Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Θ. Μπουραντάς: 'Ολα ήταν προγραμματισμένα, από τους καθοδηγητές που βρίσκονταν στο χώρο για να ελέγχουν την κατάσταση

Με δελτίο Τύπου που απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπουραντάς σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρει:
«Όπως είναι γνωστό, από 1η Ιανουαρίου 2011 λειτουργεί σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο νέος θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας, ο οποίος αντικατέστησε τις πέντε πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Εύβοιας.

Μετά από έξι (6)μήνες λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου στην έδρα της Περιφέρειας στη Λαμία, αποφασίστηκε να γίνονται συνεδριάσεις και στις έδρες των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με πρώτη συνεδρίαση στη Χαλκίδα. Σκοπός των συνεδριάσεων εκτός των άλλων θεμάτων ήταν και η συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιφερειακή ενότητα. Όμως μια μικρή ομάδα πολιτών είχε διαφορετική άποψη.
Στο όνομα της «άμεσης δημοκρατίας» των 25 ατόμων, θέλησαν να καθορίσουν τα θέματα που θα συζητηθούν, γνωρίζοντας προφανώς ότι το όργανο που εκπροσωπεί τις 600.000 κατοίκους, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τις ίδιες αντιδημοκρατικές μεθόδους που χρησιμοποίησε η μειοψηφία των 25 ατόμων.
Όπως αποδεικνύεται, χωρίς αμφιβολία, όλα ήταν προγραμματισμένα, από τους καθοδηγητές  που βρίσκονταν στο χώρο για να ελέγχουν την κατάσταση.
Η απουσία των δυο περιφερειακών συμβούλων που προέρχονται από τη λεγόμενη «ανανεωτική αριστερά» δεν ήταν τυχαία. Είχαν γνώση για τους σχεδιασμούς και προτίμησαν να απουσιάσουν, προφανώς για να μην υποχρεωθούν να πάρουν θέση.
Πρόκειται για τον πολιτικό χώρο, στελέχη του οποίου καθυστέρησαν χωρίς λόγο, δυο ολόκληρα χρόνια την κατασκευή του κτηρίου που σήμερα ανήκει στην περιφέρεια και η καθυστέρηση στοίχισε επί πλέον 1,5 εκ. ευρώ στους Ευβοείς πολίτες.
Είναι οι ίδιοι που συνηθίζουν να λειτουργούν μόνιμα αρνητικά σε κάθε θετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται στον τόπο.
Δεν τους είδαμε σε καμιά κινητοποίηση που έκαναν οι φορείς του τόπου και οι πολίτες, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Εύβοιας.
Αυτοί είναι οι «σωτήρες» της άμεσης δημοκρατίας των 25.
Αποφασίζουν μόνοι τους, πριν απ’όλους, για όλους και όλοι οι άλλοι έχουν μόνο μια επιλογή.
Να συμφωνήσουν με την άποψή τους.
Αν δεν συμφωνήσουν είναι προδότες και άλλα πολλά.
Τέτοιες ενέργειες, δυστυχώς θυμίζουν άλλες εποχές, που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.»

3 σχόλια:

  1. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κ. Μπουραντά !

    Γνωστή η τακτική του κόμματός σας.

    Καληνύχτα... σας μάθαμε, ούτε για φτ.... δεν αξίζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοι απ το φασιστικο πασοκ του αρχηγου τους τσολακογλου ,δυστυχως βαλθηκαν να μας θυμιζουν τις αλλες μερες που επικαλειται ο πρωην νομαρχης των συμφεροντων που εχουν καταστρεψει τον Ευοικο και τα βουνα της Ευβοιας.Ετσι μετα τον παγκαλο που βαλθηκε να μοιαξει στον παπου του,ετσι κι ο πρωην νομαρχης της καταντιας του Νομου μας,βαλθηκε να μας θυμισει τους μπουρανταδες των αλλων εποχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγανακτισμένη Ακτίνα30 Ιουνίου 2011 στις 4:35 μ.μ.

    Τις άλλες εποχές δεν θέλουμε να τις ξεχάσουμε γιατί εσείς είστε χειρότεροι και από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή