Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

27 νέα μέλη στην οικογένεια των Monachus monachus!

27 νέα μέλη στην οικογένεια των Monachus monachus! Συνολικά 27 νεογέννητα φωκάκια έχει καταγράψει από την αρχή της αναπαραγωγικής περιόδου μέχρι σήμερα η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη & Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας. Το Πήλιο, την Κίμωλο, την Τήνο, την Κάρπαθο, τη Θάσο, τη Μάνη, την Εύβοια, την Αργολίδα, τον Πλαταμώνα και αρκετές ακόμα περιοχές επέλεξαν φέτος οι μητέρες Monachus monachus για να γεννήσουν τα μικρά τους.


Κάθε χρόνο οι ερευνητές της MOm καταγράφουν τα νεογέννητα φωκάκια στο πλαίσιο δράσεων παρακολούθησης του πληθυσμού και καταμέτρησης των γεννήσεων. Παράλληλα τα μέλη του Δικτύου Διάσωσης και Συλλογής Πληροφοριών ενημερώνουν τη MOm κάθε φορά που τυχαίνει να συναντήσουν ένα μικρό φωκάκι. Έτσι μέχρι σήμερα υπάρχουν 27 επιβεβαιωμένες καταγραφές νεογέννητων!

Η φετινή αναπαραγωγική περίοδος για την απειλούμενη με εξαφάνιση μεσογειακή φώκια δεν έχει τελειώσει, καθώς έχει τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη μπροστά της. Οι νέες γεννήσεις δίνουν ελπίδα για την επιβίωση των Monachus monachus και ευχή όλων είναι μέχρι το τέλος της αναπαραγωγικής περιόδου να γεννηθούν ακόμα περισσότερα φωκάκια!
Η MOm ευχαριστεί θερμά την Hellenic Seaways, που για άλλη μία χρονιά στηρίζει το έργο της, διαθέτοντας δωρεάν εισιτήρια για τη μετακίνηση των συνεργατών της στις νησιωτικές περιοχές, για τις ανάγκες των προγραμμάτων έρευνας, διάσωσης και προστασίας της μεσογειακής φώκιας, αλλά και διατήρησης ενός υγιούς θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας στις ανατολικές ακτές της Εύβοιας μέχρι σήμερα έχουν γεννήσει φέτος πέντε μητέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου