Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Κ. Μαρκόπουλος: Φόβος για υποβάθμιση των Νοσοκομείων Κύμης - Καρύστου

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με ανακοίνωση που οδηγεί στην υποβάθμιση των Νοσοκομείων της Καρύστου και της Κύμης σε Κέντρα Υγείας. Σε συνέχεια της παρουσίασης του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ από τον καθηγητή κ.Λιαρόπουλο, που προέβλεπε την υποβάθμιση των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης σε Κέντρα Υγείας, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσα σχετική Ερώτηση (με αρ.πρωτ. 838/17-5-11) σχετικά με τις αναμενόμενες προοπτικές.

4000 προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας.

Εκεί που φαινόταν ότι θα γινόταν προσλήψεις με το σταγονόμετρο στα σώματα ασφαλείας, ξέσπασε ξαφνική θεομηνία με περισσότερες από 4.000 θέσεις!
Νωρίτερα έγινε γνωστή από το αρχηγείο της αστυνομίας η πρόσληψη, μέσω των πανελλαδικών, για 1.300 δόκιμους αστυφύλακες και 100 δόκιμους αξιωματικούς, χωρίς να αναγγελθεί ότι στο ... "υπόστρωμα" υπάρχουν άλλες 100 θέσεις για πρόσληψη αξιωματικών με ειδικά καθήκοντα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκδόθηκε χθες απόφαση του νέου υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που υπογράφεται από τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Ρέππα, με θέμα:

Εχουμε ξεφύγει εντελώς!!!!....

ΕΛΕΟΣ - Πληρώναμε και την ….στύση των απόστρατων αξιωματικών. Επιχείρηση ..."κανονάκι"! Επεμβάσεις προβλημάτων στύσης στο 401! 
Επεμβάσεις …ανόρθωσης σε απόστρατους που είχαν προβλήματα στύσης με τη μέθοδο..."κανονάκι" και με οικονομική επιβάρυνση των προϋπολογισμών των στρατιωτικών νοσοκομείων διέταξε το υπουργείο Άμυνας!
Το Έθνος της Κυριακής με ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι εκατοντάδες απόστρατοι του Στρατού και της Αστυνομίας

Δημοσκόπηση: Παγιώνεται η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύεται στο ΠΑΡΟΝ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Α. Σαμαρά να παίρνει για πρώτη φορά «κεφάλι» εκτός από την πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
Σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης είναι επίσης ότι τα ποσοστά του δικομματισμού

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Στον Ο.ΜΕ.Δ για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. η Ένωση εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας, αναφέρει σχετικά τον διάλογο και πάλι που είχαν οι εργαζόμενοι με την διοίκηση: «Την Τρίτη 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη, πριν την προκήρυξη της 48ωρης Γενικής Απεργίας, τρίτη συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου μας με εκπροσώπους της ΑΓΕΤ, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. 2011.
Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για μια συζήτηση, που προσχηματικά η ΑΓΕΤ τη βαφτίζει «διάλογο», αφού επιμένει να απορρίπτει το σύνολο των δικών μας αιτημάτων και να μας πιέζει να της κάνουμε αντιπροτάσεις πάνω στα δικά της αιτήματα που προβλέπουν, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, τα πιο κάτω:

Ποινική δίωξη κατά του Τσοχατζόπουλου αποφάσισε η Βουλή

Tην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση των υποβρυχίων, και την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από μυστική ψηφοφορία, αποδεχόμενη τη σχετική πρόταση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής. 
Η ποινική δίωξη αφορά τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται με 216 ψήφους. Κατά της παραπομπής ψήφισαν εννέα βουλευτές, ενώ επτά βουλευτές ψήφισαν «παρών».

"Αγαπητοί Ελληνες, η Sixt δέχεται πάλι δραχμές!"

Η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στη Γερμανία σε διαφημιστική καταχώρηση καλεί τους Έλληνες να ενοικιάσουν αυτοκίνητο πληρώνοντας σε δραχμές. "Δεν γίνονται αστεία με την ελληνική κρίση" η αντίδραση
Η διαφημιστική καταχώρηση της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt, της μεγαλύτερης στη Γερμανία, στην οποία ενημερώνονται οι Έλληνες, ότι η εταιρεία δέχεται και πάλι δραχμές, μάλιστα νοικιάζει ένα γερμανικό αυτοκίνητα έναντι 26.900 δραχμών, προκάλεσε διαφοροποιημένα σχόλια.

«Άλωση» της απασχόλησης δείχνουν τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας

Αισθητή μείωση προσλήψεων, μεγάλη συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων που υπέγραψαν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης και «μπαράζ» αλλαγών στις ήδη ισχύουσες συμβάσεις, προς το χειρότερο, «έφερε» το α’ πεντάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Όπως προκύπτει, ο συνολικός αριθμός των νέων προσλήψεων κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Μάιου 2011, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, «έπεσε» κατά 14,5%.

Άνω κάτω η Βουλή με θέμα τη Ροδούλα Ζήση...

Καβγάς άνευ προηγουμένου για τα φαινόμενα βίας...
Βουλευτές όρθιοι φωνάζουν και κάνουν χειρονομίες. Ο Απόστολος Κακλαμάνης ωρύεται κουνώντας χαρτιά στον αέρα. Ο πρόεδρος της Βουλής χτυπάει μάταια το κουδούνι για να επαναφέρει την τάξη.
Είναι η εικόνα της ολομέλειας της Βουλής λίγα λεπτά πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι του Ακη Τσοχατζόπουλου, με την ένταση όμως να έχει εντελώς διαφορετική αιτία.

Καϊλή, crazy girl...

Νομίζει πως αν παραιτηθεί θα καταρρεύσει η χώρα!...

Νέα, ωραία και αγανακτισμένη (αν και εκ περιτροπής). Ο λόγος για την Εύα Καϊλή, η οποία αν και υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση, πως είναι άδικο και... άθλιο.

Η γοητευτική Θεσσαλονικιά, που προφανώς θεωρεί ότι οι κινήσεις της είναι κομβικές για το μέλλον του τόπου, επισημαίνει ότι υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο για να μην διευκολύνει με την παραίτησή της ή την αποχή της, τους κερδοσκόπους εκείνους που ποντάρουν στην αστάθεια και την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας.

Διώξτε τις μύγες με τον πιο φυσικό τρόπο !!

Το καλοκαίρι, δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να πετάει γύρω σου μια μύγα. Υπάρχουν, όμως, διάφοροι φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορέσετε να απομακρύνετε από την καθημερινότητά σας αυτή την ενοχλητική ρουτίνα.
• Η μυρωδιά της μέντας δεν αρέσει καθόλου στις μύγες. Επομένως, φυτέψτε μέντες και βάλτε τις στα πρεβάζια των παραθύρων. Κάθε φορά που περνάτε, κουνήστε λίγο το φύλλωμα με το χέρι σας, για να αναδειχτεί το άρωμά τους. Μπορείτε ακόμα να καίτε αιθέριο έλαιο μέντας ή να ψεκάζετε το δωμάτιο με σπρέι από αιθέριο έλαιο μέντας!

Έρχονται τα …πάνω –κάτω σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με το νέο Ν/Σ το Σα/κύριακο ανακοινώνεται στο Βόλο

Οι νέες διατάξεις που θα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά, του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, συζητήθηκαν, στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με αυτές, αλλάζουν όλα στα ιδρύματα, τόσο όσον αφορά τον τρόπο διοίκησής τους, όσο και την οργάνωση σπουδών, ενώ στις διατάξεις προβλέπονται και ρυθμίσεις για τους φοιτητές και το χρόνο σπουδών.
Έτσι, καθορίζεται πλέον πως αν ένας φοιτητής δεν εγγραφεί σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα, χάνει τη φοιτητική ιδιότητα.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Μετά την Μυρσήνη και ο Ανδριόπουλος απαγόρευσεστο ΠΑΣΟΚ να παίζει το τραγούδι του..

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ
Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του. Ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον...δήμιο ή τον προδότη.





Με επιτυχία η εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Αλιβερίου

Με επιτυχία το ΠΑΜΕ περιοχής Αλιβεριου διοργάνωσε τη δεύτερη μερα της 48ωρης απεργίας αγωνιστική μουσική εκδήλωση στη κεντρική πλατεία του Αλιβερίου.
Οι εργαζόμενου συνδεοντας τη μουσική με τον αγώνα τους επέδειξαν τη διάθεση τους και την  αποφασιστικότητα τους για οργάνωση ρίξη ανατροπή

Απάντηση του Αυτοδιοικητικού Κινήματος στην ανακοίνωση του Θανάση Μπουραντά


Την απάντησή της απέστειλε σήμερα η Περιφερειακή Σύμβουλος του Αυτοδιοικητικού κινήματος Περιφέρειας Στερεάς Δέσποινα Σπανούδη, στην ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά σχετικά με τα όσα σημειώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που αναβλήθηκε. Στην ανακοίνωση της η κ. Σπανούση τονίζει:
Δεν συμμετείχαμε στο περιφερειακό συμβούλιο, γιατί διαφωνούμε με την συστηματική απογύμνωση του από κάθε ουσιαστικό περιεχόμενο και την μετατροπή του σε τυπικό γραφειοκρατικό όργανο. Η πρακτική αυτή είναι περιφρονητική για τα κρίσιμα προβλήματα των πολιτών και ανάξια για ένα αιρετό όργανο που τόσο διαφημίστηκε από την παράταξη του κ.Μπουραντά.

Ποιος είναι ο παπάς με τη γουρούνα;

Είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των διαδηλώσεων που σημειώθηκαν χθες. Η φωτογραφία που απεικονίζει έναν ιερέα να κυκλοφορεί με μια γουρούνα και να οργώνει τις κεντρικές λεωφόρους γύρω από το Σύνταγμα, φορώντας αντιασφυξιογόνα μάσκα έχει γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες όλου του κόσμου. 
Ο παπάς με την ελληνική σημαία και τα ράσα, κυκλοφορεί καθ' όλη την διάρκεια των επεισοδίων ενώ γύρω του μαίνεται πετροπόλεμος και βροχή από δακρυγόνα. Τώρα όλοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο παπάς με τη γουρούνα; Που λειτουργεί; Τι είναι; Αγανακτισμένος;

Διαρχία… εντός, εκλογές…προσεχώς

Το βάρος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μπορεί να έπεσε στις πλάτες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο εκείνοι από χθες συζητούν τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, με τη… διαρχία Παπανδρέου – Βενιζέλου να είναι στο προσκήνιο, όπως και οι εκτιμήσεις για πρόωρη προσφυγή σε εθνική κάλπη, τον Σεπτέμβριο...

Κατ’ αρχάς, το παρασκήνιο από χθες το πρωί, ήταν έντονο εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Οι «επικίνδυνοι» βουλευτές, έχοντας τον φόβο των αγανακτισμένων, δεν σταμάτησαν να απαντούν στα τηλέφωνα του… Μεγάρου Μαξίμου, καθώς υπήρχε αβεβαιότητα για τη στάση τους στην κρίσιμη ψηφοφορία. Και εκεί λειτούργησε το μοντέλο "Παπανδρέου – Βενιζέλος", με τον δεύτερο να αναλαμβάνει το ρόλο του ειρηνοποιού, έχοντας τη στήριξη του Απόστολου Κακλαμάνη.

Ανοιχτή στην αγορά ελληνικών ομολόγων η Ρωσία

Το ενδεχόμενο αγοράς χρεών της Ισπανίας εξετάζει το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο δεν έχει προς το παρόν αντίστοιχα σχέδια για την Ελλάδα, εφόσον, όμως, υπάρξει σχετικό αίτημα θα το εξετάσει.

Τα παραπάνω δήλωσε ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Αρκάντι Ντβορκόβιτς.

Σχετικά με την Ελλάδα ο Ρώσος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι «δεν έχουμε σχέδια αγοράς ελληνικών χρεών», σημειώνοντας ότι «προς το παρόν δεν μας προσκάλεσαν να συμμετάσχουμε σε συνολική λύση-πακέτο των ελληνικών προβλημάτων, αλλά εάν τέτοιο αίτημα υπάρξει, η ρωσική κυβέρνηση θα το εξετάσει».

Πού θα πάνε τα λεφτά από την 5η δόση του δανείου;

Πού θα πάνε τα 12 δισ.  ευρώ τα οποία θα εκταμιεύσει η χώρα μας μέσω της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα των πιστωτών μας; Αυτό είναι ένα πολύ καλό ερώτημα, το οποίο απασχολεί πολλούς τις τελευταίες ώρες, καθώς θέλουν να διαπιστώσουν αν άξιζε τον κόπο όλος αυτός ο θόρυβος και η φασαρία που προκλήθηκε για μια και μόνο ψηφοφορία: αυτή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Λοιπόν, όπως εξηγείται από αρμόδιες πηγές, τα λεφτά αυτά, χοντρικά, θα μοιρασθούν ως εξής: 

Εκλογικός συναγερμός στην Ιπποκράτους

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος αλλά και του εφαρμοστικού νόμου, αλλάζει τα δεδομένα στο κυβερνών κόμμα, ωστόσο οι επόμενοι δύο μήνες αναμένονται να είναι ιδιαίτερα «καυτοί» πολιτικά, αφού η νέα άρνηση του Αντώνη Σαμαρά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το πολιτικό σύστημα στην «εθνική κάλπη»...
«Σας το λέμε ξεκάθαρα και σάς το λέμε από τώρα, για να κάνετε τους λογαριασμούς σας. Εμείς, αν δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά η κατεύθυνση της πολιτικής σας, θα το καταψηφίσουμε και το Μνημόνιο 2. Και με 180 και με 250 και με 300 ψήφους να το φέρετε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου του Μεσοπρόθεσμου.
Άλλωστε, η αυριανή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τους 13 Περιφερειάρχες, φουντώνει περισσότερο την συζήτηση της... κάλπης, με την Ιπποκράτους να είναι σε συναγερμό!

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ Ο ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟ 155 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...

Ψηφίσθηκε επί της αρχής από 155 βουλευτές ο εφαρμοστικός νόμος. Όχι ψήφισαν 136 βουλευτές, παρών δήλωσαν 5. Με διαρροές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τελείωσε η ψηφοφορία επί του εφαρμοστικού νόμου. Η Χρύσα Αράπογλου από το ΠΑΣΟΚ δήλωσε...
ότι καταψηφίζει τα άρθρα που αφορούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και το άρθρο που αφορά την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Κατήγγειλε δε ότι από την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εγγράφεται συνεχώς για να τοποθετηθεί και μέχρι και σήμερα δεν της έχει δοθεί ο λόγος.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας σήμερα , στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (λεωφ. Χαϊνά 93) πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Εφαρμοστικός νόμος: Ελλάδα δίχως μέλλον ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ

Έχουν διαβάσει καλά οι βουλευτές τι θα ψηφίσουν; Διαβάστε όλο τον εφαρμοστικό νόμο για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας...
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το ΜεσοπρόθεσμοΠλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την Πέμπτη ο Εφαρμοστικός νόμος που υλοποιεί το Μεσοπρόθεσμο.

Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» πήραν στα χέρια τους το επίσημο κείμενο του Εφαρμοστικού νόμου που έχει δοθεί στους Έλληνες Βουλευτές και διαβάζοντας τις διατάξεις αναρωτιόμαστε αν οι Βουλευτές που σκέφτονται να τον ψηφίσουν, έχουν μελετήσει ένα προς ένα τα άρθρα του και το περιεχόμενό τους.

Παρέμβαση Μυτιληναίου για την ελληνική οικονομία

«Είναι ανάγκη για ριζικές αποφάσεις και να αφήσουμε κατά μέρος τους εγωισμούς, πολιτικοί, επιχειρήσεις και πολίτες» .....προτεραιότητα μας , όπως είπε, η ΛΑΡΚΟ
Την ανάγκη «να στηρίξουμε όλοι την ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας στο πλαίσιο παρουσίασης του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ενώ τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουμε «τα ανόητα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή, που θα οδηγήσει σε φτώχεια και κοινωνική διαταραχή για τα επόμενα χρόνια».

Βόμβα: Αποχώρησε ο Κιλτίδης από τη Δημοκρατική Συμμαχία

Αναταράξεις στη Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς, Κώστας Κιλτίδης, αποφάσισε να αποχωρήσει από το κόμμα, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική που ακολουθεί η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος βουλευτής έκρινε ότι  το κόμμα της κ. Μπακογιάννη δεν οδεύει προς τη δημιουργία και ανασύσταση της ευρείας κεντροδεξιάς, όπως την είχαν οραματιστεί και την είχαν συμφωνήσει και οι δύο από την αρχή.

Αύξηση αφορολόγητου για όσους έχουν παιδιά

Αλλαγές στο παρά πέντε πραγματοποίησε στο φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αυξάνοντας το όριο του αφορολόγητου για όσους έχουν παιδιά και διευρύνοντας τον αριθμό όσων θα θιγούν από την έκτακτη εισφορά 5%.

Ειδικότερα, το ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ (1.500 πριν τα νέα μέτρα) για ένα παιδί, κατά 4.000 ευρώ (3.000 ευρώ πριν) για δύο παιδιά, κατά 12.500 ευρώ (11.500 ευρώ) για τρία παιδιά, ενώ για όσους έχουν από τέσσερα παιδιά και πάνω το αφορολόγητο όριο διευρύνεται κατά 2500 ευρώ(2000 ευρώ πριν) για κάθε επιπλέον παιδί.

ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΓΕΝΟΠ

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε απόψε η ΓΕΝΟΠ, πράγμα που σημαίνει ότι από αύριο θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση χωρίς διακοπές. 
Η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε επίσης να καταθέσει εξώδικο  και αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται ο νόμος για τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων που προβλέπει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός καλύπτει τη διαφορά εσόδων - δαπανών του ταμείου, έναντι της ασφαλιστικής περιουσίας που αναγνωρίστηκε ότι είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

Μέσα ψηφίζουν και απ' έξω μολότοφ, ξύλο και κλάμα (και) από τα δακρυγόνα - (LIVE)


LIVE STREAMING: Γενική Απεργία ενάντια στο... by News247

Διεθνές ρεζιλίκι! Εκκενώθηκε άρον άρον το King George

Δεν έχει προηγούμενο το ρεζιλίκι της χώρας στο εξωτερικό, σε μία περίοδο που οι όποιες προσδοκίες για ένα φως στο τούνελ στο οποίο βρίσκεται η χώρα έχουν εναποτεθεί στον τουρισμό.

Λίγο μετά τις 3 το απόγευμα, η διοίκηση του ξενοδοχείου King George, το οποίο βρίσκεται πάνω στην Πλατεία Συντάγματος ανακοίνωσε ότι προχωρεί στην εκκένωση του κτιρίου καθώς δεν μπορεί να εκκενωθεί για την ασφάλεια των εργαζομένων και των επικσεπτών λόγω των πρωτοφανών επεισοδίων που έχουν καταστήσει κόλαση το κέντρο της Αθήνας.

Ξεκίνησε η ψηφοφορία «Όχι» από τον Π.Κουρουμπλή. «Ναι» ψήφισε ο Α.Αθανασιάδης

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Η ψηφοφορία είναι ονομαστική μετά από αίτημα του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.
«Όχι» ψήφισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Παρούσα» η Ντόρα Μπακογιάννη. «Παρών» ψήφισαν και οι Γ.Κοντογιάννης, Ε.Αυγενάκης και Κ.Κιλτίδης από τη Δημοκρατική Συμμαχία.
«Ναι» ψήφισε η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χ.Αράπογλου, ενώ ο μέχρι πρότινος "αντάρτης", Θωμάς Ρομπόπουλος, ψήφισε "ναι", όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα. «Ναι» και από τον Αλέκο Αθανασιάδη, ο οποίος υπογράμμισε πως υπερψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο, μετά τις ομιλίες Παπανδρέου και Βενιζέλου.
«Ναι» και επίσημα από την Έλσα Παπαδημητρίου.

Σαμαράς: Δεν βγαίνει το Μεσοπρόθεσμο

Σήμερα δεν κρίνεται εάν θα καταρρεύσουμε αλλά εάν θα κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
«Έχουμε πλήρως κοστολογημένες προτάσεις και είναι ευθύνη μας να λέμε στους εταίρους μας την αλήθεια», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, καλώντας την κυβέρνηση να πει, που ακριβώς συμφωνεί ή διαφωνεί. «Το Μεσοπρόθεσμο δεν βγαίνει», τόνισε.

Παπανδρέου: Εγγύηση σταθερότητας και ανάπτυξης το Μεσοπρόθεσμο

Τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εγγυάται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη Βουλή. Τόνισε ότι η ψήφισή του «είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε τον απαραίτητο χρόνο, να προωθήσουμε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές».
«Η Ελλάδα έχει μπροστά της μία σκληρή διαπραγμάτευση σχετικά με το πλαίσιο διευθέτησης του χρέους», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου και άσκησε κριτική στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Κάτι τον έπεισε...

Ναι είπε τελικά ο Αθανασιάδης, αφού 20 μέρες μας τα ...

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: "Το μεσοπρόθεσμο ...θα οδηγήσει τον Ελληνικό Λαό στην κατάθλιψη και το μαρασμό ...ένας “ανήθικος βανδαλισμός”"

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΡΧΗ ΟΥΤΕ ΤΕΛΟΣ

Μπορεί η ανασύνθεση του Οικονομικού Επιτελείου να αποτελεί πραγματικότητα, δεν ισχύει το ίδιο για τις ασκούμενες πολιτικές αλλά και για τις επικρατούσες λογικές. Μνημόνιο πριν, μνημόνιο και τώρα. Μεσοπρόθεσμο πριν, μεσοπρόθεσμο και τώρα. Ύφεση, ανεργία, φορολογική επιδρομή και αβέβαιο μέλλον για τη χώρα και το λαό.
Τα ψευδοδιλλήματα παραμένουν, άσχετα αν ωραιοποιούνται φραστικά. Και επιπλέον από τα επίσημα χείλη των Κυβερνόντων παίρνουν και νέες διαστάσεις, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους ήδη τρομοκρατημένους Έλληνες, με τανκς και νεκρούς!

«Αυτή έφυγε. Δεν είναι δικό μας το θέμα».

 «Αυτή έφυγε. Δεν είναι δικό μας το θέμα». Με αυτά τα λόγια ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε  την απόφαση της Έλσας Παπαδημητρίου να αποχωρήσει απο τη Νέα Δημοκρατία.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έμαθε την εξέλιξη αυτή ενώ ήταν στο εντευκτήριο της Βουλής και συνομιλούσε με συνεργάτες του. Σημειώνεται, ότι στο «γαλάζιο» επιτελείο ανέμεναν την εξέλιξη αυτή, αφού η ίδια η βουλευτής Αργολίδας είχε προαναγγείλει την απόφασή της να φύγει απο τη ΝΔ εδώ και αρκετό καιρό...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΣΗΜΑΔΙ(ΕΣΥ)-ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ

Φεύγουν τα καλύτερα παιδιά...

Η μεγαλύτερη απώλεια δεν θα είναι τα δισεκατομμύρια που θα δώσουμε κι οι επιχειρήσεις που θα ξεπουλήσουμε. Η μεγαλύτερη ζημιά αυτής της χώρας θα είναι τα χαμένα της παιδιά. Παιδιά νέα, γεμάτα ζωντάνια, παιδιά ικανά να στύψουν τον ήλιο. Τα ίδια έπαθε αυτή η χώρα και τότε με τον εμφύλιο. Έχασε τους καλύτερους γιους της.  Άλλοι βρέθηκαν στο χώμα κι άλλοι χάθηκαν για πάντα αναζητώντας την τύχη τους σε άλλες χώρες.
Κι έπειτα; Εμείς με ποιους θα μείνουμε; Αν οι ικανότεροι φύγουν έξω, πως θα μπορέσουν οι πιο αδύναμοι να σηκώσουν το βάρος; Πως θα μπορέσουν να σηκώσουν τα μάτια τους για να αντικρίσουν και πάλι τη ζωή με θάρρος;

Financial Times: Ίσως οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να πουν «Όχι»

By Wolfgang Munchau (συντάκτηs των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, επικεφαλής του οικονομικού ) Πηγή:FT.com

Στη Βουλή της Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η πιο σημαντική κοινοβουλευτική συζήτηση της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Εάν η πλειοψηφία εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας κατά την ψηφοφορία της Τρίτης, όλα είναι καλά. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεχίσουν να παρέχουν πίστωση. Εάν όχι, τότε η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.
Πώς θα πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες βουλευτές;

Προτάσεις Ιερώνυμου για έξοδο από την κρίση

«Πολλοί άνθρωποι έχουν φτάσει στα όριά τους και οιαδήποτε περαιτέρω πίεση μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά».
Συγκεκριμένες προτάσεις για να βγουν οι Έλληνες από το αδιέξοδο και να ανακουφιστούν από το «άλγος των νέων μέτρων» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
«Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν τόσοι νέοι άνθρωποι προβληματίζονται και βιώνουν την αβεβαιότητα για το μέλλον τους, την προδοσία πολλές φορές και την αγανάκτηση των συνανθρώπων μας. Πολλοί άνθρωποι έχουν φτάσει στα όριά τους και οιαδήποτε περαιτέρω πίεση μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά», σημειώνει σε επιστολές του στον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλο, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλο.
Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος προτείνει:

Έξαλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά Πάγκαλου. Τι είπε και τους εκνεύρισε...

Επεισόδιο προκλήθηκε στη Βουλή μετά την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.
Ο κ. Πάγκαλος μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του ότι αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και γυρίσουμε στη δραχμή θα βγουν τα τανκς στους δρόμους, σήμερα έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά λέγοντας στην Ολομέλεια της Βουλής ότι στην Αργεντινή όταν κηρύχθηκε πτώχευση υπήρξαν 42 νεκροί! 
Η συγκεκριμένη αποστροφή προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και του Μίμη Ανδρουλάκη που φώναζε στο καφενείο της Βουλής: «Ως εδώ με τον Πάγκαλο, αν δεν τον διώξει σήμερα, δεν ψηφίζει κανείς!».

Απαγόρευση στο ΠΑΣΟΚ: Να μην χρησιμοποιεί το «Καλημέρα ήλιε, καλημέρα»

Όλα τα είχε το ΠΑΣΟΚ η απαγόρευση του τραγουδιού με το οποίο ταυτιστηκαν γενιές του έλειπε. Και όμως συνέβη, η κόρη του Μάνου Λοΐζου έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία ζητεί να μην παίζεται πλέον στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ το τραγούδι «Καλημέρα, Ήλιε Καλημέρα».

Η Μυρσίνη Λοΐζου αναφέρει ότι ο Ήλιος είναι δικός μας και όχι δικός σας και προσθέτει:
«Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Πολυκομματικοί Αληταράδες τα φάγανε και δεν χορταίνουν!!

Σκάνδαλο! 93.000€ εισόδημα ο γιός της Δεσποτοπούλου που διορίστηκε από την ίδια για τα "Special Olympics"! 68.000.000 € όλη η διοργάνωση. Tα ερωτήματα που τίθονται, είναι γιατί δεν την άλλαξα οι υπουργοί του ΓΑΠ; Μήπως παίζουν και αυτοί τα παιγνίδια της επόμενης μέρας και θέλουν να είναι αρεστοί;
Η ανάληψη καθηκόντων προέδρου των Special Olympics από τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, σύζυγο του Βασίλη Δεσποτόπουλου, προέδρου της ΕΛΠΑ, είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του τέταρτου κατά σειρά εκτελεστικού διευθυντή και των εκτελεστικών μελών που αντιστέκονταν στην ατζέντα της. Μαζί με τον γιο της Ηλία Δεσποτόπουλο, ο οποίος ηγείται του τομέα τεχνολογίας -με τον υψηλότερο προϋπολογισμό της διοργάνωσης με 10,8 εκατ. ευρώ για προμήθειες-, ετοιμάζουν το… οικογενειακό τους beach party στην υγειά των… υπερχρεωμένων!
Ποια είναι όμως η “Σιδηρά Κυρία” των Special Olympics; Η φιλία της οικογένειας Δεσποτοπούλου με την οικογένεια Καραμανλή είναι γνωστή. Λέγεται, μάλιστα, ότι για την ανάληψη των αγώνων είχε “βάλει πλάτη” προσωπικά ο τέως πρωθυπουργός. Το 2004 η κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου βρέθηκε στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Έως 4 μισθούς χάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Μειωμένες κατά τέσσερις μισθούς θα είναι φέτος οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Στο 27% υπολογίζονται κατά μέσο όρο οι απώλειες. 
Eως και 4 μισθούς ετησίως θα χάσουν κατά μέσο όρο οι δημόσιοι υπάλληλοι από τις αποδοχές που λάμβαναν το 2009 μετά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και του ενιαίου μισθολογίου.

Δημ Κατσούλης: O Ναυτικός Ομιλος Αλιβερίου και η Νεολαία της περιοχής αξίζει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο

Τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από την αγκύρωση των πλωτών εξεδρών για την κάλυψη των προπονητικών αναγκών του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου ανέδειξαν με τον πλέον «πανηγυρικό» τρόπο  το διαχρονικό έλλειμμα στοιχειωδών αθλητικών υποδομών στο Αλιβέρι και μάλιστα για αθλήματα τα οποία συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού νέων. 
Η ευθύνη είναι ασφαλώς διαχρονική και ανήκει σε πολλούς  παράγοντες της τοπικής και υπερτοπικής εξουσίας. Δεν πρέπει πάντως να λησμονούμε ότι την τελευταία προσπάθεια διαχειρίστηκε ως φορέας δημοπράτησης του έργου η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και μπλοκαρίστηκε από τις συνήθεις δικαστικές διενέξεις των εργολάβων.

Ν. Ε. Εύβοιας του Συνασπισμού: Η ανακοίνωση του κ. Μπουραντά σχετικά με την παρέμβαση πολιτών στο περιφερειακό συμβούλιο αποτελεί μνημείο δημοκρατικής συμπεριφοράς και πολιτικού ήθους.

Με απάντησή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του Συνασπισμού, στο δελτίο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά, αναφέρει: 
«Η ανακοίνωση του κ. Μπουραντά σχετικά με την παρέμβαση πολιτών στο περιφερειακό συμβούλιο αποτελεί μνημείο δημοκρατικής συμπεριφοράς και πολιτικού ήθους. Είναι στο πνεύμα της ρητορικής “Παγκάλου” και στοχοποιεί τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα δεινά του τόπου.
Εσείς λέει ήσαστε οι καθοδηγητές και οι οργανωτές της κινητοποίησης των αγανακτισμένων πολιτών που ματαιώσατε την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Κατανοητό διότι στην λογική του όλα καθοδηγούνται και ελέγχονται.

Θ. Μπουραντάς: 'Ολα ήταν προγραμματισμένα, από τους καθοδηγητές που βρίσκονταν στο χώρο για να ελέγχουν την κατάσταση

Με δελτίο Τύπου που απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπουραντάς σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρει:
«Όπως είναι γνωστό, από 1η Ιανουαρίου 2011 λειτουργεί σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο νέος θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας, ο οποίος αντικατέστησε τις πέντε πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Εύβοιας.

Δημ Αναγνωστάκης: Είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε για τα μεγάλα και σημαντικά και να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα.

Είναι αλήθεια πως η ιστορική περίοδος που διανύουμε, είναι από τις κρισιμότερες για το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό λαό, αφού στην ουσία - και πέρα από τις τεράστιες ευθύνες που έχει στο σύνολό του το πολιτικό προσωπικό-, διακυβεύεται αυτή καθ΄αυτή η ύπαρξή τους. (Κράτους και Λαού).
 Είναι επίσης αλήθεια πως απαιτείται ένα άλλο πολιτικό ήθος και μία άλλη πολιτική συμπεριφορά, έτσι ώστε να σταματήσει επιτέλους η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών που είναι απαραίτητα συστατικά της δημοκρατίας μας.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κερδισμένοι και χαμένοι από την απελευθέρωση στην πετρελαιοκίνηση


Το «άνοιγμα» της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γ.Παπακωνσταντίνου, ένα μέτρο για το οποίο η χώρα μας δέχεται ισχυρές πιέσεις από την ΕΕ και ούτως ή άλλως θα δρομολογηθεί αναγκαστικά από την 1/1 του 2012.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι εξελίξεις και οι συζητήσεις ανάμεσα σε ΥΠΕΚΑ και υπουργείο Υποδομών θα δρομολογηθούν μέσα στο καλοκαίρι και η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση το φθινόπωρο - πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

«Μπαίνουμε σε σπιράλ θανάτου της οικονομίας»

Ο κ. Καλλίρης τονίζει ότι «ακόμη και πρωτοετείς φοιτητές Οικονομικής Επιστήμης γνωρίζουν την κατάληξη του νέου πακέτου λιτότητας»
Προειδοποίηση ότι μπαίνουμε και τυπικά σε σπιράλ θανάτου της οικονομίας, απευθύνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Πελοπίδας Καλλίρης, αναφερόμενος στα νέα φορολογικά μέτρα.

Επίθεση ΝΔ στον Θεόδωρο Πάγκαλo «Υπονομεύει ενσυνείδητα την οικονομία»

Επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο για τις δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo εξαπέλυσε τη Δευτέρα η ΝΔ.

«Μετά τον Τιτανικό και τη διεφθαρμένη χώρα ήρθαν τα τανκς του κ. Πάγκαλου. Και αυτό ύστερα από την απαράδεκτη δήλωση ότι δήθεν η Δημοκρατία επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Πάγκαλος ενσυνείδητα υπονομεύει την οικονομία, ξέρει τις παρενέργειες που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις και όμως προχωρά σε αυτές και μάλιστα σε ξένα έντυπα».

Μπέρδεψαν τις τράπεζες με τις… ταβέρνες!


Κατάληψη της Ακρόπολης από το ΠΑΜΕ

Nέα ακτιβιστική ενέργεια του ΠΑΜΕ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Το ΠΑΜΕ έχει αναρτήσει στην Ακρόπολη πανό με το σύνθημα «οι λαοί έχουν τη δύναμη δεν παραδίδονται ποτέ» στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.
Στον Ιερό Βράχο έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 150 συνδικαλιστές του Πανεργατικού Μετώπου.

Καρφιά Παπακωνσταντίνου σε Βενιζέλο

Απάντηση στον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο ο οποίος ανέφερε ότι αποδέχθηκε να ενσωματώσει στο Μεσοπρόθεσμο προτάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες ο προκάτοχός του δεν είχε συμφωνήσει με την τρόικα, έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Το Μεσοπρόθεσμο που τέθηκε προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο είχε απολύτως συμφωνηθεί με την τρόικα και σας παραπέμπω και σε επίσημες δηλώσεις τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΔΝΤ για τη βεβαιότητα εκταμίευσης της πέμπτης δόσης» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Οι κινήσεις του ΓΑΠ ...

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις το ΣαββατοΚύριακο , το «άδειασμα» στον Αντώνη Σαμαρά από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η νέα βοήθεια διά χειρός Μέρκελ και Σαρκοζί, αλλάζουν το σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου και την στάση του Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πότε θα γίνει η αλλαγή πλεύσης;
Από την επόμενη Πέμπτη, εφόσον «περάσουν» το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ...

Η απάντηση Μαρκόπουλου στο εξώδικο του Εργατικού Κέντρου

«Με ιδιαίτερη προσοχή μελέτησα την εξώδικο διαμαρτυρία – πρόσκληση να μην ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δράσης και τον Εφαρμοστικό νόμο.
Θέλω να διασαφηνίσω πως αυτά είναι συνεπακόλουθα του Μνημονίου που ψηφίστηκε το Μάιο του 2010 στην Ελληνική Βουλή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και την κα Μπακογιάννη. Η απόλυτη αποτυχία του μνημονίου γέννησε αυτά τα δύο Σχέδια Νόμου της Κυβέρνησης που περιγράφουν θυσίες υπεράνω της αντοχής των πολιτών.

Κατάληψη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σταμάτησε πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Χαλκίδα. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση για 20 λεπτά περίπου όταν στην αίθουσα των συνεδριάσεων μπήκαν οι αγανακτισμένοι πολίτες της Χαλκίδας, ζητώντας να εκδοθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισμα κατά του Μνημονίου και των μέτρων.
Παράλληλα, μέσα στην αίθουσα βρέθηκαν και συμβασιούχοι του Δήμου Μεσσαπίων, όπως επίσης και καθηγητές Ξένων Γλωσσών που διαμαρτύρονται για την κατάργηση της 2ης ξένης γλώσσας.

Δηλώσεις του Θ. Χειμάρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με την αυριανή ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή


Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Χαλκίδα και πριν την έναρξή της, ο κος Αθανάσιος Χειμάρας, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πρότεινε να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης, σε επίπεδο μόνο των επικεφαλής των συνδυασμών, το θέμα του Μνημονίου 2 ( παρόντες επικεφαλής ήταν μόνο ο κ. Αθ. Χειμάρας και ο κ. Αν. Χρονάς ).
Δυστυχώς όμως ο κ. Περιφερειάρχης απέρριψε την πρότασή του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο πολιτικό και αυτοδιοικητικό πρόβλημα.
Ο κ.  Αθ. Χειμάρας σχετικά με την αναμενόμενη αυριανή ψήφιση του Μνημονίου  2 ( μεσοπρόθεσμο) δήλωσε:

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ.Ελλάδας για τον Ν.Ο.Αλιβερίου...

..για το θέμα που έχει προκύψει με τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου:
Με αφορμή όσα συνέβησαν γύρω από την προβλήτα του Ν.Ο Αλιβερίου, Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των νέων στην άθληση και μας ενδιαφέρει η εξασφάλιση των συγκεκριμένων προϋποθέσεων για να το ασκούν.
Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό παρέχοντας στους νέους όλα τα αναγκαία μέσα. Όλα αυτά που χρόνια τώρα τους στερούν οι πολιτικές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, υπερασπιζόμενες τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.