Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Οι κινήσεις του ΓΑΠ ...

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις το ΣαββατοΚύριακο , το «άδειασμα» στον Αντώνη Σαμαρά από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η νέα βοήθεια διά χειρός Μέρκελ και Σαρκοζί, αλλάζουν το σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου και την στάση του Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πότε θα γίνει η αλλαγή πλεύσης;
Από την επόμενη Πέμπτη, εφόσον «περάσουν» το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ...
Μετά την Σύνοδο Κορυφής, ο Γιώργος Παπανδρέου στρέφεται ιδιαίτερα στα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό της χώρας, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να αλλάξει το βαρύ κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπως αυτό καταγράφεται πλέον στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Κυρίως, όμως, ο πρωθυπουργός, θα αλλάξει την στάση του απέναντι στη Νέα Δημοκρατία βάζοντας ένα τέλος στην «περιβόητη» συναίνεση, καθώς έχει βρει την πόρτα κλειστή από τον Αντώνη Σαμαρά. Και όπως του επισημαίνουν στενοί του συνεργάτες, ανάμεσα σε αυτούς ο Νίκος Αθανασάκης και η Ρεγγίνα Βάρτζελη, τα «αδειάσματα» από την γαλάζια παράταξη κοστίζουν στο προφίλ της κυβέρνησης και κυρίως του Γιώργου Παπανδρέου!
Ο ίδιος, φυσικά, φέρεται έτοιμος να βάλει την δική του κόκκινη γραμμή με τον Αντώνη Σαμαρά, ειδικά τώρα που στη Σύνοδο Κορυφής δημιουργήθηκε το πλαίσιο για την εξασφάλιση της νέας βοήθειας που ζητούσε απεγνωσμένα από τους Ευρωπαίους, την συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας και τη «διευθέτηση» του χρέους σε επόμενο χρόνο. Στο Μέγαρο Μαξίμου, το επόμενο χρονικό διάστημα θα δείξουν στον ελληνικό λαό – ίσως και με καμπάνια – πως οι αποφάσεις της ΕΕ δρομολογούν πλέον μια σταθερή πορεία της χώρας για την έξοδο από την κρίση, μια δεύτερη ευκαιρία να μπουν σε τάξη τα οικονομικά, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα η χώρα μας να βγει στις αγορές μετά το 2015.
Όλα όμως θα κριθούν από την στάση που θα κρατήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος αλλά και του εφαρμοστικού νόμου, θα δώσει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην την στάση του, όχι μόνο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία αλλά και τα άλλα κόμματα, τα οποία συνεχίζουν να σφυροκοπούν το κυβερνών κόμμα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, γνωρίζει πως η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών δεν φτάνει, αυτό άλλωστε το έδειξαν περίτρανα και οι Ευρωπαίοι αλλά και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις – κόλαφος για το Μέγαρο Μαξίμου και για ακόμα μια φορά θα βγει μπροστά, έχοντας ως μεγάλο του όπλο την κυβερνητική επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, περισσότερο και από τις αντίστοιχες συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου