Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Θάνος Μωραΐτης: H ψήφος εμπιστοσύνης δεν απαντά σε κανένα πολιτικό ερώτημα και πρόβλημα


Tα πραγματικά προβλήματα  είναι η ανυπαρξία σχεδίου και η αδήριτη ανάγκη για αλλαγή πολιτικής. Aς μη συγχέει κανείς την ψήφο εμπιστοσύνης με την ανάγκη για μεγάλες και ριζικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ
Tο πρόβλημα δεν είναι οι βουλευτές αλλά η ίδια η κυβέρνηση 
Η εκλογή προέδρου έχει και πολιτικό χαρακτήρα. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ:Πανικόβλητη η Κυβέρνηση από τη λαϊκή δυσαρέσκεια, ζητά ψήφο εμπιστοσύνης



Πανικόβλητη η Κυβέρνηση από τη λαϊκή δυσαρέσκεια, ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από  τους  βουλευτές της με μοναδικό στόχο  να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμα .  Πρόκειται για μια απεγνωσμένη  κίνηση καθώς η ίδια έχει χάσει αμετάκλητα την λαϊκή στήριξη και την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

H Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα και ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Ζούμπος εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας Θανάση Αγαπητό, εκπαιδευτικό και τους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο, δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δικάζονται σήμερα 2 του Οκτώβρη 2014 στη Θεσσαλονίκη.

Ανοιχτή Εκδήλωση-Συζήτηση για την υγεία: Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας



Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ για το παρόν και το μέλλον της υγείας, με κεντρικούς ομιλητές τον βουλευτή Ρεθύμνου και επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο για θέματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής Γιάννη Μπασκόζο.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητάει η κυβέρνηση


Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει στη Βουλή η κυβέρνηση όπως αποφασίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου .
      
Η δικομματική κυβέρνηση αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος.

«Για την εικόνα διάλυσης του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας ευθύνεται κυρίως η κυβέρνηση».

Ομιλία του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων»:

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Του Δημήτρη Κατσούλη
Οι Δήμοι πρωτίστως και οι περιφερειακοί ΦΟΔΣΑ επικουρικά αναδεικνύονται σε στρατηγικής σημασίας θεσμικές οντότητες για την υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Πρόληψης της Δημιουργίας Στερεών Αποβλήτων διότι σε αυτούς ανήκει η αρμοδιότητα εκπόνησης των τοπικών σχεδίων πρόληψης ανά ρεύμα αποβλήτων. Τα τοπικά σχέδια πρόληψης είναι τα sine qua non  εργαλεία για την υλοποίηση των στόχων του Εθνικού Σχεδιασμού.

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτά είναι τα επαγγέλματα που έχουν τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ανέργους στην χώρα μας αποκαλύπτει η ΕΛΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  σε σύνολο 859.003 ανέργων που κατέγραψε η ίδια, πριν τρία περίπου χρόνια οι 38 κατηγορίες των εργαζομένων (επί συνόλου 105) με την υψηλότερη ανεργία ανά επαγγελματική ομάδα είναι οι ακόλουθες:

Με "άρωμα" εκλογών ...... Παραιτήθηκαν πριν από λίγο τρεις γ.γ. της κυβέρνησης

Γνωστές έγιναν, πριν από λίγο, οι παραιτήσεις τριών Γ.Γ της κυβέρνησης,  του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, καθώς των Γραμματέων Επικοινωνίας, Γιάννη Παναγιωτόπουλου και Ανδρέα Κατσανιώτη, ο τελευταίος είναι στενός φίλος του Πρωθυπουργού και ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης στην Πάτρα.

Ποιος εκφράζει τη Δημοκρατική Παράταξη;...

Το ...ξέσπασμα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, πρώην υπουργού της κυβέρνησης Παπανδρέου και φύσει πράου ανθρώπου, προκάλεσε η συζήτηση που ξεκίνησε, με το ΠΑΣΟΚ και αίφνης τη ΝΔ (!) να διεκδικούν την πατρότητα της Δημοκρατικής Παράταξης. «Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν θλιβερό και ενδεικτικό της πολιτικής συγκυρίας που διανύουμε. Τσακώνεται λέει η ΝΔ με το σημερινό ΠΑΣΟΚ για το ποιος εκφράζει τη "Δημοκρατική Παράταξη"!», λέει, σπεύδοντας να απαντήσει : «Κανένας βέβαια από τους δύο!»

Μόνο ηλεκτρονικά Από 9 έως 17 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

Στις 9 Οκτωβρίου, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για να κατατεθούν οι αιτήσεις για μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.
Στην κοινή υπουργική απόφαση εξειδικεύεται η διαδικασία, ποιοι επιτυχόντες εξαιρούνται, πώς ορίζεονται τα μέλη της οικογένειας, το ετήσιο οικογενειακό και το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα κτλ, ενώ επισημαίνεται ότι ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% τπου αριθμού εισακτέων ανά Σχολή.

Αποκαλύφθηκαν και τα βάθρα των Καρυάτιδων στην Αμφίπολη


Το συνολικό ύψος φτάνει τα 4,07 μέτρα...
Αποκαλύφθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο τα βάθρα πάνω στα οποία είναι τοποθετημένες οι Καρυάτιδες στον Τάφο της Αμφίπολης. Σύμφωνα με...
πληροφορίες του xronometro.com , καθένα από τα μαρμάρινα βάθρα έχει ύψος 1,80 μέτρα, ενώ αυτά κάθε αυτά τα αγάλματα έχουν ύψος 2,27 μέτρα, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Πολιτισμού. Άρα το συνολικό ύψος των καρυάτιδων αγγίζει τα 4,07 μέτρα!
Αυτό που δεν βρήκαν, ωστόσο, οι αρχαιολόγοι είναι κάποια επιγραφή η οποία –όπως ήλπιζαν- θα ήταν γραμμένη πάνω στα βάθρα και θα έδινε κάποιο στοιχείο για τον ένοικο (ή τους ένοικους) του ταφικού μνημείου.

Πέθανε ηλικιωμένος που λιποθύμησε σε τράπεζα, περιμένοντας για τον ΕΝΦΙΑ

Αίσθηση έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον θάνατο 70χρονου στη Θεσσαλονίκη ο οποίος έχασε τη ζωή του ενώ περίμενε να πραγματοποιήσει συναλλαγή σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Λαμπράκη στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.
Για το περιστατικό παρενέβη η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Φωτεινή Κρεωνίδου, η οποία ζήτησε από το ΑΤ Τούμπας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να ερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου του ηλικιωμένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 70χρονος άντρας περίμενε το πρωί, επί περίπου 1,5 ώρα, στην ουρά της τράπεζας για να πληρώσει και αυτός την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μπάχαλο η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με την τρόικα

Ένταση στην κυβέρνηση για την παρουσία του συνεργάτη του πρωθυπουργού στην πρώτη σύσκεψη με την τρόικα. Μπαράζ τηλεφωνημάτων ανάμεσα σε Χαριλάου Τρικούπη και Μαξίμου για να λυθεί η παρεξήγηση. 

Εικόνα «μπάχαλου» εμφανίζει η κυβέρνηση, με το «καλημέρα» της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Σήμερα, στην πρώτη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής των ελεγκτών, πραγματοποιήθηκε «εμφύλιος»,

Ξεπουλάει και άλλο ακίνητο στην Εύβοια αυτή την φορά στην Λίμνη, τοΤΑΙΠΕΔ για 150.000



ΤΑΙΠΕΔ: Στο e-σφυρί ακόμη 9 ακίνητα

Με την μέθοδο του e-σφυρί βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ ακόμη 9 ακίνητα " μέσω του διαδικτύου το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. 

Πρόκειται για παραθαλάσσια οικόπεδα, εντός των οποίων υπάρχουν ακίνητα, είτε για πολυώροφα κτίσματα στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία οδεύουν προς e-ξεπούλημα...

 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ταμείου, στις 7 Οκτωβρίου 2014 έχει προγραμματιστεί από το ΤΑΙΠΕΔ η διενέργεια του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση 9 δημόσιων ακινήτων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr.

Αλλιώς Καρύστου προτείνου μια συνολική πρόταση για τις καντίνες στην Κάρυστο



Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου που έχει προγραμματιστεί για τις 30-09-2014, μεταξύ άλλων προβλέπεται να συζητηθεί το ζήτημα εγκατάστασης δύο καντινών, η μια πλησίον του νεκροταφείου και η άλλη πίσω από το Δημαρχείο, στην Κάρυστο.

Νέο σύγχρονο μηχάνημα τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας



Την Παρασκευή 3-10-2014 και ώρα 12.00 στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας θα γίνει η τελετή παράδοσης του νέου σύγχρονου μηχανήματος Τεχνητού Νεφρού από τον Πανευβοϊκό Σύλλογο «ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ», με πρόεδρο τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Π. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη.

Συλλογική κουζίνα από το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας

Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας σας προσκαλεί σε συλλογική κουζίνα για να φάμε όλοι μαζί, να κουβεντιάσουμε και να γνωριστούμε στο κοινωνικό καφενείο μας.
Φέρνουμε την καλή μας διάθεση και ό,τι μπορούμε!

Εκδήλωση σήμερα στο Αλιβέρι από την ΚΟ του ΚΚΕ



Η Κ.Ο. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ του ΚΚΕ
σας καλεί
την ΤΡΙΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΡΗ στις 8μμ
στη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο ΑΛΙΒΕΡΙ
Στη παρουσίαση του βιβλίου

Επερώτηση της ΚΟ του ΚΚΕ για τις οδυνηρές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων




Επερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσε ηΚοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τις οδυνηρές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Αναλυτικά το κείμενο της Επερώτησης:

Με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες ανατροπές που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή τους.