Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Παναγίωτης Καταραχιάς Μαζί τα κάναμε!!!

Από τις δύο δημοσιεύσεις στον μικροπολιτικό στα ΝΕΑ, που σας  δείνουμε  την δυνατότητα να τις διαβάσατε στην συνέχεια. μαθαίνει κανείς  από το πρώτο σχόλιο των ΝΕΩΝ,  υπεύθυνος για τα χάλια του ΠΑΣΟΚ στο νομό είναι  ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Παν Καταραχιάς.
Ο Παναγιώτης Καταραχιάς φαίνεται ότι δεν αντέχει να πάρει πάνω του, όλο το βάρος του πατατράκ που έπαθε το ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια και μάλιστα όχι από κακές επιλογές αλλά από τοπικά παιγνίδια σε βάρος των χρισμάτων του ΠΑΣΟΚ. Γιατί όσο και να μην πηγαίνεις το Γ. Σιαγιάννη στο Αλιβέρι ή τον Πρόδρομο Ενωτιάδη στο Μαντούδι,  δεν τους έφαγε ή κακή πολιτική τους εικόνα ή το ότι ήταν ανίκανοι. Αντίθετα "φαγώθηκα" από τον πόλεμο που τους έγινε από  "μέσα". 

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ στο Μικροπολιτικό (2)

Όπως σας ενημερώσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση η στήλη Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ έγραψε για όσα συμβαίνουν στην ΝΕ ΠΑΣΟΚ την 24/11/2010. Φαίνεται ότι ο Παναγιώτης Καταραχιάς δεν άντεξε το σχόλιο και αποφάσισε να απαντήσει στο Μικροπολιτικό. Η απάντηση, όπως γράφτηκε στα ΝΕΑ την 27/11/2010.
ΕΛΑΒΑ μέσω e-mail απαντητική επιστολή από τον Παναγιώτη Καταρραχιά για όσα έγραφα περί αναταράξεων στο ΠΑΣΟΚ Ευβοίας λόγω της κακής επίδοσης στους δήμους. Ιδού το ζουμί:

«Στη συνεδρίαση της Ν.Ε.του ΠΑΣΟΚ στις 22/11/2010 έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αναλύθηκαν οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό, και βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για τη λειτουργία των κομματικών Οργάνων του Νομού και τη μελλοντική τους πορεία.

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ στον Μικροπολιτικό (1)

Φαίνεται ότι το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών για την Εύβοια δεν το έχει δεί με καλό ¨μάτι" η Αθηνά για το λόγο αυτό όλο και περισσότερες  εφημερίδες γράφουν για αυτό. Mετά την "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" διαβάσαμε το παρακάτω σχόλιο στην στήλη Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ .

Παναγιώτης Καταρραχιάς
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 24 Νοεμβρίου 2010
ΕΓΡΑΦΑ χθες περί των καβγάδων στη Ν.Δ.- μεταξύ Κώστα Μαρκόπουλου και πατρός και υιού Κεδίκογλου- για το ποιος έχασε την Εύβοια.Τα ίδια συμβαίνουν και στο ΠΑΣΟΚ που κέρδισε μεν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,αλλά κατάφερε να χάσει επτά από τους οκτώ δήμους της Ευβοίας.
Συνεδρίασε η τοπική νομαρχιακή,τα φόρτωσαν όλα στον υπεύθυνο για θέματα Αυτοδιοίκησης Παναγιώτη Καταρραχιά, τού ζήτησαν ακόμη και παραίτηση,αλλά ίσχυσε το «στου κουφού την πόρτα...».

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κατσέλη: "Εγώ πέτυχα αυτό που ήθελα!"

Νικήτρια θεωρεί οτι βγήκε η Λούκα Κατσέλη από τις αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών για το θέμα του μνημονίου. Και απ' οτι φαίνεται η κάλυψη Παπανδρέου στην φαινομενική διαφοροποίησή της από την κυβέρνηση δεν ήταν τυχαία...

Από τη μια η κυβέρνηση θεωρεί λήξαν το θέμα Κατσέλη και ταυτόχρονα η υπουργός Απασχόλησης θριαμβολογεί για το αντάρτικο των τελευταίων ημερών.

Αύξηση ….30% στις αποδοχές των δημάρχων του Καλλικράτη !

Σε περίοδο σκληρής λιτότητας και ανεργίας οι .....Καλλικρατικοί δήμαρχοι "Βολεύονται " !!
Αυξήσεις στις μηνιαίες μεικτές αποδοχές των δημάρχων σε ποσοστό ως και 30% προβλέπει ο «Καλλικράτης». Σε μια περίοδο που τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο, οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη και οι μειώσεις μισθών και επιδομάτων σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα πλέον γεγονός, οι προσφάτως εκλεγέντες δήμαρχοι είναι ίσως οι μόνοι Έλληνες θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται.

O γαλάζιος πόλεμος στην Εύβοια


Διαβάσαμε στα ΝΕΑ το παρακάτω σχόλιο το οποίο αναφέρεται σε όσα συμβένουν στην ΝΔ του νομού για τις σχέσεις των βουλευτών του Νομού Κώστα Μαρκόπουλο και Σίμο Κεδίκογλου κάνοντας λόγο για "γαλάζιο πόλεμο στην Εύβοια"
"Αναζωπύρωση τοπικών ερίδων έχουν προκαλέσει τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Ν.Δ. Πιο συγκεκριμένα, έχει ξαναζεσταθεί το μέτωπο μεταξύ Κώστα Μαρκόπουλου και Σίμου Κεδίκογλου.

PostHeaderIcon Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος: "...απαλλαγή του πετρελαίου θέρμανσης από τον ΕΦΚ και μετάταξη στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6,5%"

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος την πολιτική εξίσωσης φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και ζητάει από την κυβέρνηση να μην υλοποιήσει την σχετική εξαγγελία. Σε ανακοίνωσή της η ΟΒΕ σημειώνει ότι η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη κατάθεση του Προϋπολογισμού 2011, ότι από τον Οκτώβριο του 2011 θα ισχύσει η εξίσωση του Ειδικού φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης, ''αποτελεί ένα εντελώς αντικοινωνικό μέτρο κατά των καταναλωτών και απαράδεκτη πολιτική εξόντωσης του κλάδου των βενζινοπωλών''

Ο επόμενος ..!!!

''Νέα αποστασία'' καταγγέλλει η ΝΔ
   "Αμεση" ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη αλλά και στη χθεσινή διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη. Στον Παπανδρέου ρίχνει την ευθύνη ο Α. Σαμαράς για την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Κοντογιάννη αλλά και τη διαγραφή του Λ. Αυγενάκη

Εκστρατεία για τα αρχαία ελληνικά

Επικεφαλής της εκστρατείας είναι η ιστορικός, συγγραφέας και παρουσιάστρια ιστορικών εκπομπών, Μπέτανι Χιουγκς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times, την ένθερμη υποστήριξή τους στο εγχείρημα έχουν εκφράσει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο θεατρικός συγγραφέας Τομ Στόπαρντ, ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Κόλιν Ντέξτερ και η ηθοποιός Τζοάνα Λάμλεϊ. Η Μπέτανι Χιουγκς, η οποία έχει παρουσιάσει στη βρετανική τηλεόραση ντοκιμαντέρ για την αρχαία Σπάρτη, τον βασιλιά Μίνωα και την Ωραία Ελένη, επισημαίνει ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις γλώσσες αυτές που μέχρι πρόσφατα πολλοί θεωρούσαν "νεκρές".

Δεν τελειώνει η καχυποψία των μελών της ΝΕ με τον Γραμματέα

Δεν τελειώνει η καχυποψία των μελών της ΝΕ με τον Γραμματέα της Βαγγέλη Αυλωνίτη. Χθες γράψαμε για τις λίστες που στάλθηκαν στην Ιπποκράτους και  τα μέλη της ΝΕ δεν έχουν ενημερωθεί ούτε για την εγκύκλιο ούτε για την λίστα, έτσι  θεωρούν ότι κάποιον καλύπτει και δεν τον συμπεριέλάβε στην λίστα και δεν  έχει κάνει καλή εφαρμογή της εγκυκλίου, καθότι η εγκύκλιος αναφέρει σε αυτή να συμπεριληφθούν και μέλη των οργάνων αυτών που στήριξα ψηφοδέλτια που δεν είχαν χρίσμα του κινήματος με παρεμβάσεις τους ανακοινώσεις ή άλλες ενέργειες.

Τελικά, το περίφημο DNA του ΠΑΣΟΚ αντέχει ή δεν αντέχει να βγάλει μέχρι τέλους τον ανήφορο του Μνημονίου;


Η Λούκα Κατσέλη αντέδρασε και παζαρεύει μέχρι εσχάτων με την τρόικα, τρεις βουλευτές με ηχηρή παρουσία – οι κ.κ. Φλωρίδης, Καρτάλης και Αλευράς – ζήτησαν αλλαγή πλεύσης με κοινό άρθρο τους στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» μία υπουργός η Λούκα Κατσέλη έγραψε άρθρο στο «Κυριακάτικο Βήμα» και όλο και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο, δημοσίως ή μη, για «ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου». Αυτά είναι σημεία ελπίδας με στην μαυρίλα του Ελλήνα ότι κάτι κινήται και κάποιοι δεν θα τον εγκαταλείψουν.

To MEGA  και η ομάδα ΠΡΟΜΗ δεν έχω καταλάβει τι ζόρι τραβάει, γιατί αυτό το εμετικό παραλήρημα, σε κάθε νέο, διαφορετικό, σε όποιον θέλει να δώσει το αγώνα του και να αποδείξει ότι η χώρα και ο λαός έχει  αξιοπρέπεια και θα δώσει μάχη χωρίς να την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις ζητά η «Δημοκρατική Συμμαχία»

Η πρώτη τους δήλωση αφορά τις επιχειρήσεις. Από όσα γίνονται σήμερα στην χώρα την μείωση της φορολογίας είδαν πρώτα και ζητάνε συντελεστή στο 20% . !!!!
Αχ!!! έχουμε πλέξει με "αγράμματους" που έχουν σπουδάσει στα London School και δεν ξέρουν να βγάλουν ούτε  τα μάτια τους. Διαβάστε δήλωση παρθενογένεσης
«Όσο οι επιχειρήσεις στη χώρα μας λειτουργούν σε καθεστώς αδυσώπητης φορολογίας, ούτε η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας θα βελτιωθεί, ούτε η ύφεση θα αντιμετωπιστεί, ούτε θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν», σχολίασε ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Γιάννης Οικονόμου μετά την συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
"Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα σε μείωση της φορολογίας καθιερώνοντας ενιαίο φορολογικό συντελεστή στη περιοχή του 20%.", τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Η "ελιά" του Πρόντι σύμβολο της Μπακογιάννη...

Πολλοί λένε χαριτολογώντας το γνωστότατο "una faccia una razza", όταν πρόκειται για συμπεριφορές ή χαρακτηριστικά κοινά ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε και εν τέλει να επηρεάστηκε το επικοινωνιακό επιτελείο της κας Μπακογιάννη, το οποίο μάλλον υποπίπτει σε αυτογκόλ στο ξεκίνημα του αγώνα.
Σημειολογικά λοιπόν παρατηρεί κανείς τα εξής:...

- Η ΕΛΙΑ (L’ULIVO) με το κάτωθι σήμα ιδρύεται το 1995 από τον Ρομάνο Πρόντι (πολιτικό σύμμαχο του κου Παπανδρέου) στην Ιταλία και αποτελεί μια απ’τις πολλές κεντροαριστερές συμμαχίες στο πέρασμα των χρόνων.

Ανάλυση του συμβόλου της "Δημοκρατικής Συμμαχίας"...

Ανέμενα κάτι πιο πρωτότυπο από την πολλά υποσχόμενη Ντόρα Μπακογιάννη ως σύμβολο του νεοσύστατου κόμματός της. Η επιλογή, τόσο των χρωμάτων όσο και της ελιάς ήταν αναμενόμενη, ελλειπτική σε πρωτοτυπία και οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι της προέδρου -πια- φαίνεται να ακολούθησαν δοκιμασμένες συνταγές και ασφαλείς πεπατημένες, φοβούμενοι να τολμήσουν για να κεντρίσουν. Ξεκινώντας από τα χρώματα, τοπορτοκαλί αποτελεί την ένωση του κόκκινου και του κίτρινου και εκ τούτου είναι χρώμα ενδιάμεσο που εμπνέει, ισορροπεί και απελευθερώνει.

Μπάμπης Μανιάτης την έκανε για το κόμμα της Ντόρας


Στο κόμμα της Ντόρας  Δημοκρατική συμμαχία, προσχωρεί ο Μ Μανιάτης με δήλωση του στο servitoros.gr δηλώνοντας ότι θα είναι δίπλα της απλός στρατιώτης,..
"Έχοντας την εμπειρία της συνεργασίας μαζί της επιλέγω το ρόλο του στρατιώτη και του πλησίστιου ανθρώπου δίπλα της. Οι ρόλοι θα εξαρτηθούν από το συνέδριο και από την οργανωτική δομή, που δεν θα έχει σχέση με το παρελθόν, με τις τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές και τους κομματάρχες. επίσης δήλωσε ότι
"Είναι ένα κίνημα η δημιουργία του οποίου πιστεύω, πως είναι αίτημα της κοινωνίας, διότι πλέον όλοι οι πολίτες κατάλαβαν τους μύθους με τους οποίους έζησε το ελληνικό κράτος τα τελευταία 30 χρόνια.

Η «Διαύγεια» δεν έφθασε στη Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια

Με ενάμιση μήνα καθυστέρηση και μετά από δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Ημέρα» ανέβασε βασικές διοικητικές πράξεις που είχαν σχέση με το ΕΣΠΑ, στο Διαδίκτυο, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το γεγονός έχει προκαλέσει ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση στην περιοχή καθώς εκτός των άλλων η γενική γραμματέας της Περιφέρειας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου εμφανίζεται ως υπέρμαχος της «διαφάνειας» και της «νέας εποχής», επισημαίνοντας σε κάθε ευκαιρία τις απευθείας προσβάσεις που έχει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Παράλληλα, υπάρχει και θέμα τυπικής νομιμοποίησης των συγκεκριμένων πράξεων καθώς όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος Ραγκούση από την 1η Οκτωβρίου καμία διοικητική πράξη δεν θα ισχύει αν δεν έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

Αρνήθηκε ο Γραμματέας της ΝΕ να ενημερώσει την ΝΕ για την λίστα που έστειλε και αν είναι σύμφωνη με την εγκύκλιο ή καλύπτει κάποιος άγρια κόντρα και για αυτό το θέμα.


Λίστες με στελέχη τα οποία παραπέμπονται με το ερώτημα ακόμη και της διαγραφής από τα πειθαρχικά όργανα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Αθήνα.
Παράλληλα το τελευταίο διάστημα, με βάση την εικόνα η οποία διαμορφώνεται σε ένα καθεστώς σύγκρουσης, δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλες παραπομπές πέραν αυτών που έχουν ήδη ζητηθεί και έχουν σταλεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Έτσι το τελευταίο διάστημα που κορυφώνεται μια αντιπαράθεση σε σχέση με τις αιτίες της εκλογικής ήττας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στον νομό έχουν ανέβει ιδιαίτερα οι τόνοι και δεν αποκλείεται να δούμε το επόμενο διάστημα, ακόμη και παραπομπές.

Εκτός της ΚΟ της ΝΔ έθεσε ο Σαμαράς το βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη. Με σκληρή γλώσσα αντέδρασε ο διαγραφείς βουλευτής

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έθεσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς το βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.
Με σκληρή γλώσσα απαντάει ο βουλευτής,  για τον μέχρι σήμερα αρχηγό του. Γεγονός που μαρτυρεί το ρευστό πολιτικό πεδίο που ζει η χώρα και αν θέλετε την απουσία ιδεολογικού πολιτικού δεσμού που να ενώνει τα κορυφαία στελέχη ενός κόμματος.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Δημοκρατική Συμμαχία το νέο κόμμα της Μπακογιάννη

«Δημοκρατική Συμμαχία» ονομάζεται το νέο κόμμα που ίδρυσε χθες λίγο μετά το μεσημέρι στο Θέατρο Μπάντμπιντον η Ντόρα Μπακογιάννη, έχοντας ως σύμβολο την ελιά και  βασικά χρώματα που ξεχωρίζουν στο έμβλημά του το πορτοκαλί και το μπλε. Αυτό ανακοίνωσε η ίδια, ανεβαίνοντας στο βήμα για την ομιλία της ενώπιον ενός ακροατηρίου 3.000 ατόμων που συγκεντρώθηκε στο Θέατρο Μπάντμιντον και φώναζε ρυθμικά το όνομά της.

ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ...

«Καλάθια» µε αγροτικά προϊόντα για καθεµιά από τις 13 περιφέρειες της χώρας, τα οποία θα επιδοτηθούν µε κοινοτικά κονδύλια για να βγουν σε ξένες αγορές και να βρουν θέση στα ράφια των σούπερ µάρκετ, δηµιουργεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία µε συνεταιρισµούς. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αρχίζει παράλληλα συνεργασία µε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη µείωση του κόστους των µεσαζόντων που φορτώνουν µε καπέλα τις τελικές τιµές των προϊόντων καθιστώντας απαγορευτική την τοποθέτησή τους στο ράφι.

Η "ΣΦΑΓΗ" ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

Τις επόμενες ημέρες αλλάζουν γραμματείς τα υπουργεία καθώς μετά τον ανασχηματισμό, οι υπουργοί που άλλαξαν κυβερνητικά πόστα θέλουν να έχουν κοντά τους, πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας αλλαγές πρόκειται να γίνουν στα υπουργεία περιφερειακής ανάπτυξης , ο Μ. Χρυσοχοϊδης  θέλει να αλλάξει όλους του Γραμματείς της Λούκας Κατσέλης στο υπουργείο και να τοποθετήσει δικούς του συνεργάτες, στο υγείας, ο Α. Λοβέρδος θέλει για γραμματέα στο υπουργείο την Αθηνά Δρέτα που είναι γραμματέας μέχρι σήμερα στο υπουργείο εργασίας για να την τοποθετήσει στη θέση του κ. Πολύζου,


Το πρότυπο ανάπτυξης της ΕΕ το "καμάρι" των gold boy της 2000-2010 στα "νύχια" του ΔΝΤ

Συνέντευξη του ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΟΥΛΤΟΝ (αντιπρόεδρος ελληνικής κοινότητας Ιρλανδίας) στον Θ. Λάλα & Κων/νο Μπογδάνο στο ραδιο flash
-Σαν απλός πολίτης κατάσταση αμηχανίας, κατάσταση θυμού και φόβου για το τι θα μας φέρει το αύριο. Τα διάφορα ποσά που συζητούνται ανεβαίνουν συνεχώς, μιλούσαν πρόσφατα για 10 δις, τώρα μιλάνε για 60-70-80 δις. Θυμάστε την προηγούμενη φάση η Ιρλανδία ήταν το καμάρι της Ευρώπης, η κατάσταση αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει άρδην κι έχει τρεις συνιστώσες. Ας αρχίσουμε με την πιο σοβαρή, είναι η κατάσταση των τραπεζών.