Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Περιοδεία Β Δεμερτζή στη Κάρυστο

Τη Νότια Καρυστία επισκέφθηκε, τη Πέμπτη 15/1, ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Δεμερτζής.

Σε Κάρυστο, Μαρμάρι και Ν. Στύρα συναντήθηκε με πολιτικούς του φίλους και στελέχη της ΝΔ.

Περιοδεία πραγματοποίησαν υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη Βόρεια Εύβοια

Περιοδεία πραγματοποίησαν υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη Βόρεια Εύβοια στις περιοχές Ν. Πύργο, Αιδηψό και Ωρεούς.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους συνομίλησαν με τους κατοίκους και έγιναν αποδέκτες του θερμού κλίματος της κοινωνίας απέναντι στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Αποκορύφωμα της αποψινής περιοδείας τους αποτέλεσε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιστιαία.

Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Σίμου Κεδίκογλου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας



Δίχως αμφιβολία η προεκλογική περίοδος συγκεντρώνει υψηλό βαθμό δυσκολίας τόσο για τους υποψήφιους βουλευτές των κομμάτων της Συγκυβέρνησης, όσο και για όλους εκείνους των παρατρεχάμενους, που με τις ευλογίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν καταλάβει δημόσια αξιώματα και θέσεις ευθύνης.

Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ της Αφροδίτης Κτενά

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας


Ψηφίζω ΚΚΕ από τότε που απέκτησα δικαίωμα ψήφου. Ποτέ δεν μπόρεσα να ψηφίσω κάτι άλλο κι ας ζοριζόμουν κι ας αμφέβαλλα κάποιες φορές. Ιστορικοί, συναισθηματικοί και ηθικοί κυρίως οι λόγοι. Αλλη κουβέντα αυτή. Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, όπως μάθαμε να τα λέμε, είναι η ψυχρή, τετράγωνη λογική που με οδηγεί χωρίς υποψία ταλάντευσης στη συστράτευση με το ΚΚΕ. Η λογική που λέει ότι η συστημική κρίση θέλει και συστημική προσέγγιση. Αυτό το έχει καταλάβει πολύ καλά ο αντίπαλος.

Δήλωση των υποψηφίων βουλευτών Εύβοιας του ΚΚΕ Αντώνη Κούκουρα καο Γιάννη Τζαβάρα



Δήλωση των υποψήφιων βουλευτών Εύβοιας του ΚΚΕ:
Κούκουρα Αντώνη, μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ
Τζαβάρα Γιάννη, μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, μέλους του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Τροφίμων-Ποτών, πρόεδρου του συνδικάτου Τροφίμων- Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας.

Για τη συνέντευξη του Στέφανου Μπασινά, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στο ράδιοφωνο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM στις 13/1.

Ουρανία Παπανδρέου Πετσής και Αναγνώστου ζητούν την την έκπτωση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Ιστιαίας



Προς την Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Γερακούδη.
Με την παρούσα αναφορά μας,ζητούμε, την έκπτωση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ιστιαίας, ο οποίος βάσει του άρθρου 79 του κώδικα λειτουργίας δημοτικών κοινοτήτων δεν έχει συγκαλέσει ακόμη και εκλέξει συμβούλιο και βάσει του άρθρου 88 δεν έχει ακόμη ούτε μια φορά συνεδριάσει,ως όφειλε τουλάχιστον μια φορά ανά μήνα .

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η αριθμητική του ΠαΣοΚ


Στο ΠαΣοΚ μαθαίνω ότι πραγματοποιούνται κλειστές συσκέψεις. Μία από αυτές είχε ως θέμα «το κόμμα του Γ. Παπανδρέου και εάν αυτό θα εισέλθει στη Βουλή». Είπαν ότι για να εισέλθει στη Βουλή χρειάζεται 210.000 ψήφους. 

Μετρούν τα Φαβορί της ΝΔ. Ποιος κάνει για νέος αρχηγός της ΝΔ;; Αν ο Σαμαράς...

SAMARAS CRAZI
Βλέπουν την πανωλεθρία και προσπαθούν να βγάλουν από τη μέση τον Αντωνάκη.
Όπως οι αναγνώστες μας γνωρίζουν,  είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τι παίζει με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Εδώ και μέρες, εταιρεία δημοσκοπήσεων, διενεργεί έρευνα για... πρόσωπα της γαλάζιας πολυκατοικίας και μετρά την αποδοχή μιας πιθανής υποψηφιότητας στην προεδρία της Ν.Δ.

Ο Λαφαζάνης ρωτούσε το 2011 τον Παπακωνσταντίνου γιατί δεν τυπώνει η Ελλάδα ευρώ

lafazanisΕπανέρχεται στην επικαιρότητα, με αφορμή την δήλωση της Ρ. Μακρή, για "τύπωμα" ευρώ από την ΤτΕ το ερώτημα που είχε υποβάλλει στον τότε ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας για τον τρόπο διάσωσης της Ιρλανδίας. Διαβάστε την επερώτηση και την επίσημη απάντηση από τα πρακτικά της Βουλής.

Τα "χώνει" η Ραχήλ Μακρή : Δεν κατάλαβαν και έσπευσαν να χλευάσουν την ασχετοσύνη τους

makriΜε νέα δήλωση επανέρχεται η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή σχετικά με τα 100 δισ. ευρώ που μπορεί η χώρα να "κόψει" μόνη της, σε περίπτωση διακοπής της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης

Κάνα επιχείρημα, αδέρφια...

Δέκα μέρες πριν από τις εκλογές και φαίνεται πως έχει απαντηθεί οριστικά και τελεσίδικα το δίλημμα επάνω στο οποίο είναι υποχρεωμένος να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός πηγαίνοντας στην κάλπη: Υπάρχει ελπίδα εναλλακτικής πορείας ή ο μόνος δρόμος είναι αυτός που υποστηρίζουν οι δανειστές και τα μνημόνια και υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τα κόμματα (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ) που συγκυβερνούν;

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόβει ο σύλλογος των εν Χαλκίδι Κυμαίων


Ο Σύλλογος των εν Χαλκίδι Κυμαίων προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7.30 μμ στο Ξενοδοχείο Λούση.

Νέος κύκλος μαθημάτων Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ



«Μετά την καταστροφή των μικροομολογιούχων με τα μέτρα της κυβέρνησης και το περίφημο PSI, 61.000 οικογένειες σήμερα χτυπιούνται από τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Ακόμα μια φορά, την ευθύνη τη φέρει το υπουργείο Οικονομικών. Όταν πουλήθηκαν τα ασφάλιστρα κινδύνου τα οποία κάλυπταν τις τράπεζες, χάθηκε και η ασφάλεια εκείνων που πήραν δάνεια σε ελβετικό φράγκο.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΥΒΟΙΑΣ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/1/2015
ΩΡΑ 18.30 ΕΡΕΤΡΙΑ-ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Αρχαίου θεάτρου και Μενεδήμου)

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/1/2015
ΙΣΤΙΑΙΑ ΩΡΑ 18.00 ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το πρόγραμμα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη Εύβοια

Παρασκευή 16/1​
  • 6:30πμ Εξόρμηση στο εργοστάσιο ΜΙΜΙΚΟΣ με το Γιάννη Τζαβάρα, και τη Γεωργία Πύθουλα.
  • 11:00πμ Περιοδεία στο εργοστάσιο SABO με το Γιώργο Μαρίνο,τον Αντώνη Κούκουρα και τη Γεωργία Πύθουλα.

Γιατί κατεβαίνω με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου και γιατί τώρα.



Το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι το επόμενο μεγάλο βήμα και το νέο ξεκίνημα στον προοδευτικό χώρο. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη της βάσης και από όλους τους πολίτες που δεν τους εκφράζουν τα σημερινά κόμματα και οι σημερινές ηγεσίες με βάση τις αξίες που μας ενώνουν.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Δ. Πιπεργιάς Το διακύβευμα των εκλογών είναι καθαρό και ισχυρό.



Πολλοί φίλοι και καλοί σύντροφοι με ρωτούν τι να κάνουμε στις προσεχείς εκλογές της 25ης Γενάρη και γιατί.
Είναι λογικό, με την πολυδιάσπαση και το φυγοκεντρισμό των δυνάμεων του σοσιαλιστικού χώρου, να υπάρχει, και μάλιστα έντονα, αυτός ο προβληματισμός, αφού οι ιστορικές αναμνήσεις, από τους αγώνες των τελευταίων δεκαετιών, ανακατεύονται με κοινωνικές αναγκαιότητες, συναισθήματα και πολιτικές σκέψεις.

Γιώργος Δελαστίκ: Οχι, δεν αναστήθηκε το ΚΟΔΗΣΟ, ο Γιώργος έφτιαξε το... ΚΙΔΗΣΟ!

Γιώργος Δελαστίκ: Οχι, δεν αναστήθηκε το ΚΟΔΗΣΟ, ο Γιώργος έφτιαξε το... ΚΙΔΗΣΟ!Προσέξτε μην παρασυρθείτε! Δεν έχουμε να κάνουμε με την πολιτική νεκρανάσταση του αλήστου μνήμης ΚΟΔΗΣΟ, του Γιάγκου Πεσμαζόγλου, το οποίο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξασφάλισε την προσκόλληση του ιδρυτή του στη ΝΔ!

Έκθεση της Κομισιόν: Φτώχεια, ανεργία και εργασιακή ανασφάλεια «σαρώνουν» τον ευρωπαϊκό Νότο

Η φτώχεια και οι κοινωνικός αποκλεισμός “σαρώνουν” τον Ευρωπαϊκό Νότο σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία όπως επίσης στην Ιρλανδία αλλά και σε ένα από “τέκνα” της Ε.Ε. που δεν έχει ενταχθεί την Ευρωζώνη, την Ουγγαρία.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ του Γ. ΜΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ Β. ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ, στην ΙΣΤΙΑΙΑ.



Την Τετάρτη, 14 Γενάρη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο και την Βαγγελιώ Παπασταθοπούλου περιόδευσε στην Ιστιαία και επισκέφτηκε τους εργαζόμενους του Δήμου και το Κέντρο Υγείας. 
Σχετικά με το Κέντρο Υγείας οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ καταδίκασαν  για άλλη μια φορά την πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ , την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει οδηγήσει στην υποχρηματοδότηση της υγείας , στις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό , νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΑ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟ



Κύριε πρόεδρε, καταρχάς σας προβληματίζει η ακραία πόλωση που φαίνεται ότι επιδιώκει η ΝΔ την προεκλογική περίοδο;

Ότι επιδιώκουν και οι δύο, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, την πόλωση είναι δεδομένο. Η ΝΔ, βέβαια, λόγω της ιδεολογικής αλλοίωσης του κόμματος, με τα ακροδεξιά στοιχεία που ανέδειξε σε πρώτα βιολιά ο κ. Σαμαράς και με τις προσπάθειες μέσω Μπαλτάκου για συνεργασία ακόμα και με την ίδια τη Χρυσή Αυγή, έχει φτάσει στο σημείο να κάνει μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ, τον μέχρι χθες εταίρο του στην κυβέρνηση και συνένοχό του - από την εποχή της Siemens μέχρι και σήμερα - στην αλληλοκάλυψη σκανδάλων.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 22/1 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 22/1 19:00
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΓΑΣ (Υπ.βουλευτής ν.Ευβοίας – Πανεπιστημιακός)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ (Υπ.βουλευτής ν.Ευβοίας – Γιατρός)
  • Συσπείρωση και αγώνας για να ζήσει ο εργαζόμενος λαός, για να βάλει τέλος στη φτώχεια, την ανεργία, χωρίς μνημόνια και χρέος, έξω από ευρώ και ΕΕ

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Βενιζέλος: Στέλνει στον εισαγγελέα τον Γιώργο!

venizelos papandreouΙδιαίτερη αναφορά στα χρέη του ΠΑΣΟΚ έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή ενώ εξαπέλησε σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου.

Mε το βλέμμα στις ελληνικές κάλπες όλος ο πλανήτης - Μικρή ιστορική αναδρομή στις εκλογικές αναμετρήσεις




Προ των πυλών η πρώτη αριστερόστροφη κυβέρνηση έπειτα από 60 χρόνια δικομματισμού

H μεταστροφή του ευρωπαϊκού τύπου


Η μεταστροφή του ευρωπαϊκού τύπου για την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο προκα- λεί εντύπωση σε πολλούς Έλληνες ψηφο- φόρους και σχολιαστές. Ωστόσο, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη τούτη η στροφή. Το ότι φάνηκε στην προεκλογική περίοδο κι όχι νωρίτερα είναι αποτέλεσμα ακριβώς της ρευστότητας της πολιτικής σκηνής και της -επίσημης πλέον- ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ύφεσης (που συνδέεται και με την πτώση της τιμής του πετρελαίου).

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αφού έδωσε εντολή να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Μαΐου Μπακογιάννη τώρα μιλά για πρόβλημα ο Β. Βενιζέλος

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την ομιλία του Ε. Βενιζέλου σήμερα στην Χαλκίδα.
"Στην εμπροσθοφυλακή είναι η οργάνωσή μας, είναι οι υποψήφιοί μας, τα ψηφοδέλτιά μας στην Εύβοια σε όλη τη Στερεά, μια δύσκολη περιφέρεια, όπου είχαμε προβλήματα και στις περιφερειακές εκλογές. 
Αλλά πολύ ισχυρή παρουσία στους δήμους. Έχουμε μεγάλη δημοκρατική παράδοση. Ο λαός της Εύβοιας, ο λαός της Στερεάς είναι στέρεος, καθαρός, προοδευτικό!"

Κουτσούμπας σε Τσίπρα: Δε ντρέπεσαι να προτείνεις να “σώσουμε” μαζί την ΕΕ και το ευρώ

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ με αφορμή το άνοιγμα του Τσίπρα στον Περισσό για την σωτηρία του ελληνικού λαού.

Σε δηλώσεις προέβη ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή την πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για συστράτευση των δυο κομμάτων κάνοντας λόγο για “μεγάλο θράσος”.

ΧΡΗΣΗ ΡΙΝΙΚΩΝ SPRAY: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

 ΑΡΓΥΡΩ ΚΥΠΡΑΙΟΥ
Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος
Η ευκολία με την οποία επιλέγουν τα ρινικά spray, εξαιτίας της εκδήλωσης συμπτωμάτων κρυολογήματος ή γενικότερα προβλημάτων ρινικής αναπνοής, έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε συμπτώματα εθισμού.
Τα spray είναι χρήσιμα, σε περιπτώσεις κρυώματος ή καταρροής, το πολύ για μία εβδομάδα.

Δ. Πιπεργιά΅ Το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι ισχυρό και καθαρό.


"Πιστεύω ότι το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι ισχυρό και καθαρό. Αφορά στην ανάγκη αλλαγής πολιτικής με ένα προοδευτικό σχέδιο αναπτυξιακής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας μας, και μια σθεναρή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, τώρα που πληθαίνουν οι φωνές και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάγκη αναθεώρησης της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Δήλωση Πιπεργιά για την επόμενη "μέρα" των εκλογών !!

"Ο σοσιαλιστικός χώρος μπορεί να ανασυγκροτηθεί και να έχει προοπτική μόνο μέσα από τη ριζοσπαστική αναγέννηση της χαμένης αξιακής του ταυτότητας, τη ρήξη με τον νεοφιλελευθερισμό, τη χάραξη σαφούς διαχωριστικής γραμμής από τη συντήρηση,

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στην Ιστιαία Σαβ.17/1

Εκδήλωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Ιστιαία το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 στις 6.00 το απόγευμα παρουσία των υποψηφίων βουλευτών του νομού μας.

Πρόγραμμα υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στην Εϋβοια - Συγκέντρωση την πέμπτη 15/1

Τετάρτη 14/1
  • 07:00π.μ Περιοδεία στο εργοτάξιο του δήμου Χαλκιδέων με τη Σοφία Ντούρου
  • 11:00π.μ Περιοδεία – ομιλία στο εργοστάσιο ΑΓΡΟΖΩΗ με το Γιάννη Τζαβάρα και τη Γεωργία Πύθουλα.

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στις πόλεις της Στερεάς

Την Πέμπτη 15/1 στη Χαλκίδα, στο θέατρο Παπαδημητρίου στις 6.00μ.μ. Ομιλητής Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς και υποψήφιος βουλευτής στην Εύβοια

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη μετέχουν οι :

1. Γιώργος Φλωρίδης ,πρώην υπουργός και βουλευτής

2. Παναγιώτης ( Τάκης ) Ρήγας , Γραμματέας της απερχόμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας

3. Νίκος Μπίστης, στέλεχος της Κεντροαριστεράς

Πρωτοφανής ο όγκος της ιστορικής πορείας στο Παρίσι

Ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης πορεία στο Παρίσι με τη συμμετοχή δεκάδων αρχηγών κρατών, νωρίτερα, και με το πλήθος του κόσμου να ξεπερνά σύμφωνα με τους υπολογισμούς ενδέχεται να άγγιξαν ακόμη και το 1,6 εκατομμύριο. Συνολικά σε όλη τη Γαλλία διαδήλωσαν 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών που έκανε λόγο για μία πρωτοφανή κινητοποίηση. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι 1,2-1,6 εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία στο Παρίσι και περί τα 2,5 εκατομμύρια στις άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Φτάνουν οι πρώτες ερωτήσεις στο email για τους βουλευτές:



Αφορούν:

Τον Συμεών Κεδίκογλου  και η ερώτηση είναι Πως αισθάνθηκε όταν ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ;

Τον Σίμο Κεδίκογλου και αφορά την πολιτική του διαδρομή. Ξεκινήσατε με ΠΑΣΟΚ να πάτε στο κόμμα του κ. Αβραμόπουλου να επιστρέψετε στο ΠΑΣΟΚ και τώρα ξανά πάτε στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου πως μπορεί ένας πολιτικός να μετακινείται έτσι εύκολα;

Οι αναγνώστες μας κάνουν ερωτήσεις στους υποψηφιους βουλευτές


Φίλες και φίλοι,
Επειδή οι εκλογές αφορούν κύρια εμάς ως πολίτες μας δίνεται η δυνατότητα μέσω του blog μας να κάνουμε ερωτήσεις στους υποψή- φιους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Το Ποτάμι έρχεται στην Εύβοια

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου το απόγευμα, το Βαν του Ποταμιού θα είναι στη Χαλκίδα. Εθελοντές του Ποταμιού μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές του Νομού θα γυρίσουν τους δρόμους της πόλης για να συναντήσουν

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ



Σήμερα Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Εύβοια, στο εκλογικό κέντρο της Χαλκίδας (Φαρμακίδου 2). Όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και στην Εύβοια, το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α εκφράζει την ελπίδα του κόσμου για Ανατροπή, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια, που θα φέρει η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Ελλάδα.

Συνολικά 21 τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου



Για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου  2015, συνολικά 21 κόμματα, τέσσερις συνασπισμοί κομμάτων και ένας ανεξάρτητος κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο δήλωση συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές.
Συγκεκριμένα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής τα εξής κόμματα:

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια, ξεκίνησαν την περιοδεία τους



Ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο η εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας στις τοπικές κοινωνίες. Στις περιοδείες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συμμετοχή των υποψηφίων βουλευτών, αλλά και στελεχών από τις κατά τόπους οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ,  μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και έγινε γνωριμία των τοπικών κοινωνιών με τους υποψήφιους βουλευτές.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Οι πολύπλοκες διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν εκτός ψηφοδελτίου τον Τάσο Γέραλη

Δήλωση του Τάσου Γέραλη, για την μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευβοία. Ευχαριστεί την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ:

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ από την ίδρυσή της ανέλαβε τις ιστορικές της ευθύνες και με όρους πολιτικής και κομματικής αυτονομίας, εργάζεται συνεχώς για την δημιουργία του μεγάλου προοδευτικού μετώπου ανατροπής.

Από σήμερα ;; Η μεγάλη στροφή του ΔΟΛ και του Mega προς τον ΣΥΡΙΖΑ .



  Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, αρθρογράφος της «Αυγής» και πρώην διευθυντής του «Ριζοσπάστη», δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός θα ενταχθεί ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση στο ν. Εύβοιας

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμμετέχει στις εκλογές μέσα από τα ψηφοδέλτια της εκλογικής συνεργασίας με την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση και άλλα ανατρεπτικά ρεύματα, αγωνιστές και αγωνίστριες, στη βάση κοινής πολιτικής συμφωνίας.
 
Το όνομα του ψηφοδελτίου θα είναι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ με υπότιτλο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ / ΣΤΡΙΩΝ.
 
Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Μετωπικής Αριστερής Συμπόρευσης στο Νομό Εύβοιας είναι: 

Το πρόγραμμα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στην Εύβοια για Δευτέρα 12 και Τρίτη 13/1

Δευτέρα 12/1
  • 06:00πμ Περιοδεία – ομιλία στο εργοστάσιο ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ με το Γιώργο Μαρίνο, το Γιάννη Τζαβάρα και τη Γεωργία Πύθουλα.
  • 2:00μμ Περιοδεία στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με το Γιώργο Μαρίνο και τον Αντώνη Κούκουρα.
  • 6:00μμ Περιοδεία στα χωριά Σταυρός και Κοντοδεσπότι με τη Γεωργία Πύθουλα.
  • 6.00μ.μ. Συγκέντρωση στον Ν. Πύργο με τη Σοφία Ντούρου.