Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ Ε.Γ.Σ.Ε. ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ

Η συνεργασία του πρώην Δήμου Αυλώνος  με την  Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών  Ευβοίας υπήρξε πάντοτε στενή έχοντας παραχωρήσει από το 1999 την χρήση των Αποθηκών της στο Αυλωνάρι για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και από το 2005 και μετά και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης. 
 Ο Δήμος από το 2005 και μετά ξεκίνησε και τη διαδικασία για την αγορά του οικοπέδου και των Αποθηκών, διαδικασία που είχε φθάσει πριν από την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς αλλά τελικά δεν κατέστη  δυνατόν να υπογραφεί έως το τέλος του 2010 λόγω ενός διαδικαστικού προβλήματος αφού το ακίνητο ήταν υποθηκευμένο από την  Ένωση στην Αγροτική Τράπεζα. Εννοείται ότι είχε συμφωνηθεί το τίμημα αφού είχε ολοκληρώσει ο Δήμος τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες εκτίμησης από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών. Επειδή τον Απρίλιο του 2011 ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου είχε αναφερθεί με  ανακοίνωσή του σε δήθεν αδράνεια της προηγούμενης Δημοτική Αρχής είχα αναγκαστεί να τοποθετηθώ και να ενημερώσω δημοσίως για την υπόθεση (βλ. http://www.dimitris-katsoulis.blogspot.com/2011/04/blog-post.html). Το τίμημα που είχε συμφωνηθεί ήταν το οριζόμενο στην έκθεση του Ορκωτού Εκτιμητή και είχε προσδιοριστεί στο ποσόν των 290.000 ευρώ από τότε που παραδόθηκε η έκθεσή του, αν θυμάμαι καλά από το 2007.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του συμβολαίου, την 29η Νοεμβρίου 2011 στο Συμβολαιογραφείο που του είχαμε αναθέσει την υπόθεση από το 2008. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου εξέδωσε την συνήθη διθυραμβική του ανακοίνωση (http://www.kimis-aliveriou.gr/2011/12/). Ίσως δεν είναι απολύτως περιττό να σημειώσουμε σε αυτήν δύο σχόλια:

Πρώτον: Η αναφερόμενη εμπλοκή, όπως πληροφορηθήκαμε από επίσημη πηγή, δεν ήταν δα και τόσο σοβαρή αφού κανείς, ούτε η κεντρική Υπηρεσία της Αγροτικής, ούτε πολύ περισσότερο ο πωλητής, δηλαδή η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, δεν έλαβαν ποτέ σοβαρά υπόψη αυτή την εκτίμηση μίας εξωτερικής συνεργάτιδας της περιφερειακής υπηρεσίας της Τράπεζας το περιεχόμενο της οποίας  υπήρξε αποκύημα φαντασίας. Ενδεχομένως να καθυστέρησε την υπογραφή του συμβολαίου παρότι ο πραγματικός λόγος καθυστέρησης, όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι, ήταν η εξεύρεση λύσης  στο διαδικαστικό θέμα της υποθήκης και στο ποσοστό που θα  μοιρασουν μεταξύ τους η Τράπεζα και η Ένωση. Θα ανέμενε κανείς όμως η τόσο πολύ διαφημισθείσα διαπραγματευτική ικανότητα των αρμοδίων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου να εστιαστεί και να επαληθευτεί με την μείωση του συμφωνημένου από το 2007 τιμήματος, δηλαδή να επιτύχει την μείωσή του έστω και 10.000 ευρώ κάτω από αυτό, δηλαδή κάτω από τις 290.000 ευρώ. Όπως πληροφορηθήκαμε αυτό δεν έγινε και η τιμή έκλεισε στα 300.000 Ευρώ. Κρίμα γιατί αυτή την δύσκολη περίοδο που αναμένεται να συνεχιστεί έως την τελική εξόφληση της οφειλής τουλάχιστον, οι 10.000 Ευρώ – πολύ δε περισσότερο οι 50.000 ευρώ- θα ήταν πολύ χρήσιμες για τον Δήμο!!!
Δεύτερον: Στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας,  τον περασμένο Απρίλιο, είχαμε σημειώσει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την επιλογή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου να αξιοποιήσει,  μετά την απόκτηση των Αποθηκών, το Αυλωνάρι ως κέντρο σημαντικών δημοτικής τουλάχιστον εμβέλειας υπηρεσιών. Είναι μάλλον καιρός η δημοτική αρχή να ξεδιπλώσει το σχετικό σχέδιό της και να ανακοινώσει στους δημότες του Δήμου ποιες υπηρεσίες πρόκειται να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν στο Αυλωνάρι έτσι ώστε να ικανοποιηθεί – όχι ο πόθος  αλλά- η στοιχειώδης απαίτηση των κατοίκων του Αυλωναρίου να καταστεί το Αυλωνάρι  πέρα από γεωγραφικό και διοικητικό κέντρο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
Πρώην Δήμαρχος Αυλώνος
http://dimitris-katsoulis.blogspot.com/2011/12/blog-post.html#.TtiHW9xGWFc.gmail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου