Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του ΠΑΣΟΚ μέλη του καταθέτουν μομφή εναντίον του Γραμματέα της ΝΕ Εύβοιας

Τα μέλη της Τ.Ο. Λίμνης του ΠΑΣΟΚ, Γ.Καλκούνης και Ν.Αναγνώστου με αναφορά τους στα κομματικά όργανα, καταθέτουν μομφή κατά του Γραμματέα, Βαγγέλη Αυλωνίτη, ενώ καταγγέλλουν επώνυμα "συντρόφους" τους, για διασπαστικές πρακτικές που κόστισε στην παράταξη τη νίκη στο νέο Δήμο Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας, στις εκλογές. 


ΑΝΑΦΟΡΑ / ΑΙΤΗΜΑ
Προς τον Γραμματέα και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ευβοίας 11/12/2010
Κοινοποίηση:
- σ. Μιχάλη Καρχιμάκη  Γραμματέα Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ
- σ. Κατερίνα Σιφουνάκη – Περλεπέ  Βουλευτή Ευβοίας ΠΑΣΟΚ
- σ. Συμεών Κεδίκογλου  Βουλευτή Ευβοίας ΠΑΣΟΚ
- σ. Ζήση Κωνσταντίνου  Γραμματέα Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λίμνης
- Τα ΜΜΕ

ΚΕΠΚΑ: Μην αγοράζετε βενζίνη με πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο !

«Μην αγοράζετε βενζίνη πάνω από 1,5 ευρώ», συστήνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή, σε μια προσπάθεια ανατροπής του «φαινομένου» που θέλει τις τιμές των καυσίμων να ανεβαίνουν, κάθε φορά σε εορταστική περίοδο. Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, που απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, «τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούμε άνοδο της τιμής της βενζίνης και πλέον, πολύ δύσκολα, ο καταναλωτής μπορεί να βρει την αμόλυβδη, σε τιμή μικρότερη του 1,5 ευρώ, ανά λίτρο».

Το χιόνι ήρθε και Ομόρφυνε την μέρα !!!!


Είχαμε διαβάσει, εδώ και μέρες  σε αμερικάνικο μετεωρολογικό site και σας είχαμε ενημέρωση , για το χιόνι που έρχεται και που προβλεπόταν ότι θα πέσει. Μας είχε κάνει  εντύπωση οι λεπτομέρειες του site  ανέφεραν για τους γύρω ορεινούς όγκους της κεντρικής Εύβοιας που θα δεχόντουσαν το περισσότερο χιόνι, τελικά πρόβλεψαν σωστά και έστω και έτσι ομόρφυνε η μέρα σήμερα και μια άλλη ψυχολογία κάθισε μέσα μας. 

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

NewsIt.gr: Ραγδαία αλλαγή του καιρού από σήμερα Δείτε που θα χιονίσει

Ανοιχτή επιστολή με καυτά θέματα Κατσιμπάρδη σε Περγαντά

ΟΦΕΙΛΕΙΣ, ΑΜΕΣΩΣ, ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ…
…αν και τώρα το μπορείς ως Νομάρχης
Με την ευκαιρία της εκλογής του Κλέαρχου Περγαντά στη θέση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας ο Γιώργος Κατσιμπάρδης – ο οποίος, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, του είχε αναθέσει το θεσμικό ρόλο του ¨Συνεργάτη¨ στο Υπουργείο –, του απευθύνει σήμερα (10/12/2010) την παρακάτω  επιστολή. Μια επιστολή που ο κος Κατσιμπάρδης δεν μασάει τα λόγια του ούτε για τον Κ. Περγαντά στο όποιο δεν δίνει περίοδο χάριτος ειδικά για το ζήτημα του Ασωπού ούτε για την Υπουργό Περιβάλλοντος λέγοντας " δεν κρύβω ότι με απογοήτευσε".

Αναφορά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας της Στοκχόλμης που διέρρευσε μέσω "WikiLeaks"

Τη θέση ότι τα Σκόπια θα πρέπει να προβούν σε ορισμένες υποχωρήσεις, όπως στο ζήτημα της ονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων, αλλά έχει λογικά επιχειρήματα σε άλλα ζητήματα, όπως η γλώσσα και ο ορισμός της υπηκοότητας, διατύπωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, όπως προκύπτει από έγγραφο, με τη διαβάθμιση "εμπιστευτικό", της αμερικανικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη, που διέρρευσε μέσω του ιστοτόπου "WikiLeaks"

Κεντρική πολιτική απόφαση Νοσοκομείο δεν γίνεται!


Το βάρος που επωμίζονται  στο ΠΑΣΟΚ είναι βαρύ μετά την ακύρωση του Νοσοκομείου . Η ενέργεια της Γ.Γ της κας Κ. Διαμαντοπούλου ήταν τεχνική υλοποίηση, μιας κεντρικής  πολιτικής απόφασης που δεν ανακοινώθηκε επίσημα αλλά πάρθηκε -και όταν γράφουμε κάτι είναι καρατσεκαρισμένο-  ότι Νέο Νοσοκομείο στην Χαλκίδα αλλά και πουθενά αλλού στην Ελλάδα για τα επόμενα επτά χρόνια δεν θα ανεγερθεί. Πιθανή απόκλιση από τον κανόνα αυτόν θα συζητηθεί σε υψηλό επίπεδο. Αυτές είναι οι πληροφορίες μας όταν ανακοινώσαμε πρώτοι την είδηση.

Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας : Ανικανότητα ή μικρο-πολιτικές σκοπιμότητες ;

Όλα δείχνουν ότι το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες. Έχει εξαγγελθεί από τρεις Πρωθυπουργούς (Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου) αλλά όλα δείχνουν ότι δεν έχει τελειώσει ακόμη η κοροϊδία του Ευβοϊκού λαού.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε :

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (Έως το 2004)


1. Το 1986 (!) με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου παραχωρείται στο Υπουργείο Οικονομικών και το οποίο στη συνέχεια παραχωρεί στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας, την έκταση όπου προορίζεται το νέο Νομαρχιακό Νοσοκομείο. http://www.servitoros.gr/news/view.php/31345/

Ωρα Μνηµονίου για τον ιδιωτικό τοµέα Νοµοσχέδιο - σοκ για τα εργασιακά έπειτα από ένα παζάρι - θρίλερ µε την τρόικα


Παρά τις συνολικά δυσµενείς  εξελίξεις στα εργασιακά, η  αρµόδια υπουργός Λούκα  Κατσέλη µετρά και ορισµένες  επιτυχίες στη διαπραγµάτευση  µε την τρόικα. Για παράδειγµα,  αποφεύχθηκε το ακραίο  σενάριο των ατοµικών  συµβάσεων και έγινε τελικά  αποδεκτή η επέκταση των  κλαδικών συµβάσεων µε την  υπογραφή του αρµόδιου  υπουργού  Σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά φέρνει το σχετικό νοµοσχέδιο, αφού - µε βάση τον βασικό µισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας - οι επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τοµέα θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε µειώσεις µισθών, αλλά να έχουν και ευελιξία στις απολύσεις (και χωρίς αποζηµίωση) καθώς και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Το νοµοσχέδιο - σοκ για τα εργασιακά στον ιδιωτικό τοµέα ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συµβούλιο ύστερα από ένα παζάρι - θρίλερ του υπουργείου Εργασίας µε την τρόικα και θέτει νέα δεδοµένα στην αγορά εργασίας, επιφέροντας ριζικές ανατροπές στο υφιστάµενο εργασιακό καθεστώς.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις.!!!


Η οριστική διάλυση των εργασιακών σχέσεων μετατρέπει τους εργαζόμενους σε κολίγους.
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας η φτώχεια και η υποβάθμιση της ζωής του ελληνικού λαού χαρακτηρίζονται από υπουργούς «ευτυχισμένη κατάσταση».
“Το μνημόνιο είναι ευτυχία” διακηρύσσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και η χώρα συνεχίζει να ζει σε καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας.

 
Αυτή η πολιτική ΔΕΝ είναι πολιτική ΠΑΣΟΚ.!!!!
Είναι κάτι άλλο που προσομοιάζει περισσότερο με τις πλέον μονεταριστικές πολιτικές που γνωρίσαμε στην Ευρώπη τη δεκαετία του ’80.!!

Μετακομίζουν οι υπηρεσίες του Δήμου..

Μετακομίζουν οι υπηρεσίες του Δήμου από το κέντρο της πόλης.
Από τον Μάρτιο του 2011 μετακομίζουν οι υπηρεσίες του Δήμου  Χαλκιδέων στο κτίριο που ενοικίασε ο Δήμαρχος πριν από λίγες μέρες και στο οποίο άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του.
Το νέο κτίριο βρίσκετε στην οδό Ληλαντίων  και στο ισόγειο του κτηρίου στεγάζεται το Super Market Carrefour. Στο νέο κτήριο θα  στεγαστούν οι Οικονομικές, Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και η Πολεοδομία και το Σχέδιο Πόλης.

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του πρώτου εκλεγμένου Περιφερειάρχη και περιφερειακού συμβουλίου.

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα γίνει η ορκωμοσία του Κ. Περγαντά και του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Λαμία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, καταβάλλονται προσπάθειες την ορκωμοσία να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμο..

Αντίθετη η Νάντια Γιαννακοπούλου στις περικοπές των πολυτεκνικών επιδομάτων !!

Η δική μας κυβερνητική βουλευτές θα ανοίξουν το στόμα τους;

Παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε χθες 09/12/10 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά την κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών τομέων εργασίας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέματα τις διατάξεις που πλαισιώνουν τον υπό σύσταση Οργανισμό Παροχών Υγείας, τα επιδόματα των πολυτέκνων και τον Οικονομικό Φορέα Προμηθειών Νοσοκομείων.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Μεσαίωνας Τίποτα περισσότερο Τίποτα λιγότερο!!!!

Μεσαίωνας ονομάζεται η χρονική περίοδος της ανθρώπινης ιστορίας που διαδέχεται την περίοδο της Αρχαιότητας και τελειώνει με την περίοδο της Αναγέννησης. Διήρκεσε περίπου 1000 χρόνια, από την κατάλυση του Δυτικού Ρωμαϊκού κράτους (476 μ.Χ.) και το θάνατο του Ιουστινιανού Α' (565 μ.Χ.), του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα που διαπνεόταν από το όραμα της αναβίωσης της παλαιάς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της παγκόσμιας κυριαρχίας της, ως και την εποχή της κατάληψης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους (1453 μ.Χ.) και την ανακάλυψη της Αμερικής(1492 μ.Χ.) από τον Κολόμβο.

Κορυφαίο!!!!

«Γυρολόγος των 100.000 ευρώ ο Ρουμπινί»

thumb
Μέσω του realfm 97.8 ο εκδότης της εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» αποκάλυψε ότι ο γνωστός οικονομολόγος Ν. Ρουμπινί έλαβε, άγνωστο από ποιον, αμοιβή 100.000 ευρώ προκειμένου να μιλήσει στην κλειστή σύσκεψη  επιχειρηματιών και τραπεζιτών στην Αθήνα.

«Οι μισές προβλέψεις του έχουν πέσει έξω. Είναι γνωστός γυρολόγος» είπε ο Αν. Δελλατόλας στον Ν. Χατζηνικολάου.

Αυτή η ΕΕ δεν έχει μέλλον, του Γιώργου Δελαστίκ

Σε πλήρη σύγχυση και αταξία βρίσκεται πλέον η ΕΕ. Η χρηματοπιστωτική κρίση των τραπεζών μετατράπηκε σε δημοσιονομική κρίση των κρατών που τις διέσωσαν και στη συνέχεια οι αποκρουστικοί χειρισμοί αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης προκάλεσαν μια ακόμη βαθύτερη πολιτική κρίση, η οποία απειλεί να μην αφήσει τίποτα όρθιο στην πολύπαθη Γηραιά Ηπειρο. Μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγεται σήμερα το «ευρωπαϊκό ιδεώδες».

Η φτώχεια μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά

Οι τρομερές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού στο να φέρει εις πέρας αρκετές από τις βιοτικές του ανάγκες, καταγράφονται στη νέα έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης που παρουσίασε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Όπως ανακοινώθηκε, το 19,7% του ελληνικού πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 845.000 νοικοκυριά, βρίσκεται πολύ κοντά στον κίνδυνο της φτώχειας, ενώ η κατάσταση είναι πολύ σοβαρότερη για οικογένειες με εξαρτώμενα παιδιά και χωρίς εργαζόμενα μέλη (43,3%).

Θανάσης Μπουραντάς: "Δεν ακυρώνεται η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας"

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο Νομάρχης κ. Θανάσης Μπουραντάς όσον αφορά στις εξελίξεις στο θέμα της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε την πληροφόρηση, ότι το έργο δεν ακυρώνεται, αλλά θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων και παράλληλα θα πρέπει να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει όσον αφορά στην παραχώρηση του οικοπέδου.

Η κρίση ήρθε και στο μεγαλύτερο κλάδο...

 Δεν λύνεται όμως με Ταρζανιές και με ενέργειες των δεκαετιών 1980-2000
Οι επιλογές της κυβέρνησης να εν μέσω κρίσης με τους μαθητευόμενους μάγους της ηγεσίας ορισμένων υπουργείων να στοχοποιήσουν τον ποιο μεγάλο κλάδο αν όχι και τον μοναδικό κλάδο ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας έφερε κρίση στην οικοδομή σχεδόν σε σημείο υπό το μηδέν.

Εργαζόμενοι στα τσιμεντάδικα εμπόδισαν την εισαγωγή τσιμέντου


Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Τσιμέντων της Ελλάδος, η Ομοσπονδία Τσιμέντων και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με την συμβολή των Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας και Μηλάκι Αλιβερίου, Ελευσίνας, Καμαρίου κ.λ.π. προχώρησαν σε αποκλεισμό του Λιμανιού της Χαλκίδας, αντιδρώντας στην εισαγωγή Τσιμέντου που γίνεται από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία.

Τον Περγαντά καλεί να πάρει θέση για το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας ο Σ. Γκάβαλης


Toν K. Περγαντά και το νέο Περιφερειακό συμβούλιο  καλεί να πάρουν θέση για τις εξελίξεις σχετικά με το νοσοκομείο ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον Θ. Χειμάρα Σ. Γκάβαλης η ανακοίνωση που εξέδωσε έχει ως εξής:

Λίγο πρίν την ορκωμοσία του νέου αιρετού Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου, διαπιστώνουμε πως το σχέδιο "Καλλικράτης" απαξιώνεται βάναυσα, τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τους διορισμένους Γενικούς Γραμματείς, με πρακτικές καπελώματος των τοπικών κοινωνιών και των νεοεκλεγέντων οργάνων.

Σου άξιζε αλλιώς να ζήσεις !!!

Εστω και έτσι, μπορεί άλλη άσπρη μέρα να περιμέναμε

Ψαλίδι 40% σε µισθούς των ∆ΕΚΟ

Σε κλειστή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία µετείχαν οι υπουργοί Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Υποδοµών και ∆ικτύων ∆. Ρέππας και  Περιβάλλοντος Τ. Μπιρµπίλη (φωτογραφία αρχείου), αποφασίστηκε το νοµοσχέδιο για τη δραστική µείωση των αµοιβών των εργαζοµένων στις ∆ΕΚΟ να κατατεθεί από το υπουργείο  Οικονοµικών και στις διατάξεις του να περιληφθούν και οι 52 δηµόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας

Δεν θα πειραχτούν οι µισθοί κάτω από τα 1.800 ευρώ τον µήνα

Ηλεκτροσόκ για τους εργαζοµένους των ∆ΕΚΟ αποφάσισε χθες η κυβέρνηση. Θα προχωρήσει σε άµεση µείωση των αµοιβών τους, µείωση που µπορεί να φτάσει έως και το 40% των συνολικών αποδοχών τους, σε µια προσπάθεια να περικόψει τα ελλείµµατα των ∆ΕΚΟ. 

Μειώνουν το μισθό του πρωθυπουργού και των υπουργών !!

Όχι καλέ  εδώ…. στην Ιρλανδία!!!!

Την παρουσίαση του προϋπολογισμού της Ιρλανδίας για το 2011 έκανε ενώπιον του κοινοβουλίου στο Δουβλίνο ο υπουργός Οικονομικών, Μπράιαν Λένιχαν, ο οποίος επιβεβαίωσε την επιβολή σειράς μέτρων λιτότητας, ύψους άνω των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κ. Διαμαντοούλου έχει μια τάση για να την βρίζουν όλοι...

Μια τάση να κρατάει τα έγγραφα που υπογράφει "μυστικά" για 15-20 έχει η Κατερίνα Διαμαντοπούλου. Το πρώτο έγγραφο που κράτησε 14 στο συρτάρι της ήταν εκείνο που έθετε σε αργία τον Δήμαρχο Κονιστρών Δ. Παπαναστασίου την 1 Οκτωβρίου το υπέγραψε της 14/10 μετά τις πιέσεις του Σ. Σπύρου το έβγαλε. Στόχος να το κρατήσει όσο ποιο πολύ μπορούσε μακριά από τα φώτα της προεκλογικής περιόδου. Το Δεύτερο έγγραφο είναι εκείνο της απ ένταξης από το ΕΣΠΑ του  Νέου ραψε Νοσοκομείου της Χαλκίδας το υπόγραψε 17/11/2010.

