Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Οι υποψήφιοι του Περιφερειακού ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας»

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής ΣυσπείρωσηςΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 16 Απρίλη, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Ο Αντώνης Κούκουρας, Γραμματέας της Τ.Ε Χαλκίδας- Θήβας του ΚΚΕ, και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, χαιρέτησε και ανέφερε στην ομιλία του στοιχεία από τα ψηφοδέλτια της Στερεάς και Εύβοιας. Επίσης χαιρέτησε ο Βαγγέλης Σταματούκος, υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ



ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Το Σάββατο 5 Απριλίου στις Ροβιές κλήθηκε εθελόντρια για μια αδέσποτη γάτα που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Η εθελόντρια έσπευσε άμεσα στο σημείο και αφού περιμάζεψε το τραυματισμένο ζώο ζήτησε από αυτούς που την κάλεσαν να διαθέσουν κάποιο ασφαλές σημείο του σπιτιού ή του μαγαζιού τους όπου θα παρέμενε το κλουβί με το τραυματισμένο ζώο μέχρι να βρεθεί κτηνίατρος ή να διευκρινιστεί αν όντως η γάτα έφερε σοβαρό τραύμα ή ήταν απλώς σοκαρισμένη. Και αυτό γιατί η εθελόντρια έχει στο σπίτι της σκυλιά που δεν δέχονται γάτες. 

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι του ψηφοδελτίου του Βαγγέλη Αποστόλου στην Εύβοια είναι:

Ακριώτης Γιώργος 

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Πρ.Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας και της ΕΛΤΕΕ. Αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Πρ. Γραμματέας στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Μέλος ΔΣ της ΔΟΠΠΑΧ. Ενεργό μέλος τουΔικτύου Αλληλεγγύης Χαλκίδας. Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ



Ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βαγγέλη Αποστόλου



Ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βαγγέλη Αποστόλου στη χθεσινή κεντρική εκδήλωση με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την παρουσίαση των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά»:

«Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ
Καλώς ορίζουμε το Πρόεδρό μας Αλέξη Τσίπρα και τον ευχαριστούμε για την παρουσία του στο νομό μας.

Αποτελεί προοδευτική επιλογή το ψηφοδέλτιο του Μπακογιάννη; O κος Μπακογιάννης δεν ήρθε στην Στερεά για να μείνει.

Επιστολή ενός δημοκρατικού πολίτη, όπως αυτοπροσδιορίζεται, κοινοποίησε η παράταξη Ενεργοί Πολίτες Στερεάς του υποψηφίου περιφερειάρχη Κώστα Χαϊνά. Άκουσα ότι ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Μπακογιάννη αφού και τρία πρώην στελέχη του εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιό του και αναρωτήθηκα. Είναι δυνατόν ένας προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης να ψηφίζει Μπακογιάννη; Είναι δυνατόν να αποτελεί προοδευτική επιλογή το ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη; Ε λοιπόν προσωπικά λέω όχι .
Γιατί είναι ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή της παράταξης που έχει τεράστιες ευθύνες για την καταστροφική πορεία της χώρας τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

O Αλέξης Τσίπρας από τη Χαλκίδα: Ο κ. Σαμαράς διασπά και διαλύει την κοινωνία

Πολίτες της Χαλκίδας,
Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω ένα μήνυμα από την περιοδεία μου σε όλη τη χώρα. Το τέλος των μνημονίων και εκείνων που τα επιβάλλουν είναι κοντά. Άλλος ήλιος ανατέλλει πάνω από την Ελλάδα. Η Ελλάδα που επιμένει, η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που γκρέμισε δυο μνημονιακές κυβερνήσεις, ετοιμάζει την τελική της αντεπίθεση. Θα νικήσουμε το φόβο, τους εκβιασμούς, τα ψέματα, το παλιό, το φθαρμένο, το σάπιο.  Στις 25 του Μάη ο πολίτης, η κοινωνία, η πατρίδα, ορθώνονται, απαιτούν, διεκδικούν, αποφασίζουν. Η χώρα μπαίνει σε άλλο δρόμο σπρωγμένη από τον ίδιο το λαό της.   

Με τον Γραμματέα της, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Η “Κοινωνική Συμφωνία”, πιστή στην ιδρυτική της  διακήρυξη και τις αποφάσεις των οργάνων της για δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου ανατροπής  και μιας ευρύτατης συμπαράταξης πολιτικών δυνάμεων με κυβερνητική προοπτική, δηλώνει παρούσα σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα με τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α του Γραμματέα της και Γραμματέα των Γιατρών του Κόσμου κ. Νικήτα Κανάκη.

Τίτλοι τέλους για άλλη μια εταιρεία της Εύβοιας!!

Την οριστική απόφαση  για κλείσιμο, μέσω της διάσπασης της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης σε δύο Ανώνυμες Εταιρείες, γνωστοποίησε στον Βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, η Φώφη Γεννηματά, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας. 
Στο έγγραφο της για το θέμα της καταβολής των μισθών στους εργαζόμενους, η κ. Γεννηματά αναφέρει, "αυτή η οικονομική εκκρεμότητα θα τακτοποιηθεί βάσει του ισχύοντος εθνικού και ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου αλλά και των παραμέτρων εξυγίανσης που θα αποφασισθούν για τη βιωσιμότητα της εταιρείας."
 Διαβάστε την απάντηση:


Ο Δήμος Χαλκιδέων, το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας
& ο Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού

σας  προσκαλούν σε μια μαγευτική ανοιξιάτικη εκδήλωση:

«Κυριακάτικο απόγευμα με κλασική μουσική»

με την Συμφωνική Ορχήστρα  «Αναγέννηση»

στις 27 Απριλίου 2014, ώρα 19:15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ



                       ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
     ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ    ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ, ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ, ΘΑΡΡΟΥΝΙΩΝ, ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΚΡΕΜΑΣΤΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,  ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ»
Συνδημότισσα – συνδημότη
     Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που η σημερινή Δημοτική Αρχή του κ. Θωμά ανέλαβε τη διοίκηση του νέου Καλλικρατικού Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Tέσσερα χρόνια δυστυχώς άκαρπα και αναξιοποίητα για το Δήμο μας.

Αποκαθίσταται ο παράκτιος κρηπιδότοιχος στο Φάρο Αυλίδας



Υπογράφηκε, την Μεγ. Τετάρτη, 16 Απριλίου, από τον δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας («Τ. Τσαούσης – Σ. Βερονίκης & Σια ΕΕ») Τιμολέοντα Τσαούση, η σύμβαση για το έργο κατασκευής παράκτιου τοιχίου αντιστήριξης στην Τοπική Κοινότητα Φάρου Αυλίδας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 190.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με την έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος κοινοπραξία να ανέρχεται στο 34%.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για τη δράση επιτήδειου που ζητά χρήματα για δήθεν «δώρο Πάσχα» υπέρ των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Χαλκιδέων



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες-καταγγελίες:
Ανδρας ψηλός, αδύνατος, ντυμένος με τζιν παντελόνι και γιλέκο της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου, το βράδυ της Μεγ. Τρίτης, 15 Απριλίου, στην περιοχή Κανήθου, χτυπούσε κουδούνια σπιτιών και ζητούσε χρήματα για υποτιθέμενο έρανο προς συγκέντρωση δήθεν «δώρου εορτών» για λογαριασμό των εργαζομένων σ’ αυτήν, χρησιμοποιώντας μάλιστα ονοματεπώνυμά τους… 

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ: Υπάρχει κάποιος πολιτικός άνδρας το έτος 2014;



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
 Σε ανύποπτο χρόνο και σε περίοδο ανάκαμψης της εταιρίας , τα ξένα και εγχώρια συμφέροντα χτυπούν την εταιρία με τον ίδιο τρόπο που τη χτυπούσαν και πριν ένα χρόνο , δηλαδή , ξαναζεσταίνουν τον τεμαχισμό της εταιρίας μέσω των κρατικών ενισχύσεων , οι οποίες παραμένουν απλώς ως επιβάρυνση της ΛΑΡΚΟ πριν ή μετά την πτώχευση .
 Το σχέδιο είναι το αρχικό του ΤΑΙΠΕΔ διανθισμένο με δικλείδες ασφαλείας που καθιστούν το κλείσιμο της εταιρίας με βεβαιότητα.
 Δεν έχουμε πλέον «καλή» και «κακή» ΛΑΡΚΟ , αλλά «κακή» . Η τρίτη διάσταση εισάγεται με την τριχοτόμηση της εταιρίας και  :

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗ «ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δέχτηκε την πρόταση συμμετοχής στο Δημοτικό Συνδυασμό "Κινητοποίηση" για τον τόπο μας στο Δήμο της Χαλκίδας.
Πρόκειται για μια δημοτική παράταξη στην οποία συμμετέχουν με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες εργατικά σωματεία και μαχητικοί συνδικαλιστές που δώσαν και δίνουν αγώνες για το δικαίωμα στη δουλειά και για την αξιοπρεπή επιβίωση των πολιτών, στην Εύβοια.

Δήλωση B. Aποστόλου για την "συνάντηση" κ. Μπακογιάννη με τον Επίτροπο κ. Χαν




Α. «Έμεινα έκπληκτος με την ανακοίνωση, μία απλή χειραψία μετατράπηκε σε προώθηση των προβλημάτων της Περιφέρειας. Με ποιά θεσμική ιδιότητα και με ποιές συγκεκριμένες τεκμηριώσεις ο κ. Μπακογιάννης συζήτησε θέματα τα οποία εδώ και χρόνια ταλανίζουν την Περιφέρεια αλλά και τη χώρα μας; Στο χρονικό διάστημα της χειραψίας τα συζήτησε όλα αυτά;
Αυτές οι συναντήσεις θυμίζουν εποχές ¨κατόπιν ενεργειών μου¨ που δεν ταιριάζουν στην εποχή μας.
Το νέο στην πολιτική δεν έχει σχέση με την ηλικία αλλά κυρίως με τη νέα λειτουργία.  Οφείλει να το καταλάβει αυτό ο κ. Μπακογιάννης.»