Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Οι ημερομηνίες των πανελλαδικών για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας από τους 101.608 που υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις οι 68.345 θα επιτύχουν τον πολυπόθητο στόχο.
Αναλυτικά, 44.200 θέσεις περιμένουν τους υποψηφίους στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (από 46.735 το έτος 2014-2015) και 24.145 θέσεις στα ΤΕΙ, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε (από 23.570 το έτος 2014-2015).

ΕΡΤ: Ποιος αναλαμβάνει το δελτίο ειδήσεων;

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr για την θέση του γενικού διευθυντή της επαναλειτουργούσας ΕΡΤ προορίζεται ο Σταύρος Καπάκος.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ξαφνικά ένταση με Μαξίμου- Βαρουφάκης: Στα ‘χέρια’ του πρωθυπουργού η τύχη μου- Χάσαμε χρόνο για την ενδιάμεση συμφωνία

Αιχμές για το Μαξίμου αλλά και για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα άφησε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τις Βρυξέλλες, αφού νωρίτερα δήλωσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για ενδιάμεση συμφωνία δεν ήταν τίποτα άλλο παρά «χάσιμο χρόνου», ενώ σε ερώτηση αν θα μείνει υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, τόνισε ότι θα πρέπει να ρωτήσουν τον πρωθυπουργό, γιατί «αυτός αποφασίζει». Όλα αυτά λίγες μέρες μετά την αναδιάταξη της διαπραγματευτικής ομάδας.

Τα 10 μέτρα του συμβιβασμού

Δέκα βασικά μέτρα «κλειδώνουν» ήδη στο τραπέζι του Brussels Group και γίνονται το διαβατήριο για την πρώτη ανάσα ρευστότητας προς την Αθήνα – δέκα μέτρα τα οποία, κατά κυβερνητικές πηγές, είναι «υψηλής δημοσιονομικής και φορολογικής απόδοσης» αλλά ταυτόχρονα και «σταθμισμένης κοινωνικής δικαιοσύνης».

Καμία θετική εξέλιξη για την Ειδική Αγωγή



Εργαζόμενε στην ειδική εκπαίδευση, γονιέ, μαθητή,
Στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που κατατέθηκε και θα συζητηθεί αργότερα, σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχει και ένα κομμάτι που αφορά την ειδική εκπαίδευση. Αν κάποιος ήθελε με μια φράση να αποτυπώσει την πολιτική ουσία των διατάξεων θα έλεγε «η κυβέρνηση άλλαξε αλλά τα προβλήματα παραμένουν».

Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς τους μαθητές Εσύ ποια 9η Μάη θα επιλέξεις;



Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια,
Κρατάς ένα γράμμα των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς εσένα, για την αλήθεια της Ιστορίας που δεν την γράφουν τα σχολικά βιβλία, ούτε τη λένε στις σχολικές γιορτές. Για την αλήθεια  που όταν λέγεται μισή είναι χειρότερη κι απ’ τα ψέματα.  Δε σου λέμε να πιστέψεις ότι διαβάσεις εδώ, χωρίς να το σκεφτείς και χωρίς να το ελέγξεις. Ρώτα, διάβασε βιβλία, σκέψου! Η αλήθεια είναι γραμμένη με αίμα απ’ το λαό και μπορείς να τη βρεις. Ψάξ’ την.

Το Ποτάμι εξορμά το Σαββατοκύριακο σε όλη την χώρα με σύνθημα «Μπορούμε – τολμάμε – συγκρουόμαστε – χτίζουμε!»

Το Ποτάμι τιμά την Ημέρα της Ευρώπης. Όχι με ξύλινα λόγια ούτε με βαρετές τελετές. Τριάντα στελέχη του κόμματος θα συζητήσουν με ενεργούς πολίτες, με τους εκπροσώπους της πραγματικής Ελλάδας σε πόλεις, νησιά και χωριά της χώρας μας στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που προετοιμάσαμε για το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου.

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ.



Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Άμεσων Ενισχύσεων της 23/4/2015, εγκρίθηκε η δυνατότητα, προαιρετικής για κάθε Κράτος Μέλος, παρέκκλισης από τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) αριθ 809/2014, σε ότι αφορά στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Μανόλης Δρεττάκης: Ανύπαρκτη η αλληλεγγύη στην ευρωζώνη

Η λέξη αλληλεγγύη εμφανίζεται συχνά σε δηλώσεις ηγετών της ευρωζώνης, με πρωτοστατούντες εκείνους της Γερμανίας, σε ό,τι αφορά τη στάση τους απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της καγκελαρίου της χώρας αυτής μία μέρα πριν από τη συμφωνία της 20.2.15:

Λάρισα: Δύο αδέλφια ζούσαν με τη νεκρή μητέρα τους για περισσότερο από ένα μήνα

Μπροστά σε ένα οικογενειακό δράμα βρέθηκαν χθες νωρίς το απόγευμα αστυνομικοί του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, όταν κλήθηκαν να ελέγξουν καταγγελία για δυσοσμία σε διαμέρισμα στην οδό 25ης Μαρτίου, μεταξύ των συνοικιών του Αγ. Κωνσταντίνου και των Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων. 

Κάθε αναπτυξιακός σχεδιασμός υπακούει στα ερωτήματα: ανάπτυξη από ποιον και για ποιον

Την Δευτέρα 4 Μαΐου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου με θέμα «Αναπτυξιακός προγραμματισμός στο πλαίσιο του Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2019 και του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020» παρουσία του κ. Μπακογιάννη επικεφαλής κλιμακίου της περιφέρειας.

Ενημέρωση από την Π.Ε. Ευβοίας για το καταστροφικό βακτήριο Xylella fastidiosa

Ενημερωτική επιστολή για το καταστροφικό βακτήριο Xylella fastidiosa εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Εύβοιας.
Σε συνέχεια προγενεστέρων εγγράφων και μετά την έξαρση που παρουσιάζει ο φυτοπαθογόνος οργανισμός Χylella fastidiosa στην Ιταλία και με νέα είδη (Δενδρολίβανο, Μυρτιά, Ράμνος) να είναι ξενιστές του φυτοπαθογόνου βακτηρίου που προσβάλλει την ελιά,σας γνωρίζουμε τα εξής: 

Στα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου στέλνει η ΕΙΝΝΕΥΒ τις καταγγελίες για τη Γυναικολογική Κλινική

Στα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου Χαλκίδας στέλνει η ΕΙΝΝΕΥΒ τις καταγγελίες αναφορικά με την λειτουργία της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Είναι γεγονός ότι η Κλινική έχει μείνει με 2 μόνο γιατρούς γεγονός άπειρα προβλήματα και εντείνει το αίσθημα της ανασφάλειας. 

Ο βουλευτής Νίκος Μαυραγάνης συναντήθηκε με τον κ. Chainarong Indharameesup, μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δημόσιου Τομέα της Ταϊλάνδης



Ο βουλευτής Νίκος Μαυραγάνης με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης  της Βουλής των Ελλήνων, συναντήθηκε με τον κ. Chainarong Indharameesup, μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δημόσιου Τομέα της Ταϊλάνδης με αντικείμενο της συνάντησης την ενημέρωση για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού και Υφυπουργού στον Έβρο



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου  και ο Υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης θα επισκεφθούν αύριο, Πέμπτη 7 Μαΐου,  τον Έβρο.

Ο σκοπός της επίσκεψης είναι διπλός:

Εισαγωγή εμβολίων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου.



Μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του ΥΠΑΠΕΝ προς τον ΕΟΦ, επιτράπηκε από 28/4/2015 η εισαγωγή εγκεκριμένων εμβολίων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου, οροτύπου 4.