Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η απάντηση Μαρκόπουλου στο εξώδικο του Εργατικού Κέντρου

«Με ιδιαίτερη προσοχή μελέτησα την εξώδικο διαμαρτυρία – πρόσκληση να μην ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δράσης και τον Εφαρμοστικό νόμο.
Θέλω να διασαφηνίσω πως αυτά είναι συνεπακόλουθα του Μνημονίου που ψηφίστηκε το Μάιο του 2010 στην Ελληνική Βουλή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και την κα Μπακογιάννη. Η απόλυτη αποτυχία του μνημονίου γέννησε αυτά τα δύο Σχέδια Νόμου της Κυβέρνησης που περιγράφουν θυσίες υπεράνω της αντοχής των πολιτών.

Εκτιμώ, πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση των αξιότιμων συναδέλφων κ.κ. Αικατερίνης Περλεπέ, Συμεών Κεδίκολγου και Ουρανίας Παπανδρέου που ψήφισαν το μνημόνιο.
Προσωπικά γνωρίζετε ότι δεν το ψήφισα. Αλλά όχι μόνο αυτό. Είναι γνωστό πως ανήκω σε εκείνους τους πολιτικούς της Ν.Δ. που θεωρούν ότι η συναίνεση που μας ζητούν είναι συνενοχή. Η αντιμνημονιακή μου θέση είναι άκαμπτη και τολμώ να πω πρωταγωνιστική. Κυρίως, γιατί πιστεύω πως αυτός ο λαός έχει και φιλότιμο και δυνατότητες να αλλάξει νοοτροπία και να συμμετέχει σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης του τόπου μας. Με μία ωστόσο προϋπόθεση:
Να έχει όραμα και πίστη σ’ αυτό και να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Τίποτα από αυτά δεν έχει μπροστά του. Βλέπει μόνο πιέσεις, εκβιασμούς, νέα μέτρα, ύβρεις περί προσωπικής διαφθοράς.
Εμείς, τα μέλη του πολιτικού συστήματος, που έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας έχουμε υποχρέωση να οδηγήσουμε τη χώρα σε πορεία σωτηρίας. Μόνο έτσι θα ανακτήσουμε την θέση μας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με αυτήν την πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα.
Προσωπικά θα καταψηφίσω το μεσοπρόθεσμο και τα περισσότερα άρθρα του Εφαρμοστικού νόμου.
Καλώ τους πολίτες να κάνουν κι εκείνοι το χρέος του δικού τους ρόλου…
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ.
Βουλευτής Ν. Ευβοίας
Κώστας Μαρκόπουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου