Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Οι ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ στο Κόκκινο σπίτι

Με επιτυχία έγινα την  τα εγκαίνια της έκθεσης «ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» στο Κόκκινο Σπίτι στην παραλία της Χαλκίδας.  Η έκθεση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε )
Απών από την εκδήλωση Περγαντάς και Ζεμπίλης δεν όφειλα να είναι;
Το παρόν στην έκθεση έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, η Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Διαμαντοπούλου καθώς και οι βουλευτές  Ευβοίας Κατερίνα Περλεπέ, Συμεών Κεδίκογλου και Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου, ο Νομάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι δύο μέλη της ΝΕ και  της ΠΕ ΠΑΣΟΚ  και φυσικά πλήθος κόσμου. 

Στην έκθεση, συμμετέχουν παραγωγοί κρασιού από όλη την Περιφέρεια, ενώ όσοι την επισκεφθούν θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν μοναδικά επώνυμα κρασιά που παράγονται σε διάφορες περιοχές από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.
Η έκθεση ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα Κυριακή.
Στην σύντομη ομιλία του, ο πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Αμπέλου Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρης Χατζημιχάλης, ανέφερε  ότι  οι ποικιλίες οίνου που υπάρχουν σε ολόκληρη της Ελλάδα, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνες του εξωτερικού.
Η κ. Διαμαντοπούλου, ξεκίνησε τον χαιρετισμό της τονίζοντας πως «τα διαμάντια βρίσκονται δίπλα μας και δεν το γνωρίζουμε».
Ο κ. Σκανδαλίδης, μίλησε με τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη «Άμα αποσυνδέσεις την Ελλάδα θα δεις να σου μένουν ένα καράβι, μία ελιά και ένα αμπέλι. Με όλα αυτά, μπορείς να την ξαναφτιάξεις» τόνισε πως τα πλούτη της Ελλάδας είναι πολλά και με αυτά θα μπορέσει να δώσει μια δυνατή απάντηση απέναντι στην παγκόσμια κρίση. Η παραγωγή κρασιού αλλά και η πρωτογενής παραγωγή γενικότερα αποτελούν όχημα ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου