Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λίμνη, στις 28 Νοεμβρίου


Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μαντουδίου- Λίμνης - Αγίας Άννας, διοργανώνει Εκδήλωση -Συζήτηση την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου και στις 6:00 το βράδυ με θέμα "Οι πολιτικές εξελίξεις, η κυβέρνηση της Αριστεράς και το Ασφαλιστικό. Θα μιλήσουν: Ο Αλέκος Καλύβης (Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Σταμάτης Βαρδάρος (Πολιτικός Επιστήμονας, μέλος της ΝΕ Ευβοίας) 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στις διώξεις από το κράτος και τα τσιράκια τους ΟΛΟΙ στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Στους δρόμους του 9σημου" (Ζεϊμπέκικα-Καρσιλαμάδες).

Η Ποιμαντική-Πολιτιστική Δραστηριότητα Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Χαλκίδος, διοργανώνει Χορευτικό Σεμινάριο με τίτλο "Στους δρόμους του 9σημου" (Ζεϊμπέκικα-Καρσιλαμάδες). Ένα σεμινάριο με χορούς και σκοπούς πάνω στο ρυθμό των εννέα ογδόων, με εισηγητή τον κο. Λασκαρίδη Ηλία. 

Ασαφής η απάντηση της ΔΕΗ για πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε 72 δόσεις



Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απάντησε μέσω επιστολής της Δ.Ε.Η., σε Αναφορά του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, βασισμένη σε πρόταση του Επιμελητηρίου Εύβοιας, για τη διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Εύβοιας, στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για το Κομπανι



Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας στα πλαίσια της αλληλεγγύης συγκεντρώνει :

·        ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ

·        ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

·        ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ

·        ΥΠΝΟΣΑΚΚΟΥΣ (SLEEPING BAGS)

·        ΠΑΙΔΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ

Το Δίκτυο Αντίστασης & Αλληλεγγύης Χαλκίδας διοργανώνει ανοιχτή συνέλευση για τις διακοπές ρεύματος

Με αφορμή τις μαζικές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος των τελευταίων ημερών μέσω εργολάβων από τη ΔΕΗ, καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην ανοιχτή συνέλευση του Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας

Ερώτηση του Β. Αποστόλου προς Υπουργούς για την δημιουργία παραδοσιακού Ναυπηγικού & Ναυτικού Πάρκου στην περιοχή της Χαλκίδας.



Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε εδώ και έξι και πλέον χρόνια, διακηρύσσουμε σε όλους τους τόνους την ανάγκη ως Πολιτεία να επενδύσουμε στα κορυφαία ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει η χώρα μας με κύριες αιχμές τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την καινοτομία.

Εκδήλωση αύριο του ΚΚΕ στη Β. Εύβοια στη μνήμη του καπετάν Ανάποδου

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Θύμιο Καψή (καπετάν Ανάποδο) και το Γιώργη Βλαχούτσικο (καπετάν Ευβοιώτη) διοργανώνουν την Κυριακή 23 Νοέμβρη οι Οργανώσεις Εύβοιας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Πόρισμα, 3.500.000 € και προσωπικά δεδομένα



Από την 01-10-2014 η παράταξη μας είχε καταθέσει αίτημα προς τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών με το οποίο ζητούσε να της παραδοθεί το πόρισμα οικονομικού ελέγχου του πρώην Δήμου Στυρέων και να ενημερωθεί εάν ο Δήμος έχει προσφύγει στα Αστικά Δικαστήρια ώστε να διασφαλίσει την επιστροφή των χρημάτων στους Δημότες, σε περίπτωση που από το πόρισμα προκύπτει ζημία.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αυτοί οι τρεις απόστρατοι αξιωματικοί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Καρατζαφέρη

Τρεις κορυφαίοι αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας, που φαίνεται να διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη λήψη της απόφασης για την αγορά 4 στρατιωτικών ελικοπτέρων Puma το 2000, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών.

AYTOI EINAI OI 24 ANAΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ...

...ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΝΕΚΡΟΙ...
Η έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών αποτελεί μέχρι και σήμερα την πιο εμπεριστατωμένη διερεύνηση...
γύρω από το θέμα των νεκρών του τριημέρου 16-17-18 Νοεμβρίου του 1973 και συνάμα την ηχηρότερη απάντηση σε όσους ακόμα και σήμερα επιμένουν ότι εκείνες τις ημέρες δεν υπήρξαν νεκροί.

Παραλήρημα από ΟΝΝΕΔίτισσα, υποψήφια του Κουμουτσάκου: Δεν σκοτώθηκε κανείς στο Πολυτεχνείο


17 ONEDITISA
Αυτή είναι η ΟΝΝΕΔίτισσα που δεν είδε "νεκρούς"!!!!
Σάλος έχει προκληθεί από την ανάρτηση της Ελλης Παπαγγελή, μέλους της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Αττικής με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, στο Facebook, όπου χαρακτηρίζει την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973 ως «μυθολογία της Αριστεράς».
 Την άποψη αυτή, που είναι γνωστή στους νοσταλγούς της χούντας βρίσκει έρεισμα σε αρκετά τμήματα της Νέας Δημοκρατίας καθώς έχει τη βάση της στη αφήγηση περί «ηγεμονίας που άσκησε η αριστερά στην περίοδο της Μεταπολίτευσης», κάτι που και ακροδεξιά στελέχη της ΝΔ όπως ο Μάκης Βορίδης έχουν εκφράσει στο παρελθόν.
Με αυτούς τους "συνεταίρους" συνεργάζεται και συγκυβερνά το ΠΑΣΟΚ!!!
Το δυστύχημα είναι ότι 3150 άτομα "φίλοι" στο facebook της έκανα LIKE.  Την ανάρτηση την έβαλε την 15-11-2017 και μόλις πριν από δύο ώρες με "εντολή"  και μετά το σάλλο έσβησε τον λογαριαμό της.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα στην πορεία για το Πολυτεχνείο – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας, 20 προσαγωγές

paidia-garifalla-slideshow

Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 4, την οποία παρακολουθούν 7000 αστυνομικοί. Ένταση σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

ΟΧΙ Από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Κύμης Αλιβερίου στην εγκατάσταση μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας



Στις 17 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Αλιβερίου, ύστερα από την με αρ. 25625/10-10-2014 πρόσκληση του προέδρου Ιωάννη Μπενάκη.
Ένατο (9ο) στη ημερήσια διάταξη θέμα ήταν:

ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ Δύο Πρότυπες Ενωμοτίες … Μια Κοινότητα …. Σε μια τριήμερη εκδρομή σταθμό….. ΟΛΥΜΠΟΣ 2014

Το τριήμερο 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου τα στελέχη των Ομάδων των
προσκοπικών Συστημάτων Ν. Αρτάκης και Μεσσαπίων πραγματοποίησαν
εξόρμηση στον Όλυμπο. Ειδικοί συνεργάτες στην εξόρμηση ήταν οι Θανάσης  Τριάντης και Γιώργος Μαυρομάτης και Αρχηγός της δράσης η Αρχηγός  Ομάδας του Προσκοπικού Συστήματος της Αρτάκης Ζωζώ Χαλβατζή.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ



Μετά τη διενέργεια των εκλογών του Συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών
Ν. Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 με αυξημένη συμμετοχή των συναδέλφων, το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) συγκροτήθηκε σε σώμα την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και η νέα του σύνθεση είναι:

Δήλωση Αποστόλου για παραίτηση Ράμμου



Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, έκανε με αφορμή την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, κ. Ράμμου, την ακόλουθη δήλωση:
"Η οσμή του σκανδάλου Καρατζαφέρη έφτασε με την εμπλοκή του ονόματος του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, κ. Ιωάννη Ράμμου και στενού συνεργάτη του Κ.Μπακογιάννη, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η γενιά του Πολυτεχνείου



Μετά την χρεοκοπία της χώρας, είναι πολύ διαδεδομένη η άποψη πως για τη σημερινή κατάντια της Ελλάδας φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου (ο οποίος πέθανε το 1996). Πριν από την χρεοκοπία της χώρας, ήταν πολύ διαδεδομένη η άποψη πως για όλα τα άσχημα στην Ελλάδα έφταιγε η γενιά του Πολυτεχνείου.
Τα πράγματα μπερδεύονται λίγο όταν πλησιάζει η επέτειος του Πολυτεχνείου γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν να αποφασίσουν αν για όλα φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου ή η γενιά του Πολυτεχνείου.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας: ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

Τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας στις 8μμ,
θα γίνει προβολή της ταινίας "ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Μήνυμα της Προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκας Κατσέλη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου



Στη σημερινή δύσκολη εποχή , την εποχή των μνημονίων, της κοινωνικής εξαθλίωσης αλλά και της υπονόμευσης της ίδιας της δημοκρατίας, το φωτεινό παράδειγμα των νέων του Πολυτεχνείου του ΄73 μας δείχνει ότι ένας άλλος δρόμος, ο δρόμος της αντίστασης απέναντι στη βία και στον αυταρχισμό είναι δυνατός. 

Μήνυμα της Δημοκρατικής Αριστεράς για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου



41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι μνήμες και τα μηνύματα της εξέγερσης προβάλλουν στο προσκήνιο επίκαιρα και ανθεκτικά. Σήμερα, που η χώρα, η κοινωνία και η νέα γενιά βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, η παρακαταθήκη του αγώνα για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια είναι ο οδηγός για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Η διαφορά με την Χούντα είναι οι φοιτητές σήμερα, προσπαθούν να μπουν στο πολυτεχνείο (video)

Δείτε το Cartoon “Δεν Έχουμε Χούντα”