Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: Εγγύηση σταθερότητας και ανάπτυξης το Μεσοπρόθεσμο

Τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εγγυάται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη Βουλή. Τόνισε ότι η ψήφισή του «είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε τον απαραίτητο χρόνο, να προωθήσουμε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές».
«Η Ελλάδα έχει μπροστά της μία σκληρή διαπραγμάτευση σχετικά με το πλαίσιο διευθέτησης του χρέους», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου και άσκησε κριτική στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε το κοινοβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανάψει το πράσινο φως τόσο για το Μεσοπρόθεσμο όσο και για τον εφαρμοστικό νόμο, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για «τυφλοσούρτη», αλλά για πρόγραμμα δυναμικό. «Λειτουργούμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Τώρα είναι η ώρα να αρθούμε για ακόμα μία φορά στο ύψος των ιστορικών αποφάσεων και περιστάσεων για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και έθεσε το εξής δίλημμα: «Μπορούμε να επιλέξουμε την Ελλάδα των ελλειμμάτων ή την Ελλάδα των πλεονασμάτων».
Υπογράμμισε ότι η ψήφος σήμερα πρέπει να αποτελέσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια διαφορετική Ελλάδα και επεσήμανε ότι «είναι αστείο να ισχυρίζεται κανείς ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε άλλες αποφάσεις και δεν το κάναμε». 
Στρέφοντας τα πυρά του στον Αντώνη Σαμαρά, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η άρνησή του να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο δεν δίνει λύσεις, ούτε πείθει κανέναν στην Ευρώπη.  «Ξέρει πόσο καλό κάνει στο προσωπικό του προφίλ να λέει «όχι», τα λόγια είναι εύκολα, αλλά ούτε λύσεις δίνουν, ούτε εναλλακτικές προσφέρουν απλώς χαϊδεύουν τα αυτιά ψηφοθηρικά», πρόσθεσε.
Επιπλέον, αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες του κόσμου στην πλατεία Συντάγματος ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι πρόκειται για δημοκρατικό δικαίωμα, παρατήρησε ωστόσο πως «το κρίσιμο είναι να μη ζήσει η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας κατάρρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου