Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σαρκοζί - Μέρκελ προς κυβέρνηση και αντιπολήτευση: Αποφασίστε αν θέλετε να μείνετε ή όχι στο ευρώ

Νέα τελεσίγραφα προς την ελληνική κυβέρνηση και τη ΝΔ   έστειλαν ο κύριος Σαρκοζί και η κυρία Μέρκελ. Στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν, μετά το δείπνο με το Γιώργο Παπανδρέου, είπαν ότι "η έκτη δόση μπορεί να δοθεί μόνο αν η Ελλάδα κυρώσει το σύνολο των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Είναι θετικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, θέλουμε όμως τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων και ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα το προσπαθήσει".  
Σε ό,τι αφορά το θέμα του δημοψηφίσματος, είπαν ότι δεν θα αποφασίσουν αν θα γίνει αυτό, αλλά - αν είναι να πραγματοποιηθεί - πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν.
"Εκτιμούμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι μπορεί να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου. Εναπόκειται στον ελληνικό λαό να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ, και αυτό πρέπει να γίνει στο πλαίσιο δημοψηφίσματος. Αυτό πρέπει να είναι το ερώτημα".
Πρόσθεσαν ότι ο ελληνικός λαός είναι ελεύθερος για την επιλογή του, αλλά και ότι πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη στην Ευρώπη. "Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες στους 17. Αν κάποια χώρα, δεν θέλει να συμμορφωθεί, είναι δικαίωμά της. Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε με την Ελλάδα, όμως υπάρχουν κανόνες, που πρέπει να γίνουν σεβαστοί και δεν μπορούμε να δεχθούμε κανέναν, που θα τους παραβεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου