Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Παπαναστασίου από όλα είχε το μενού ...


Από όλα είχε το μενού, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου την Παρασκευή το βράδυ στα Χάνια Αυλωναρίου. Επίθεση έκανε ο κ.Παπαναστασίου σε όλους, στον Δήμαρχο Κύμης Δ Θωμά, τον υποψήφιο της ΝΔ κ. Κούκη, ειδικά όμως στάθηκε με  μακροσκελείς  αναφορές και καταγγελίες  στους συντρόφους του, Γ. Σιαγιάννη, Ε. Σπίθα, Δ. Πιπεργιά και Γ. Παπουτσή. Μίλησε για  "όψιμους υπερασπιστές της κομματικής νομιμότητας" και για "συμφέροντα"
Στην ομιλία του, ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε αρχικά στο Πρόγραμμα Καλλικράτης και στις προοπτικές που δημιουργούνται για το νέο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
Εκανε επίθεση στον Δήμαρχο Κύμης Δ. Θωμά και Σιαγιάννη για την στάση τους πριν την ψήφιση το νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Μιλώντας  για τον πόλεμο που δέχτηκε η διοικητική μεταρρύθμιση από κάποιους στην περιοχή, αφήνοντας αιχμές για κάποιους υποψήφιους που αν και πολέμησαν το νέο δήμο τώρα ζητούν την ψήφο των δημοτών, υπηρετώντας προσωπικές σκοπιμότητες.

"Και σήμερα όλοι αυτοί, αμέτοχοι και πολέμιοι, ζητούν την ψήφο των πολιτών, για να υπηρετήσουν δήθεν αυτό το νέο Δήμο, μετατρέποντας σε πλεονεκτήματα όσα τότε χρησιμοποιούσαν ως μειονεκτήματα και επιχειρήματα κατά του νέου Δήμου. Και σήμερα τονίζουν την αναγκαιότητα και τη σημασία του για την ανάπτυξη της περιοχής μας" σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο και για χρησιμοποίηση αθέμιτων μέσων για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, "...απειλές, εκβιασμούς, υποσχέσεις, λασπολογίες και ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Βγάζουν σκελετούς απ' το ντουλάπι και τους χρησιμοποιούν σαν σκιάχτρα. Κάνουν παρεμβάσεις με αθλιότητες και προσπαθούν να με εξοντώσουν ηθικά και πολιτικά".

Ο κ. Παπαναστασίου, στην ομιλία του, αναφέρθηκε και στους "όψιμους υπερασπιστές της κομματικής νομιμότητας", οι οποίοι όμως δεν πείθουν τους δημότες, γιατί "τα κίνητρα όλων αυτών είναι προσωπικά, ότι δεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα και την ανάπτυξη του τόπου μας, αλλά συνεχίζουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, που μόνο κακό έχουν προξενήσει στην περιοχή μας. Εμφανίζονται ως ένθερμοι υπερασπιστές της κομματικής νομιμότητας κάποιοι που σε δύσκολες εποχές στάθηκαν απέναντι στο κόμμα τους, κάποιοι άλλοι που ταυτόχρονα εμφανίζονται και ως λάβροι πολέμιοι του μνημονίου καθώς και κάποιοι άλλοι που κρύβονται πίσω από εταιρείες και συμφέροντα".
Η επίθεση στην Δεξιά
Από την κριτική του δεν γλίτωσαν και αυτοί που στηρίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία στο "αντιμνημόνιο", σχολιάζοντας ότι "αυτοί που μας έφθασαν σ' αυτά τα χάλια, αυτοί που έκρυβαν τα στοιχεία της οικονομίας και πριν ένα μόλις χρόνο μιλούσαν για έλλειμμα της τάξης του 4%, ενώ ήξεραν ότι ήταν 15% και δεν είχαν το θάρρος να ζητήσουν ούτε μια συγνώμη από τους πολίτες. Τώρα λένε πως ανακάλυψαν τη συνταγή για να μηδενίσουν το έλλειμμα μέσα σε ένα χρόνο, αλλά δε μας τη λένε. Συνεχίζουν δηλαδή να βάζουν πάνω απ' το εθνικό συμφέρον το κομματικό".

Ο κ. Παπαναστασίου απάντησε και στις επιθέσεις που έχει δεχτεί ο ίδιος για την υποψηφιότητά του, κάνοντας λόγο για ψέματα και κουβάδες λάσπης: "Είναι αυτοί που επανειλημμένα με τις συμπεριφορές και τις λειτουργίες τους έχουν καταδικάσει σε μαρασμό την περιοχή μας και τους προοδευτικούς πολίτες της. Είναι αυτοί που επανειλημμένα προσπαθούν να μας πείσουν ότι συγκεκριμένα συμφέροντα θα μας οδηγήσουν σε ανάπτυξη. Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους την κομματική νομιμότητα. Κομματική νομιμότητα που ξέχασαν στην περίπτωση του άρθρου 4 ή όταν αποκαλούσαν δημόσια κλέφτη τον Ανδρέα Παπανδρέου ή ακόμα όταν χάριζαν επί 10ετίες Δήμους της περιοχής μας στη συντηρητική παράταξη ή όταν έδιναν την περίφημη γραμμή «δώστε το δήμαρχο και πάρτε το Δήμο»".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου