Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Βόμβα: Αποχώρησε ο Κιλτίδης από τη Δημοκρατική Συμμαχία

Αναταράξεις στη Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς, Κώστας Κιλτίδης, αποφάσισε να αποχωρήσει από το κόμμα, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική που ακολουθεί η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος βουλευτής έκρινε ότι  το κόμμα της κ. Μπακογιάννη δεν οδεύει προς τη δημιουργία και ανασύσταση της ευρείας κεντροδεξιάς, όπως την είχαν οραματιστεί και την είχαν συμφωνήσει και οι δύο από την αρχή.
Εκτιμά, δε, πως από τότε που δημιουργήθηκε το ΔΗΣΥ και μέχρι σήμερα τόσο οι θέσεις που εκφράζονταν, όσο και η επιλογή των προσώπων, έστρεψε το κόμμα προς τον φιλελευθερισμό και όχι προς την κεντροδεξιά όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί. Ο Κ. Κιλτίδης μετά από συζητήσεις με την κα Μπακογιάννη έκρινε ότι πλέον δεν υπάρχει σημείο επαφής και ως εκ τούτου αναπόφευκτα οι δρόμοι των δύο χώρισαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο βουλευτής θα παραμείνει ανεξάρτητος, ενεργοποιώντας μια Κίνηση Προβληματισμού που είχε ιδρύσει με ιδεολογικούς φίλους του. Σε κάθε περίπτωση, αυτός που τρίβει τα χέρια του για την εξέλιξη είναι ο Γ.Καρατζαφέρης, καθώς πλέον μπορεί να ελπίζει βάσιμα ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής θα προσχωρήσει στον ΛΑΟΣ.
Ήδη, έχει αναπτυχθεί φημολογία που θέλει τον Κ.Κιλτίδη να πολιτεύεται στις επόμενες εκλογές με τον ΛΑΟΣ στην  Ά Θεσσαλονίκης, αλλά ο ίδιος, προς το παρόν, δηλώνει ότι θα μελετήσει προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του, διότι αυτό που τον ενδιαφέρει, στις κρίσιμες αυτές ώρες, είναι η παραγωγή πολιτικής σκέψης που θα συνεισφέρει ουσιαστικά στο σχέδιο εξόδου της χώρας από τη βαθιά κρίση.
Πάντως, με δηλώσεις της στο δελτίο ειδήσεων του Alter, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση του Κ.Κιλτίδη, διότι, όπως διαπίστωσε και η ίδια, οι ιδεολογικές τους διαφορές είχαν αρχίσει να γίνονται αισθητές. «Κατανοώ την πολιτική του στάση, υποθέτω ότι θα προσχωρήσει σε έναν πολιτικό χώρο όπου θα νιώθει άνετα», είπε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου