Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΗΠΟΥΡΩΝ

Προσωπικά, είπε ο Γιάννης Ραγκούσης, δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα του Γ. Παπανδρέου, αλλά η επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, απειλώντας κιόλας πως δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες που θα ανοίξουν στο κόμμα πριν και μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν.
«Το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει» απεφάνθη ο τρισμέγιστος πολιτικός και, υπογράφοντας τη σχετική ιατροδικαστική έκθεση θανάτου,

Τουρκική (επανα)διείσδυση στα Βαλκάνια

Για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο βαλκανική συνδιάσκεψη από Τούρκους που ζουν στα Βαλκάνια. 
Συμμετείχαν διπλωμάτες πολιτικοί , επιχειρηματίες , δημοσιογράφοι , καλλιτέχνες , αντιπρόσωποι βαλκανικών ενώσεων με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα στο εσωτερικό των Βαλκανίων. Στο συνέδριο εκπροσωπήθηκαν περισσότερες από 160 Βαλκανικές ενώσεις.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ξεγελάστε την πείνα σας!

Υπάρχουν κάποιες τροφές που μας χορταίνουν περισσότερο, παρέχοντας χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο. Αυτές είναι καλό να καταναλώνονται όποτε νιώσουμε το … αίσθημα της πείνας, κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας. Πώς γίνεται αυτές οι τροφές όμως να μας χορτάσουν;
Το μυστικό βρίσκεται στην υψηλή περιεκτικότητα τους σε νερό και φυτικές ίνες, που μας δίνουν αίσθημα πληρότητας και βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος χωρίς να προσθέτουν κιλά, αφού «κόβουν» την όρεξη με φυσικό τρόπο.

ΣτΕ: Στους επόμενους μήνες η απόφαση για το ειδικό τέλος

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών αντισυνταγματικότητας του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), που θεσπίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Νόμου 4021/2011. Η απόφαση αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι στις προσφυγές των φορέων κατά του τέλους, ως λόγοι ακύρωσής του προβάλλονται, μεταξύ άλλων, οι εξής:

1 δις ευρώ τον χρόνο στέλνουν στην πατρίδα τους οι Αλβανοί που εργάζονται στην Ελλάδα

Δεκάδες μισθοί αλλοδαπών εργαζομένων στη χώρα μας κάνουν φτερά χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση. Στο 13% του αλβανικού ΑΕΠ έφτασαν τα χρήματα που έστειλαν σπίτι τους Αλβανοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα.
Στο 1 δις ευρώ υπολογίζεται το ποσό που κάνει φτερά σχεδόν κάθε χρόνο με προορισμό τη γειτονική Αλβανία, από μετανάστες Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Χάνουμε τον Θανάση από την Στερεά...

Μια ακόμη πολιτική «μετακόμιση» βρίσκεται στα σκαριά για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς σύμφωνα με σχετική αποκάλυψη της εφημερίδας «Δημοκρατία», στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές ο Θανάσης Γιαννόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα, αλλά στη Β’ Αθηνών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σχετική μετακόμιση συμφωνήθηκε ανάμεσα στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην υφυπουργό Υγείας, με διπλή στόχευση:

Αρχισαν τα όργανα στη ΝΔ για την επιλογή Καψή!!!

Με το άκουσμα της είδησης της υπουργοποίησης του Παντελή Καψή, ξαναφούντωσε η φαγωμάρα στη λεωφόρο Συγγρού.
Βλέπετε ορισμένοι στη ΝΔ αρνούνται να ξεχάσουν την παρομοίωση του Κ. Καραμανλή με την κλωνοποιημένη Ντόλυ στο πρωτοσέλιδο των Νέων υπό τη διεύθυνση του Παντελή Καψή!

Xάνουμε τον Μανώλη ;;; Γιατί ρε Γαμ@@@!!!

Έχω την εντύπωση ότι πολλοί θα δούνε σήμερα το βράδυ ειδήσεις στο Mega, όχι για να θαυμάσουν τα συνολάκια και να απολαύσουν τα σαρδάμ της Όλγας Τρέμη, ούτε τα συνήθως εύστοχα σχόλια του Γιάννη Πρετεντέρη, αλλά για να παρακολουθήσουν τον (αδελφό του υπουργού)Μανώλη Καψή

Διότι τα λεγόμενα από τον Μανώλη όσο χρονικό διάστημα ο Παντελής δεν ήταν υπουργός, είχαν μια αξία και μόνο: να καταλάβεις τι θέλει να πει ο Πεταλωτής ή ο Μόσιαλος και δεν μπορεί να το πει. Αυτό φυσικά, συγκαλυμμένα, κάτω από ένα μανδύα πλουραλισμού και ενημέρωσης, λες και τρώγαμε κουτόχορτο. Τώρα όμως; 

1 Φωτόπουλος: Υπουργοί και βουλευτές σε payroll επιχειρηματιών

Φωτιές ανάβει στο πολιτικό σκηνικό ο «πράσινος» πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος με μια σφοδρη επίθεση που εξαπολύει εναντίον υπουργών και βουλευτών που όμως δεν κατονομάζει.
Μιλώντας στο περιοδικό Informer o κ. Φωτόπουλος ισχυρίστηκε πως  «κάποιοι αποδεικνύεται ότι δεν είναι βουλευτές του ελληνικού λαού, αλλά βουλευτές των συμφερόντων. Είναι γραμμένοι στα payroll συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, καναλιών και λεσχών.

Διαβάστε Χρήματα υπάρχουν αρκεί να τα πιάνουν οι ....

Το δικηγορικό γραφείο CLEARY GOTTLIEB STEEN and HAMILTON LLP και την LAZARD FRERES SAS προσέλαβε το Ελληνικό Δημόσιο ως νομικό και χρηματοοικονομικό σύμβουλο αντίστοιχα για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
Η ανάθεση των καθηκόντων συμβούλου καθώς και το ύψος της αμοιβής τους καθορίζει υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με την απόφαση:

Ο τρόπος ζωής των Σαρακατσαναίων μέσα στους αιώνες,

  Γράφει ο Νίκος Γ. Ζυγογιάννης
Οι Σαρακατσαναίοι είναι ένα πανάρχαιο πρωτοελληνικό φύλο. Νομάδες  κτηνοτρόφοι, , ζούσαν στα βουνά το καλοκαίρι και το χειμώνα στα  χειμαδιά διασκορπισμένοι σ' ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα.

 Κοιτίδα των Σ. ήταν η οροσειρά της κεντρικής και νότιας Πίνδου και  η Ρούμελη με επίκεντρο τα ΑΓΡΑΦΑ, χώρος που λόγω της γεωφυσικής του  κατάστασης ήταν απάτητος, δεν ήταν γραμμένος πουθενά και γι' αυτό  κατοικούνταν από αυτόνομους και ελεύθερους ανθρώπους. Ο  διασκορπισμός τους από την αρχική κοιτίδα τους προς την υπόλοιπη  ηπειρωτική Ελλάδα έγινε επί Τουρκοκρατίας και κυρίως τον 18ο αιώνα,  στα χρόνια του Αλή Πασά.

Θ.Μιχαηλίδης: Πάλι μ' έγραψες Δήμαρχε....

Τρία αποκαλυπτικά βίντεο για ότι συμβαίνει   
στη Λαμία και για ότι θα ήθελε να πει 
στο Δήμαρχο ο καθένας μας!!!

βιντεο 1

Σωματείο εργαζομένων στην ΑΓΕΤ Χαλκίδας ...


Μετά τις περικοπές που πραγματοποίησε η ΑΓΕΤ στη μισθοδοσία Νοεμβρίου 2011, εξ αιτίας των αντιδράσεών μας στην ύποπτη αλλαγή του προγράμματος εργασίας στην εναλλασσόμενη βάρδια, το Δ.Σ. του σωματείου μας καλεί ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΔΕΥΤΕΡΑ 5-12-2011 και ώρα 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, με θέματα:
·        Ενημέρωση για το πώς πραγματοποιήθηκαν οι περικοπές
·        Λήψη απόφασης για τη διεκδίκηση των ποσών που περικόπηκαν

ΔΟΕ: Για τις επισχέσεις των συμβάσεων γιατρών με τον ΟΠΑΔ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
με αφορμή τις επισχέσεις των συμβάσεων γιατρών με τον ΟΠΑΔ
Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι δέχονται άγρια επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στο ευαίσθητο αγαθό της δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ Ε.Γ.Σ.Ε. ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ

Η συνεργασία του πρώην Δήμου Αυλώνος  με την  Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών  Ευβοίας υπήρξε πάντοτε στενή έχοντας παραχωρήσει από το 1999 την χρήση των Αποθηκών της στο Αυλωνάρι για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και από το 2005 και μετά και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης. 
 Ο Δήμος από το 2005 και μετά ξεκίνησε και τη διαδικασία για την αγορά του οικοπέδου και των Αποθηκών, διαδικασία που είχε φθάσει πριν από την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς αλλά τελικά δεν κατέστη  δυνατόν να υπογραφεί έως το τέλος του 2010 λόγω ενός διαδικαστικού προβλήματος αφού το ακίνητο ήταν υποθηκευμένο από την  Ένωση στην Αγροτική Τράπεζα

ΔΟΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ!


Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η ελληνική κοινωνία έζησε το μοναδικό φαινόμενο για χώρα του πολιτισμένου κόσμου οι μαθητές να μην έχουν σχολικά βιβλία. 
Η Υπουργός Παιδείας περιορίστηκε στη διατύπωση μιας απλής συγγνώμης και ταυτόχρονα υποσχέθηκε ότι το σύνολο των βιβλίων θα βρίσκεται στα σχολεία έως τις 15 του Οκτώβρη.
Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη. Βρισκόμαστε στις αρχές του Δεκέμβρη και τα περισσότερα βιβλία ακόμη δεν έχουν φτάσει στα σχολεία.

Υπογράφηκε σύμβαση κατασκευής Βιολογικού Καθαρισμού Σκύρου,


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντά η σύμβαση κατασκευής του έργου για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης και του Βιολογικού Καθαρισμού Σκύρου, προϋπολογισμού 4.422.000 €.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 2 Δεκεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης

Οι Γιορτές έρχονται!!


Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Προσλαμβάνονται 252 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2011-12 προσλαμβάνονται 252 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Πρόκειται για εκπαιδευτικούς των κλάδων ΔΕ01.01, ΔΕ01.02, ΔΕ01.04, ΔΕ01.10, ΔΕ01.11, ΔΕ01.12, ΠΕ01, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ12.08, ΠΕ14.01, ΠΕ14.04, ΠΕ15, ΠΕ16.01, ΠΕ17.02,

Αποστακτήρια με 100% επιδότηση

Mε 100% κοινοτική χρηματοδότηση άνεργοι μπορούν να ανοίξουν το δικό τους αποστακτήριο και να παράγουν αποσταγμένα αλκοολούχα ποτά. Ιδια ευκαιρία έχουν και όσοι ήδη λειτουργούν τέτοιες επιχειρήσεις από την 1η Ιανουαρίου του 2011.

Ο λόγος για τη δράση του ΕΣΠΑ "Σχέδιο Στήριξης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών Ανέργων και Νέων Επιχειρηματιών (σε φάση start-up)", συνολικού προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ.(Δεν έχει εφαρμογή στην  Στερεά Ελλάδα)

Τα λαπτοπ με ασύρματο ίντερνετ βλάπτουν το σπέρμα

Δύσκολη αποδεικνύεται η ψηφιακή εποχή για τους άντρες, εάν πιστέψει κανείς τη νεώτερη μελέτη για το σπέρμα, τα λάπτοπ και τις ασύρματες συνδέσεις.
Σε μελέτη που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Fertility and Sterility», επιστήμονες από την Αργεντινή περιγράφουν ότι πήραν δείγματα σπέρματος από 29 υγιείς άντρες, έβαλαν μερικές σταγόνες κάτω από ένα λάπτοπ συνδεδεμένο με το Ίντερνετ μέσω Wi-Fi και μετά πάτησαν το power.Τέσσερις ώρες αργότερα, το σπέρμα είχε πρόβλημα.

Στο αέρα 330 Εργαζόμενοι στα Γερολυμάτος Cosmetics» (συμφερόντων Λαυρεντιάδη)

Στον αέρα βρίσκεται η εισαγωγή προιόντων La Prairie και Procter & Gamble καθώς η εταιρία «Γερολυμάτος Cosmetics» (συμφερόντων Λαυρεντιάδη) που τα εισήγαγε μέχρι πρότινος έχασε τα συμβόλαια για τη διανομή των προϊόντων στην Ελλάδα.
Ήδη Notos Galleries και Hondos Center να έχουν ήδη αποσύρει τα σχετικά ράφια από τα καταστήματα τους.
Εργαζόμενοι απέκλεισαν το εργοστάσιο της «Γερολυμάτος Cosmetics» - που εισάγει τα καλλυντικά La Prairie και Procter & Gamble - στα Οινόφυτα αντιδρώντας στις εντολές της εργοδοσίας,

Τα «Θανατηφόρα» ερωτήματα Κουρουμπλή στον Προβόπουλο

Ομιλία του Ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στη Συζήτηση επί της Ενδιάμεσης Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2011.
Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, αφού προηγουμένως καλωσόρισε τον Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος κ. Γεώργιο Προβόπουλου, εν συνεχεία αναφέρθηκε σε καίρια ζητήματα για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ξηλώνει το πουλόβερ ; Ο Αβραμόπουλος


Η Δήλωση της ημέρας για εμάς, είναι τα όσα είπε ο υπουργός άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος στο flash και στο Νίκο Ευαγγελάτο: «ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με κυβερνήσεις συνεργασίας»

Η δήλωση αυτή δεν έρχεται σε πλήρη «ρήξη» με την δήλωση του Αν. Σαμαρά ότι διεκδικεί αυτοδυναμία;

Η τύχη της Ελλάδας παίζεται στα ζάρια με άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον της

Η πολιτισμένη Ευρώπη απαιτεί σήμερα από την Ελλάδα μία απίστευτα επώδυνη πολιτική λιτότητας , χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική.  Ο διορισμένος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (η επιλογή του παραβίασε κατάφωρα τα άρθρα 37 και 38 του Συντάγματος), στις προγραμματικές του δηλώσεις στην Βουλή των Ελλήνων πριν λίγες ημέρες , ανεφέρθη 4 ή 5 φορές στο εκβιαστικό ψευτοδίλημμα “μέτρα λιτότητας και υποταγή μας στην εγκληματική συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ή έξοδος από την Ευρωζώνη” .

ΕΝΠΕ: Συμπεράσματα από τις επαφές με τους κοινοτικούς αξιωματούχους

H ταχύτερη υλοποίηση των 181 έργων του ΕΣΠΑ από τις περιφέρειες είναι ένα «ισχυρό φάρμακο» στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας. 
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν από κοινού η αντιπροσωπεία των περιφερειαρχών και κορυφαίοι κοινοτικοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες το τριήμερο 28-30 Νοεμβρίου.

ΔΑΚΕ Αγωνιζόμαστε να αλλάξει αυτή η πολιτική


Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην αδιέξοδη, κοινωνικά άδικη και ανάλγητη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική που με τις επιλογές της οδηγεί την κοινωνία και όλους τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και στη φτώχια.
Η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας – «απόλυσης» στο Δημόσιο, ο Προϋπολογισμός της λιτότητας και της  οπισθοδρόμησης του 2012 ,

Πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Ενώσεων Καταναλωτών με το Υφυπουργό Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Γιάννη Κουτσούκο και το Γενικό Γραμματέα καταναλωτή Δημήτρη Σπυράκο.
Η συνάντηση έγινε 29 /11/2011 στο κτίριο του Υπουργείου Ανάπτυξης στην Πλ. Κάνιγγος από τις 10.00 το πρωί έως αργά το απόγευμα 7.30 μ.μ.

Υπογραφή σύμβασης έργου δικτύου αποχέτευσης Σκύρου

Την Παρασκευή στις 2/12/2011 στο γραφείο του Περιφερειάρχη, στις 12:00 θα υπογραφούν μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του αναδόχου η σύμβαση κατασκευής του έργου:
«ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ»

Αμερικανική πρόταση – σοκ: Το δολάριο εθνικό μας νόμισμα !

Τα «Επίκαιρα» στο τεύχος 111, που κυκλοφορεί την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, αποκαλύπτουν Αμερικανικό σχέδιο για υιοθέτηση του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος από την Ελλάδα!
Το σχέδιο, όπως αναδεικνύεται στο άρθρο των Λεωνίδα Βατικιώτη και Λάμπρου Καλαρρύτη, το οποίο προβλέπει ως καταρχάς πεδίο εφαρμογής του την Ελλάδα, βασίζεται στην πιθανότητα να μην καταφέρει τελικά η Ζώνη του Ευρώ να βγει αλώβητη από την κρίση.

Σιγά μην πλήξουμε 2 κτύπημα μέσα σε 24 ώρες

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις του Πάγκαλου τους τελευταίους μήνες. Όχι γιατί ετέθησαν δύσκολα ερωτήματα αλλά γιατί ο Πάγκαλος είχε διάθεση να βγάλει ειδήσεις σήμερα στον ΣΚΑΪ.
Είδηση 1η : Δεν ξέρει ούτε και ο ίδιος εάν θα είναι... ξανά υποψήφιος.
Είδηση 2η : Δεν πήρε ούτε λέξη πίσω από τους χαρακτηρισμούς "μαλάκες" για τους αγανακτισμένους.
Είδηση 3η : Υποστήριξε τον Παπανδρέου αλλά άδειασε την οικονομική πολιτική του.

Κίνηση 6 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, φύγε τώρα!!!

Πρωτοβουλία κινήσεων από το ΠΑΣΟΚ ζητούν με άρθρο που ανήρτησαν στις προσωπικές τους ιστοσελίδες έξι βουλευτές του κινήματος, οι κύριοι Κώστας Καρτάλης, Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Καρύδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και οι κυρίες Σοφία Γιαννακά και Νάντια Γιαννακοπούλου. 
Οι βουλευτές ζητούν «να ξεκινήσει μία προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εθνικές εκλογές» να επαναπροσδιορίσει το κόμμα την ταυτότητα του και «να τολμήσει την ανανέωση των ιδεών και των προσώπων».

Δείχνουν την έξοδο στον Γιώργο

Την ανάγκη άμεσης αποχώρησής του από την αρχηγία του κόμματος επισημαίνουν πλέον στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου ακόμα και οι προσκείμενοι σε αυτόν υπουργοί.
Το κλίμα στις συναντήσεις μαζί του δεν είναι καλό, αφού από τη μια ο ίδιος δεν ανοίγει τα χαρτιά του και από την άλλη οι περισσότεροι υπουργοί αρνούνται να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο ενδεχόμενο εσωκομματικών εκλογών.

Καλό μήνα!!!


Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Στ. Τζουμάκας: «Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Βενιζέλος είναι ΠΑΣΟΚ;» ...

Ως πολιτική εκτροπή και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα περιγράφει τη συγκρότηση της συγκυβέρνησης ο πρ. υπουργός Στ. Τζουμάκας, καταγγέλλοντας ότι διαπλεκόμενοι πολιτικοί από το ΠΑΣΟΚ λειτούργησαν ως...
προπομπός στην εξέλιξη αυτή, που αποτελούσε σχέδιο των τραπεζιτών, του παρασιτικού κεφαλαίου και των ιδιοκτητών ΜΜΕ. Εκφράζει δε αμφιβολίες για το αν οι Ευ. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος και Ά. Διαμαντοπούλου είναι ΠΑΣΟΚ.

Αύριο ΑΠΕΡΓΟΥΜΜΕ!

Απεργιακός πυρετός αναμένεται να παραλύσει αύριο ολόκληρη τη χώρα καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και στην εργασιακή εφεδρεία.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή.
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στον Όμιλο να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή της συγκέντρωση.

ΠΑΜΕ: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ εγκληματούν σε βάρος των επικουρικών συντάξεων

“Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ προχωρά χωρίς κανένα δισταγμό σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος των επικουρικών συντάξεων. 
 Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις αναμένονται από 10% - 40%, οι οποίες έρχονται να προστεθούν σε όσες επιβλήθηκαν από 1η Νοεμβρίου και είναι 30% για το ποσό από 150 ευρώ και πάνω”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, με αφορμή τα επικουρικά Ταμεία.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, o Παντελής Καψής

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναλαμβάνει ο Παντελής Καψής. 
Τι άλλο θα δούμε ακόμα...
Επίσης επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθ/γού,

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο αντιπρόεδρος


Ρε την πουτ@@@@ την γλίτωσε!!!


Γράψαμε μια ιστορία λίγο διαφορετική, όμοια όμως με όσα βιώνουμε σήμερα. Καλή ανάγνωση

Με πολύ απλά λόγια, κάτι διδακτικό που πρέπει να γίνει ευαγγέλιο για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Μια μέρα εμφανίσθηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.

Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

Τόσο διαχρονικά αληθινό, σαν προφητεία για τη σημερινή Ελλάδα...

"Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.

Χρυσοφόρα deal με μυστηριώδεις οίκους για συμβουλές "κουρέματος"!

Αν αυτό δεν λέγεται διασπάθιση δημοσίου χρήματος και ασέλγεια στο σώμα των Ελλήνων πολιτών πως λέγεται; Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσουν στους μυστηριώδεις οίκους που διαπραγματεύθηκαν (;) το ελληνικό χρέος το ελληνικό δημόσιο, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι ακόμα και του δημοσίου από σήμερα είναι άνεργοι.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νομικού γραφείου Hamilton το οποίο εισέπραξε 6 εκατ. ευρώ για εργασία ... τεσσάρων ημερών!

Παίρνουν θέση οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ

«Ανάβει» το εσωκομματικό πεδίο στο ΠΑΣΟΚ όσο περνούν οι μέρες και διαφαίνεται φως στον ορίζοντα με την έκτη δόση και την, έστω και προσωρινή, απαλλαγή της χώρας από το βραχνά της χρεοκοπίας. 
Η σχετική ηρεμία στο οικονομικό μέτωπο θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς από πολλές πλευρές έχει τεθεί ως χρονικό όριο για την έναρξη των διαδικασιών διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου, η καταβολή της έκτης δόσης, που θα επιτρέψει στη χώρα να ανασάνει και να προετοιμάσει με μία κάποια ασφάλεια την υλοποίηση της συμφωνίας για το κούρεμα του χρέους, όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο της οικονομικής αφαίμαξης

Θα συνεχίσουν να μας πετσοκόβουν και το 2012! Νέος γύρος περικοπών - ο τρίτος μέσα σε διάστημα 4 μηνών - έρχεται από την 1-1-2012, καθώς τα επικουρικά ταμεία έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και το ετήσιο έλλειμμα φτάνει στο 1,8 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα το πρώτο ψαλίδι επιβλήθηκε το Σεπτέμβριο με παρακράτηση 3%-10%, το δεύτερο από τις αρχές Νοεμβρίου, με περικοπή έως 30% ενώ η τρίτη περικοπή που θα κυμαίνεται από 5%-30% σε κάποια ίσως και περισσότερο) θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Ιανουάριο για όλα τα ταμεία.

MOODY’S ΣΕ 15 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ Υποβαθμίζονται 87 τράπεζες!!!

Ο οίκος Moody's προανήγγειλε την υποβάθμιση 87 ευρωπαϊκών τραπεζών σε 15 χώρες της ΕΕ για το χρέος χαμηλότερης εξασφάλισης (subordinated debt) που έχουν εκδώσει, εκφράζοντας την ανησυχία ότι οι κυβερνήσεις θα έχουν χρηματοδοτικές δυσκολίες για να διασώσουν τους κατόχους χρέους αυτής της μορφής σε περιόδους έντασης.  
Ο μεγαλύτερος αριθμός των τραπεζών, για τις οποίες θα γίνει επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας, αφορά την Ισπανία (21), την Ιταλία (17), την Αυστρία (9) και τη Γαλλία (7). 

Σε ηλικία 85 ετών, πέθανε στις ΗΠΑ η μοναχοκόρη του Στάλιν

Η μοναχοκόρη του Γιόζεφ Στάλιν πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου σε γηροκομείο στις ΗΠΑ, όπου βρισκόταν εξόριστη από το 1967.

Η Σβετλάνα Σταλίνα, το τελευταίο εν ζωή από τα παιδιά του Στάλιν, γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1926, έζησε μια ζωή σαν ρωσικό μυθιστόρημα και πέθανε ανώνυμη μέσα στη μιζέρια στο Ουισκόνσιν, γράφουν οι New York Times.

Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο κτίριο

Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο κτίριο στην Ελλάδα λειτουργεί στο Λαύριο, βάσει μελέτης ερευνητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Πρόκειται για παλιά βιομηχανία παραγωγής ζυμαρικών, που τροφοδοτείται από 6 μικρές αλλά εξελιγμένες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάνελ.
Επιπλέον, το κτίριο είναι εξοπλισμένο με τον πρώτο καυστήρα υδρογόνου στον κόσμο, που μπορεί να ζεσταίνει μεγάλη ποσότητα νερού,

Σπάνια φωτογραφία!!!


Κώστας Μαρκόπουλος:«Ακόμα περιμένουμε τα περιβόητα ραντεβού που θα έκλεινε ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπουραντάς

Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος προκαλεί τον Αντιπεριφερειάρχη, για τα ραντεβού που θα έκλεινε με Υπουργούς, για ζητήματα του νομού. 

Στη δήλωσή του ο Κώστας Μαρκόπουλος επισημαίνει:

«Ακόμα περιμένουμε τα περιβόητα ραντεβού που θα έκλεινε ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπουραντάς για λογαριασμό όλων των βουλευτών με Υπουργούς της Κυβέρνησης για θέματα που αφορούν στην Εύβοια.