«Λουκέτο» στις βιομηχανίες που ρυπαίνουν τον Ασωπό




Βάζει δύσκολα Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας  στον νέο περιφερειάρχη  και νομάρχη Βοιωτίας  με οκτώ αποφάσεις του (3975-3981/2010), διατάσσει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του Ασωπού ποταμού και την αποφυγή της περαιτέρω ρύπανσης του, όπως και την προστασία του Ευβοϊκού κόλπου. 

Βάζουν …πλερέζες οι Δήμαρχοι – Παραδίδουν τα αυτοκίνητα άνω των 1400 κυβικών !


Ο Ραγκούσης το ξεκαθάρισε …..βάλτε τα δικά σας !

Δεν θα υπάρχει ούτε ένα αυτοκίνητο πάνω από 1400 κυβικά, τόσο στην περιφέρεια όσο και στους δήμους, ξεκαθαρίστηκε σε όλα τα επίπεδα από το ΥΠΕΣ .
Οι εκπρόσωποι του υπουργείου έκαναν λόγο για πολιτική, που σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει και κατέστησαν σαφές ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς που διανύουμε, τα αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού από τα 1400 κυβικά θα πρέπει να παραδοθούν στον ΟΔΔΥ.

Νέο καθεστώς για τα ΚΕΠ !!

Στους Δήμους υπάγονται από την 1η Ιανουαρίου 2011 τα ΚΕΠ, που είχαν συσταθεί και λειτουργούσαν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, όπως προβλέπει ο νόμος 3852/2010 (Καλλικράτης), σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.

Μετρητά τέλος για αγορές πάνω των 1.500 ευρώ!

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 απαγορεύεται σε όλους τους Έλληνες να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή με μετρητά εφόσον η αξία της υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ. 
Για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων το πλαίσιο γίνεται ακόμη πιο αυστηρό.... Όλες οι πράξεις άνω των 3.000 ευρώ όχι μόνο θα εξοφλούνται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών αλλά θα διαβιβάζονται αυτόματα στο υπουργείο Οικονομικών. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει ο τελευταίος φορολογικός νόμος.

Από 10 έως 20/12 η πληρωμή πολυτεκνικών επιδομάτων από τον ΟΓΑ

Από την Παρασκευή 10 έως τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν. 3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ Ν. 3454/2006) του στ' διμήνου 2010 σε 436.337 οικογένειες, όπως αναφέρει η διοίκηση του ΟΓΑ σε σχετική ανακοίνωση. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στα 132.256.754,45 ευρώ.

27 νέα μέλη στην οικογένεια των Monachus monachus!

27 νέα μέλη στην οικογένεια των Monachus monachus! Συνολικά 27 νεογέννητα φωκάκια έχει καταγράψει από την αρχή της αναπαραγωγικής περιόδου μέχρι σήμερα η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη & Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας. Το Πήλιο, την Κίμωλο, την Τήνο, την Κάρπαθο, τη Θάσο, τη Μάνη, την Εύβοια, την Αργολίδα, τον Πλαταμώνα και αρκετές ακόμα περιοχές επέλεξαν φέτος οι μητέρες Monachus monachus για να γεννήσουν τα μικρά τους.

Υπογραφή Σύμβασης Υλοποίησης Τοπικού Προγράμματος LEADER Νομού Εύβοιας (8/12/2010 12:35)

Υπογραφή Σύμβασης Υλοποίησης Τοπικού Προγράμματος LEADER Νομού Εύβοιας
Ο Υπουργός, Κώστας Σκανδαλίδης υπέγραψε τη σύμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) «Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε.», για την υλοποίηση τοπικού προγράμματος LEADER, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013. Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης, οι συμβάσεις που έχουν συνολικά υπογραφεί μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του ΠΑΑ, ανέρχονται σε σαράντα δύο.

Η εξαγωγική βιομηχανία της Ελλάδας.


λάδα: Τα μοναδικά εξαγόμενα προϊόντα που πάνε καλά, και έχουν αυξήσει τα μερίδιά τους στις διεθνείς αγορές, είναι τα υψηλής τεχνολογίας και εξειδικευμένα βιομηχανικά, προϊόντα



'Τα μόνα εξαγόμενα προϊόντα που έχουν αυξήσει το μερίδιό τους στις διεθνείς αγορές είναι τα βιομηχανικά προϊόντα έντασης τεχνολογίας και έντασης εξειδικευμένης εργασίας, οι εξαγωγές των οποίων κατέγραψαν άνοδο, ενώ κατευθύνθηκαν στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες.

Νόμος – Σοκ για ΔΕΚΟ και Οργανισμούς

Τα αλλάζει όλα στις ΔΕΚΟ η κυβέρνηση. Απ΄άκρη σε άκρη του ευρύτερου δημόσιου τομέα, πλην των εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλάζουν αμοιβές, εργασιακές σχέσεις και μοντέλο εταιρικής
Στις αμοιβές μπαίνει ανώτατο πλαφόν, οι όροι εργασίας αυστηροποιούνται και οι διοικήσεις θα πρέπει πλέον να λογοδοτούν.
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή άμεσα, ώστε να ακολουθηθεί τις ερχόμενες ημέρες από το νόμο- «σκούπα» για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ούγκο Τσάβες –Τι είπε ο ….άνθρωπος για την Ελλάδα !

Δεν καταντάμε Ελλάδα !
Δήλωση του Ούγκο Τσάβες : Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε;
Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί.
Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;»
Μα... γιατί έκλεψε!

Τα δέκα οφέλη του σεξ στην υγεία

Τα δέκα οφέλη του σεξ στην υγεία
Για καλύτερη ζωή...
Δρα προληπτικά κατά του καρκίνου, βελτιώνει το καρδιαγγεικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το στρες και τον πόνο. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες, τα οφέλη που έχει το σεξ στην υγεία είναι αρκετά και σημαντικά.

Μειώνει το στρες

 Ένα από τα μεγάλα οφέλη που έχει το σεξ στην υγεία, είναι η μείωση της πίεσης, που συνεπάγεται και μείωση του στρες.

Για άλλη μία φορά γελοιοποιήθηκε ο Καντονά

Η έκκληση του γάλλου πρώην ποδοσφαιριστή, Ερίκ Καντονά, προς τους καταναλωτές να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους από τις τράπεζες δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς η ημερομηνία πέρασε χωρίς φυσικά να γίνουν μαζικές αναλήψεις.

Οκτώ μυστικά για επίπεδη κοιλιά

Οκτώ μυστικά για επίπεδη κοιλιάΤι κάνουμε όταν το φερμουάρ δεν κουμπώνει;
Σίγουρα θα θέλατε να έχετε επίπεδη κοιλιά στην αποψινή σας έξοδο. Το φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς είναι αντιαισθητικό και μπορεί να προκαλέσει δυσφορία. Ξέρατε ότι το δυσάρεστο αίσθημα του πρηξίματος οφείλεται σε πλήθος παραγόντων, από την τροφική δυσανεξία ως τη δυσκοιλιότητα; Τα καλά νέα; Σας δίνουμε τους τρόπους για να το αποφύγετε.

Κρίσιμη σύσκεψη σε εξέλιξη στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ ώστε να πάψουν να είναι ζημιογόνες, καθώς και για τα εργασιακά θέματα.

Ο πρωθυπουργός, για το θέμα, έχει ζητήσει ενημέρωση και από τη Λούκα Κατσέλη σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά στις εργασιακές σχέσεις και τις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων για τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.

Δύο τρόφιμα που μας δίνουν μακροζωία

Τα δύο  τρόφιμα που μας δίνουν μακροζωία. Οι άνθρωποι που τρώνε πολλά λαχανικά, πορτοκαλί και σκουροπράσινου χρώματος, όπως καρότα και φασόλια, πιθανώς θα αρρωσταίνουν λιγότερο και θα έχουν πιο μακρά ζωή, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, υπό τον δρα Τσαογιάνγκ Λι του Κέντρου Ελέγχου και Καταπολέμησης Ασθενειών των ΗΠΑ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Archives of Internal Medicine»

Το χιόνι πολιορκεί την Εύβοια

Το χιόνι πολιορκεί κύρια τους κεντρικούς ορεινούς όγκους της Εύβοιας,  Άγιος, Δίρφυς, Κοτύλαια και Όλυμπος, με τα γύρω χωριά και πόλεις να ετοιμάζονται να υποδεχθούν το χιόνι, μπας και δουν έστω και έτσι άσπρη μέρα. Καλό χειμώνα!!!
Ο καιρός στην Κύμη

Χιόνια από το Σάββατο το βράδυ

Από αργά το βράδυ του Σαββάτου φαίνεται να πέσει χιόνι στην Χαλκίδα διαβάστε αναλυτικά την πορεία του καιρού .

Να χάσει... τον εθνικό ύμνο κινδυνεύει η Τουρκία

Με τον κίνδυνο να χάσει την αποκλειστικότητα του εθνικού της ύμνου βρίσκεται η Τουρκία λόγω μη κατοχύρωσης πνευματικών της δικαιωμάτων, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Hurriyet.

Όλα ξεκίνησαν όταν μαθητές σε τουρκικό σχολείο στη Γερμανία τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση από την Εταιρεία Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων της Γερμανίας, GEMA, αγωγή με στόχο τη διεκδίκηση των πνευματικών δικαιωμάτων του Εθνικού ύμνου με αφορμή την εκτέλεσή του από την χορωδία του σχολείου κατά τη διάρκεια της εθνικής επετείου.

Ιταλοί και Γερμανοί ''μαλώνουν'' για αρχαιοελληνική περικεφαλαία!

Η ιταλική κυβέρνηση, διεκδικεί σε γερμανικό δικαστήριο μια ''κλεμμένη'', όπως υποστηρίζει η Ρώμη, αρχαία ελληνική περικεφαλαία.

Η εκδίκαση προσφυγής της Ιταλίας, σε δικαστήριο του Βερολίνου, έχει ως αίτημα την επιστροφή μιας αρχαίας ελληνικής περικεφαλαίας, η οποία, σύμφωνα με τις ιταλικές αρμόδιες αρχές, εκλάπη από αρχαιολογικό χώρο στην Ιταλία το 1993.

Ο. Παπανδρέου: "Οι νεφροπαθείς πίστεψαν στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Κύμης και απογοητεύθηκαν"...

Επερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου προς τον  Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  κ. Ανδρέα Λοβέρδο,  και τονίζει τις  ελλείψεις Νοσηλευτικού προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης. Η κ. Παπανδρέου αναφέρει στην επερώτηση της:

«Το Γενικό Νοσοκομείο της Κύμης από την 1/8/2008 διαθέτει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Επιστολή Κ. Μαρκόπουλου στους Βουλευτές Εύβοιας και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων για το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Επιστολή προς τους βουλευτές της Εύβοιας απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Κώστας Μαρκόπουλος, σχετικά με την απόρριψη του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας από το ΕΣΠΑ. στην επιστολή του αναφέρει:

«Όπως ανακοίνωσα χθες με δελτίο τύπου, το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας, απερρίφθη από το ΕΣΠΑ με απόφαση της γεν.γραμ. Περιφέρειας κας. Διαμαντοπούλου, με ημερ. 17/11/10 και αρ.πρ. 8687.

Παρελθόν το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Παρελθόν το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Μετά από έρευνα που κάναμε χθες στην Αθήνα και όπως πρώτη γράψαμε την 30-11-2010 το νέο νοσοκομείο είναι παρελθόν και δεν πρόκειται να ανεγερθεί και αυτό είναι οριστικό. Για πρώτη φορά γράψαμε όταν είχαμε τις πρώτες πληροφορίες  στην ανάρτηση μας εδώ
Από τότε οι φορείς της Εύβοιας έκανα ενέργειες στις οποίες απουσίαζαν ο συντονισμός και η μαζικότητα,  κινήσεις που έπρεπε να δίνουν το μήνυμα, ότι η Εύβοια αυτό δεν θα το "δεχθεί". Οι μέχρι σήμερα κινήσεις ήταν ενέργειες ατόμων και σε ρητορικό επίπεδο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Μαρκόπουλου ο οποίος μετά την επερώτηση δέχθηκε τη απάντηση που του έδωσε ο υφυπουργός υγείας. 

Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Το Ιστορικό ενός θανάτου...


Την 30-11-2010  γράψαμε ότι νέο Νοσοκομείο στην Χαλκίδα, δεν παίζει. Έκτοτε υπήρχαν πολλές ενέργειες και από βουλευτές και από τον Νομάρχη. Μάλιστα ο Βουλευτής κ. Κ. Μαρκόπουλος έκανε και επερώτηση στο αρμόδιο υπουργείο  
Την επόμενη της συζήτησης στην βουλή ο κ. Μαρκόπουλος στο ράδιο ΕΝΑ στο Μ. Παπαμακάριο δήλωνε ότι έχει εμπιστοσύνη στο συνάδελφό του υφιπουργό και δήλωνε ότι ο φίλος Υφυπουργός Υγείας του είπε : "Δεν τίθεται θέμα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων" - "δεσμευμένο το ποσό για την κατασκευή του Νοσοκομείου Χαλκίδας"
Σήμερα για το ίδιο θέμα επανέρχεται και δηλώνει καθώς υπάρχουν νέες εξελίξεις στο θέμα.

Καλημέρα μας (δεν παρουσιαστήκαμε χθες αλλά έχουμε θέμα..)

...Τα μάτια μου δύσκολα περνούν τους μηρούς της
να πλανηθούν ώρα γύρω στους γλουτούς της,
μετά στην μέση της, άνιση με την τριπλή πτυχή,
γίνονται ολότελα αδύναμα να φύγουν...

ΣΡΙ ΧΑΡΣΑΠΑΛΑ – ΝΤΕΒΑ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η Απογραφή πληθυσμού για τον Μάρτη του 2011 πλησιάζει και ζητούνται 302 στελέχη

Η ημερομηνία απογραφής πλησιάζει και ζητούνται στελέχη για την απογραφή.
Σε προσλήψεις 302 τομεαρχών στο νομό της Εύβοιας  θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα
η Στατιστική Υπηρεσία για την εξέλιξη της απογραφής.  Σε ό,τι αφορά τις αποδοχές
προβλέπεται η αμοιβή να είναι 200 ευρώ μικτά ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένου του
ΦΠΑ για όσους εκδίδουν δελτίο παροχής υπηρεσιών ενώ αναμένεται να απασχοληθούν
για τέσσερις περίπου μήνες, μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΤΑΜΥΝΕΩΝ ΣΥΖΗΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010 και ώρα 7,00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, καλούνται τα μέλη και οι φίλοι της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ Ταμυνέων σε Γενική Συνέλευση, 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΟΡΕΙΑ

Για την Συντονιστική
Ο Γραμματέας Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ταμυνέων
Γ.ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ

ΠΑΣΟΚ Αρχίζουν τα δύσκολα;

Η «πατριωτική» τάση του κινήματος που στήριξε τον Γ. Παπανδρέου στην εσωκομματική αντιπαράθεση, και η «εκσυγχρονιστική» αναζητούν το νέο τους ρόλο στην εποχή του μνημονίο.
Σύννεφα εμφυλίου πολέμου σκιάζουν τον ουρανό της κυβέρνησης και του κόμματος. Οι δύο ψυχές του κινήματος, η «εκσυγχρονιστική» και η «πατριωτική», η σύγκρουση των οποίων απείλησε αρκετές φορές τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι βγαίνουν από την κατάσταση ύπνωσης στην οποία είχαν περιέλθει από την επομένη της εκλογικής νίκης του 2009.

Ασπίδα στο έμφραγμα το ελαιόλαδο !!

Περιέχει σπουδαία θρεπτικά συστατικά, με ευεργετική δράση στην καρδιά, στα αγγεία, στο δέρμα και στο πεπτικό. Πρόσφατα οι επιστήμονες απομόνωσαν από την ελιά μία ουσία, την «ελευρωπαΐνη» Διατροφικό «διαμάντι». Πηγή σπουδαίων θρεπτικών συστατικών, με ευεργετική δράση στην καρδιά, στα αγγεία, στο δέρμα και στο πεπτικό. Οι λέξεις περιγράφουν δύσκολα την αξία του ελαιόλαδου. Η οσμή, η γεύση και το χρώμα του είναι δώρα στις ανθρώπινες αισθήσεις. Το δέλεαρ. Οι ουσίες που περιέχει είναι δώρα στον ανθρώπινο οργανισμό. Το ελαιόλαδο βρίσκεται στο τραπέζι μας πολλούς αιώνες, αλλά ακόμη και σήμερα γίνονται γνωστές νέες πτυχές της προσφοράς του στην υγεία.

Επιδημία αντρικής στειρότητας πλήττει την Ευρώπη!!!

Επιδημία αντρικής στειρότητας πλήττει την Ευρώπη και η κατάσταση αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην παχυσαρκία

Κορυφαίοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το 40% των Ευρωπαίων αντρών ηλικίας 18-25 ετών έχουν συγκεντρώσεις σπέρματος κάτω από τα επίπεδα που απαιτούνται για επιτυχημένη σύλληψη με φυσικό τρόπο. Η σχετική έκθεση που συντάχθηκε υπό την αιγίδα του European Science Foundation αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή την κατάσταση, αλλά τα αυξανόμενα ποσοστά παχυσαρκίας είναι μεταξύ των παραγόντων που βαρύνουν περισσότερο.