Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Επιμένει σε εκλογές ο Τσίπρας

Τη θέση του για παραίτηση της κυβέρνησης και διάλυση της Βουλής, ώστε να γίνουν άμεσα εκλογές, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα άλλα είναι παιχνίδια εκτροπής».
Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αναφερόμενος στην ψηφοφορία στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης και τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «οπερέτα», αλλά και για ένα κόμμα, στο οποίο «κανείς δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά μόνον για το πώς θα κρατηθεί, ή θα ανελιχθεί, στην εξουσία».
Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα για τον πρωθυπουργό, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, είναι πώς θα αποφύγει τη λαϊκή ετυμηγορία. «Ο μόνος τρόπος για να ανακοπεί η καταστροφική πορεία της χώρας είναι μία τεράστιας κλίμακας επίθεση, ένα πανευρωπαϊκό μαζικό κίνημα αντίστασης. Η πίεση, που ασκήθηκε στην Ελλάδα με το ενδεχόμενο της αποπομπής από το ευρώ, ήταν μία πίεση μαφιόζικου τύπου», τόνισε και επανέλαβε ότι «αποχώρηση μίας χώρας από το ευρώ δεν προβλέπεται θεσμικά, και επομένως, πρόκειται απλά για έναν τρομοκρατικό εκβιασμό».

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του κ. Σαμαρά επισήμανε ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ, που μέχρι προχθές φώναζε για τη δανειακή σύμβαση και τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για τη χώρα μας, αποφάσισε ότι όλα αυτά τελικώς τα αποδέχεται. Αρκεί να τα ψηφίσει μία αναλώσιμη κυβέρνηση και να φύγει από την εξουσία ο κύριος Παπανδρέου, ανοίγοντάς του τον δρόμο για την πρωθυπουργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου