Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΛΑΡΚΟ: Προς εκποίηση

Ορισμένες φορές η ιστορία εκδικείται με τον δικό της τρόπο εκείνους που νομίζουν πως μπορούν να την ξεγελάσουν με τις κομπορρημοσύνες τους. Πριν τις εκλογές του 2009, σ’επίσκεψή του στην ΛΑΡΚΟ, ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε κατηγορηματικά (αν ο όρος διατηρεί κάποια σημασία πια) ότι η κρατική εταιρία θα παρέμενε υπό τον έλεγχο του δημοσίου. Αρνούμενος να διαπραγματευθεί τα σενάρια ιδιωτικοποίησης που είχαν κάνει την εμφάνισή τους (κι) εκείνο τον καιρό.

Αιχμές για τη Ν.Ε. Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνει η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από το συνδυασμό της Τζένης Οικονόμου

Δελτίο Τύπου
Την Τετάρτη 17-11-2010 έλαβε χώρα συνάντηση της Τζένης Οικονόμου υποψηφίας Δημάρχου με το συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, με τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, κατόπιν πρόσκλησής της στην αίθουσα του ΤΕΕ, με σκοπό την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής 7-11-2010, στο νέο Δήμο Λαμίας 

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δημόσιος Τομέας ή μετάταξη ή απόλυση

Υποχρεωτικές μετατάξεις σε ολόκληρο το εύρος του «στενού» και ευρύτερου δημόσιου τομέα καθιερώνει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που επεξεργάζεται ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Οι νέοι κανόνες που θεσπίζονται για τις μετατάξεις προσωπικού εκτιμάται ότι θα λύσουν τα χέρια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μαζικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να στηριχθούν τα σχέδια εξυγίανσης, κυρίως των ΔΕΚΟ, και να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Βλέπει ακόμη «ολική επαναφορά» ο Αντ. Σαμαράς

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ, κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος. «Αν αυτό δεν είναι 'ολική επαναφορά', τι ακριβώς είναι;» διερωτήθηκε, αναφέροντας τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα του.
Όπως υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την προεκλογική περίοδο η Ν.Δ με τις παρεμβάσεις της εθεσε την πολιτική ατζέντα των εκλογών, με αποτέλεσμα τη μείωση της διαφοράς από το κυβερνών κόμμα περίπου στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Πωλείται κάθε εθνικός πλούτος όσο- όσο

Πωλείται εντός του 2011 η ΛΑΡΚΟ και μαζί της τα στρατηγικά αποθέματα του νικελίου τα μοναδικά του υπάρχουν στη ΕΕ. Το πόσο χρειάζονται  τα αποθέματα νικελίου της ΛΑΡΚΟ, οι Ευρωπαίοι  φαίνεται από της αντιδράσεις όλα αυτά τα χρόνια που έκανα για το σύστημα οικονομικής  διαχείρισης της εταιρείας. Και ενώ θυμόμαστε π.χ για την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ να μας πηγαίνουν σε διαφορές επιτροπές της ΕΕ για την ΛΑΡΚΟ δεν είχα ποτέ μιλήσει. Φαίνεται εδώ που οδήγησαν την χώρα τα GREEN and BLUE BOYS μόνο τροπή μπορούμε να πούμε εμείς για το εθνικό πλιάτσικο.

Αγριες κόντρες στο ΠΑΣΟΚ αντί για αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Συνολικά το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια φένεται να έχει προβλήματα με τα αποτελέσματα των εκλογών διαβάστε το άρθρο της ΗΜΕΡΑΣ για ότι γίνεται στην Λαμία

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου

Πέντε μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας , σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα Deal News.
Αναλυτικά
To ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 24,3% , η ΝΔ 19,3% , το ΚΚΕ 7,4%, το κόμμα του ΛΑΟΣ 4,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,1%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 1,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,7%, Άλλο 3%, Λευκό 6,8%, Αποχή 20,8% και Δεν Ξέρω -Δεν Απαντώ 8,8%.
Στην παράσταση νίκης, το ΠΑΣΟΚ έχει 42% ενώ η ΝΔ 17%. Οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είναι 38% έναντι 32% του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
ΠΗΓΉ LAMIANEWS

Βουλγάρες έβγαζαν σύνταξη με ….Ένα χρόνο εργασίας !

Κύκλωμα με 650 Βουλγάρες και 20 Βούλγαρους που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις από το ελληνικό δημόσιο, εξάρθρωσαν οι αρχές. Μάλιστα η σύνταξη έφθανε τα 500 ευρώ τον μήνα. 
«Πρόκειται για καραμπινάτη κομπίνα που γινόταν για χρόνια εις βάρος του ασφαλιστικού μας συστήματος και των ασφαλισμένων» δήλωσε στην εφημερίδα το «Βήμα» ο υπουργός αναπληρωτής Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος αποκάλυψε ότι «η καλοστημένη αυτή απάτη ήδη απασχολεί δύο κράτη, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία».

« Πόλεμος » Ιεράς Συνόδου – Υπ. Παιδείας για τα Θρησκευτικά !!

Ιεράρχες σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι επιθυμούν το μάθημα να είναι «υποχρεωτικό και ομολογιακού χαρακτήρα» !
To ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών συζητήθηκε λεπτομερώς στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την Πέμπτη, με τους συνοδικούς ιεράρχες να εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν εφόσον το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίσει προαιρετική τη διδασκαλία του μαθήματος ή το υποβαθμίσει με οποιονδήποτε τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι ιεράρχες επισήμαναν ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας επιβάλλει την διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης και δεν πρόκειται η Εκκλησία να δεχθεί κάτι λιγότερο από αυτό.

Απειλεί με απεργίες η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

«Δεν είμαστε αντίθετοι να γίνουν επενδύσεις από τους ιδιώτες, όποιος θέλει και μπορεί ας τις κάνει», ανέφερε ο κ. Φωτόπουλος.!
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συνεδριάζει η πολιτική ηγεσία του με τους αντιπροσώπους της τρόικας, με αντικείμενο την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας, στις 11.00. Απ' έξω οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ προετοιμάζουν μία ώρα νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εμφανίζεται κάθε άλλο παρά διαλλακτικός, ακόμη και αν η κυβέρνηση συμφωνήσει με τις προτάσεις της τρόικας με τις οποίες διαφωνούν οι συνδικαλιστές.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΕ ΑΕΙ & ΤΕΙ

Θα δοκιμαστούν και άλλο οι τοπικές οικονομίες !
Η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να προχωρήσει σε «Καλλικράτη» στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας φέρνει στο προσκήνιο τις αδυναμίες πολλών σχολών και Τμημάτων του ΤΕΙ Καλαμάτας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το υπουργείο Παιδείας φέρεται αποφασισμένο να συρρικνώσει δαπάνες, Σχολές και Τμήματα. Ακόμη κανείς δεν ξέρει ποια τμήματα θα συνεχίσουν, αλλά σίγουρα αδύναμοι κρίκοι είναι τα Παραρτήματα όλων των ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας.
Δύσκολη περίοδος για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιφέρειας και κατά συνέπεια για την τοπική οικονομία της κάθε πόλης.

Συναντώνται το ξημέρωμα της Κυριακής το Φεγγάρι με την Πούλια !

Λίγο πριν από το ξημέρωμα της Κυριακής 21 Νοεμβρίου, η Πανσέληνος θα εμφανιστεί ακριβώς πάνω από το λαμπερό αστρικό σμήνος των Πλειάδων, γνωστό και ως Πούλια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. !
Οι κάτοικοι του Βόρειου Ημισφαίριου μπορούν να απολαύσουν το σπάνιο ραντεβού κοιτώντας προς τον δυτικό ουρανό.
Δώδεκα ώρες αργότερα, αμέσως μετά τη δύση, το φεγγάρι και οι επτά μυθολογικές αδελφές των Πλειάδων θα δώσουν ξανά την ίδια παράσταση, αυτή τη φορά στον ανατολικό ουρανό.

Στις εφορίες η εγκύκλιος για την παράταση της περαίωσης !

Στάλθηκε και στις εφορίες η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την οποία δίνεται παράταση μέχρι τις 29 Νοεμβρίου για την υπαγωγή από τους φορολογούμενους στη ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Που πάς κορίτσι μου που πας;


Που πάς κορίτσι μου που πας;
Συνέντευξη έδωσε χθες η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας  στο τηλεοπτικό κανάλι ΕΝΑ. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος το έβαψε έτσι το κορίτσι ο σταθμός; ή μόνο του;. Γιατί αν το έβαψε ο σταθμός θα πρέπει να απολύσει αμέσως της μακιγιέρ του. Αν το κορίτσι βάφτηκε μόνο του. Η Λαμία δεν έχει HONTOS CENTER ; Αν έχει και τσάπα βάψιμο θα είχε το κορίτσι και καλύτερο θα ήταν φτάνει πριν πάει στούντιο να πάει χοντο.
Γιατί να του προτείνουμε να βάφετε καλύτερα , δεν λέει ή το έχεις ή δεν το έχεις και το κορίτσι δεν το έχει . Έχει αυτό το βλάχικο!!!
Δηλαδή έλεος κόκκινο μαλί ασημι μάτι όχι αγάπη μου οχι δεν λέει 

Στολίζοντας το δένδρο

Στη χθεσινή τους- πρώτη μετά τις εκλογές, συνάντηση, οι Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Καμίνης συζήτησαν αναλυτικά για το θέμα του στολισμού της πόλης για τα Χριστούγεννα και συμφώνησαν ότι πρέπει να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα, με προσοχή στο κόστος ασφαλώς.

Πρόταση Ψωμιάδη για κοινή σύσκεψη περιφερειαρχών

Κοινή σύσκεψη των 13 νεοεκλεγέντων περιφερειαρχών της χώρας, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προτείνει με επιστολή του ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Στόχος της σύσκεψης είναι η άμεση συνεννόηση και συνεργασία ενόψει της εφαρμογής του "Καλλικράτη" την 1η Ιανουαρίου 2011.
«Προτείνω με ενέργειες του νεοεκλεγέντος περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού να καθοριστεί το δυνατόν συντομότερο κοινή σύσκεψη και συγκεκριμένη ατζέντα που θα περιλαμβάνει τα ζητήματα οργάνωσης, λειτουργίας, χρηματοδότησης, μετάβασης από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στον ``Καλλικράτη``», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης.

ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Σε τρεις διορθωτικές κινήσεις στο Ασφαλιστικό προχωρεί το υπουργείο Εργασίας, ενώ οι αλλαγές - από το 2011 - δεν «αγγίζουν» δύο κατηγορίεςασφαλισµένων στους τοµείς κύριας ασφάλισης του Eνιαίου Tαµείου Aνεξάρτητα Aπασχολούµενων. Σύµφωνα µε πληροφορίες, σε νοµοσχέδιο για τους Επιθεωρητές Εργασίας (ΣΕΠΕ) θα ενταχθούν οι τρεις παρακάτω διορθωτικές κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει το υπουργείο: 1. Επανέρχονται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στους παραπληγικούς. 2. Θα διορθωθεί η αδικία όσων εργάζονται και έχουν έως 35 ή 36 έτηασφάλισης στον ιδιωτικό τοµέα, ενώ δεν έχουν συµπληρώσει το55ο ή 56ο έτος σήµερα. Αυτή η κατηγορία ασφαλισµένων µέχρι τα τέλη του χρόνου δικαιούται σύνταξη µε 37έτη χωρίς όριο ηλικίας.

ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ 30.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011

Μείωση τουλάχιστον κατά 30% των συμβασιούχων του Δημοσίου για το 2011 προβλέπει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο προϋπολογισμού για το νέο έτος, προκειμένου να επιτευχθούν οι μέγιστες περικοπές δαπανών. Σήμερα απασχολούνται, σύμφωνα...
με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, 63.770 συμβασιούχοι, εκ των οποίων οι 44.811 ορισμένου χρόνου, 14.345 είναι συμβασιούχοι έργου και 4.614 ωρομίσθιοι.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Με κύρια αιτήματα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, τις προσλήψεις προσωπικού και τη διεύρυνση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απεργούν αύριο και απέχουν από την εργασία τους το προσεχές...
Σαββατοκύριακο. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 19/11/2010 και αποχή ή απεργία (ανάλογα με τον τρόπο απασχόλησης των εργαζομένων) το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων στους δήμους, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Τα 180.000 στρέμματα φτάνουν οι ζημιές τον Οκτώβρη στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας

Ζημιές σε συνολικά 180.000 στρέμματα προκλήθηκαν τον Οκτώβρη στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας και οι αγρότες έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις στον ΕΛΓΑ για να προχωρήσει σε εκτίμηση και εξατομίκευση των ζημιών.
Το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών αφορούν ζημιές στο βαμβάκι και από τα οποία 75.000 στρέμματα είναι στο νομό της Φθιώτιδας και 77.000 στρέμματα με τον νόμο της Βοιωτίας.

Το άγνωστο θρίλερ των Βρυξελλών

debttttttΜε μια μάλλον κακότεχνη και αμήχανη προσπάθεια συγκάλυψης, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχείρησαν να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την Ευρωζώνη, το θρίλερ που εκτυλίχθηκε στο Eurogroup των Βρυξελλών, μετά την καλοστημένη γερμανική επίθεση στην Ελλάδα μέσω… Αυστριακών Άλπεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μετάθεση τον Ιανουάριο της οριστικής απόφασης για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του διεθνούς δανείου δεν είναι ένα «τεχνικού χαρακτήρα», διαδικαστικό ζήτημα, όπως επιχείρησε να το παρουσιάσει η κυβέρνηση, με την υποστήριξη της Κομισιόν:

Τι έχει πάθει ....


Δεν βγαίνουν του τα ρίχνουν. Βγαίνουν δεν δέχονται την στήριξή του. Tι έχει πάθει τελικά. Ο λόγος για τον Δημ Πιπεργιά, όπου αυτές της μέρες τα ακούει από όλους τους δημοτικούς συμβούλους που δεν πήραν καλεί θέσει. Μάλιστα πολλοί λένε να πάει την επόμενη φορά στην ανεψιά του να τον στηρίξει.
Η Κατερίνα Καζάνη βέβαια μέχρι και την άρνηση της συγγένειας επικαλλείται και τώρα που βγήκε δεν δέχεται την στήριξη. Βέβαια τι έκανε δέκα μέρες που είχε πάρει άδεια από την δουλεία της η συνεργάτης του Πιπεργιά;

6 Γενικές Διευθύνσεις στην Περιφέρεια λόγω... λιτότητας


Συνολικά έξι Γενικές Διευθύνσεις θα περιλαμβάνουν οι Οργανισμοί των Περιφερειών, οι οποίοι προωθήθηκαν ήδη στο ΣτΕ για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.
Πρόκειται ουσιαστικά για 20 Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν τους Οργανισμούς των 13 Περιφερειών και των επτά κρατικών διοικήσεων της χώρας στο πλαίσιο της εφαρμογής του Καλλικράτη και αποτελούν την πρώτη κίνηση μετά τις εκλογές έτσι ώστε να εκδοθούν πριν την ανάληψη καθηκόντων από την πλευρά των νέων αιρετών οργάνων στις Περιφέρειες. Τα συγκεκριμένα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που περιλαμβάνουν τους Οργανισμούς των Περιφερειών αναφέρονται στη συνολική διάρθρωση των κεντρικών υπηρεσιών πέρα και έξω από Τμήματα Διεύθυνσης αλλά και άλλα στοιχεία τα οποία περιγράφονται μέσα στα κείμενα που έχουν κατατεθεί.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πρόσκληση σε συνέλευση του Αυτοδιοικητητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, όσες και όσοι συμμετέχουν ή ενδιαφέρονται για το Αυτοδιοικητικό κίνημα, συναντιόμαστε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 11.00, στο πνευματικό κέντρο Αγ. Κωνσταντίνου Φθιώτιδας.
Θα συζητήσουμε για την αποτίμηση των περιφερειακών εκλογών, τα βασικά θέματα που θα αποτελέσουν αντικείμενο διεκδικήσεων των πολιτών, το επόμενο διάστημα και την διεύρυνση των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών, ώστε να διευκολυνθεί η ισότιμη συμμετοχή σε όλες τις περιοχές της Στερεάς. 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ Κ. ΚΑΝΑΡΗ

Αιμοδοσία για την δημιουργία τράπεζας αίματος διοργανώνετε από τον Πολιτιστικό  σύλλογο Κ. ΚΑΝΑΡΗ στην Ερέτρια την  Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου · 9:00 π.μ. - 3:00 μ.μ. στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Ανακοίνωση για τα 37 χρόνια της επετείου του Πολυτεχνείου από των Γ. Παπαδιόχο

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Η νεολαία με τους αγώνες  της για ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, εκφράζοντας τις πεποιθήσεις του συνόλου του ελληνικού λαού έθεσε τις βάσεις για μία δημοκρατική και σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
Ο αγώνας αυτός είναι διαρκής. Σήμερα ταυτίζεται με την ανάγκη για προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών στην εργασία, στην ισότιμη συμμετοχή, στην προάσπιση του κοινωνικού κράτους, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στην ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΕΤΕ: Ανάπτυξη μόνο αν αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα κλάδων που συνδέονται με τις ΑΠΕ και την πρωτογενή παραγωγή

ΕΤΕ: Ανάπτυξη μόνο αν αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα κλάδων που συνδέονται με τις ΑΠΕ και την πρωτογενή παραγωγή
Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και οι ποιοτικοί κλάδοι της πρωτογενούς παραγωγής, είναι κάποιοι από τους κλάδοι που θα μπορούσαν να αναδειχθούν σε βασικά συστατικά ενός πιο εξωστρεφούς και βιώσιμου αναπτυξιακού υποδείγματος για την ελληνική οικονομία. Τα παραπάνω αναφέρει η έκθεση για την ελληνική οικονομία που εκπόνησε η Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Στην ίδια έκθεση η ΕΤΕ προειδοποιεί ότι η παρατεταμένη περίοδος συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας θα περιορίσει το δυνητικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης βραχυπρόθεσμα.

Υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος της Ντόρας


Ο δικός μας Κώστας Ρουσόπουλος, δημοτικός σύμβουλος του Θ. Ζεμπίλη και πρόεδρος του οικονομικού επιμελητηρίου, είναι ένας από τα τριάντα στελέχη πανελλαδικά που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννης,  η οποία θα ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος την Κυριακή 21/11/2010

Βατοπαίδι - Παραπέμπονται Μπασιάκος, Κοντός και Δούκας !

Την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο, τριών από τους πέντε πρώην υπουργούς της Ν.Δ. που είχαν αρχικά προταθεί, για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
Πρόκειται για τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό, (πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης) και Πέτρο Δούκα (πρώην υφυπουργό Οικονομικών), οι οποίοι παραπέμπονται μονάχα για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας στο αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και όχι για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου για την δήθεν κυριότητα της Μονής επί της λίμνης, για τα οποία είχε επίσης προταθεί η παραπομπή τους.

Δήμαρχοι με διαφορά ..μια χούφτα ψήφοι !

Καρδιοχτύπησαν για να εκλεγούν μέχρι την τελευταία στιγμή !
«Καρδιοχτύπησαν» μέχρι και την τελευταία στιγμή οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι 33 δήμων στην Ελλάδα στις εκλογές της Κυριακής, καθώς κέρδισαν κυριολεκτικά στο νήμα τους αντιπάλους τους. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Αμοργού όπου ο νέος δήμαρχος Νικήτας Ρούσσος κέρδισε για μόλις μία ψήφο, ενώ στους δήμους Ευρώτα και Ιστιαίας η διαφορά ήταν μόλις 11 και 12 ψήφοι αντίστοιχα.
Η aftodioikisi.gr κατέγραψε τους δήμους όπου οι νέοι δήμαρχοι εκλέχθηκαν με λιγότερες από 100 ψήφους διαφορά. Πρόκειται για τους:
1) Δήμος Αμοργού:
Νικήτας Ρούσσος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ): 601 ψήφοι
Νικόλαος Φωστιέρης (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ): 600 ψήφοι
Διαφορά: 1 ψήφος

«Economist» - Η αποχή έσωσε τον Γ. Παπανδρέου !

Ανακουφισμένο... είναι το συντηρητικό βρετανικό περιοδικό «Economist» σε άρθρο του για την έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα. !
«Πλήθη ολόκληρα έμειναν σπίτι» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της ανάλυσης και κατηγορηματικό το συμπέρασμα του περιοδικού: «Χάρη στους ψηφοφόρους που κατάπιαν την ενόχλησή τους και απείχαν, ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του κέρδισαν περισσότερο χρόνο για να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις να δουλέψουν», υπογραμμίζει χωρίς περιστροφές. Δεν παραλείπει να προσθέσει ότι «με το 40% των ψηφοφόρων να επιλέγουν την αποχή, δεν ήταν ακριβώς η ψήφος εμπιστοσύνης, στην οποία είχε ελπίσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου». πηγή Έθνος

48ωρη απεργία των ιδιοκτητών πρακτορείων του ΟΠΑΠ !

Να προβεί σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2010 αποφάσισε την Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσής της.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Χάθηκαν από προσώπου Εύβοιας οι Δήμαρχοι των Καπαδιστρικών Δήμων του ΠΑΣΟΚ.


Eξαφανίσθηκαν οι μέχρι σήμερα δήμαρχοι  του ΠΑΣΟΚ. Οι Χρ. Παύλου Αυλίδος, Σανιδάς Δροσιάς, Καπόλος Ιστιαίας, Κατσούλης Αυλώνος που μετείχαν στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο δεν κατάφεραν να εκλεγούν στο περιφερειακό συμβούλιο.
Εκτός θεσμικού ρόλου,  βρίσκεται πλέον ο Γ. Περήφανος Αγίας Αννας μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, ομοίως και Π. Ενωτιάδης. μετά την παρέτηση του «Σώθηκε» ο Καρυστινός Βασιλικού ως δημοτικός σύμβουλος.
Ενώ ο τέσσερις δήμαρχοι του νέου δήμου Κύμης-Αλιβέρι Παπαναστασίου, Καράπα, Κατσούλης, Μαστοκώστας έπαθα τέτοιο κάζο από τον Θωμά που τους νίκησε κατά κράτος . Μια μεταβλητή που  πρέπει να δουν και κάνουν απολογισμό δήμαρχοι και κόμμα.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αποτελέσματα Ψήφων στο Νομό Ευβοίας και Ανά Δήμο

ΔΗΜΟΣ
Γραμμένοι
Ψήφισαν
Άκυρα
Λευκά
Έγκυρα
ΣΤΕΡΕΑ
ΜΑΖΙ
ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ
24.079
12.647
775
812
11.060
5807/52.50%
5253/47.50%
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓ.ΑΝΝΑ
16.252
9.174
871
1.074
7.229
4.009/55.46%
3.220/44.54%
ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
19.735
12.848
831
909
11.108
5707/51.38%
5401/48.62%
ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
74.804
34.944
2.017
2.392
30.535
15.160/ 49,65%
15.375/ 50,35%
ΕΡΕΤΡΙΑΣ
13.204
4.876
158
174
4.544
1.932/42.52%
2.612/57.48%
ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
36.219
20.325
1.211
1.728
17.386
10.333/59.43%
7.053/40.57%
ΚΑΡΥΣΤΟΥ
16.925
4.735
160
217
4.358
2.185/50.09%
2.175/49.91%
ΣΚΥΡΟΥ
3.822
2.171
138
270
1.763
1.063/60.29%
700/39.71%
ΕΥΒΟΙΑΣ
205.040
101.720
6.161
7.576
87.983
46.194/52,50%
41.789/47,50%

Μια αποκλειστiκότητα του EVIAPOST γίνεται θέμα σε Εθνικό επίπεδο ...

Στην σελίδα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ διαβάστε μια αποκλειστικότητα του Eviapost. Aπό 26/8/2010 είχαμε γράψει για το θέμα. Σήμερα έγινε θέμα στο press-gr.

Καμίνης ο νέος δήμαρχος Αθηνών. Ο Κακλαμάνης πάει σπίτι για ύπνο...

Έπεσε το κάστρο της Αθήνας. Νέος δήμαρχος Αθηνών ο Γιώργος Καμίνης. Γύρω στο 51,5% του δινουν οι στατιστικές εταιρίες. Από τα 7 δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας, στα πέντε νίκησε ο Καμίνης.  Μόνο στο 4ο και 6ο διαμέρισμα νίκησε ο Κακλαμάνης
Ποιός θα το λεγε ότι επί κυβέρνησης του μνημονίου και επί της μεγαλύτερης όξυνσης του μεταναστευτικού προβλήματος όλων των εποχών, θα έπεφτε το κάστρο της δεξιάς που κρατούσε από το 1986 από κάποιον ... Καμίνη! Ισως τελικά αυτό να ήταν το μυστικό της επιτυχίας.
Μόλις το ΠΑΣΟΚ έβαλε...  μη κομματικό υποψήφιο έληξε το ματς υπέρ του.

Κερδίζει ο Μπουτάρης τη Θεσσαλονίκη...

Με οριακή διαφορά, περίπου 200 ψήφων, ο Γιάννης Μπουτάρης κερδίζει τον δήμο Θεσσαλονίκης επικρατώντας επί του Κώστα Γκιουλέκα.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η Δήλωση του Θ. Χειμάρα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ο κ. Θανάσης Χειμάρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Κατ’ αρχάς αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη του αποτελέσματος των εκλογών. Θέλω όμως να καταθέσω κάποιες σοβαρές κατά την άποψή μου παρατηρήσεις :
Η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται από το έργο των αυτοδιοικητικών. Είναι γνωστό το έργο μας στη Φθιώτιδα. Επηρεάζεται ίσως περισσότερο από τα μικρο-προσωπικά προβλήματα και θέματα που τους απασχολούν.

Δήλωση του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη Στερεάς, Κλέαρχου Περγαντά

Η μάχη της Στερεάς κρίθηκε οι πολίτες ανέδειξαν τον συνδυασμό μας ως την πρώτη αιρετή Περιφερειακή Αρχή. Με σχέδιο, τόλμη, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα θα κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα Περιφέρεια πρότυπο.
Ευχαριστώ την κοινωνία των πολιτών για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε.
Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους.
Θα ανταποκριθούμε απολύτως στα νέα μας καθήκοντα με συνέπεια, δουλειά και ήθος.

Αποτελέσματα Στερεάς

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
1274 / 1488


Εγγεγραμμένοι
Ψήφισαν
Εγκυρα
498.802 / 550.643
226585
202.465

Ονομα Συνδυασμού
Ψήφοι
Ποσοστό
ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ
106.296
52.5 %
ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
96.169
47.50 %


Αποτελέσματα Σκύρου Τελικά

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
9/9


Εγγεγραμμένοι
Ψήφισαν
Εγκυρα
3883
2167
2096

Ονομα Συνδυασμού
Ψήφοι
Ποσοστό
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
1101
52.53 %
Αγγελής Δημήτριος
995
47.47 %