε για απερίγραπτους !

Κωλοτούμπα Σαμαρά για την δανειακή συμβαση

Παραμένει αντιμνημονιακός και θα κάνει επαναδιαπράγματευση του μνημονίου..
Χθες τράβηξαν τα αυτί του Γιωργάκη και σήμερα  υπακούει στα τελεσίγραφα Μερκοζύ  ο Σαμαράς

Δυσαρέσκεια και οργή στη Γερμανία

Λεπτό προς λεπτό παρακολουθούν τα γερμανικά ΜΜΕ τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ ο πολιτικός κόσμος στη Γερμανία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το δημοψήφισμα και τις ενδεχόμενες παράπλευρες απώλειες.
Το ποτήρι ξεχείλισε με την απόφαση του κ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα. Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού έχει φέρει σε μια τουλάχιστον ‘άβολη’ θέση την καγκελάριο Μέρκελ, που ας σημειωθεί, μόλις και μετά βίας κατάφερε στο πρόσφατο παρελθόν να διασφαλίσει την κυβερνητική πλειοψηφία για την παροχή δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Είναι δυνατό;


Που' είσαι Θανάση;


Πόσο βλάχοι είστε Γιωργάκη και Αντωνάκη;


Γύρισε!!!!


Αλλάζουν όλα στη χώρα η καλύτερη αποτύπωση από τους γελοιογράφους!!


Σαρκοζί - Μέρκελ προς κυβέρνηση και αντιπολήτευση: Αποφασίστε αν θέλετε να μείνετε ή όχι στο ευρώ

Νέα τελεσίγραφα προς την ελληνική κυβέρνηση και τη ΝΔ   έστειλαν ο κύριος Σαρκοζί και η κυρία Μέρκελ. Στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν, μετά το δείπνο με το Γιώργο Παπανδρέου, είπαν ότι "η έκτη δόση μπορεί να δοθεί μόνο αν η Ελλάδα κυρώσει το σύνολο των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Είναι θετικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, θέλουμε όμως τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων και ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα το προσπαθήσει".  
Σε ό,τι αφορά το θέμα του δημοψηφίσματος, είπαν ότι δεν θα αποφασίσουν αν θα γίνει αυτό, αλλά - αν είναι να πραγματοποιηθεί - πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

F.T.: Αναστέλλεται η βοήθεια προς την Ελλάδα

Για σοβαρές πιέσεις στον Γιώργο Παπανδρέου, από την Α. Μέρκελ και τον Ν. Σαρκοζί, κάνουν λόγο οι Financial Times αναφερόμενοι σε όσα έγιναν χθες στις Κάννες. Η εφημερίδα τονίζει πως ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος, πέτυχαν όσα ζήτησαν και πήραν επίσπευση του χρόνου αλλά και συγκεκριμένο ερώτημα, το οποίος θα αφορά την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ. 
Σύμφωνα με τη εφημερίδα η βοήθεια προς την Ελλάδα αναβάλλεται μέχρι

Ρήγμα μεταξύ Παπανδρέου-Βενιζέλου ο ένας επιμένει ο άλλος είπε όχι

Δραματικές είναι οι εξελίξεις μετά  το τελεσίγραφο της ΕΕ προς Ελλάδα για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και με την έκτη δόση να  να έρχεται στην Ελλάδα μόνο αν η κυβέρνηση εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι Έλληνες θα απαντήσουν καταφατικά στο δημοψήφισμα, αλλά και ότι θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
Με μία ανακοίνωση τα ξημερώματα ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του Πρωθυπουργού  για δημοψήφισμα. Η δήλωση αυτή απλά επισημοποιεί το ρήγμα στην κυβέρνηση δρομολογώντας νέες πολιτικές εξελίξεις. Με το ΠΑΣΟΚ να έχει μείνει με 152 βουλευτές και τουλάχιστον 10 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας να εκφράζουν έντονο σκεπτικισμό για τις εξελίξεις, η κυβερνητική πλειοψηφία κρέμεται πλέον από μία κλωστή.

Βενιζέλος: Οχι στο δημοψήφισμα

Σαφείς αποστάσεις από την απόφαση και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί δημοψηφίσματος τήρησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προέταξε ως βασική προτεραιότητα την εκταμίευση της 6ης δόσης και την εθνική ενότητα σε ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις επέστρεψε στην Αθήνα από τις Κάννες στις 4.45 σήμερα το πρωί, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:
"Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Παπανδρέου: Πιστεύω ότι ο λαός θα επιλέξει Ευρώπη

Δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με Μέρκελ και Σαρκοζί
Την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, στο δημοψήφισμα της 4 Δεκεμβρίου(εφόσον γίνει), εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
"Δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα, πρόκειται για το εάν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη και πιστεύω ότι η απόφαση θα είναι ναι", είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, χωρίς πάντως να ξεκαθαρίζει το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

΄Μας έτυχε και αυτό!! Γερμανία: Αύξηση της ανεργίας μετά από 2 και πλέον χρόνια

Περισσότερα από 10.000 άτομα έχασαν τη δουλειά τους τον Οκτώβριο στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Εργασίας της χώρας, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7% (από 6,9% που ήταν το Σεπτέμβριο). 
Η αύξηση, η πρώτη εδώ και δυο χρόνια, χαρακτηρίστηκε απροσδόκητη από τους αναλυτές οι οποίοι περίμεναν μείωση.

Τα πήραν όλα


Έχει χώρο;


Eξαιρέθηκαν όλες οι OFF SHORE εταιρίες των Τραπεζών από τον έλεγχο;

-χαρίστηκε σε κάποιους τυχερούς
- το ποσό  των 247.068.485 ευρώ
-Εντολή από την Τράπεζα της Ελλάδος προς BLACKROCK με την οποία εξαιρέθηκαν όλες οι OFF SHORE εταιρίες των Τραπεζών από τον έλεγχο.
Αποκλειστικό του Smartpost: Ποιοι τυχεροί κερδίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ; Και με ποιον τρόπο;
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», την 29 Οκτωμβρίου 2011 στην εντολή προς τη BLACKROCK από την Τράπεζα της Ελλάδος εξαιρέθηκαν όλες οι OFF SHORE εταιρίες των Τραπεζών από τον έλεγχο.
Παράλληλα, διαβάζουμε στο protagon.gr  :

«Αυλαία» για το δημοψήφισμα ή για τον Γιώργο στις Κάννες; Πιέζουν οι Ευρωπαίοι με «μοχλό» τη μη εκταμίευση της 6ης δόσης


Με την απειλή της μη εκταμίευσης της 6ης δόσης από το πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας στη φαρέτρα τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι της ΕΕ θα προσπαθήσουν την Πέμπτη στις Κάννες να πείσουν τον Γιώργο Παπανδρέου να αποσύρει την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί της νέας δανειακής σύμβασης, η οποία, ουσιαστικά, «τορπιλίζει» τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών στις 26 Οκτωβρίου. 
Διάχυτη η δυσαρέσκεια στα κράτη – μέλη της ΕΕ και της ευρωζώνης, που στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είχε ενημερώσει, αλλά και δεν είχε συμβουλευθεί κανέναν για την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.

Προβοκάτορα!!