Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Εκλογικός συναγερμός στην Ιπποκράτους

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος αλλά και του εφαρμοστικού νόμου, αλλάζει τα δεδομένα στο κυβερνών κόμμα, ωστόσο οι επόμενοι δύο μήνες αναμένονται να είναι ιδιαίτερα «καυτοί» πολιτικά, αφού η νέα άρνηση του Αντώνη Σαμαρά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το πολιτικό σύστημα στην «εθνική κάλπη»...
«Σας το λέμε ξεκάθαρα και σάς το λέμε από τώρα, για να κάνετε τους λογαριασμούς σας. Εμείς, αν δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά η κατεύθυνση της πολιτικής σας, θα το καταψηφίσουμε και το Μνημόνιο 2. Και με 180 και με 250 και με 300 ψήφους να το φέρετε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου του Μεσοπρόθεσμου.
Άλλωστε, η αυριανή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τους 13 Περιφερειάρχες, φουντώνει περισσότερο την συζήτηση της... κάλπης, με την Ιπποκράτους να είναι σε συναγερμό!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή, στην οποία οι 10 «σωματοφύλακες» του Γιώργου Παπανδρέου θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν τους επόμενους μήνες.

Η 5η δόση, η νέα δανειακή σύμβαση και το δημοψήφισμα, είναι μερικά από τα όπλα που έχει ο Γιώργος Παπανδρέου για να αποφασίσει εθνική κάλπη, ωστόσο το νέο του «όχι» του Α.Σαμαρά  στη Βουλή,  αξιοποιήθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έδειξε τις «προσωπικές» του διαθέσεις!
Χαρακτηριστικά μάλιστα είπε το εξής: «Ακούστε, ο  κ. Σαμαράς είχε μια πολύ ατυχή  στιγμή. Ήρθε και είπε αυτά που  δεν έπρεπε να πει. Είπε δύο μνημειώδεις φράσεις, ότι “δέχτηκα κυβέρνηση εθνικής ενότητας παρότι είμαι μπροστά στις δημοσκοπήσεις”.
Θα τον καταδιώκει η φράση αυτή. Και δεύτερη  φράση “δεν πρόκειται να ψηφίσουμε το νέο πρόγραμμα όποιο κι αν είναι, όποτε κι αν έρθει ούτε με 151 ούτε με 180 ούτε με 200”, χωρίς να ξέρει ποιο θα είναι, χωρίς να συμπράξει τη διαπραγμάτευση και χωρίς να έχει αντιπρόταση. Λοιπόν, προσέξτε, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να ξεχάσουμε ότι ειπώθηκαν οι δύο αυτές φράσεις, και σας καλώ να συμπράξετε και να βοηθήσετε τον τόπο. Ελάτε να παλέψουμε μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου