Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Το μεγάλο παιγνίδι της διαπλοκής! Θέλουν να μπλοκάρουν τα …blogs !!

Η κυβέρνηση θα υποκύψει, κατά πάσα πιθανότητα, στις απαιτήσεις τους. Προτιμά ημιθανείς και εξαρτώμενους εκδότες από τις ανεξάρτητες φωνές !
(του Θανάση Μαυρίδη)
Παίζεται μεγάλο παιγνίδι αυτές τις ημέρες με τον Τύπο. Οι αποτυχημένοι και χρεοκοπημένοι εκδότες, πρωταθλητές στην διαπλοκή, προσπαθούν να πείσουν τον κ. Χυτήρη για δύο πράγματα: Να πάρουν χρήματα από το ελληνικό δημόσιο για να συνεχίσουν να... επιχειρούν και να μπει οπωσδήποτε το αγγελιόσημο στο internet, στον μεγάλο, κατά αυτούς, υπαίτιο των δικών τους προβλημάτων!

Κόμμα ΝΤΟΡΑΣ - Πρεμιέρα με στόχο 5.000 συνέδρους !!

«Κόκκινο» στους βουλευτές που θέλουν να την ακολουθήσουν από τώρα στο νέο κόμμα βγάζει η κυρία Μπακογιάννη !!
Νέα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ιδρυτική διακήρυξη με πολύ συγκεκριμένες θέσεις και χωρίς αόριστες αναφορές. Φαντασμαγορικά σκηνικά με χρήση νέων τεχνολογιών. Και συγκεντρωμένοι οπαδοί, τόσοι πολλοί, όσους δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτά θα είναι θα βασικά συστατικά που θα συνθέσουν την ανακοίνωση του νέου κόμματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη , η οποία έχει ήδη προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον στου Γουδή.

Η φαρμακοβιομηχανία Roche πήρε την άδεια για φάρμακο κατά του καρκίνου του στομάχου !!

Πήρε την έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων !
Η Eλβετική φαρμακοβιομηχανία Roche ανακοίνωσε σήμερα πως οι  αμερικανικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για το φάρμακο Herceptin που προορίζεται για την θεραπεία του καρκίνου του στομάχου (HER2-θετικού μεταστατικού). Η Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA) έδωσε στην φαρμακοβιομηχανία την έγκρισή της για το φάρμακο αυτό που συνδέεται με την χημειοθεραπεία και καταπολεμά αυτή τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου. Ο καρκίνος του στομάχου είναι η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στον κόσμο, με περισσότερα από 100.000 νέα κρούσματα κάθε χρόνο.

Δυστυχώς, κλείνει η εφημερίδα "Απογευματινή" ; - Η ανακοίνωση των εργαζομένων !!

Χθες το πρωί η εταιρεία που εκδίδει την ''Απογευματινή'' κατέθεσε στο Πρωτοδικείο αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Με την ενέργεια αυτή ουσιαστικά «χαρίζεται» χρόνος στην εταιρεία που βρίσκεται σε κίνδυνο πτώχευσης προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οικονομικές της εκκρεμότητες ενώ ταυτόχρονα δεν θα μπορούν να γίνουν κατασχέσεις. Με την μεθόδευση αυτή όμως μένουν κυριολεκτικά ''ξεκρέμαστοι'' οι εργαζόμενοι. Γιατί σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο και η προσφυγή- ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων της επιχείρησης δια της ΕΣΗΕΑ, με την οποία ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής για την καταβολή δεδουλευμένων του Αυγούστου.Μετά την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 όμως τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων ''πέφτουν'' στο κενό.
Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι μέσω της εφημερίδας εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ψηφοδέλτια με μήκος ….μισό μέτρο! (2)

Πρόβλημα φαίνεται ότι θα έχουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι τόσο το δημοτικών όσο και των περιφερειακών εκλογών, γιατί θα πρέπει να τα «τρέξουν» άλλον ένα γύρω το νομό ή τον δήμο τους να μοιράσουν σταυρωμένα  ψηφοδέλτια, Διαφορετικά θα δούμε να βγαίνουν υποψήφιοι με καλύτεροι οργάνωση και αυτοί  είναι μόνο όσοι έχουν την στήριξη των βουλευτών  που έχουν την εμπειρία και των κόσμο. Βέβαια ρόλο θα παίξει τι θα ψηφίσουμε πρώτα δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές, γιατί αν ψηφίσουμε πρώτα στις δημοτικές εκλογές θα δούμε όλα τα ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές ασταύρωτα.

Ψηφοδέλτια με μήκος ….μισό μέτρο! (1)

Αυτές οι εκλογές έχουν απ΄όλα και στο παραβάν αναμένεται να έχουμε απρόβλεπτες καθυστερήσεις καθώς τα ψηφοδέλτια είναι πολύπλοκα.
 Δεν είναι μόνο η ποικιλία στη σταυροδότηση που κυμαίνεται αναλόγως με τη δυναμικότητα του κάθε Δήμου και με ότι αυτός «κουβαλάει» από τις Καλλικρατικές συνενώσεις. Υπάρχει και η αιρετή περιφέρεια που και το δικό της ψηφοδέλτιο θέλει προσοχή για να αποφευχθούν τα λάθη.

Oι προϋποθέσεις χορήγησης του έκτακτου βοηθήματος !!


Από 100 μέχρι 300 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα των δικαιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση
ΣE συνταξιούχους άνω των 60 ετών και με οικογενειακό εισόδημα έως 16.500 ευρώ θα χορηγηθεί το έκτακτο βοήθημα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες τα Yπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, τονίζεται πως η κυβέρνηση εξαντλεί τις δυνατότητες του προϋπολογισμού και στηρίζει τους χαμηλοσυνταξιούχους που πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη ευπαθή ομάδα από την προσπάθεια εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών.

Θανάσης Καλαβρής: «Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα»

«Είμαι καλά. Είμαι καλά παρά τους ευγενείς πόθους των άσπονδων πολιτικών μου φίλων που με ήθελαν βαριά άρρωστο»… με αυτά τα λόγια, άνοιξε την προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσαπίων – Διρφύων Θανάσης Καλαβρής, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου που πραγματοποιήθηκαν χθες, λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ.
Πλήθος κόσμου, φίλοι, γνωστοί και συμπαραστάτες στο όραμα του κ. Καλαβρή, είχαν κάνει κυριολεκτικά κατάληψη στον δρόμο μπροστά από το εκλογικό κέντρο, από πολύ νωρίς. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η Αστυνομία είχε κλείσει την κεντρική είσοδο για τα αυτοκίνητα και πολύ αργότερα, μετά το πέρας των εγκαινίων, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Συνάντηση με τους νέους του δήμου μας στο «CAFÉ CINEMA»



O Χρήστος  Παγώνης  υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΠΡΟΟΔΟΥ και ΕΛΠΙΔΑΣ» καλούν τους νέους και όχι μόνο του νέου Δήμου Χαλκίδας σε συνάντηση στο « CAFÉ CINEMA Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26/10/2010 και ώρα 22.00μμ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Δημοσκόπηση GPO 7 στους 10 κρίνουν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης

Υπάρχει ελπίδα; Δείτε την δημοσκόπηση της GPO εδώ

Περιοδεία Χειμάρα στη Βοιωτία

Σε Δήμους της Βοιωτίας περιόδευσε ο Θανάσης Χειμάρας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» στη Βοιωτία.
Ο Όσιος Λουκάς ήταν ο πρώτος σταθμός του κ. Χειμάρα όπου τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών & Λιβαδειάς κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος και τον ξενάγησε στους χώρους της Μονής και τον φιλοξένησε μαζί με τους συνοδούς του στο Αρχονταρίκι της.

Για πανικό μιλάει ο Χειμάρας...

Δελτίο τύπου του Θ. Χειμάρα αμφισβητεί την δημοσκόπηση της ΗΜΕΡΑΣ.   
Στην ανακοίνωση του, ο κ. Χειμάρας θέτει στοιχεία ποιότητας και διαπίστευσης της εταιρείας που έκανε την δημοσκόπηση, ενώ μιλάει για πανικό  καθώς επέλεξα  το  χρονικό σημείο της δημοσίευσης της, ξέρωντας ότι δεν μπορεί να υπάρχει απάντηση με άλλη δημοσκόπηση. Το δελτίο τύπου 
Ο πανικός είναι ο χειρότερος Σύμβουλος…
Αυτό είναι το  δικό μας συμπέρασμα, πως ο πανικός που διακατέχει τους αντιπάλους  είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Τόνια Αντωνίου: Θα πάρουν "μηνύματα" τα δύο κόμματα!!!


Δεν "ρισκάρει"  με προβλέψεις  για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, εκτιμά ότι  "η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και τα λάθη της προηγούμενης   διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχουν  "πεισμώσει"  τον κόσμο και αυτό το πείσμα θα φανεί  και στις αυτοδιοικητικες εκλογές του Νοεμβρίου ειδικά  τις περιφερειακές".
Μιλωντας στο κεντρικό δελτίο του FM-1 ανεφερε οτι ακόμη έιναι νωρίς για να μπορέσει κανείς να προβλέψει το εκλογικο αποτέλεσμα αφου το αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί εν πολλοίς τις τελευταίες ημερες.
Δεν συμερίζεται οσα δημοσιεύονται κυρίως σε blogs οτι  ο κόσμος θα καταψηφίσει μεσω των  αυτοδιοικητικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ ενω αντίθετα ειπε θα εκφράσει γιαμια ακόμη φορά τη δυσφορία του για ταεργα και ημερες της Νέας Δημκρατίας που εφερε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπιας,στελεχη της οποίας διασπαθισαν το δημοσιο χρήμα και οδηγησαν τη σημερινη κυβέρνηση σε επιλογες σωτηριας που δεν ειναι ασφαλως και ότι καλυτερο για τον ελληνικο λαό.
Πηγή FM1

Απαλλάσσονται από ΦΠΑ οι υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας

Απαλλάσσεται από ΦΠΑ η παροχή υπηρεσιών και η παράδοση αγαθών κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλισης, καθώς και η προστασία παιδιών και νέων, που πραγματοποιούνται από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμούς ή Ιδρύματα, αναγνωρισμένα από το κράτος. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο καθεστώς απαλλαγής εντάσσονται και φυσικά πρόσωπα που εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους επιχειρήσεις βάσει νομολογίας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η απαλλαγή αφορά 4 τομείς υπηρεσιών:

Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Οι μέρες της παλιάς Ελλάδας είναι μετρημένες»

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας απασχολεί κεντρικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. Υπό τον τίτλο «Οι μέρες της παλιάς Ελλάδας είναι μετρημένες», η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις πρώην υπουργού που δεν επιθυμεί να κατονομαστεί.
«Ακριβώς πριν από ένα χρόνο σήμανε η ώρα της αλήθειας στην Αθήνα. Η κυβέρνηση παραδέχθηκε πως το δημόσιο έλλειμμα ήταν διπλάσιο από ότι είχε ανακοινωθεί. Τώρα γίνονται μεταρρυθμίσεις, τις οποίες κανείς πριν δεν είχε τολμήσει να κάνει», σημειώνει το δημοσίευμα και αναφέρει πως η ανακοίνωση αυτή έγινε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου στις 19 Οκτωβρίου του 2009. Ωστόσο, «η μέρα αυτή δεν ήταν η μέρα που άρχισε η κρίση στην Ελλάδα. Τα αίτιά της είναι ποίκιλα και ριζωμένα στα προηγούμενα χρόνια και στις προηγούμενες δεκαετίες. Η μέρα όμως εκείνη ήταν μια μέρα που η μιζέρια της Ελλάδας δεν μπορούσε πλέον να κρυφτεί. Από εκεί και πέρα τίποτα πια δεν μπορούσε να κρυφτεί. Το παιχνίδι είχε τελειώσει».

Οργιάζει η Μαύρη Εργασία...

Αύξηση της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής απασχόλησης, καθώς και ότι ο 1 στους 4 εργαζόμενους εργάζεται ανασφάλιστος, έδειξαν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία δράσης εννεαμήνου και γ' τριμήνου 2010 του ΣΕΠΕ που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Ανασφάλιστοι εργάζονται το 25% των εργαζομένων όπως απέδειξαν οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν τα μικτά κλιμάκια ελέγχου από το Σ.ΕΠ.Ε. και την ΕΥΠΕΑ (ΙΚΑ) που ενεργοποίησε από τις αρχές του χρόνου το υπουργείο Εργασίας. Κατά την περίοδο Φεβρουαρίου - Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν συνολικά 22.573 έλεγχοι,

Το Αλιβέρι επέλεξε το Αυτοδιοικητικό κίνημα να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο και τις προγραμματικές του θέσεις για την Εύβοια,

To “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο και τις προγραμματικές του θέσεις για την Εύβοια, στο Αλιβέρι, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου
Το Αλιβέρι, την περιοχή με τις μεγαλύτερες, ίσως, περιβαλλοντικές πιέσεις στην Εύβοια, επέλεξε το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” για να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της Εύβοιας και τις θέσεις του στα φλέγοντα ζητήματα του νομού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου Αλιβερίου, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ.. Θα παρευρεθούν οι: Δέσποινα Σπανούδη, υποψήφια περιφερειάρχισσα Στερεάς, η Δέσποινα Μαρίνου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχισσα Εύβοιας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εύβοιας.

Γ. Παπανδρέου - Έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους !!

Τις επόμενες μέρες θα εξαγγελθεί και η απόφαση για ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων !!
Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία στο Περιστέρι, σε εκδήλωση όπου παρευρίσκονταν μέλη της κυβέρνησης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και ο υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, Κώστας Λαλένης. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενίσχυση αυτή αποτελεί έναν «ελάχιστο φόρο τιμής» στους χαμηλοσυνταξιούχους που σήκωσαν μεγάλο βάρος, πρόσθεσε ότι αυτή η ενίσχυση είναι «αυτό που μπορούμε σήμερα», ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα εξαγγελθεί και η απόφαση για ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων.

Θεσμός πλέον τα Δημήτρια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική τη συμμετοχή Κλήρου και Λαού άρχισαν στην Πόλη της Χαλκίδος. Οι Εορταστικές Εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την ονομασία «ΙΗ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ», τα οποία έχουν πλέον καταστεί θεσμός ιερός και σεβάσμιος για την Τοπική μας Εκκλησία.
Οι Εκδηλώσεις των ΙΗ΄ Δημητρίων άρχισαν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010, με την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Σεραφείμ Ατματζίδης – Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά της Βεροίας.
Για την ενημέρωση των αναγνωστών μας σήμερα το eviapost  δημοσιεύει το γκάλοπ που έκανε η εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ» της Λαμίας, και αφορά τις περιφερειακές εκλογές. Στις επόμενες αναρτήσεις,   σας δίνουμε όλα τα διαγράμματα και το κείμενο της εφημερίδας.
Εμείς απλά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον εκδότη της Εφημερίδας τον κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗ

5,9% η διαφορά παραπέμπει σε 2ο γύρο σύμφωνα με το γκάλοπ της ΗΜΕΡΑΣ


Αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό και στο status quo στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκαλεί πλέον η «Η» αφού σπάει τα δεδομένα του ΠεριφερειακούΤύπου, διαδραματίζοντας ένα καθοριστικό και εξίσου σημαντικό ρόλο στην πολιτική πραγματικότητα της Στερεάς Ελλάδας.
Η «Η» σήμερα σπάει το φράγμα, επιχειρώντας καθοριστική διείσδυση στα τεκταινόμενα μιας ευρύτερης περιοχής όπως η Στερεά Ελλάδα. Πιστοί στην αρχή ότι η αποσυγκέντρωση της όποιας εξουσίας απαιτεί ισχυρά μέσα για τον έλεγχό της, σήμερα δίνουμε στους αναγνώστες αυτή την ευκαιρία.

Ti ψηφίζουν οι κάτοικοι της Στερεάς με βάση την πολιτική του τοποθέτηση.

Τα ποσοστά που παίρνει κάθε υποψήφιος με βάση την ηλικία

“Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε Εκλογές για Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ποιον από τους παρακάτω υποψηφίους Περιφερειάρχες θα ψηφίζατε;”

Ti ποσοστά παίρνει ο κάθε υποψήφιος με βάση το φύλλο.

Η δημοσκόπηση στην Στερεά που έγινε από την εφημερίδα ΗΜΕΡΑ

Το ψηφοδέλτιο του Νικόλαου Μανώλη στο Νέο Δήμο Καρύστου

Ονομα Συνδυασμού
"Ένωση Δημοτών Καρυστίας" 
Νικόλαος Μανώλης
Υποψήφιος Δημάρχος. 

Εκλογική Περιφέρεια Καρύστου
Γαρμπής Γεώργιος του Ιωάννη
Γιαννακάρης Κωνσταντίνος του Ιωάννη
Γιαννάκος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
Γιοβά Μαρία- Ελένη του Σταύρου (Μαριλένα)
Γκιβίσης Ευάγγελος του Αναστασίου
Διγαλέττος Κωνσταντίνος του Αναστασίου
Κέκης Αντώνιος του Πέτρου
Κιούκη- Γιαννάκου Μαρία του Κωνσταντίνου
Λιόγκα- Καλογήρου Αριστέα του Αποστόλου
Μιλιλή Αναστασία του Νικολάου

Την αναπλήρωση του Δημάρχου ζητά η περιφέρεια.

Την  αναπλήρωση Δημάρχου Κονιστρών ζητά η Περιφέρεια με έγγραφο της προς τον Δήμο Κονιστρών  και θεωρεί ότι είναι σε αργία. Αναλυτικά το έγραφό της περιφέρειας προς το Δήμο.

Επίσκεψη της Δέσποινας Σπανούδη στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς


Το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς επισκέφθηκε η Δέσποινα Σπανούδη, υποψήφια περιφερειάρχισσα με το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς: με αγώνες και αλληλεγγύη απέναντι στην κρίση», όπου και συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου, την αν. διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, εκπρόσωπο της τριμελούς επιτροπής των νοσοκομειακών γιατρών, νυν και πρώην προέδρους του συλλόγου εργαζομένων.

Ανοικτή επιστολή στους Πολίτες του νέου δήμου Ερέτριας,

Πολίτες του νέου δήμου Ερέτριας,
την 7η Νοεμβρίου καλούμαστε να ψηφίσουμε για πρώτη φορά για τους εκπροσώπους του διευρυμένου δήμου μας. Ενός δήμου που πέραν όλων των σημερινών αρμοδιοτήτων του, θα αναλάβει και πολλές ακόμα.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 Yποψήφιος Περιφερειάρχης
ΣΤΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Λουκά
Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες
· ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κυριάκου (Εύβοιας)
· ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ) του Ιωάννη (Βοιωτίας)
· ΓΙΩΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευαγγέλου (Φθιώτιδας)
· ΚΟΣΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Γεωργίου (Ευρυτανίας)
· ΣΕΡΓΟΥΝΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του (Φωκίδας)

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ", με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο

Μαρίνος Γεώργιος του Βασιλείου Υποψ. Περιφερειάρχης
Γκικόπουλος Γεώργιος του Ανέστη  Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας
Ντούρου Ιωάννα (Σοφία) του Πέτρου  Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας
Σταμέλου Ελισάβετ του Μάρκου  Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας
Χρονάς Αναστάσιος του Ηλία  Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας
Παναγής Ιωάννης του Γεωργίου  ΑντιπεριφερειάρχηςΦωκίδας
    ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    1. Αναγνώστου Χρήστος του Κωνσταντίνου
    2. Αντωνέλος Κωνσταντίνος του Αντωνίου
    3. Γερογιάννης Φίλιππος του Θωμά
    4. Γκούμας Δημήτριος του Σωτηρίου
    5. Ζιάρρας Βασίλειος του Παύλου
    6. Καραβασίλη Ιουλία (Λιάνα) του Στυλιανού
    7. Κέλλης Ανδρέας του Νικολάου
    8. Κόλλιας Ιωάννης του Δημητρίου
    9. Κοντογιάννη Αναστασία του Γεωργίου
    10. Κοτρόγιαννος Γεώργιος του Δημητρίου
    11. Λαλιώτης Δημήτριος του Γεωργίου
    12. Μπούμπας Δημήτριος του Νικολάου
    13. Παυλόπουλος Λάμπρος του Νικολάου
    14. Σύρος Δημήτριος του Αλεξάνδρου
    15. Τζάνου Σταυρούλα του Δημητρίου
    16. Τόγιας Σοφοκλής του Χαραλάμπους
    17. Τσούλκας Ιωάννης του Ελευθερίου

    Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

    ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ''

    ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ''
     ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
    ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΧΗΣ

    ΒΟΙΩΤΙΑ
    ΖΗΤΟΥΝΙΑΤΟΥ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
    ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΥΓΕΙΟΝΟΛΟΓΟΣ
    ΥΠΟΨΗΦΙA ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

    ΑΡΓΥΡΙΟΥ
    ΣΩΤΗΡΙΟΣ
    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
    ΘΩΔΟΥ
    ΘΩΜΑΣ
    ΑΣΦΑΛΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ
    ΚΑΛΛΗΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
    ΚΟΛΟΒΟΣ
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    ΛΙΑΚΟΥ
    ΑΝΝΑ
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ε.Α.Β.
    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
    ΠΙΤΣΙΔΗΜΟΣ
    ΠΡΟΚΟΠΗΣ
    ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ
    ΣΚΟΝΔΡΑ
    ΑΘΑΝΑΣΙΑ
    ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
    ΤΡΙΠΗΛΟΠΟΥΛΟΣ
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
    ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ
    ΜΑΡΙΑ
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
    ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ
    ΧΑΤΖΗΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
    ΧΑΤΖΩΚΟΥ
    ΣΟΦΙΑ
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Δ.Ε.Η.













    "Περιφερειακά ..."

    Περιφερειακά σχόλια για να είμαστε μέσα στο κλίμα της περιφέρειας.
    • Οταν λέγαμε μήνες τώρα ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε άλλο πλανήτη, δεν μπορούσατε να μας κατανοήσετε. Υποτίθεται ότι θα πρέπει να δίδει στην δημοσιότητα τις διοικητικές πράξεις. Κι όμως, τις κρύβει με περίσσια επιμέλειας. Γι’αυτή την διαφάνεια μας μιλούν;
    • Δεν χρειάζεται να κόβουν τις φλέβες τους κάποια στελέχη της Περιφέρειας που πρόσφατα ανακαλύπτουν τον όρο της διαφάνειας. Απλά, διαιστώνουμε ότι εντάσσονται και οι ίδιοι σε ένα σύστημα το οποίο πριν λίγο διάστημα δεν δίσταζαν να καταγγέλουν.Τώρα άλλαξαν ρότα ως μέλη Επιτροπών.

    Ευαγγελία Κομματά: Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αειφόρο ανάπτυξη

    Το  eviapost είναι στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσει το πρώτο άρθρο που στάλθηκε από υποψήφιο και μάλιστα γυναίκα δημοτική σύμβουλο. Έχουμε γράψει ότι δεν δημοσιεύουμε απολιτικ ειδήσεις που δεν έχουν τίποτα να πουν. Οι ειδήσεις του τύπου, "συναντήθηκε με το τάδε και με τον δείνα παράγοντα " και με ύφος 300 καρατίων να ποζάρουν οι υποψήφιοι, χωρίς όμως να μας λένε απολύτως "τίποτα", για λύσεις των προβλημάτων που προτείνουν, είναι κούφιες προεκλογικές προβολές και δεν θα κάνουμε καμιά προβολή . Διαβάστε το άρθρο της Ε. Κομματά αξίζει
    Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

    Όπως έγινε γνωστό στον τύπο, αποφάσισα να είμαι υποψήφια σαν δημοτικός σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια του Κηρέα.  Συμμετέχω  στο ψηφοδέλτιο του κ. Περήφανου μετα την δημόσια δέσμευση του οτι θα προωθήσει μια «ανάπτυξη που σέβεται την φύση και τον άνθρωπο».  Μια ήπια μορφή ανάπτυξης, που δεν θα στηρίζεται σε μονάδες υψηλής όχλησης  και που λέει όχι στην  ΒΙΠΕ στο Μαντούδι. Που θα στηρίζεται σε Βιοτεχνικά Πάρκα (ΒΙΟΠΑ), μονάδες χαμηλής όχλησης, τον τουρισμό και την αειφόρο αξιοποίηση των φυσικών πόρων μας και του πρωτογενούς τομέα .

    Ένας σκύλος νεκρός και ένας διαρρήκτης στο νοσοκομείο!


    Το περιστατικό που θα σας περιγράψουμε είναι πέρα για πέρα αληθινό και έγινε πριν από λίγες μέρες στη Στυλίδα.

    Το ξημέρωμα της 11ης Οκτωβρίου εντοπίζεται στον επαρχιακό δρόμο Στυλίδας-Καραβόμυλου ένας 37χρονος Ρουμάνος σχεδόν γυμνός και σε άσχημη κατάσταση. Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ και μεταφέρεται αρχικά στο Κ.Υ. Στυλίδας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Λαμίας.

    Ο Άρειος Πάγος: Αθώοι οι «έξι» 88 χρόνια μετά

    Αθωωτική ήταν η απόφαση του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για τους πρώην πρωθυπουργούς Δημήτριο Γούναρη, Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη και Νικόλαο Στράτο, τους υπουργούς Νικόλαο Θεοτόκη, Γεώργιο Μπαλτατζή, Ξενοφώντα Στρατηγό, Μιχαήλ Γούδα και τον αρχιστράτηγο Μικράς Ασίας και Θράκης Γεώργιο Χατζηανέστη κατά την αναψηλάφηση της «Δίκης των Έξι» του 1922.

    Άρση ασυλίας για τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη

    Δεκτή έγινε από τη Βουλή η αίτηση του εισαγγελέα για άρση ασυλίας του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος κατηγορείται ότι το διάστημα από τις 22 Νοεμβρίου 2002 έως 10 Σεπτεμβρίου 2003 ως νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, με πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υπέρβαση των ακραίων ορίων της διακριτικής του ευχέρειας, παρέβη τα καθήκοντά του, με αποφάσεις περί ανάθεσης μεταφοράς μαθητών σε ιδιοκτήτη ταξί με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος και να βλάψει άλλον.

    Κατώτατη άδεια για τις μητέρες και εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα ζητά το ευρωκοινοβούλιο

    Υπέρ της κατώτατης άδειας μητρότητας διάρκειας 20 εβδομάδων στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της θέσπισης πατρικής άδειας, τάχθηκαν σήμερα οι ευρωβουλευτές. Ακόμη υπερψήφισαν το εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα ως μέσο καταπολέμησης της φτώχειας και του αποκλεισμού. Ωστόσο η πλειοψηφία, που υπερψήφισε την Έκθεση της Πορτογαλίδας ευρωβουλευτού της Ενωμένης Αριστεράς, Ίλντα Φιγκεϊρέντο, ήταν οριακή, αντικατοπτρίζοντας τις έντονες διαφωνίες πάνω σε αυτό το θέμα. Οι εν λόγω αποφάσεις θα αποτελέσουν θέμα διαπραγμάτευσης με τις 27 κυβερνήσεις της Ε.Ε., καθώς η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις τους.

    Έπεσε ο Κ.Καραμανλής από το …ποδήλατο !

    'Επεσε και αυτός από το ποδήλατο, τυχαίο; Λέτε να του πάει γούρι... Μια μικρή απροσεξία, μια στραβοτιμονιά και η καθιερωμένη βόλτα με τον ποδήλατο στους δρόμους της Ραφήνας οδήγησαν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο νοσοκομείο όπου του τοποθέτησαν νάρθηκα στο αριστερό χέρι.